Mijn Communities
Help

Support tegel voor HR professionals op startpagina Youforce vervalt per 1 mei

door Henk Hesseling (Bijgewerkt ‎20-06-2023 10:31 door Ronald Lammers VISMA )

Dit bericht is alleen bestemd voor Visma Raet klanten.

 

Zoals eerder aangekondigd is het serviceplein per 1 december 2021 vervangen door ons nieuwe serviceportaal Mijn Visma Raet. Met Mijn Visma Raet bieden we een modern en geïntegreerd communicatieplatform. Via dit nieuwe platform kom je makkelijker in contact met onze professionals, krijg je snel en efficiënt ondersteuning voor jouw HR-oplossing en beter inzicht in de afname van onze dienstverlening.

 

Sinds 1 december 2021 beschikt Mijn Visma Raet over de functionaliteit Mijn Support (4me). Hier kan je, zoals je altijd al gewend was, je requests indienen en bekijken. Om jou als klant de tijd te geven om Mijn Visma Raet te activeren, hebben we de tegel Support ook tijdelijk beschikbaar gemaakt op de startpagina van Youforce. Per 1 mei verdwijnt echter deze optie op de startpagina van Youforce en is Mijn Support (4me) alleen nog toegankelijk via Mijn Visma Raet. Je logt in op Mijn Visma Raet support via onze website (Inloggen Visma Raet HRM software - Visma | Raet).

 

Heb je nog vragen?

Bekijk dan eens de Quick Reference Card onderaan deze pagina.

Verder zijn er in onze kennisbank ruim 20 kennisartikelen beschikbaar over Mijn Visma Raet in onze Support applicatie (4ME). Alleen medewerkers die geregistreerd zijn als supportmedewerker in 4Me, kunnen deze kennisartikelen raadplegen. Deze kennisartikelen vind je door te zoeken op “MVR”. Je kunt deze kennisartikelen ook benaderen via onderstaande links.

MVR Gebruiker toevoegen Mijn Visma Raet

MVR tegel support ontbreekt

MVR Ontvang ik SPAM??

MVR Gebruikers in Mijn Visma Raet

MVR Inloggen in Mijn Visma Raet

MVR: Contactpersoon koppelen aan meerdere klanten

MVR Welke talen ondersteunt Mijn Visma Raet?

MVR Eerste keer aanmelden voor Mijn Visma Raet

MVR Mijn factuuradres beheren in Mijn Visma Raet

MVR Is Mijn Visma Raet alleen voor facturen?

MVR Nieuwe factuur niet zichtbaar in Mijn Visma Raet

MVR Mijn Visma Raet toont geen support en community

MVR Facturen raadplegen en downloaden in Mijn Visma Raet

MVR Een andere organisatie kiezen in Mijn Visma Raet

MVR Niet alle tegels zichtbaar

MVR Welke rollen kent Mijn Visma Raet?

MVR Van Serviceplein naar Mijn Visma Raet

MVR Mijn Visma Raet e-mailadres wijzigen

MVR Contactpersoon security/privacy in Mijn Visma Raet

MVR In welke browser werkt Mijn Visma Raet?

MVR Nieuwe factuur staat onterecht als "betaald" in Mijn Visma Raet

 

34 Opmerkingen
RobZuethof
CHAMPION *
door RobZuethof

Wel heel vervelend dat je daar apart moet inloggen. Zeer gebruikersonvriendelijk.

Monique van Berkel
CONTRIBUTOR ***
door Monique van Berkel

Vind ik ook ... waarschijnlijk ontmoedigingsbeleid! 

door Henk Hesseling

Beste Rob en Monique,

 

Bedankt voor jullie reactie.

Ik begrijp dat dit niet de schoonheidsprijs verdient en dit is zeker geen ontmoedigingsbeleid. Het heeft te maken dat de genoemde artikelen onderdeel zijn van 4Me, helaas is er tussen 4Me en de community op dit moment geen single sign on, zodat inloggen helaas nog noodzakelijk is. Wij zijn wel een onderzoek gestart of 4Me artikelen gesynchroniseerd kunnen worden met de community, zodat in de toekomst dit inlogproces achterwege kan blijven, omdat dan deze artikelen in de community beschikbaar zijn. Zodra dit mogelijk is zullen wij jullie hierover informeren.

