avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Innrapportering av permisjon/permittering fra fraværsregistreringen - A-melding

19-12-2016 23:30 (Sist oppdatert 31-07-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 5051 Visninger

Det er mulig å velge hvor Visma Lønn skal hente informasjon om permisjons- og permitteringsopplysninger hentes ifra. Det kan velges enten ifra "Ansattopplysninger / Arbeidsstatus" eller fra fraværsregistreringen.

Hvordan du registrerer i "Ansattopplysninger" finner du i dette brukertipset. 

Mange kunder registrerer også permisjon / permittert via fraværsregistreringen fra før og da ønsker at disse opplysningene skal brukes i A-meldingen. 

Ønsker du å hente permisjonsopplysninger i fraværsregistreringen må du sette opp følgende: 

  • Før du begynner med å hente permisjon fra fraværsregistreringen må du sørge for at alle permisjoner / permitteringer som er meldt inn tidligere i A-meldingen og ikke er avsluttet pr idag også er registrert i fraværsregistreringen med samme / riktig fra- dato. Du finner en oversikt over alle aktive permisjon i "Utskrifter / A-melding kontrollrapporter / A-melding, permisjoner".
  • Skal denne funskjonen benyttes må du se at du har på en huke for "Hent permisjonsopplysninger fra fraværsregistreringen". Denne huken finner du under "Grunndata / Firmaopplysninger / Lønnsopplysninger".

Fraværskoder:

  • Permisjon: Alle fraværskoder med kodebehandling "Permisjon" blir rapportert med beskrivelse "Permisjon" når du sender inn A-melding. Oversikt over fraværskoder finner du her.  
  • Permittering: Standard fraværskode "35 - Permittering". Du kan se oppsettet av fraværskoden her. 

 

MERK! Det er viktig at du ikke endrer fra-dato på en innsendt permisjon i fraværsregistreringen, for da vil den få en ny ID neste gang du sender inn a-melding og vil da bli feil hos NAV/AA-registeret. Det er ikke noe farlig å endre på "Til-dato".

I Visma Lønn finnes det en rapport som viser en status over hvilke ansatte som er registrert med permisjon / permittert idag. Du kan lese mer om denne rapporten her. Bruk denne når du registrerer permisjoner i fraværsregistreringen.

 

MERK! Hvis du gjør en endring på ansattkortet som påvirker arbeidsforholdfanen er det viktig at du kontrollerer at Til og fra datoene på permisjonen/permitteringen ikke går utover datoene på arbeidsforholdet. Hvis en permisjon / permittering har datoer som inngår i datoene for flere arbeidsforhold får du feil i tilbakemeldingen fra a-meldingen. For å unngå dette må du sette sluttdato på permisjonen / permitteringen, hvis den ansatte får nytt arbeidsforhold, for deretter å opprette en ny permisjon / permittering som har fra dato lik eller etter fra dato på nytt arbeidsforhold.

Relaterte brukertips:

A-ordningen i Visma Lønn

Redusert lønn ved permisjon / permittering

Lønnsforum Høst
Aktuelt brukertips