Mine områder
Hjelp

Feriepenger utland

09-06-2021 08:14 (Sist oppdatert 23-05-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 797 Visninger

Hvis du skal betale feriepenger av lønn som er opptjent i utlandet må feriepenger også rapporteres med opptjenings land i a-meldingen. I tillegg må du opprette en egen ferieavtale for disse ansatte, da du ikke kan benytte den vanlige rutinen for utbetaling av feriepenger.

 

Ferieavtale utland

Du oppretter en ny ferieavtale som beskrevet her.

Vi anbefaler at du velger Desember i feltene "Utbetalingsmåned for fastlønnede/timelønnede". På den måten unngår du at feriepenger blir automatisk aktivert i den ordinære feriemåneden. Du må også registrere ferietrekket manuelt for disse ansatte, og velger derfor Ikke ferietrekk i feltene "Ferietrekk for fastlønnede" og "Ferietrekk for aldersbestemt ferie".

 

FerieavtaleUtland.PNG

 

Lønnsarter

Du må også opprette egne lønnsarter for utbetaling av feriepenger og trekk i lønn for ferie. Når du oppretter ny lønnsart, velg å kopiere fra de ordinære lønnsarter for feriepenger/trekk i lønn for ferie:

  • For ordinære feriepenger bruk lønnsart: 16100 - Feriepenger, fjoråret
  • For trekk i lønn for ferie bruk lønnsart: 16500 Trekk i lønn for ferie, manuell

Gå deretter til fanen Tilleggsinformasjon. Klikker Legg til og velg feltene som vist nedenfor, i kolonnen Tilleggsinformasjon. Huk av feltet Påkrevd og klikk Lagre.

LønnsartUtland.PNG

 

Ved utbetaling

Når feriepenger og trekk i lønn for ferie skal utbetales må du registrere dette som en manuell transaksjon på de ansatte. Du trenger ikke angi beløp på lønnsart for utbetaling av feriepenger, med mindre du kun skal utbetale deler av feriepengene. Payroll vil automatisk hente opp det den ansatte har tilgode.

 

Relaterte brukertips:

Opprette lønnsart

Samleside for feriepenger

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"