Mijn Communities
Help
KdeBreuk
CONTRIBUTOR **

Geldigheid activatielink langer dan 5 dagen

door KdeBreuk
Status: In onderzoek

Nieuwe medewerkers en stagiaires krijgen voordat ze in dienst komen de activatielink van Youforce.

Ik loop er tegenaan dat deze link maar 5 dagen geldig is.

De stagiaires worden vaak al voor de zomervakantie aangemeld en gaan vlak voordat ze met stage beginnen nog eens goed kijken wat ze moeten aanleveren en dan is de link al verlopen. Ik moet nu telkens nieuwe activatielinken sturen. En nieuwe medewerkers wachten soms te lang met reageren dat ze geen link hebben ontvangen terwijl hij in de spam staat. Als ze er achter komen is de link verlopen. Kan de termijn worden verlengd naar minimaal 2 weken maar liever zelfs nog iets langer.

 

 

16 Opmerkingen
Frans Bekkers
CHAMPION *
door Frans Bekkers

Ik ben het helemaal met KdeBreuk eens, hier hebben wij ook veel last van.

Van mij mag het gerust op 4 weken komen te staan.

Lieke Sterk Huis
CHAMPION ***
door Lieke Sterk Huis

Ook wij hebben hier ontzettend veel vragen over vanuit nieuwe medewerkers/stagiaires. Als de activatielink langer geldig is, voorkomt dit ook veel mailverkeer en frustratie vanuit de nieuwe medewerker. Daarnaast kan het indienstproces een kortere doorlooptijd hebben hierdoor.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **
door Raymond_de_Rozario

Met regelmaat krijg ik dezelfde opmerking dat 5 dagen te weinig tijd is. Onze ziekenhuismedewerkers en stagiairs loggen in via SSO. Het gaat bij ons om de ANIOS, AIOS of specialisten die via @onyouforce moeten inloggen. Deze nieuwe medewerkers krijgen de eerste dagen al meer dan genoeg informatie over zich heen. men komt er pas achter wanneer ze voor het eerst hun loonstrookje willen bekijken. Het is dan niet alleen frustrerend, maar ook onvriendelijk dat ze eerst weer met de P&O Servicedesk contact moeten opnemen omdat "het niet werkt". Dit geeft een verkeerd signaal af richting de medewerker terwijl het haar/zijn "eigen schuld" is. 

 

Aanvragen, diensten of accountaanvragen in het algemeen worden in veel gevallen bij ons in het ziekenhuis (ver) van te voren aangevraagd, mede omdat iedere functioneel beheerder van een applicatie een doorlooptijd heeft voor het verwerken van een aanvraag. Op deze wijze is alles dan geregeld op het moment dat de medewerker begint.

 

Hetzelfde liepen wij heel vaak tegen aan bij het aanmaken van een SC2 account. Deze waren in het begin ook maar 5 dagen geldig. De aanvraag voor Beaufort was dan op tijd aangevraagd, maar omdat de medewerker pas na een maand o.i.d. daadwerkelijk begon was het SC2 account weer verlopen. Moest er via 4Me weer een ticket worden aangemaakt...

 

Voorkom de frustratie van de nieuwe medewerker en het feit dat er weer twee partijen onnodig werkt hoeven te verrichten en zet de geldigheid van de link op 4 weken

L Weegenaar
CONTRIBUTOR ***
door L Weegenaar

Of nog beter: zelf kunnen instellen als organisatie zijnde.

Rob99
CHAMPION *
door Rob99

Goed laat ik nu net de bedoeling hebben om hier iets iets over te posten na mijn vakantie. Ook wij hebben hier heel veel last van namelijk, zo erg dat we de nieuwe medewerkers moeten verzamelen en deze pas in te voeren vlak voordat ze gaan beginnen. Er wachten er nu 14 op mij die vrijdag 1 september gaan in dienst komen en wat in de meeste gevallen inhoudt dat ze maandag 4/9 gaan starten. Eerder opvoeren is inderdaad geen optie want dan is er weer gedoe met mailverkeer over verlopen activatielinks. Ik zou denken: het werk kan maar vast gedaan zijn en dus helemaal mee eens om de activatieperiode te verlengen naar minimaal 2 weken.

canan
CONTRIBUTOR *
door canan

de link op 4 weken!  mee eens

door Sabine Koelewijn
Status changed to: Status: Realisatie onwaarschijnlijk

Hoi @KdeBreuk

 

Bedankt voor dit idee. We begrijpen dat het verlengen van de geldigheid jullie leven een stuk makkelijker kan maken, doordat je daarmee minder vragen krijgt. En hoewel gebruikersgemak bij ons hoog in de vaandel staat, vinden wij de veiligheid van de accounts nog belangrijker. Daarom blijven wij bij de standaard van 5 dagen. 

