avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til fagområdet Lønn & HR

Finn informasjonen du trenger om faget Lønn & HR - innenfor alt fra a-melding, til skatteregler, til satser og beløpsgrenser. Snakk med andre som jobber med lønn & HR, og finn nyheter som er relevante for deg.
Siste nytt

I år har det skjedd mye på regelsiden innen lønn og personal som alle må få med seg. Vi har satt sammen et kurs som gir deg god oversikt over alle nyheter. Dette gjelder blant annet nye regler om beregning av sykepenger, beregning av arbeidstid på reise, dekning av reiseutgifter og store endringer i skattemessig behandling av overtidsmat, fri avis, gaver i arbeidsforhold og personalrabatter fra 2019.
Det er mange ting å passe på og mange nye regler.Endringene berører ikke bare beregning av arbeidstid på reise og hvordan de ansatte skal godtgjøres, men også dekning av reiseutgifter, hvor både statens særavtaler og skattereglene er endret. Vi har satt opp et nytt kurs som behandler de nye reglene og hva arbeidsgivere bør gå igjennom for å sikre at reisetid og godtgjørelse behandles riktig.
Fra 1. januar 2019 blir dagens papirskjema for inntektsopplysninger erstattet av en digital inntektsmelding.Den digitale inntektsmeldingen skal, som i dag, benyttes for å gi NAV opplysninger om arbeidstakere som skal ha foreldrepermisjon, har rett til svangerskapspenger, er sykmeldte, eller har rett til omsorgspenger, pleiepenger eller opplæringspenger.
Statens særavtaler er endret. Nye satser og bestemmelser får anvendelse for reiser fra og med 22. juni 201
Det nærmer seg jul og utbetaling av lønn med halv skatt. Tidligere har halv skatt vært forbeholdt lønn i desember måned. Fra 2016 ble forskriften endret.
Les om Lønnsforum Høst 2018
Påloggede brukere (390)