Mine områder
Hjelp

Migrasjon - Integrasjon mot Visma.net

07-06-2022 10:12 (Sist oppdatert 14-02-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1143 Visninger

Flytteknappen

Vi anbefaler at migrasjonen gjennomføres via "Flytteknappen" uavhengig om det har vært benyttet Visma.net tjenester eller ikke.

Dersom kunden har brukt Visma.net tjenester så vil koblinger blir brutt på korrekt måte når du migrerer via "Flytteknappen".

Flytteknappen i Visma Lønn

Flytteknappen i Huldt & Lillevik

 

Forberedelser dersom du har hatt integrasjon mot Visma.net

Expense  

Før oppstart av Payroll påstartes må alle påbegynte reise-/utleggsregninger enten godkjennes eller slettes i Approval, samt alle godkjente reise-/utleggsregninger overført eksisterende lønnsprogram for utbetlaing/innberetning. Reiseregninger påbegynt før overgang til Payroll var startet vil være koblet til lønnsarter fra aktuelt lønnssystem, og vil ikke kunne utbetales/innberettes via Payroll.

 

Ved sletting av reise-/utleggstransaksjoner vil eventuelle digitale kvitteringer igjen være mulig å bruke på nytt. Papirkvitteringer man ikke har koblet inn digitalt bør eventuelt skrives ut/ta skjermbilde, for å koble inn på omregistreringen.

 

Calendar

Før migrasjonen starter, må alle fraværssøknader og timelister være håndtert i Approval som Godkjent eller Avvist. Dette betyr at det ikke må ligge ubehandlede registreringer i Calendar ved migrering. 

 

Registreringer som ligger i Calendar vil bli merket som historiske ved migrering, dette gjelder også registreringer som ikke er behandlet/utbetalt. Det vil ikke være mulig å få ut en liste/rapport over hvilke registreringer som uheldigvis ikke har blitt bekreftet og behandlet ferdig før migrering. 

 

Vi anbefaler at dere deaktiverer Calendar etter at de siste registreringen har blitt behandlet, slik at de ansatte ikke registrerer timer eller annet etter at siste periode er bekreftet.

 

Spørsmål til support

  • Det finnes reiseregninger som ikke har blitt godkjent før migrering, er det mulig å godkjenne disse nå? 
    Disse reiseregningene er koblet mot gamle lønnsarter og vil ikke være mulig å sende til Payroll for utbetaling. Må punches manuelt i lønnskjøringen for å bli utbetalt. 
  • Er det mulig å gå tilbake etter å ha trykket på "Flytt til Payroll".
    Det vil være mulig å kjøre lønn i gammelt system, men koblingen mot Visma.net er brutt og vil ikke være mulig å koble til igjen. 

 

Relaterte aritkler

Migreringsguide med Flyttefabrikken for overgang til Payroll

Meld deg på fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"