Mina produkter
Hjälp

Aktivera färdskrivarkoppling i TransPA

21-09-2020 08:58 (Uppdaterad 08-03-2024)
  • 0 Svar
  • 6 gilla
  • 5198 Visningar

En populär funktion som vi erbjuder är att läsa in er färdskrivardata i TransPA. Vi hjälper er gärna igång med denna tjänst, som ingår i er licens för TransPA. För att vi ska kunna visa färdskrivartider så behöver vi skapa en koppling där vi anger vilken leverantör ni har samt viss information om ert konto. Vi erbjuder integrationer mot flera olika färdskrivarleverantörer. Sök efter er leverantör nedan och följ dessa anvisningar.

Klicka här om ni använder mer än en leverantör av färdskrivardata

 

1. Ange förarkortsnummer

I TransPA måste förarkortsnummer finnas inlagda för att data ska kunna hämtas. Det ska vara 14 tecken. Vid fler än 14 tecken tar ni bort de två sista siffrorna. (de två sista är kontrollsiffror som anger antal ggr som kortet har förnyats respektive bytts ut). Vi ser i sällsynta fall förarkort som består av 13 tecken. Skulle ni påträffa detta hos er så måste ni lägga till en extra nolla som siffra nr 14.

Från startsidan, välj personal och välj den anställde. Mata därefter in förarkortsnumret, 14 siffror. Välj spara. 

image.png

 

Tips! Logga gärna in i er färdskrivarleverantörs vy och använd funktionen kopiera/klistra in för att undvika att någon siffra blir fel. Vill ni sedan kontrollera hur det ser ut i TransPA, gå till personal där ni får en bra överblick och kan se om någon saknar förarkortsnummer:

 image.png

 

 

2. Att begära koppling mellan TransPA och er leverantör av färdskrivardata

Välj er leverantör i listan:

Scania

Stoneridge Optac 3

Idha-Online

Volvo Connect

TIS-Web

Tacho Online

 

 

 

 

 

Scania

 

För att aktivera koppling behöver ni kontakta er Scania återförsäljare och begära koppling mellan TransPA och Scania. Er Scania återförsäljare kommer då att skapa upp ett nytt specifikt konto till er. Användarnamnet ska innehålla bokstäverna "WS". Lägg märke till att dessa uppgifter inte är de samma som er inloggning till varken Scanias färdskrivarportal eller Scania Fleet Management. Be om att få kontots användarnamn och lösenord via mail. Skicka sen ett mejl till support.transpa@visma.com med en begäran om att få ladda upp integrationsuppgifterna via vår Filehub. OBS! Skriv inga kontouppgifter utan begär endast en länk till filehub. Ni kommer därefter få ett bekräftelsemail så snart integrationen är aktiverad.

  

 

 

 

Stoneridge Optac 3

För att aktivera tjänsten behöver ni kontakta Stoneridge. De skickar därefter kontonamn, användarnamn och lösenord till support.transpa@visma.com tillsammans med er begäran. Vi kopplar då på funktionen här och ni kommer få ett bekräftelsemail från oss så snart integrationen är aktiverad. 

 

 

 

 

 

Idha-Online

För att aktivera tjänsten behöver vi endast ert kontonamn. Brukar bestå av små bokstäver. Som inloggad i idha-Online så hittar ni detta under konto/kontoinnehavare enligt nedan.  Skicka sen ett mejl till support.transpa@visma.com med en begäran om att få ladda upp integrations uppgifterna via vår Filehub. OBS! Skriv inga kontouppgifter utan begär endast en länk till filehub. Ni kommer därefter tilldelas ett bekräftelsemail så snart integrationen är aktiverad.

 image.png

 

Ni behöver även aktivera tjänsten mot TransPA inne i idha-Online, vilket ni gör på följande sätt:

Under fliken "Konto" väljer ni nu istället "Tilläggstjänster", klicka på "Lägg till..."

 image.png

 

Välj TransPA i listan och säkerställ att den lagts till enligt nedan - klart!

 image.png

 

 

 

 

 

Volvo Connect

För att aktivera koppling behöver ni skapa upp ett API-konto på Volvo Connect's hemsida, samt skicka oss ert användarnamn och lösenord för detta uppskapade API-konto.

Skicka därefter ett mejl till support.transpa@visma.com med en begäran om att få ladda upp integrationsuppgifterna via vår FilehubOBS! Skriv inga kontouppgifter utan begär endast en länk till filehub. Ni kommer därefter tilldelas ett bekräftelsemail så snart integrationen är aktiverad.

 

Följ denna guide För att skapa ett API-konto på Volvo Connect 
Volvo Connect API-konto guide

 

  

 

 

TIS-Web

För att aktivera Tis-Web i TransPA behöver ni kontakta er leverantör. I Sverige är detta KG Knutsson och i Norge Fartskriver. De mailar sedan nödvändiga uppgifter till oss. Ni kommer få ett bekräftelsemail från oss så snart integrationen är aktiverad.
Kontaktuppgifter för KG Knutsson AB:
Kontakta KGK Teknisk support
teknisksupport@kgk.se eller ring 08-923400

 

 

 

 

 

Tacho Online

För att aktivera kopplingen till Tacho Online behöver ni kontakta TransPA Support på support.transpa@visma.com. 

 

 

 

 

 

 

Om ni använder flera leverantörer av färdskrivardata 

TransPA kan hämta färdskrivartider från olika leverantörer samtidigt. Om ni tex har både Volvo och Scania så kan ni ha kopplingar från dessa till TransPA.

Om ni har mer än en aktiv koppling så behöver ni på varje anställd välja varifrån färdskrivartiderna skall hämtas. 

image.png 

Däremot kan vi inte kan hämta färdskrivartider från två olika kopplingar samtidigt till samma anställd.

Exempel. En förare kör en Volvo och färdskrivartiderna går via Volvo Connect till TransPA. I TransPA markeras "Volvo Connect " på den anställde. Nästa dag kör samma förare en Scania och dessa tider kan inte hämtas till TransPA.

Orsaken är att olika tekniker används i själva hämtningen från Leverantören och vi har inte möjlighet att kombinera dessa.

Om ni har förare som nyttjar bilar kopplade till olika färdskrivarsystem är det vår rekommendation att samköra dessa i tex IDHA Online. Då räcker det med en koppling från IDHA till TransPA för att samtliga färdskrivartider skall visas. 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här