Mine områder
Hjelp

Utbetale forskudd i Visma.net Payroll

08-02-2022 15:12 (Sist oppdatert 03-07-2023)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1550 Visninger

Det er ingen standard funksjonalitet for å utbetale forskudd til ansatte i Payroll.

 

Merk!
Dersom ansatte har utleggstrekk vil dette komme med i forskuddskjøringen. Det er dessverre ingen måter å utelate dette på per nå. I disse tilfellene anbefales det at forskudd legges som et fast betalingsoppdrag i banken, og at man trekker inn igjen dette med en lønnsart som beskrevet nedenfor.

 

Ønsker du å allikevel å utbetale forskudd i Payroll, må du opprette en egen lønnsart for å trekke forskuddet på den ansatte:

 1. Opprett en kopi av lønnsart 13120 - Forskudd variabelt, trekk. I fanen Generell informasjon gir du lønnsarten et passende navn, samt fjerner haken for Variabel under Håndtering. Denne lønnsarten ansees da som fast men vil ikke bli delberegnet, om ansatt begynner/slutter midt i en måned.
  Screenshot_10.png
 2. Klikk i fanen Visning og fjern haken for Forskudd under Grupper. Dette for å unngå at denne lønnsarten tas med når du utbetaler forskuddet.
  Screenshot_8.png


 3. Bruk lønnsart 13100 - Forskudd, fast for å utbetale forskuddet. Registrer begge lønnsartene under Transaksjoner | Faste på de ansatte.
  Screenshot_11.png

 

Lønnskjøring

Ved utbetaling av forskudd oppretter du en egen lønnskjøring. På denne kjøringen må du sette haken på Forskudd under Kun utvalgte lønnsartgrupper.

Screenshot_9.png

Kjør gjennom lønnskjøringen på vanlig måte og utbetal forskudd til de ansatte.

 

Forskuddet blir trukket tilbake på lønnsarten du opprettet ovenfor i den løpende månedskjøringen for de ansatte.

 
Relaterte brukertips:
Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"