Mine områder
Hjelp

Oppgraderer flere firmaer / klienter til ny versjon

24-09-2019 09:31 (Sist oppdatert 07-04-2021)
 • 0 Svar
 • 2 liker
 • 1386 Visninger

Etter at ny versjon av Visma Lønn er installert vil du ved førstegangs pålogging oppleve at oppstarten tar lengre tid enn normalt. Dette er på grunn av oppgraderinger som må gjøres til ny versjon. Men hvis du har flere firmaer, noe som spesielt gjelder regnskapskontorer, så er det mulig å benytte en rutine som oppgraderer alle baser samtidig, slik at saksbehandler slipper å vente ved innlogging.

Fremgangsmåten for å oppgradere alle databaser er som følger:

 1. Start programmet "Server Manager" fra Visma.  ServerManager.png

 2. Velg "Visma Lønn" i "server system:" og klikk på "Connect".
  ServerM1.PNG

 3. Klikk så på "Upgrade DB...". Du får da opp dette bildet. I feltet "Logon user:" skriver du inn brukernavnet som har tilgang til alle firmaer.  I feltet "Password:" passordet til denne brukeren og klikk på "Logon".
  UpgradeDB1.PNG

 4. Når du har tastet inn brukernavn og passord vil bildet fylles opp med firmaer.
  UpgradeDB2.PNG
 5. Marker alle firmaer og klikk på "Upgrade". Oppgraderingen kan ta fra minutter til mange timer avhengig av hvor mange firmaer dere har. Du bør gjøre en vurdering om denne rutinen bør startes på ettermiddagen, slik at brukere ikke merker så mye til tregheter som kan oppstå. Når rutinen er ferdig så vil du få melding om dette.

Hvis rutinen feiler vil du få melding om dette. 

 

Relaterte brukertips

Årsavslutte / opprette nytt år på flere firmaer samtidig

Samleside med tips til regnskapsbyrå.

 

Vi ønsker ikke lenger å ha egen server- hvilke muligheter tilbyr Visma?

Flere firmaer / regnskapsbyråer ønsker ikke lenger å ha egen server, vær da kjent med at Visma har et tilbud til dere. Les mer om Visma Accountancy Cloud her. Dette gir enkel overgang fra lokal server, til server driftet av Visma. Alltid oppdatert programvare og stabil drift. Hvis standarpakkene ikke passer ditt firmas behov, så ta kontakt så finner vi sammen et passende oppsett.

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"