Martijn den Brok
CONTRIBUTOR ***
door Martijn den Brok

Stapje achteruit als je het mij vraagt inderdaad. Jammer dat elke organisatie zich geroepen voelt om een community pagina te hebben. Als functioneel beheerder heb ik niet de mogelijkheid om van elke applicatie die ik beheer de community bij te houden. 

Zouden er echt gebruikers zijn die een community pagina als een verbetering zien?

 

 

Nico vander Bent
CHAMPION *
door Nico vander Bent

@Martijn den Brok

Ik vind de community pagina in ieder geval geen succes.!!!! diverse community groepen etc. zeer omslachtig en tijdrovend en ik log ook niet iedere dag in om nu eens fijn te kijken wat er allemaal speelt. Is inderdaad geen vooruitgang. Daarnaast denk ik dat de ''oude'' wijze van het kenbaar maken van diverse wijzigingen zodra je inlogt veel beter werkte.

 

RobZuethof
CHAMPION *
door RobZuethof

Klopt. Op deze manier mis je toch zaken.

Sytze de Vries
CONTRIBUTOR *
door Sytze de Vries

Ik vindt de communitypagina een ramp, je wordt doodgegooid met mails waardoor je de kans loopt de echt belangrijke zaken te missen

Gerda van Eck
CONTRIBUTOR *
door Gerda van Eck

GerdavanEck_0-1650545494397.png

Wordt deze tegel ook uit gefaseerd?

 

Of wordt alleen onderstaande tegel uit gefaseerd?

GerdavanEck_1-1650545595212.png

 

 

 

Gea Bussink-Veerbeek
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek (Bijgewerkt ‎22-04-2022 15:14 door Gea Bussink-Veerbeek )

Ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben die (samen met de collega's) moppert op de community. Met name de communicatie over verstoringen vinden wij een enorme achteruitgang. Wij lopen continu achter de feiten aan: medewerker/manager meldt storing, wij kijken in de community of er een storing is. Dat is de omgekeerde wereld. 

 

Om alle mails en informatie enigszins te kunnen monitoren, heb ik alle abonnementen ingericht met 'gedeeltelijk' omdat kennisbank, forum en ideeën niet dagelijks hoef te ontvangen (al zou wekelijks wel mooi zijn, nu moet ik die wekelijks actief opzoeken en dat schiet er meestal bij in). Nieuws en releaseberichten wil ik wel graag één keer per dag ontvangen per mail, alleen de verstoringen zou ik per direct willen ontvangen. De verstoringen zijn op één hoop geveegd met alle andere berichten, waardoor differentiatie niet mogelijk is. Eigenlijk zou je je op verstoringen apart moeten kunnen abonneren met een andere attendering die meer in het oog valt, bijvoorbeeld met een sms-bericht. En nog mooier zou het zijn, dat je per soort bericht kunt aangeven of je het per direct, dagelijks of wekelijks wilt ontvangen en bij per direct een keuze voor per sms of hoge prio mail. 

door Brian van de Grift

@Gerda van Eck De HR & Payroll support tegel komt niet te vervallen.

RobZuethof
CHAMPION *
door RobZuethof

Ik zou het zeer fijn vinden als er ook een oplossing komt voor de meldingen van verstoringen, zoals ook aangegeven door Gea Bussink.

Je moet er nu echt aan denken om te kijken.

Lisette Elfrink
CONTRIBUTOR *
door Lisette Elfrink

@Brian van de Grift: De tegel HR & Payroll hebben wij niet. Hoe moeten wij dan een call inschieten?

door Brian van de Grift

@Lisette Elfrink Dit kan via Mijn Visma Raet. De informatie hierover vindt je in bovenstaand bericht.

Peter Leenes
CONTRIBUTOR **
door Peter Leenes

Ik tel in bovenstaand artikel 21 CRQ.

Blijkbaar is er dan toch iets grondig mis met deze nieuwe manier van communiceren.

