Mine områder
Hjelp

Mva-kode i Expense/Payroll

07-01-2022 10:56 (Sist oppdatert 13-09-2022)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 2293 Visninger

Du kan nå sette opp mva koder i Expense og knytte til aktuelle utleggstyper. Det gjøres ingen kalkulering av MVA i Expense. Hensikten med løsningen er at du kan sende MVA-kode med transaksjonen til økonomisystemet via Visma.net Payroll.

I Expense vises MVA koder på utlegg i transaksjonsoversikten. I tillegg sendes koden videre til Payroll og er inkludert i regnskapsformatet “Huldt & Lillevik Standard”.

 

Opprette MVA koder

Du oppretter MVA koder under Innstillinger | Oppsett | MVA-oppsett i Visma.net Expense. Det er feltet MVA-kode (kode) som sendes videre til Payroll og tas med i regnskapsrapporten. Denne koden må derfor være sammenfallende med MVA koden i ditt økonomisystem.

Merk!

Det er ikke støtte for alfanumerisk MVA kode i regnskapsformatet Huldt & Lillevik Standard! 


MVA1.png

 

For å legge til en kode klikker du Legg til MVA.

MVA2.png

Angi aktuell MVA-kode og et navn som beskriver koden. Klikk Lagre.

Knytte MVA-kode til utlegg

For å knytte MVA-kode til en utleggstype gå til Innstillinger | Typer | Utlegg og hent opp aktuell kode. Klikk fanen Lønn/Bokføring og velg aktuell MVA-kode.

MVA3.png
Utlegg med mva-koder i Expense

For å få en oversikt over utlegg med MVA-kode kan du ta ut Transaksjonsoversikt under Rapporter i Expense. Her vises MVA-kode i kolonnen VatCode.

MVA4.png

 

Oppsett i Payroll

I Visma.net Payroll er alle standard lønnsarter for Expense definert slik at MVA-kode tas med i regnskapsformatet Huldt & Lillevik Standard. I fanen Tilleggsinformasjon på disse lønnsartene vil du se at denne koden er er lagt til. Har du egendefinerte lønnsarter som du benytter mot Expense, må du selv legge inn tilleggsinformasjon 1100 - MVA-kode på disse lønnsartene.

MVALønnsart.png 
 

Informasjonen tas ta med i regnskapsformatet Huldt & Lillevik Standard, når du genererer regnskapsrapporten i lønnskjøringen. Du finner mer informasjon om dette formatet her. Hvis du henter opp regnskapsfilen i en editor vil du se at MVA-koden legger seg etter hovedbokskonto.
Regnskapsrapport.png
 

Merk!

Dersom kunden har integrasjon til Visma Business,  vil disse stå som eiere av MVA koder. Man vil da kun se MVA kodene, men ikke kunne redigere eller legge til nye. Dette må gjøres i det aktuelle regnskapssystemet.

Spørsmål til support

  • Vil mva koden bli med i overføringen til Financials eller i SIE filen?
    Nei, mva koden blir kun lagt ut i filen "Huldt & Lillevik Standard".


Relaterte brukertips:

Bidragsytere
Meld deg på fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"