Mijn Communities
Help
Lieke Sterk Huis
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Via de App documenten toevoegen aan personeelsdossier

door Lieke Sterk Huis (Bijgewerkt ‎30-01-2024 10:32 door Maarten VB VISMA )
Status: Niet ingepland

Is het mogelijk om medewerkers zelf hun certificaten/diploma's te laten toevoegen via de App in Mijn Dossier? Wij hebben dit al in de autorisaties ingesteld van Personeelsdossier, maar merken dat onze medewerkers het heel handig zouden vinden om dit ook via de App te kunnen uitvoeren. 

9 Opmerkingen
door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Nieuw

Hoi @Lieke Sterk Huis ,

 

Bedankt voor het idee. Zou je nader kunnen specificeren hoe je nu omgaat met deze optie (in Mijn Youforce desktop) en wat je verwacht?

Optie 1) Heb je in 'autorisatie personeelsdossier' de rol <medewerker> van bepaalde documentensoorten de optie 'toevoegen' vrijgegeven? Dat betekent dat een medewerker rechtstreeks iets kan toevoegen zonder enige controle, dus ook bijvoorbeeld een 'zwemdiploma'. En zo ja, welke documentsoorten heb je dat voor geactiveerd?

Optie 2) Heb je in Self Service een workflow gemaakt (zoals Uploaden diploma/certificaat) die langs HR gaat, voordat een document in het personeelsdossier wordt toegevoegd?

 

Hoor het graag wat je nu gebruikt en welke verwachtingen je hebt.

Danny van Dellen
CONTRIBUTOR ***
door Danny van Dellen

dit zou een mooie toevoeging zijn

Lieke Sterk Huis
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Lieke Sterk Huis

Hallo @Remco te Ronde, wij gebruiken optie 1.

Wij hebben de medewerker geautoriseerd in 'Autorisatie personeelsdossier' voor de volgende documentsoorten:

  • certificaat (tio/academie). Deze staat op de code 'vrij002'
  • certificaten (extern). Deze staat op de code 'vrij018'.
  • diploma's. Deze staat op de code 'diploma'

In de App zou ik dit ook graag willen op dezelfde manier, zoals een icoontje om een document toe te voegen en dat er alleen een keuze is in bovenstaande mogelijkheden om zelf toe te voegen.

door Remco te Ronde

Hoi @Danny van Dellen ,

 

Is zoals @Lieke Sterk Huis het beschrijft ook zoals het in jouw organisatie werkt/wenselijk is? Of is er bij jullie een andere werkwijze?

HeleenMogezomp
CHAMPION *
door HeleenMogezomp

@Remco te Ronde 

Wij laten medewerkers niet rechtstreeks in het personeelsdossier documenten uploaden.

Wij gebruiken optie 2 en hebben HR er tussen zitten voor een check op de documenten die ge-upload worden.

Danny van Dellen
CONTRIBUTOR ***
door Danny van Dellen

@Remco te Ronde  op dit moment kunnen we de werknemers via SS een document uploaden, zodra zij deze indienen schiet dit het personeelsdossier in.

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: In onderzoek

Hoi @Lieke Sterk Huis@Danny van Dellen en @HeleenMogezomp,

 

Bedankt voor jullie feedback. Dat leert ons dat er meerdere werkwijzes gebruikt worden (hetgeen ook overeenkomt met wat wij zijn in de inrichting). De meeste organisaties hebben een werkwijze waarop een medewerker iets kan toevoegen aan zijn/haar dossier via Self Service. Een geringer aantal organisaties kiest voor de werkwijze om medewerkers direct te laten toevoegen in het dossier (de werkwijze die @Lieke Sterk Huis beschrijft).

 

Daarom zullen we dit idee in tweeen splitsen, namelijk:

De volgorde hierboven is de volgorde die gebasseerd op het gebruik van de Self Service workflows. Het gebruik van Self Service zullen we laten meenemen in de verdere analyse voor mogelijkheden.

 

Kortom, wil je net als @Lieke Sterk Huis dat medewerkers rechtstreeks documenten uit App -> Dossier kunnen uploaden? Stem dan op dit idee.

Wil je liever dat een professional een rol heeft in het proces? Of moet er nog data naar HR Core Beaufort? Stem dan op een van de ideeen die hierboven zijn beschreven onder App -> Self Service -> Dossier.

door Peter van Miltenburg (Bijgewerkt ‎08-03-2024 15:08 door Peter van Miltenburg VISMA )
Status changed to: Status: In onderzoek

Deze functionaliteit is wel aanwezig in de desktop versie van Medewerkerdossier. De belangrijkste reden om dit niet in de mobiele versie op te nemen is omdat het vrij lastig is om op een mobiele telefoon of een tablet bestanden te beheren. Het uploaden van een bestand op een desktop-computer is veel eenvoudiger dan op een mobiele telefoon, en 'delen' van een openstaand document met de Youforce App vereist een geheel andere techniek dan het uploaden van een bestand zoals je op de desktop doet.

Op korte termijn is niet te verwachten dat we deze functionaliteit gaan toevoegen, maar we bekijken wel in hoeverre het mogelijk is om op een later moment documenten via de 'delen' functie toe te voegen

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Niet ingepland