Mine områder
Hjelp

Endring i rolletildeling ansatte - Lag bruker

13-04-2023 08:09 (Sist oppdatert 13-09-2023)
  • 0 Svar
  • 6 liker
  • 3362 Visninger

Når man klikker på "Lag bruker" i Employee så vil det opprettes en Visma.net bruker til de ansatte. I dag tildeles alle roller som er tilknyttet til lisensen når man klikker på "Lag bruker". Dette har i en del tilfeller ført til at brukere får tildelt flere roller enn de egentlig skal ha. For eksempel skal kanskje ikke alle brukere ha tilgang til Expense, men blir tildelt roller allikevel. Vi gjør nå en endring på dette og vær oppmerksom på at du kanskje må endre innstillinger i Admin i forhold til roller du skal tildele ansatte i ditt selskap når de blir opprettet som brukere.

 

Hva innebærer endringen som gjøres nå?

Endringen som nå skal gjøres er at vi reduserer antallet roller som tildeles automatisk til et minimum: Payslip rollene (disse må alle ansatte ha for tilgang til sin lønnsslipp i nettleser og app).

 

Du vil i tillegg få en standard rollegrupper inne i Visma.net Admin > Brukere og roller > Oppsett av rollegrupper som heter Employee. Denne rollegruppen blir generert første gang du klikker på Lag bruker etter endringen vi gjør nå. Denne gruppen angir hvilke roller som skal tildeles de ansatte når du klikker på Lag bruker i Employee. I og med at du må trykke på Lag bruker for at gruppen skal opprettes, bør du gjøre dette kun på én person først dersom du skal benytte flere tjenester. Endre rollegruppen, og trykk Lag bruker på resterende ansatte.

 

Som standard er det lagt inn rollene Mobile Payslip User og Web Payslip User for tilgang til lønnsslipp i app og nettleser. Dersom ansatte også skal ha tilganger til Calendar og Expense må du legge til rollene Absence User, Time user og Expense user i rollegruppen så vil de rollene tildeles neste gang du klikker på Lag bruker på nye ansatte.

 

Merk! Hvis det er laget bruker på en ansatt før du har endret rollegruppen, må du legge til manglende roller på denne brukeren. 

rollegruppe.png

 


I første versjon som kommer nå vil det bli endret slik at det kun er Payslip rollen som settes som standard. I tillegg vil det bli mulig å endre rollene i gruppen på kundenivå.

Det vil etter hvert bli mulig å sette pr. selskap/firma hvilke roller de ansatte skal tildeles.

Les mer her.

 

Endringen trer i kraft den 12.04.2023

 

Relaterte brukertips:

Brukergruppe / Firmagruppe / Rollegruppe

Hvordan opprette den ansatte som bruker i Visma.net

Hvilke muligheter gir den enkelte rolle

Informasjon til ansatte når de blir opprettet som bruker

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"