Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Morten A Karlsen VISMA ‎14-08-2019 08:37 )
Nils Petter Andersen - Visma
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 16680 Visninger

Skattekortløsning i Visma Lønn

Utfyllende brukertips:

Nr. Brukertips
1 Generelt om e-skattekort - oppstart
2 Melding om at en ansatt har fått nye skattekortopplysninger
3 Melding "No schema definition found"
4 Vanlige problemstillinger / Ofte stilte spørsmål
   

Klikk på linkene over for å finne det brukertipset du søker


Brukertips 1 

Hvordan hente skattekort på de ansatte?

Visma anbefaler at du / ditt firma henter skattekort før hver lønnskjøring.

Forespørsel for skattekort etter 15. desember vil gi skattekortdata for nytt år. Du må da ha opprettet lønnsåret du leser inn skattekort for, før du kan lese inn på det nye året. Klikk her for å se hvordan dette gjøres.

Gå inn på "Utskrifter" velg mappen "Altinn" og rapporten "Skattekort (RF-1211)". Skal du sende skattekort for flere klienter anbefaler vi at du står på "hovedfirma". Kryss av på høyre side for alle firmaer eller de du ønsker å sende for. Org.nummer som ligger på firmaopplysninger på hvert enkelt firma blir liggende i fila som sendes. Sender du inn skattekort opplysninger for kun et firma trenger du ikke å legge inn org. nummer, da blir org.nummer som ligger registrert på firmaopplysninger brukt. Fyll inn "Kontaktperson" og "Kontaktperson mobil / e-post" og trykk "Eksport". Du vil i løpet av sekunder få et svar.

 

Etter innsending gå da til "Forespørsel / Altinn meldingsboks". Har du sendt inn for et firma kan du krysse av for "Hent fra firmaopplysninger". Da blir org.nummer som ligger på firmaopplysninger hentet inn i feltet.

Har du sendt inn for flere firmaer, legger du inn org.nummer som du har sendt inn skattekort på i feltet "Innsenders orgnr.". Legg inn "Brukernavn/fødselsnummer og passord". Du kan ikke bruke innloggingsmetode MinID, men du må bruke "Passord og engangskode på SMS". Trykk på "Hent ny engangskode", du vil da få tilsendt engangskode på SMS til telefonnummer som du har registrert i Altinn. Når du har mottat engangskode på SMS, legger du inn koden i feltet "Engangskode" og trykker på "Hent meldinger". Du vil da få opp meldingsboksen til firmaet i Altinn. 

FEILMELDING PÅ BRUKERNAVN/PASSORD
 

 

 

Klikk på melding med skattekort.

 

 

 

Du vil da i høyre del av bilde ha to muligheter, "Åpne" og "Oppdater". Velg "Oppdater".  -

 (jeg får ikke opp valget "Oppdater").

Inne på den ansatte i delbildet "Forskuddstrekk og feriepengeopplysninger" kan du nå hente frem to kolonner, "Skattekort dato" og "Skattekort id". Disse blir oppdatert med verdier etter at du har lest inn skattekort. Hvis du er biarbeidsgiver, bør du også hente frem kolonnen "Skatt % biarb.giver". Da det er denne prosenten som blir brukt. 

http://www.skatteetaten.no/no/Artikler/Elektronisk-skattekort-fra-2013/

 

 

Brukertips 2 

Melding om at en ansatte har fått nye skatteopplysninger 

Du har fått en melding på sms eller på e-post om at en eller flere ansatte har fått nye skatteopplysninger. Ser ut som under:

 

 

Send forespørsel på nytt.

Hvis du får ovenstående melding, må du i Visma Lønn gå inn på "Utskrifter" velg mappen "Altinn" og rapporten "Skattekort (RF-1211)". Fyll inn "Kontaktperson" og "Kontaktperson mobil / e-post" og trykk "Eksport". Svaret på skattekortforespørselen vil foreligge i løpet av sekunder. Innsending av skattekortforespørsel må du gjøre hver gang du får en slik melding. Dette må også gjøres når du får nye ansatte.

 

 Brukertips 3

Vanlige problemstillinger / Ofte stilte spørsmål

 1. Hvilke ansatte blir det spurt om skattekort for?  

Alle ansatte med gyldig fødselsnr. / D-nummer hvor sluttdato ikke er passert i forhold til "dagens" dato. Og som ikke har krysset for "Ikke hent skattekort" (kan hentes frem via tabelloppsett).