 

Bij vertragingen van Self Service, laatste tijd behoorlijk veel last van, ontvingen ingelogde gebruikers een "pop up" met daarin de melding van vertraging. Nu krijgen de functioneel beheerders talloze mailtjes en appjes met de vraag "wat er aan de hand is met Youforce"....

 

Ik wil het volgende doen;

MVR Een andere organisatie kiezen in Mijn Visma Raet

Zodra ik op de link klik krijg ik een vervolgscherm om in te loggen.

Op deze site ben ik nú ingelogd en als ik de credentials van de andere klant gebruik om in te loggen dan krijg ik telkens het inlogscherm terug. Kortom, of ik doe iets verkeerd of de QRC werkt niet....

 

Het meest vervelende is eigenlijk dat de professionals PSA de releasenotes amper meer lezen omdat zij simpelweg geen behoeft hebben om op (te veel) plaatsen te moeten gaan zoeken/kijken. Dit komt de "beleving" niet te goede.

Peter

 

door Roland van Oel

Als we de feedback lezen die jullie geven op de communicatie rondom verstoringen is er een duidelijke aanleiding dit te verbeteren. Daarom zijn we aan het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn zodat beter kunnen aansluiten bij de behoefte van onze gebruikers.

 

We nemen daarin onder andere mee de behoefte om snel geinformeerd te worden specifiek voor de modules die relevant zijn voor jou als gebruiker. 

 

Via de community zullen we jullie op de hoogte houden van de vorderingen.

Peter Leenes
CONTRIBUTOR **
door Peter Leenes

Dag Roland,

Dank voor je reactie.

Op dit moment, vrijdag 29 april 15:36 uur, heeft de module Salarisdossier Gemal last van een storing, niet bereikbaar.

Als ik via de navigatiepagina klik op de laatste knop "Verstoringen" dan vind ik géén informatie terug omtrent bovengenoemde storing. Dan kun je nog zo'n ideeënbus/community opzetten maar als dit al niet goed functioneert wat je verwacht je dan van ons als professionals?

door Roland van Oel
Beste Peter, vervelend dat je op dit moment last het van een storing. Als deze nog niet op de storingspagina staat van de betreffende module wil je dan een melding maken via een ticket in 4me? Mijn collega's kunnen je dan verder helpen en de analyse starten. Bedankt alvast.
miranda163
CONTRIBUTOR ***
door miranda163

Zaken terugvinden is zeker geen vooruitgang in de nieuwe community. Release notes zijn ook niet zoals voorheen en ook niet met het terugzoeken naar informatie. En via 2 manieren inloggen zeker niet echt gebruikersvriendelijk. Wij hebben ook problemen gehad met het salarisdossier hoe kan je dan erachter komen waar de verstoring zit? 

 

Karin Gerse
CONTRIBUTOR *
door Karin Gerse

ik heb gemist dat ik me moest aanmelden voor mijn support (4me) en ik heb een openstaande call uit het verleden waar ik op moet reageren. Hoe kom ik daar nu terecht? hoe krijg ik alsnog inlog voor mijn support? ik vind het allemaal zo omslachtig.

door José Ursem- van Ruitenbeek

Hallo @Karin Gerse Bedankt voro je reactie.
Hoe je je moet aanmelden voor het gebruik van Support is uitgelegd onder het artikel: 

 https://community.visma.com/t5/Nieuws-Visma-Raet/Support-tegel-voor-HR-professionals-op-startpagina-...

 

De Admin gebruiker van Mijn Visma Raet in jouw organisatie kan jou toegang verlenen.

Karin Gerse
CONTRIBUTOR *
door Karin Gerse

@José Ursem- van Ruitenbeek en hoe kom ik erachter wie de admin gebruiker is van mijn visma raet?

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **
door Raymond_de_Rozario

Ik ben "blij" te lezen dat er meer mensen zijn die de nieuwe community zeer klantonvriendelijk vinden.

 

Als eerste is het inderdaad omslachtig dat ik een aparte hyperlink aan mijn favorieten moet toevoegen om naar "mijn visma" toe te kunnen gaan

 

Ten tweede is het "abonneren" is nog omslachtiger. Je zou op een hoofdpagina moeten kunnen aanvinken welke pagina's je wilt volgen. Niet eerst naar de pagina van het onderwerp toegaan, een menu openklappen en dan aanvinken dat deze pagina wilt volgen.

