avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny
(updated by Olof From VISMA ‎21-10-2019 14:13 )
Oscar Mattsson
  • 0 Svar
  • 4 gilla
  • 376 Visningar

En populär funktion som vi erbjuder är att läsa in er färdskrivardata i TransPA. Vi hjälper er gärna igång med denna tjänst, som ingår i er licens för TransPA Gold. För att vi ska kunna visa färdskrivartider så behöver vi skapa en koppling där vi anger vilken leverantör ni har samt viss information om ert konto. Vi erbjuder integrationer mot flera olika färdskrivarleverantörer. Sök efter er leverantör nedan och följ dessa anvisningar.

Klicka här om ni använder mer än en leverantör av färdskrivardata

 

1. Ange förarkortsnummer

I TransPA måste förarkortsnummer finnas inlagda för att data ska kunna hämtas. Det ska vara 14 tecken. Vid fler än 14 tecken tar ni bort de två sista siffrorna. (de två sista är kontrollsiffror som anger antal ggr som kortet har förnyats respektive bytts ut). Vi ser i sällsynta fall förarkort som består av 13 tecken. Skulle ni påträffa detta hos er så måste ni lägga till en extra nolla som siffra nr 14.

Från startsidan, välj personal och välj den anställde. Mata därefter in förarkortsnumret, 14 siffror. Välj spara. 

image.png

 

Tips! Logga gärna in i er färdskrivarleverantörs vy och använd funktionen kopiera/klistra in för att undvika att någon siffra blir fel. Vill ni sedan kontrollera hur det ser ut i TransPA, gå till personal där ni får en bra överblick och kan se om någon saknar förarkortsnummer:

 image.png

 

 

2. Att begära koppling mellan TransPA och er leverantör av färdskrivardata

Välj er leverantör i listan:

Scania

Stoneridge Optac 3

Idha-Online

Volvo Dynafleet

TIS-Web

Tacho Online

 

 

 

 

 

Scania

 

För att aktivera koppling behöver ni kontakta er Scania återförsäljare och begära koppling mellan TransPA och Scania. Er Scania återförsäljare kommer då att skapa upp ett nytt specifikt konto till er. Användarnamnet ska innehålla bokstäverna "WS". Lägg märke till att dessa uppgifter inte är de samma som er inloggning till varken Scanias färdskrivarportal eller Scania Fleet Management. Be om att få kontots användarnamn och lösenord via mail. Vidarebefordra dessa uppgifter till  support.transpa@visma.com tillsammans med er begäran. Ni kommer få ett bekräftelsemail så snart integrationen är aktiverad. 

  

 

 

 

Stoneridge Optac 3

För att aktivera tjänsten behöver ni kontakta Stoneridge. De skickar därefter kontonamn, användarnamn och lösenord till support.transpa@visma.com tillsammans med er begäran. Vi kopplar då på funktionen här och ni kommer få ett bekräftelsemail från oss så snart integrationen är aktiverad. 

 

 

 

 

 

Idha-Online

För att aktivera tjänsten behöver vi endast ert kontonamn. Brukar bestå av små bokstäver. Som inloggad i idha-Online så hittar ni detta under konto/kontoinnehavare enligt nedan. Maila kontonamnet till support.transpa@visma.com tillsammans med er begäran. Ni kommer få ett bekräftelsemail så snart integrationen är aktiverad.

 image.png

 

Ni behöver även aktivera tjänsten mot TransPA inne i idha-Online, vilket ni gör på följande sätt:

Under fliken "Konto" väljer ni nu istället "Tilläggstjänster", klicka på "Lägg till..."

 image.png

 

Välj TransPA i listan och säkerställ att den lagts till enligt nedan - klart!

 image.png

 

 

 

 

 

Volvo Dynafleet

För att aktivera koppling så behöver vi ert kundnamn i Dynafleet Online samt ett av era registreringsnummer som finns upplagt där. Kundnamnet visas högst upp till vänster då ni är inloggade i Dynafleet Online. Maila uppgifterna till support.transpa@visma.com tillsammans med er begäran. Ni kommer få ett bekräftelsemail så snart integrationen är aktiverad.

 

 image.png

 

Säkerställ att fordonsalias och förarkortsnummer överensstämmer

 

Volvo Dynafleet skiljer sig lite från de andra färdskrivarkopplingar vi erbjuder. TransPA hämtar nämligen färdskrivardata från Dynafleet/fordonet och inte data ifrån förarkortet. Därför krävs att följande 3 uppgifter överensstämmer i systemen.

  • Registreringsnummerär inlagt i TransPA och att samma registreringsnumret är angivet i fältet ”fordonsalias” i Dynafleet.

Förare skapas per automatik i Dynafleet. De skapas upp när föraren loggar in i Dynafleet första gången och sätter korrekt namn på föraren vid första tillfället som förarkortet kopieras.

Förarkortsnummer skapas dock inte upp i det fält där vi kräver matchning och därför måste ni som kund komplettera med denna information.

  • Ni behöver därför gå in i Dynafleet och lägga till förarkortsnumret, 14 siffror, i fältet "andra behörigheter". För båda dessa åtgärder krävs att du är inloggad som flottadministratör i Dynafleet.

 image.png

  

  • Tilldela behörigheter till API-användaren. I Dynafleet fungerar det som så att användare ”ser” eller ”får data” på förare och fordon som användaren fått tilldelade till sig. En användare är oftast en fysiskperson men ibland även en databas eller en API-användare. Därav måste en person med administratörsbehörighet hos kund ”tilldela” vad varje användare i systemet skall se/ kunna läsa av. Kopplingen till TransPA går via en API-användare (fleet user.) Denna "användaren" behöver nu tilldelas era fordon och förare. Se nedanstående film hur det skall göras. Titta på instruktionsfilmen som heter "Skapa en ny användare", från 2:20 minuter in i filmen ungefär.

 

 

 

 

TIS-Web

För att aktivera Tis-Web i TransPA behöver ni kontakta er leverantör. I Sverige är detta KG Knutsson och i Norge Fartskriver. De mailar sedan nödvändiga uppgifter till oss. Ni kommer få ett bekräftelsemail från oss så snart integrationen är aktiverad.
Kontaktuppgifter för KG Knutsson AB:
Kontakta KGK Teknisk support
teknisksupport@kgk.se eller ring 08-923400

 

 

 

 

 

Tacho Online

För att aktivera kopplingen till Tacho Online behöver ni kontakta TransPA Support på support.transpa@visma.com. 

 

 

 

 

 

 

Om ni använder flera leverantörer av färdskrivardata 

TransPA kan hämta färdskrivartider från olika leverantörer samtidigt. Om ni tex har både Volvo och Scania så kan ni ha kopplingar från dessa till TransPA.

Om ni har mer än en aktiv koppling så behöver ni på varje anställd välja varifrån färdskrivartiderna skall hämtas. 

image.png 

Däremot kan vi inte kan hämta färdskrivartider från två olika kopplingar samtidigt till samma anställd.

Exempel. En förare kör en Volvo och färdskrivartiderna går via Dynafleet till TransPA. I TransPA markeras "Volvo/Dynafleet" på den anställde. Nästa dag kör samma förare en Scania och dessa tider kan inte hämtas till TransPA.

Orsaken är att olika tekniker används i själva hämtningen från Leverantören och vi har inte möjlighet att kombinera dessa.

Om ni har förare som nyttjar bilar kopplade till olika färdskrivarsystem är det vår rekommendation att samköra dessa i tex IDHA Online. Då räcker det med en koppling från IDHA till TransPA för att samtliga färdskrivartider skall visas.