avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Knytte arbeidstid til de ansatte - Visma.net Calendar

24-08-2020 12:31
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1492 Visninger

Når du oppretter en nyansatt i Visma.net Employees vil han automatisk bli knyttet til et arbeidstidsoppsett i Visma.net Calendar. Dersom den ansatte har 100% stilling og arbeidstidsordning på 37,5 timer, vil han få et arbeidstidsoppsett med 7,5 timer pr dag. Har den ansatte deltidsstilling, f.eks. 80%, vil han få et arbeidstidsoppsett med 6 timer pr dag. Hvis en deltidsansatt, har et annet arbeidstidsoppsett, må du endre dette i Visma.net Calendar.

 

Endre arbeidstidsoppsett i Calendar 

Under Arbeidstid | Medarbeidere i Visma.net Calendar ser du hvilket arbeidstidsoppsett de ansatte er knyttet til og kan endre/bytte arbeidstidsoppsett for ansatte.

Screenshot_14.png

I dette eksemplet har vi en nyansatt Mina Monsen som skal jobbe fire dager pr uke. Hun har 32 timers uke og skal jobbe 7,5 timer mandag til onsdag og 9,5 timer på torsdag. Systemet har automatisk opprettet et arbeidstidsoppsett med 6,4 timer per dag på den ansatte. Dette må derfor endres.

  1. Opprette en ny vaktkode for 9,5 timer, da denne ikke finnes fra tidligere. Dette gjøre du under Arbeidstid | Vaktkode | Legg til vaktkode.Screenshot_16.png
  2. Oppretter deretter et arbeidstidsoppsett under Arbeidstid | Arbeidstidsoppsett | Ny mal. Legg inn tittel og klikk Legg til vaktkode for å legge til vaktkode på de aktuelle dagene. Påse at timene til høyre stemmer med planlagt arbeidstid.Screenshot_17.png
  3. Gå deretter tilbake til Arbeidstid | Medarbeidere, og klikk på datoen det nye arbeidstidsoppsettet skal gjelde fra. Velg den nye malen og klikk Lagre. 

    Screenshot_18.png

Hvis den ansatte har et arbeidstidsoppsett som ikke stemmer med arbeidstiden, vil du få denne meldingen ved lagring:

53.png

I kalenderen til den ansatte vil det nå stå ett timeantall på dagene den ansatte skal jobbe.

Screenshot_20.png

 

Hvis arbeidstidsoppsettet i kalenderen ikke samsvarer med arbeidstiden på den ansatte i Employees, vil du få opp følgende varsel i kalenderen:

54.png

Justere enkeltdager

Calendar | Arbeidstid | Medarbeidere

Du har også mulighet til å justere arbeidstimene på enkeltdager som ikke påvirker arbeidstidsoppsettet. Trykk på dagen det gjelder og gå til fanen «Tilpass vakt».

55.png

Hvis det ikke ligger en vaktkode som passer klikk «Ny vaktkode». Du må fylle inn de samme innstillingene her som når du opprettet en ny vaktkode, se ovenfor. Velg vaktkoden du skal benytte og klikk Lagre. Denne vil da legge seg kun på valgte dag/dato.

 

Ikke mulig å endre arbeidstidsoppsett

Ved endring av arbeidstidsoppsett på en ansatt kommer følgende melding

arbtMelding.PNG

Dette er fordi det allerede finnes registrering for perioden etter at arbeidstidsoppsettet endres, f.eks. fremtidig ferie. Disse registreringen må slettes for å kunne å endre arbeidstidsoppsett, og deretter registreres på nytt.

 

Aktuelt brukertips