 

De snelheid van de berichtgeving dat er een verstoring is vind ik zacht gezegd veel te traag. Nu komen de gebruikers/collega's eerst bij mij met de vraag "Wat is er met Youforce aan de hand?" en krijg je (met mazzel) een uur later (soms meer) dat er inderdaad een storing is. In de tussentijd is er dan door mijzelf is.m. onze eigen ICT onderzoek gedaan, wat achteraf onnodig blijkt te zijn. Wat mooi zou zijn: direct op de hoofdpagina (Netherlands - Visma Community) een menu optie met verstoringen. Nog mooier: een e-mail notificatie. 

 

En de tip dat wanneer je een verstoring niet kunt vinden er een melding via 4Me "moet" worden aangemaakt is ook niet snel, gezien de gemiddelde doorlooptijd van de meldingen.

 

 

 

 

Nico vander Bent
CHAMPION *
door Nico vander Bent

@Raymond_de_Rozario  ''klantonvriendelijk'' is nogal zacht uitgedrukt. ik vind het totaal niet werkzaam!!!!!!

MarvinTergooi
CONTRIBUTOR ***
door MarvinTergooi

Waarom krijg ik notificaties als iemand een bericht onder dit artikel plaatst? Ik ben helemaal niet geabonneerd op dit artikel. Ik ben wel geabonneerd op de nieuws pagina, ik zou daarom alleen notificaties willen krijgen van nieuwe artikelen, niet van de reacties daarop. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **
door Raymond_de_Rozario
RobZuethof
CHAMPION *
door RobZuethof

Een centrale pagina voor verstoringen zou ook wel handig zijn. Nu moet je al je groepen langs.

Gea Bussink-Veerbeek
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek

De links naar de MVR artikelen werken niet. Hierover heb ik een call aangemaakt in 4me. Hier wordt aan gewerkt. 

door Brian van de Grift

@Gea Bussink-Veerbeek Ik kan de MVR artikelen wel rechtstreeks via bvenstaande links benaderen. Voeg in het request in 4ME graag ook even en schermprint toe met wat voor melding je ontvangt. Overigens zijn deze artikelen ook rechtstreeks te benaderen in 4ME door in de zoekbalk te zoeken op MVR. De linkjes verwijzen namelijk naar gepubliceerde kennisartikelen in 4ME.

Gea Bussink-Veerbeek
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek

@Brian van der Grift, uiteraard heb ik prinscreens toegevoegd. Ik krijg een Raet-inlogscherm en waarschijnlijk kun jij er bij omdat je Visma-medewerker bent. Je collega is er druk mee bezig dit uit te zoeken.

tomjegerings
CONTRIBUTOR *
door tomjegerings

Ik heb de tegel na 3 dagen melden bij raet nog steeds niet tot mijn beschikking, via de nieuwe manier. Heb alleen maar de tegel van de community.

RobZuethof
CHAMPION *
door RobZuethof

Ik mis de tegel Mijn Organisatie. Loopt ook al een aantal dagen.

tomhospes
CONTRIBUTOR **
door tomhospes

Ik mis de tegel ook.  Moest dit aanvragen bij Customer succes manager. Dit heb ik gedaan. We zijn bijna een week verder maar nog niks gehoord.

 

tomhospes_0-1652272125081.png

 

tomjegerings
CONTRIBUTOR *
door tomjegerings

Die zijn zeker de successen vieren!

door Roland van Oel

@tomjegerings als er successen te vieren zijn, dan is jullie Customer Success Manager zeker van de partij! In dit geval gaat het met jouw inlog en toegang tot Mijn Organisatie helaas niet helemaal zoals het hoort en nemen we contact met je op om dit zo snel mogelijk in orde te maken. 

 

Dat geldt uiteraard ook voor @RobZuethof, we werken eraan om dit probleem voor je te herstellen en komen ook in contact om de oplossing te vinden.

 

@tomhospes ik heb je even een mail gestuurd om te onderzoeken wat de oplossing in jouw situatie kan zijn als gebruiker van HRYou van Youserve.