 

Zoals jullie zelf ook aangeven kun je de activatiemail opnieuw sturen wanneer de activatielink verlopen is. Mochten jullie andere ideeën hebben om dit proces te verbeteren hebben, dan horen we deze natuurlijk graag! 

Rob99
CHAMPION *
door Rob99

Hmm, status 'Realisatie onwaarschijnlijk' omdat de veiligheid belangrijker gevonden wordt. Er zou op zijn minst een tussenoplossing gevonden kunnen worden want 5 dagen is toch wel heel erg kort, zeker als er ook nog eens feestdagen en weekenden in het geding zijn. Ik zit niet te wachten op 'dubbel' en onnodig nieuwe activatielinks te moeten versturen omdat de activatietijd te kort is. Bovendien wacht ik vanwege de 5 dagen periode al langer met het aanmaken van gebruikers in portaalbeheer en ook dat is niet wenselijk voor de werkzaamheden. Waarom de activatielinks niet verlengen met een X-aantal dagen en waarbij de beveiliging ook niet al teveel in gevaar komt?

Yvonne1261
CONTRIBUTOR ***
door Yvonne1261

5 dagen is wel erg kort, zeker bij medewerkers in de zorg, waar veel medewerkers parttime werken. Voorbeeld weekendhulpen, die alleen op zaterdag of zondag aanwezig zijn. De activatie binnen 1 week  (7 dagen) zou dan al  wat mij betreft fijner zijn.

door Sabine Koelewijn

@Rob99 en @Yvonne1261, een aantal dagen is een ander verhaal dan de 2 tot 4 weken. Ik kan nog niks beloven, maar ga wel onderzoeken of dit wellicht wel een optie is. 

door Sabine Koelewijn
Status changed to: Status: In onderzoek
 
Rob99
CHAMPION *
door Rob99

@Sabine Koelewijn 
We zijn inmiddels meer dan een maand verder. Kun je aangeven wat de status is van de gevraagde of gewenste aanpassing is?
Zelf heb ik op dit moment alweer meer dan 10 personen in 'de wachtrij' staan om per 1-11 a.s. te gaan beginnen. Vanwege het aanstaande weekend en het verlopen van de activatiemail na 5 dagen kan ik deze personen het beste pas aanstaande maandag 30-10 invoeren. Niet iedereen zal er namelijk ook aan toe komen om op de eerste werkdag met de activatiemail aan de slag te gaan. Heel vervelend om zo te moeten werken, vind ik persoonlijk.

door Sabine Koelewijn

Hoi @Rob99,

We zijn dit idee nog steeds aan het onderzoeken. Het verlengen van de geldigheidsduur is helaas geen optie vanwege de beveiliging van de accounts. Maar we hebben wel een ander idee waarover we nu in gesprek zijn met onze security afdeling en daarnaast moeten we kijken of dit technisch ook uit te voeren is. Het zal dus nog niet zo snel opgelost zijn, maar we doen ons best om tot een goede oplossing te komen. 

Lieke Sterk Huis
CHAMPION ***
door Lieke Sterk Huis

@Sabine Koelewijn, is er ook een mogelijkheid om niet geactiveerde accounts allemaal in een keer de activatie code te laten versturen? Wij merken dat medewerkers die al lang in dienst zijn hun account nog niet geactiveerd hebben. Graag willen wij hen opnieuw de activatiecode versturen. Is dat mogelijk? En is het dan ook mogelijk om te selecteren op indienstdatum? 

door Sabine Koelewijn

Hoi @Lieke Sterk Huis

Sorry voor mijn late reactie. Ik heb jouw opmerking gemist. Op dit moment is dat nog niet mogelijk. Maar je kan hier altijd een apart idee voor aanmaken zodat we kunnen volgen of deze wens voor meerdere klanten van belang is. 

Lieke Sterk Huis
CHAMPION ***
door Lieke Sterk Huis