avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Overførte feriedager for fastlønnede - hvordan endre/korrigere

08-01-2020 16:31 (Sist oppdatert 25-01-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1734 Visninger

Feriedager tilgode fra forrige år, ligger som overførte feriedager under Calendar | Ferieadministrasjon | Ferieberegning for inneværende år på ansatte. For fastlønnede vil endring av antall dager her medføre retro, dersom det allerede er trukket i lønn for ferie.

Dersom du skal endre overførte feriedager for fastlønnede er det forskjellig fremgangsmåte avhengig av når du tok i bruk Visma.net Payroll.  I dette brukertipset vil vil illustrere dette med noen eksempler:

 

Startet med Visma.net Payroll i 2020 etter at feriepenger for 2020 var utbetalt

I dette eksemplet er det ikke utbetalt feriepenger i Payroll i 2019 og du kan da endre ferieberegningen på den ansatt. 

 

Velg Calendar | Ferieadministrasjon | Ferieberegning. Påse at du har valgt inneværende under Ferieåret år i feltet til venstre:

Ferieårferieberegning.png

 

På ferieberegningen for ansatt nr 1011 står det 17 overførte dager. Dette skulle vært 10.

Screenshot (10).png

For å endre dette velger du Forrige under Ferieåret på venstre side og åpner ferieberegningen til den ansatte, i vårt eksempel ansatt 1011. I dette eksemplet må vi korrigere antallet feltet Ordinære dager under Opprinnelig saldo:

Screenshot (11).png

Den ansatte står med 25 dager som opprinnelig saldo og 17 som nåværende. Det betyr at han har avviklet (registrert) 8 feriedager i Calendar. Når han i tillegg skal overføre 10 feriedager korrigerer vi opprinnelig saldo til 18 dager.

Klikk deretter Lagre, bytt Ferieåret til Inneværende og åpne ferieberegningen på den ansatte. Saldoen på overførte feriedager er da endret til 10.

 

Startet med Visma.net Payroll i 2020 (eller tidligere) før feriepenger for 2020 var utbetalt

For å få korrekt antall overførte feriedager, må du registrere feriedagene i Visma.net Calendar på den ansatte slik at saldoen reduseres til det antallet som skal overføres.

 

NB! Dersom den ansatte er tilknyttet en ferieavtale som har løpende trekk for ferie (ikke standard), vil dette medføre trekk i lønn når du registrerer ferien.

Screenshot (15).png

For å unngå at registreringen påvirker lønn kan du krysse av for Historisk registrering når du registrer ferie for 2020.

Screenshot (16).png

 

NB! For ansatte med avlønningstype Timelønn vil endring av feriedager ikke påvirke lønn.

 

Aktuelt brukertips