Mijn Communities
Help

Releases Youforce Reporting & Analytics

Sorteren op:
Inmiddels is er al veel gebeurd en ontwikkeld door de verschillende teams ten behoeve van Werkgebonden Personenmobiliteit. Het uiteindelijke rapport waar alle gegevens in beschikbaar moet zijn voor de juiste aanlevering in het RVO portaal is sinds vorige week ook beschikbaar!   Voorbeeld: Het rapport Het rapport bestaat uit twee pagina's. De eerste pagina geeft de declaraties uit de App weer en de tweede pagina geeft de declaraties vanuit HR Core en Self Service weer. Gebruik je dus de App of HR Core (of misschien allebei) dan vind je dit allemaal terug in dit rapport. Daarnaast vind je op beide pagina's dezelfde informatie terug ten behoeve van het Woon-Werk verkeer.  Declaraties App Voor de declaraties uit de App hebben we kort geleden nieuwe tabellen beschikbaar gesteld. Meer informatie hierover vind je terug in dit artikel: Declaraties en Gewerkte Dagen beschikbaar!  Declaraties HR Core In HR Core zijn een aantal nieuwe rubrieken geintroduceerd om de rapportageverplichting te ondersteunen. Hier lees je meer over in  - Werkgebonden personenmobiliteit (CO2 registratie) en Nieuwe entiteit beschikbaar voor declaraties zakelijke dienstreizen  Deze entiteit "Declaratie Mutaties", oftewel DPIC301 uit HR Core, is de basis voor deze pagina.  Woon-Werk Alle toegevoegde PI rubrieken die relevant zijn voor dit thema vind je terug in de visualisatie aan de rechterkant op beide pagina's. NIEUW : Toelichting beschikbaar in het rapport Voor meer informatie over de gebruikte kolommen en rubrieken in HR Core kun je nu ook in het rapport zelf de juiste informatie vinden.  Rechtsboven in kun je nu klikken op het volgende icoontje: Als je daarop zie je onderstaand scherm met meer informatie over de gebruikte kolommen en tabellen:     Daarnaast kun je ook kijken welke opties je hebt om de informatie goed te kunnen exporteren:   Rapport activeren Het rapport moet eerst geactiveerd worden voordat je deze kunt bekijken. Dit doe je op de volgende manier:    
Volledig artikel weergeven
05-04-2024 19:53 (Bijgewerkt op 05-04-2024)
 • 21 Antwoorden
 • 5 kudos
 • 2146 Weergaven
Zoals aangegeven in het volgende artikel Youforce - Werkgebonden personenmobiliteit (CO2 registratie)  zullen we werkgebonden personenmobiliteit ondersteunen in Youforce voor zakelijke dienstreizen en woon-werkverkeer. Hiervoor zijn al meerdere ontwikkelingen geweest, zoals bijvoorbeeld voor HR Core Beaufort. Voor Reporting & Analytics zijn we ook al aan de slag gegaan door de benodigde data vanuit de App beschikbaar te stellen Declaraties en Gewerkte Dagen beschikbaar!  Vanaf nu is het ook mogelijk om op de gerelateerde data uit HR Core Beaufort te rapporteren voor de zakelijke dienstreizen. We hebben namelijk een nieuwe entiteit toegevoegd: Declaratie Mutaties. De bron van deze tabel is DPIC301 in HR Core Beaufort en bevat de volgende kolommen:   Kolomnaam Reporting Brontabel BO4 Rubriek BO4 Datum mutatie DPIC301 mutdt Ingang mutatie DPIC301 inggsmut_dt Rubriek DPIA028 prompt Rubriekcode DPIC301 rubriek_kd Volgnummer mutatie DPIC301 vm_vlgnr Waarde DPIC301 waarde   In deze tabel komen alle mutaties die gemaakt zijn op een set nieuwe rubrieken, PI rubrieken voor declaraties:   PI0368 Auto benzine zakelijk PI0369 Auto diesel zakelijk PI0370 Auto plug in hybride zakelijk PI0371 Auto 100% elektrisch zakelijk PI0372 Auto andere brandstoffen zakelijk PI0373 Motorfiets benzine zakelijk PI0374 Motorfiets elektrisch zakelijk PI0375 Bromfiets/scooter benzine zakelijk PI0376 Bromfiets/scooter elektr. (incl. sp-ped/) zakelijk PI0377 E-bike/ fiets/ lopen zakelijk   De nieuwe rubrieken die zijn aangemaakt zijn gekenmerkt als variabele rubrieken, maar zijn het feitelijk niet. Zo is er bijvoorbeeld geen sprake van een koppeling naar Gemal. Deze rubrieken zijn uitsluitend bedoeld voor rapportagedoeleinden omtrent werkgebonden personenmobiliteit. Elke mutatie op deze speciale rubrieken aangeleverd vanuit Self Service wordt opgeslagen in de Beaufort tabel DPIC301. Deze tabel vormt de bron voor de rapportages.
