Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Gunnar Glendrange VISMA ‎05-07-2019 12:05 )
Nils Petter Andersen - Visma
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2952 Visninger

Det er enkelt å slette sluttede ansatte i Visma Lønn!

For å få slettet, må selvfølgelig en del kriterier være oppfylt - det betyr at du aldri vil få slettet personer som ikke burde slettes!

 

Gå inn på aktuell person, klikk "søppelbøtte"-ikonet.

 

NB!  Som kjent finnes det oppbevaringsplikt.

Normalt 5 år. Feltet finner du i Visma Lønn under "Grunndata /Firmaopplysninger / Lønnsoppslysninger".

regnskapsdata.PNG

 

Med det, vil du ikke få slettet person før etter at oppbevaringsplikten er passert.

 

NB! Når du sletter en person, blir ALLE tilhørende data slettet.

Dette betyr at totalrapporter for en periode hvor slettet person har fått lønn, ikke lenger vil gi en totaloversikt. Personens lønn vil ikke fremkomme.

  

Kriterie for å få slettet en person

  • Arbeidsstatus er "Sluttet" 
  • Sluttetdato er angitt
  • Alle feriepenger er utbetalt
  • Oppbevaringsplikt utløpt

 

 

Slette flere personer

  • I "ansattlister" kan du hente fram kolonnen "sluttdato" slik at vi kan søke sluttdato eldre enn 5 år, det gjør du ved å skrive inn tegnet < og dato eks.  01.01.13. Her kan dere også gjøre utvalg på "Arbeidsstatus" slik at kun de som er sluttet vil dukke opp.
  • Markere så linjene å trykke  "delete".

brukertips.PNG

Slette den ansatte i Visma.net

Når den ansatte er slettet i Visma Lønn (eller du fjerner avhukingen for Visma.net på den ansatte) så vil den ansatte og alle tilhørende data på denne ansatte bli slettet i Visma.net ved at du via "Rutiner / Registrering / Visma.net / Oppsett" trykker på  "Synkroniser"  "MDM Ansatte".

 

MERK!  Det finnes rutine for å skjule sluttede ansatte i Visma Lønn. Om dere benytter den, vil du ikke nødvendigvis "se" aktuelle personer.  Les om det her.