Mine områder
Hjelp

Avstemming av a-melding mot regnskap

20-11-2019 08:20 (Sist oppdatert 13-06-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 4977 Visninger

Under Rapporter | Standardrapporter i Visma.net Payroll finner du rapporten Avstemming av A-melding mot regnskap.

 

Dersom bedriften har flere virksomheter kan du velge å ta ut rapporten kun for en enkelt virksomhet . Som standard er Alle valgt.

 

Utvalg.png

 

I dette eksemplet tar vi ut rapporten for alle virksomheter. Øverst ser du hva som er rapportert og bokført av arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk og finansskatt og hvilke kontoer dette er ført på.  Dersom det finnes differanser mellom det som er bokført og det som er rapportert så vises dette i rødt. 

Screenshot_78.png

 

Under “Totalt for selskapet” ser du hvilken kode(r) avviket gjelder. I dette eksemplet gjelder det Firmabil, Elektronisk kommunikasjon og Fastlønn.

 

Avvik skyldes vanligvis at en eller flere transaksjoner er bokført i en måned, men rapportert i A-meldingen en annen måned. Dette gjelder f.eks stopp fastlønn, sletting av lønn som er utbetalt i en tidligere periode, eller en naturalytelser som er registrert tilbake i tid.

 

Det anbefales da ut rapporten måned for måned for å se hvilken måned avviket oppstår. Deretter kan du bruke Transaksjonsoversikten, Transaksjoner per konto og kostnadsbærer under Rapporter i Payroll for å kontrollere hvorfor du får avvik. Gjør utvalg på aktuell lønnskjøring/måned og lønnsart eller lønnsartgruppe det gjelder. Klikk deretter på overskrift raden Fra (dato), slik at denne sorteres stigende. Du ser da enkelt om lønnskjøringen inneholder transaksjoner fra andre perioder.

Screenshot_80.png

I dette eksemplet ser vi at firmabil er med i februar kjøringen, men gjelder for januar og derfor blir den rapportert på denne måneden i a-meldingen, mens den bokføres på februar.


En annen mulighet er rapporten Retroaktive transaksjoner som du finner under Payroll

rapporter i HRM Analytics. Her kan du legge inn filter på toppen år, periode, lønnsarter og ansatt. Her er det to deler, en for Lønnsarter på toppen, og en for "Bokføringsoversikt".

Screenshot_81.png

 

 

Relaterte brukertips:

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"