 

 

2. Kan jeg utelate noen ansatte fra skattekort forespørsel?

Ja, hent frem kolonnen "Ikke hent skattekort" (kan hentes frem via tabelloppsett). Og kryss av. Da vil denne ansatte ikke bli hentet. MERK! Krysset for ikke hent skattekort blir fjernet ved oppretting av nytt år.


3. Ungdommer med frikort?

Før ungdommen har bedt om frikort vil du få melding om at skattkort ikke er tilgjengelig. Når ungdommen har søkt, vil feltet "frikortsaldo" få verdi i Visma Lønn. Les mer her.

 

4. Kan jeg overstyre trekkprosenten eller tabellnummer?

Ja, men du må da også krysse av for "Ikke hent skattekort" (kan hentes frem via tabelloppsett). Ellers blir verdiene du har lagt inn bli overskrevet neste gang du henter skattekort

 

5. Hva legges inn når du leser inn skattekort?

Skattekort % og tabell. Fra 2018 er skattekommune ikke med i returen lenger. Skattekommune blir ikke brukt etter 2015 (innføringen av A-melding).

6. Jeg mottar ikke skattekort på en ansatt, hvordan kan jeg sjekke mottatte skattekortverdier

Ja, logg deg inn i Altinn.

Her kan du spørre og få øyeblikkelig svar på inntil 10 fødselsnr. 

 

8. Hvordan kan jeg se at vi har mottatt skattkortverdier?

Gå på Ansatte / Ansattlister / Ansattlister med skatteopplysninger, søk frem år inneværende år. Høyreklikk og via "Tabelloppsett" og hent frem to kolonner "Skattekort dato" og "Skattekort id". De ansatte som har verdi her har du mottatt skattekort på. 
Du kan også bruke rapporten under Utskrifter / Ansattrapporter / Skattekortopplysninger og under Verktøy / Administratorfunksjoner / Status / Skattekort logg.

 

9. Hvor kan jeg få en oversikt over hvem som er med i returen?

Da må du logge inn i Altinn og åpne returfilen.

 

10. Vi har sendt inn skattekort på flere firmaer, vi har nå fått melding om at en ansatt har fått nytt skattekort. Hvilken ansatt / firma gjelder dette?

Du må da sende inn skattekortforespørsel på alle firmaer på nytt. 

 

11. Vi er et regnskapskontor, kan hver regnskapsfører sende inn på sine firmaer?

Ja, men kan være tidsbesparende at den enkelte konsulent spør om for de firmaene denne kjenner til at skal kjøres lønn for "idag". 

 

12. Ved innlesning av skattekort får jeg "Ingen skattekortdata"?

Da har du et annet firma med samme organisasjonsnummer i lønnssystemet, f.eks. et demofirma. Gå inn på dette firma og slett organisasjonsnummeret. Da vil du få lest inn på første firma. 

13. Jeg får melding om skattekort endring på ansatte som har sluttet?

Altinn vil sende melding på alle ansatte du har spurt om pr. år. Dvs. du vil få melding om endring av skattekort på alle ansatte du har sendt inn for på "dette" året. Altinn benytter seg ikke av informasjonen som er sendt inn via A-melding om at den ansatte er sluttet.  Så dette er ikke noe å bry seg om. 

14. Melding om at år mangler

Denne meldingen fremkommer når du har flere firmaer med samme org.nr, f.eks et testfirma eller et "gammelt" firma. Fjern org.nr på feil firma. Les inn på nytt.

15. Medling i Altinn om at vedlegget er ugyldig

Du har sendt inn forespørsel om skattekort for 2018, men det mangler lønnsår 2018 inne på de ansatte. Legg inn 2018 på de ansatte og send inn ny skattekortforespørsel.

 

16. Kommer følgende melding ved innsending "User is not authorized..."

AltinnNotonBehalf.png

 

Denne meldingen kommer i følgende situasjoner:

  • Det er lagt inn feil verdi i Visma Lønn - les mer her.
  • Ditt firma har ikke rettigheter på vegne av firmaet du sender inn på (gjelder i hovedsak regnskapskontorer). Ditt regnskapskontor er ikke registrert som regnskapsfører i Brønnøysund. Les mer her.