Mine områder
Hjelp

Feriesaldo når Visma.net Calendar benyttes, differanse / avvik

16-11-2020 10:21 (Sist oppdatert 14-04-2021)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1881 Visninger

Det kan være en fordel å kjenne til hvordan feriesaldo i Visma.net Calendar og Visma Lønn presenteres, når det kan være avvik og eventuelt hva kan gjøres for å rette.

 

Hvordan overføre feriesaldo til Visma.net?

Når du starter med Visma.net Calendar, eller når du får nyansette, så må feriedager overføres fra Visma Lønn til Calendar.

Dette gjør du via "Visma.net eksport" i Visma Lønn.

Feriedagene som blir overført hentes fra kolonnene "Fdgr. pr. år", "Fdgr o/6år" og "Overf. fdgr" på den ansatte under kolonnen "Forskuddstrekk og feriepenger". 

Det er dette som gir saldoen som fremkommer i Calendar før det er registrert noe ferie.  

FerieSalCal.JPG

 

Når oppstår avvik?

Med en gang den ansatte har registret en feriedag vil dette endre saldoen i Calendar. Dette da før feriedagen er godkjent. 

Frem til denne ferien er godkjent, og perioden er godkjent dersom Time brukes, så vil denne ferien ikke bli overført til Visma Lønn. I denne perioden vil det være avvik mellom feriesaldoen i Calendar og Visma Lønn.

 

MERK! Når Calendar er tatt ibruk, må det ikke føres noe ferie i Visma Lønn manuelt. Dette vil gjøre at det blir "dobbelt" opp med brukt ferie.

 

Hva må gjøres dersom det generelt er avvik / mangler på fravær?

Hvis avvik / mangler på fravær i Visma Lønn, må du kontrollere at meldingstjenesten virker som den skal. Følg dette brukertipset for å kontroller dette.

 

Spørsmål til support

 • Vi har fått overført feil antall feriedager fra Visma Lønn til Calendar, hvordan retter vi dette?
  Kontroller at det ligger korrekte verdier i feltene "Fdgr.pr.år + Fdgr 0/60 + Overf. fdgr" på den ansatte. Gå så til "Visma.net Eksport" og under "Feriesaldo og fridager" velg "Overfør".
 • Godkjent ferie kommer ikke over til Visma Lønn, hvordan retter vi dette?
  Hvis ditt firma benytter Time, har dere aktivert at perioden også må være bekreftet og være godkjent før ferien blir overført til Visma Lønn.
 • Godkjent ferie kommer ikke over til Visma Lønn, hvordan retter vi dette?
  Når det mangler ferie og eventuelt annet fravær / timer, så trykker du på knappen "Kontroller og bestill manglende timer og fravær". Påse at du velger ønsket "Fra dato". Hvis dette ikke retter problemet, må du kontrollere at meldingstjenesten virke som den skal. Følg fremgangsmåten i dette brukertipset.

 

Relaterte brukertips

Feilsøking i forhold til integrasjon med Visma.net

Oppsett Visma Lønn mot Visma.net

Les mer om Visma.net Time her.   -Oppsett timekoder VL  -Oppsett av timekoder

Les mer om Visma.net Absence.  - Oppsett Absence

Les mer om Visma.net Expense  -Oppsett av typer i Expense  -Godkjenner oppsett  -Godkjenner oppsett på leder (gjør oppsett av godkjenning veldig enkelt

Les mer om Payslip

 

 

 

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"