Mijn Communities
Help
Leonie Blom
CONTRIBUTOR ***

BSN niet verplicht bij ZZP/externe

door Leonie Blom
Status: Afgewezen

Bij de invoer van een ZZP'er/externe is momenteel BSN een verplicht onderdeel. Graag zouden wij zien dat dit optioneel is. Er is soms weerstand bij ZZP'ers om dit soort informatie te verschaffen die wij als opdrachtgever ook niet noodzakelijk achten. 

 

Er is contact geweest met support en het advies is om dan '12' in te vullen. Deze work-around werkt wel, maar is niet correct en vervuilt de informatie in Visma. Daarom zouden wij dit graag als optioneel zien. 

5 Opmerkingen
door Rene van Jole
Status changed to: Status: Afgewezen

Dank voor uw verzoek

 

Dit is in de huidige systematiek moeilijk vast te stellen wie wel en niet verloond wordt omdat de verloning na het registratie proces zit. 

 

De work around zoals geschetst is inderdaad een oplossing hiervoor 

Leonie Blom
CONTRIBUTOR ***
door Leonie Blom

Beste @Anonymous ,

 

door de keuze van aanstelling is al duidelijk wie er wel/niet verloond wordt (als zijnde niet-werknemer). Deze worden niet doorgezet naar de payroll. Daarom begrijp ik niet waarom dat moeilijk vast te stellen is in de huidige systematiek?

 

Groet, Leonie

John Bouwman
CHAMPION **
door John Bouwman

Onlangs gesproken met ons aanspreekpunt binnen de belastingdienst.

Zij zijn heel duidelijk in het standpunt dat ze geen geen fictieve bsn nummers in de aangifte willen hebben.
Conform hun regel moeten we het personeelsnummer in de aangifte loonheffingen meegeven, als om de een of andere reden nog geen BSN nummer voorhanden is. We hebben regelmatig medewerkers (expats) uit het buitenland, waarbij niet in alle gevallen al een BSN is afgegeven bij aanvang dienstverband.
Hoe lossen we dat op?

John Bouwman
CHAMPION **
door John Bouwman

In dit geval gaat het dus om werknemers en geen externen!

Doddreest
CONTRIBUTOR ***
door Doddreest

Goedemiddag,

 

ook wij zouden graag de BSN als optioneel veld willen zien. De workaround 12 invullen werkt bij ons niet. Er zit bij ons nog een aanvullende koppeling achter voor het inrichten van e-mail enz. Dit gaat mis als wij bij alle ZZP'ers 12 invullen.

Kan dit opnieuw onderzocht worden?