avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Användartips för Visma TransPA

Sortera efter:
I TransPA finns en integration till vår samarbetspartner Fordonskontroll. Integrationen är kostnadsfri från vår sida. Vill du veta mer om Fordonskontroll och tjänsten de erbjuder så kan du läsa mer här. För att koppla på integrationen behöver ni kontakta   info@fordonskontroll.se   Felanmälan till fordonskontroll Med denna integration ges möjlighet för er personal att felanmäla fordon direkt i TransPA. Då finns denna symbol synlig i era anställdas tidrapportering.     Efter att ni klickat på fordonssymbolen kommer ni till sidan som rör Fordonskontroll. I översikten kan ni välja bland era fordon i listan regnummer. Ni kan även fritextsöka och få träffar på registreringsnummer, internnummer eller annan benämning. Efter ni valt fordon visas öppna felrapporter på detta specifika fordon, från Fordonskontroll.    För att registrera en ny felanmälan väljer ni regnummer och feltyp, därefter skriver ni en felbeskrivning som innehåller all nödvändig information. Bekräfta genom att klicka på skicka. Väldigt kort därefter får ni en bekräftelse likt nedan: Upplever ni dubbla inkomna felrapporter? I samband med att bekräftelsen "felanmälan rapporterad till Fordonskontroll" kommer, sker ingen omedelbar uppdatering i översikten med registrerade händelser. Vi vill i detta läge be er låta bli att uppdatera sidan i hopp om att få listan uppdaterad med er senaste registrerade händelse, då detta medför att ni skickar in rapporten på nytt. Var istället uppmärksam på bekräftelsen som säkrar att felrapporten nu har skickats till administratör för handläggning. Skulle ni vilja se listan uppdaterad, klicka på klockan som förflyttar er till tidrapporteringen och därefter fordonsikonen så kommer ni tillbaks till vyn och sök fram ert fordon för uppdaterad status.   
Visa fullständig artikel
23-02-2021 16:07
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 149 Visningar
Som en förberedelse för att även Löneberäkningen ska bli webbaserad har vi redan nu skapat en knapp på connect.mytranspa.com där export till löneprogrammet ska utföras. Den ligger på startsidan bland övriga blå och orangea rutor knappen ser ut så här:     Översikts bild på exporten  För dig som fortfarande använder den gamla löneberäkningen. Längst upp till vänster anger du ett filnamn Tips om du har flera företag är att sätta företagsnamn som filnamn, så blandar du inte ihop dem. Klicka därefter på Exportera.    För dig som kör nya löneberäkningen kommer exporten börja längst upp till höger i stället. Din fil kommer hamna under status rutan, och för tillfället kommer du behöva ladda om webbsidan manuellt genom att klicka på knappen F5 på ditt tangentbord eller klicka på knappen för att uppdatera webbsidan  tills det att filens status har ändrats från  Queued till Completed. När filen fått status completed kommer du att kunna ladda ner filen ifrån mitten rutan Färdiga filer för nedladdning. Filen  kommer ligga kvar i någon månad, ifall du vill se vad som exporterats tidigare.  Om du inte vill vänta på att exportfilen skall bli klar kan du så klart fortsätta med annat, du kommer att få ett meddelande i transPA när filen är klar, du kan  till och med logga ut emellan. Du kan alltid gå tillbaka hit för att se statusen på jobbet, eller så väntar du tills du får ett meddelande om att exporten är klar. Skulle något gå fel får du meddelande om anledningen, och som även framgår i fältet Info i jobbkön till höger. Om allt har fungerat kommer alla filer som kommer av exporten, lönefil, personalfil, eventuell schemafil, att dyka upp i listan i mitten av skärmen " Färdiga filer för nedladdning". Klickar du på Ladda ner laddas filen direkt ner till din mapp för hämtade filer i din webbläsaren, använder du Chrome så kommer filen även dyka upp längst ner till vänster på din skärm. så passa gärna på att öppna den i "Visa i mapp"  se bild nedan efter nedladdning och dra och släpp den i ditt löneprograms importmapp. Om du öppnar och tittar på filen, i Anteckningar eller Wordpad, och är osäker om du råkat ändra något, kan du alltid ladda ner en ny version igen genom att  uppdatera webbsidan och klicka på ladda ner igen, och dra den till rätt mapp utan att öppna den, för säkerhets skull. Historiken av dina filer sparas i transPA i någon månad, så du behöver inte spara dem på din dator, och du behöver heller inte rensa listan, för det sker automatiskt.    Använder ni Google Chrome som webbläsare? då kan ni själva bestämma var ni vill lönefilen skall sparas. I denna artikel finns en guide på vilka inställningar ni behöver göra i webbläsaren.   
Visa fullständig artikel
14-12-2020 09:39
  • 0 Svar
  • 6 gilla
  • 1248 Visningar
För att koppla på integrationen behöver ni kontakta info@fordonskontroll.se När kopplingen till Fordonskontroll är aktiverat kan ni felanmäla fordon direkt i TransPA. I denna artikel kan ni läsa mer.
Visa fullständig artikel
15-02-2019 16:24
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 378 Visningar