Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Reverta Al-Safar VISMA ‎03-08-2018 10:05 )
Morten A Karlsen
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 6042 Visninger

Grunnet innføring av fordelsbeskatning på deler av diettgodtgjørelse må du / ditt firma gjøre noen valg. Generelt vil Visma si at hvis ditt firma fortsetter å utbetale diett etter statens reiseregulativ i 2018, gjør endringen i reglene at det å få ansatte til å føre dette korrekt blir veldig utfordrende. Det fører også til mye ekstra arbeid for lønningsansvarlig.

Hvis firmaet skal fortsette å følge og utbetale etter statens reiseregulativ, anbefaler vi bruk av reiseregningsystem. Her er Visma.net Expense et alternativ. Kunder som allerede bruker Expense behøver ikke å foreta seg noe. Alle satser blir automatisk oppdatert og korrekt overført til Visma Lønn under forutsetning av at typene i Expense har korrekte lønnarter.

 

Kunder som ikke benytter reiseregningssystem, bør for å gjøre alt lettere for ansatte og lønningsansvarlig vurdere å endre sine regler for diettgodtgjørelse til å følge trekkfri skattesatser isteden for statens reiseregulativ. Det at et firma bare endrer sin godtgjørelse praksis krever at dette er spesifisert i arbeidsavtalen. Hvis ikke må det utarbeids ny arbeidsavtale.

 

Les mer her om hvilke satser som skal registreres på hvilken lønnsart.