Mine områder
Hjelp

Stoppe / korrigere automatisk ferietrekk

11-06-2020 07:29 (Sist oppdatert 15-06-2023)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 4993 Visninger

Visma.net Payroll trekker automatisk ansatte for ferie i henhold til valget som er gjort på ferieavtalen den ansatte tilhører.

Ferieavtale.png

Ønsker du korrigere deler av ferietrekket Payroll genererer, kan det gjøres med lønnsart 16700 - Trekk i lønn for ferie manuell. For å redusere trekket må du registrere beløp med negativt fortegn (-) på lønnsart 16700. Dette er en trekklønnsart så i lønnskjøringen vil beløpet bli positivt på 16700 - Trekk i lønn for ferie manuell og redusere totalt ferietrekk. For å øke ferietrekk registreres transaksjonen uten fortegn.

 

 

Ingen ferietrekk

Enkelt kunder praktiserer 0 trekk i feriemåneden, dvs at alle feriepengene skal utbetales og fastlønn stoppes. I disse tilfellene anbefaler vi at du endrer avtalen til å si "Ikke ferietrekk". Eventuelt oppretter en egen ferieavtale, hvor du velger Ikke ferietrekk, i feltene "Ferietrekk for fastlønnede" og "Ferietrekk for aldersbestemt ferie".

ikke ferietrekk.png

Les mer om hvordan du oppretter en ferieavtale her.

 

I tillegg må du huske å stoppe fastlønnen for de ansatte. Vi anbefaler at du oppretter en kopi av lønnsart 10090 - Stopp fastlønn hvor du endrer Lønnsbeskrivelsen i fanen Innberetning A-melding som vist nedenfor, slik at trekket blir korrekt rapportert til Altinn.

StoppFastlønnFerie.png

 

Du kan bruke rutinen Masseoppdatering  (faste transaksjoner) i Employees for å legge til lønnsarten på alle ansatte.

 

Trekkilonn.PNG

 

Relaterte brukertips:

 

Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"