avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan rette når man får feil på forretningsregler i a-meldingen

21-05-2019 16:00 (Sist oppdatert 19-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 997 Visninger

Hvis du får en forretningsregel på a-meldingen så burde du sjekke om opplysningene er korrekte, er det en øyeblikkelig melding eller en avvisning så må disse rettes. Det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan du skal rette disse forretningsreglene. Vi har derfor laget en liten oversikt over hvordan du kan rette de mest vanlige feilene. 

 

Forretningsregel 108: 

Hvis du får forretningsregel 108 på a-meldingen så vil det si at det er ett arbeidsforhold som er sendt inn forrige måned (ett aktivt arbeidsforhold) som ikke er med denne måneden. Dette kan f.eks. være fordi dere har byttet lønnssystem, men har enten ikke fått avsluttet de ansatte i det gamle lønnssystemet eller ikke har lagt inn samme opplysninger i Payroll som det ligger i det gamle lønnssystemet.

 

  • Hvis dere i det gamle lønnsystemet har lagt inn sluttdato på de ansatte og rapportert dette i en a-meldingen, men får forretningsregel 108 når dere sender inn a-meldingen fra Payroll så vil det si at det ikke er alle ansatte som er avsluttet fra det gamle lønnssystemet. 
  • Hvis dere ikke har avsluttet de ansatte i det gamle lønnssystemet, men har valgt å legge inn samme begyntdato (og samme arbeidsforholdsopplysninger) som det gamle systemet, men får forretningsregel 108 når dere sender a-meldingen fra Payroll så kan det være flere grunner til at dere får feil:
    • Dere kan ha benyttet kun organisasjonsnummer i det gamle lønnssystemet, men tar nå i bruk virksomhetsnummer. 
    • Det er lagt inn feil arbeidsforholdstype. 

For å sjekke hvorfor dere får forretningsregel 108 så kan dere bestille avstemmingsrapporten fra Altinn. Denne finner dere under "alle skjema" på Altinn.no. Søk på A06 og da skal dere få opp skjema som heter "avstemmingsinformasjon A06". Bestill  på måneden før dere får forretningsregel 108 og pass på at dere huker av for arbeidsforhold når dere bestiller rapporten. Her vil du nå se de verdier den ansatte er rapportert inn med fra tidligere lønnssystem. 

 

Kontroller at du har opprettet de samme ansatte og med samme ansattdato i Payroll. Hvis det i forrige system kun rapportert på juridisk nummer og ikke virksomhetsnr. anbefaler vi at de ansatte sluttmeldes i gammelt system.

Aktuelt brukertips