Volledig artikel weergeven
25-03-2024 16:53
 • 9 Antwoorden
 • 2 kudos
 • 824 Weergaven
Wanneer je te gebruikt maakt van een groot aantal groepen voor het autoriseren van rapporten kan het beheer daarvan veel tijd kosten. Het overzichtelijk en makkelijk benaderen van de juiste groep kan daarbij helpen.  Daarom hebben we een paar kleine verbeteringen aangebracht die helpen bij het organiseren en en vinden van de juiste groepen. Daarnaast is het nu ook makkelijker om rapporten te autoriseren.   Groepen organiseren Voor het organiseren van groepen hebben we een tweetal verbeteringen toegepast: Zoeken op de groepsnaam Sorteren op groepsnaam Beheer Rapporten Tot vandaag kon je niet in 1 oogopslag zien welke rapporten waren toegewezen aan de autorisatiegroep. Om te zien welke rapporten waren toegewezen moest je alle rapporten langsgaan en bekijken welke wel of niet geselecteerd was. Dit is nu aangepast, zodat alle geselecteerde rapporten bovenaan staan: Selecteer Beheer Rapporten: De geselecteerde rapporten staan bovenaan!  
Volledig artikel weergeven
25-03-2024 16:28
 • 0 Antwoorden
 • 9 kudos
 • 188 Weergaven
Wanneer je een heleboel rapporten maakt en beschikbaar stelt aan je eindgebruikers wordt de noodzaak om deze rapporten goed te kunnen organiseren steeds groter. Daarom hebben we een aantal verbeteringen in Reporting & Analytics gedaan die het organiseren van rapporten wat toegankelijker maakt. Het is vanaf nu mogelijk om als gebruiker de kolommen aan te passen in de lijst weergave, waar je alle rapporten kunt benaderen. Dit kun je doen door op de nieuwe knop te klikken rechtsboven de lijst met rapporten: Als je hierop klikt krijg je het volgende scherm te zien:     Op dit scherm kun je de volgorde van de kolommen aanpassen en je kunt ze in of uitschakelen: Door op de drie horizontale streepjes te klilkken kun je de bijbehorende regel naar boven of beneden slepen en de volgorde aanpassen. Door op het oogje te klikken kun je een kolom inschakelen of uitschakelen   Iedere gebruiker kan dit voor zichzelf doen. De gemaakte keuze wordt onthouden, zodat je dit steeds hoeft aan te passen als je opnieuw inlogt.
Volledig artikel weergeven
25-03-2024 16:13 (Bijgewerkt op 25-03-2024)
 • 0 Antwoorden
 • 3 kudos
 • 125 Weergaven
Later vandaag (07 Maart) vernieuwen we het standaard rapport Verzuimstatistieken. Onderstaande wijzigingen worden doorgevoerd:   Vernieuwd design wat in de toekomst ook voor andere standaarden gebruikt kan gaan worden.  Verzuim % Extra Lang is toegevoegd Verzuim % 2e Jaar en 3e Jaar zijn weggehaald, omdat dit verwarrend is om in combinatie met duurklassen te gebruiken in 1 tabel. Zie hiervoor ook het artikel Verzuimduurklassen  Nulverzuim % toegevoegd Slicer voor selecteren 'Jaar' is uitgebreid met optie om ook kwartalen te selecteren.      
Volledig artikel weergeven
07-03-2024 10:27
 • 1 Antwoorden
 • 6 kudos
 • 289 Weergaven