Mijn Communities
Help

Inzetregel verwijderen in Self Service (SLSR-I-510)

door Lonneke van der Aar1 (Bijgewerkt ‎21-03-2023 13:23 door Remco te Ronde VISMA )
Status: In onderzoek

Wij zouden graag de mogelijkheid hebben om een inzetregel te verwijderen van het inzetformulier in Self Service.

I.v.m. de roosterplanning wordt bij een tijdelijke wijziging van bijv. uren:

1 een inzetregel aangemaakt met uren incl de tijdelijke uren t/m einddatum
2 een inzetregel aangemaakt met uren excl de tijdelijke uren miv dag naar einddatum vorige regel.

Als daarna blijkt dat de tijdelijke uren ophoging verlengd worden, dan kun je regel 2 niet verwijderen in Self Service en krijg je in eerste instantie een dubbele regel in BO4.
Deze regel moet handmatig verwijderd worden in BO4.

Dat is foutgevoelig gebleken.

 

Groetjes,
Lonneke

4 Opmerkingen
Joycemess
VISMA
door Joycemess

Dit is een probleem voor alle grotere klanten die werken met Inzet. De situaties die Lonneke beschrijft komen dan vaker voor. En het eerst moeten verwijderen van de Inzetregel in Beaufort, dat is principieel niet gewenst (alle mutaties zouden via Selfservice in te dienen moeten zijn). En in de praktijk ook omslachtig en foutgevoelig.

 

Een inzetregel kunnen verwijderen is ook nodig in de situatie dat er een inzetregel met een toekomstdatum in Beaufort staat en dat er voor die datum een andere mutatie op inzet binnen komt

 

 

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: In onderzoek
 
Lieke Sterk Huis
CHAMPION ***
door Lieke Sterk Huis

@Remco te Ronde, wij lopen hier ook al jaren tegen aan. Workaround voor ons is om de inzetregel dezelfde begindatum te geven en hieraan 0 uur te koppelen. Dat is natuurlijk niet gewenst en ook voor onze leidinggevenden onduidelijk. Zij voeren namelijk deze inzet in.

door Christiaan Sluis
Status changed to: Status: In onderzoek

De status van dit idee is geüpdatet naar ‘In onderzoek’ en er is een relevant label toegevoegd. Reden hiervoor is dat we in 2022 volop zijn begonnen met Youforce clean up ideeën. Voor Self Service hebben we meer dan 600 verschillende ideeën bekeken en beantwoord.

 

Via ‘Nieuws’ verstrekken we regelmatig informatie over de ontwikkelingen van Self Service, zoals in de laatste 4e Algemene update PD Self Service.

 

Om een weloverwogen antwoord te kunnen geven op dit idee combineren we dit met vergelijkbare ideeën met hetzelfde label. Voorbeelden van deze categorieën zijn:

  • Autorisatie en roltoewijzing
  • E-mail
  • Inzet formulier
  • Koppeling Personeelsdossier

 

We zullen de aankomende maanden gaan bepalen of we een dergelijke categorie kunnen toevoegen aan de roadmap voor Self Service. Zodra we dat hebben bepaald zullen we dit idee een definitieve status geven. Dit kan dus zowel ‘realisatie waarschijnlijk’ worden maar ook ‘afgewezen’.