Mijn Communities
Help

Nieuw Gebruikersbeheer vanaf dinsdag 4 juni 2024

door Johan Devillé (Bijgewerkt ‎23-04-2024 09:11 door Léon van Berkel VISMA )

In de afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan een nieuw Gebruikersbeheer. We hebben deze nieuwe applicatie samen met pilot klanten grondig getest.

Op maandag 3 juni na 18:00 uur zorgen we ervoor dat het nieuwe Gebruikersbeheer voor alle YouServe klanten beschikbaar is. Zodoende geven we jullie nog even de tijd om te wennen aan onze nieuwe startpagina.

 

Waarom is Gebruikersbeheer vernieuwd?

Eén van de doelen van YouServe is het vereenvoudigen van de software en dat willen we met het nieuwe Gebruikersbeheer ook doen. Met deze nieuwe applicatie willen we meer overzicht bieden in de lijst met gebruikers, het eenvoudiger maken om gebruikers aan te maken en te wijzigen en we hebben het proces rondom certificaten vervangen, waardoor het kenmerken van een professional ook makkelijker is.   

 

SabineKoelewijn_0-1713428845594.png

 

Audit log toegevoegd

Wanneer je in Gebruikersbeheer wijzigingen doorvoert, kan je dit ook terugzien in de audit log bij de gebruiker. We tonen hier alle wijzigingen die voor deze gebruiker zijn uitgevoerd in Gebruikersbeheer. Let op: de wijzigingen die in Individueel Gebruikersbeheer zijn uitgevoerd worden in deze audit log niet getoond. Zie je geen audit log bij de gebruiker? Dan heb je voor deze gebruiker nog geen wijzigingen doorgevoerd in Gebruikersbeheer. 

 

SabineKoelewijn_AUDIT.png

 

De huidige rapportages op basis van Individueel Gebruikersbeheer blijven nog beschikbaar in Mijn Youforce.

 

Afscheid nemen Individueel Gebruikersbeheer

Met de komst van het nieuwe Gebruikersbeheer gaan we ook afscheid nemen van Individueel Gebruikersbeheer. Op maandag 3 juni 2024 voegen we voor alle gebruikers die nu rechten hebben tot Individueel Gebruikersbeheer een nieuwe autorisatie toe, met de rechten tot het nieuwe Gebruikersbeheer. Ook verwijderen we het ‘oude’ recht in Autorisatiebeheer. Daardoor hoef je als beheerder niets aan te passen en zie je wanneer je in Mijn YouServe op Gebruikersbeheer klikt gelijk het nieuwe Gebruikersbeheer. 

 

Screenshot 2024-04-22 at 15.49.57.png

 

Blokkeren op één plek

Met het nieuwe Gebruikersbeheer willen we alle processen rondom de Gebruiker op één plek krijgen. In Gebruikersbeheer is het heel eenvoudig om een gebruiker te verwijderen en daarom halen we in Youforce Account Beheer de blokkeer functie weg. Je hoeft dit dus niet op twee plekken bij te houden en zo zie je in één oogopslag welke gebruiker geblokkeerd is. 

 

Toegang verloopdatum

Daarnaast gaan we ook afscheid nemen van de Toegang verloopdatum. Dit houdt in dat je in Gebruikersbeheer niet meer verplicht een verloopdatum hoeft in te vullen en dat gebruikers niet meer automatisch verlopen, en dus niet meer verlengd hoeven te worden. In het nieuwe Gebruikersbeheer kan je heel eenvoudig een gebruiker blokkeren.

 

De gebruikers waarbij de toegang verloopdatum gevuld is met een datum tot en met 2 juni 2024, zullen in het nieuwe Gebruikersbeheer geblokkeerd worden. Is voor een gebruiker de toegang verloopdatum gevuld met een datum van 3 juni 2024 of later, dan wordt deze datum genegeerd en niet overgenomen naar het nieuwe Gebruikersbeheer. Je kunt de huidige toegang verloopdatum controleren en eventueel aanpassen in Individueel Gebruikersbeheer. 

 

Uitfaseren certificaten

Tot slot gaan we ook stoppen met de certificaten. Op de oude manier kenmerk je iemand als professional door een certificaat te downloaden, deze hoefde je niet meer te installeren maar downloaden was nog wel een vereiste. Met deze nieuwe functionaliteit hoef je alleen nog maar het schuifje om te zetten om iemand professional te maken. 

 

In dit geval overschrijft deze functionaliteit het certificaat. Dus zodra je in Gebruikersbeheer het schuifje professional uitzet, behoud je je certificaat, maar ben je geen professional meer. In Gebruikersbeheer tonen we het wel wanneer je een certificaat hebt. Je kunt deze alleen niet meer toevoegen of verwijderen.

 In Gebruikersbeheer tonen we het wel wanneer je een certificaat hebt. Je kunt deze alleen niet meer toevoegen of verwijderen. 

 

SabineKoelewijn_CERTIFICATE.png

  

Wat doen wij? 

  • Wij blijven, in samenwerking met Visma Raet, het Gebruikersbeheer verder ontwikkelen
  • Wij ontwikkelen een handleiding zodat jij precies weet hoe het nieuwe Gebruikersbeheer werkt
  • Wij zorgen we ervoor dat jij en je mede beheerders toegang krijgen tot het nieuwe Gebruikersbeheer en zetten het huidige ‘Individueel Gebruikersbeheer’ uit

Wat doe jij?

  • Controleer eventueel de toegang verloopdatum van gebruikers in Gebruikersbeheer
  • Houd de community in de gaten voor de nieuwste updates rondom Gebruikersbeheer
2 Opmerkingen