Mijn Communities
Help
Lieke Sterk Huis
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Toevoegen vervoersmiddel en brandstoftype bij Gewerkte dagen

door Lieke Sterk Huis (Bijgewerkt ‎30-01-2024 10:31 door Maarten VB VISMA )
Status: Niet ingepland

Ik dacht dat het idee al bestond, maar kan het niet meer terugvinden.

Graag zouden wij als organisatie zien dat een medewerker bij het indienen van de Gewerkte dagen het vervoersmiddel met brandstoftype kan invullen voor het woon-werkverkeer i.v.m. de CO2 registratie. Dit zorgt ervoor dat wij als organisatie een beter beeld krijgen van de CO2 uitstoot en werkgebonden personenmobiliteit. 

Ik weet dat Visma hiervoor een enquête heeft bedacht, echter gaat dat ontzettend veel werk voor ons opleveren om 95% van onze medewerkers deze te laten invullen en dus te kunnen voldoen aan de gestelde normen. 

 

Welke organisaties zijn het hiermee eens? Geef dit bericht dan een kudo 👍

15 Opmerkingen
Joyce Kievit14
CONTRIBUTOR ***
door Joyce Kievit14

Wij zouden die optie ook graag zien!!

Danny van Dellen
CONTRIBUTOR ***
door Danny van Dellen

ook wij zouden deze optie graag zien!!

HeleenMogezomp
CHAMPION *
door HeleenMogezomp

Goed idee. 

Daarnaast zou het mooi zijn dat aan de gewerkte reisdagen de KM vergoeding kan worden gekoppeld die geldt voor dat voertuig. Zo kun je met een eenvoudig registratie verschillende bedragen uitbetalen voor reiskostenvergoeding.

Ellie van der Heide
CHAMPION **
door Ellie van der Heide

Er komen steeds meer regelingen woon werk met verschillende vergoedingen per kilometer obv type vervoer. Steeds meer Cao's neigen hier ook naar. Dan werkt onze mooie tool opgave gewerkte dagen niet meer.

Als de keuze van vervoer net zo makkelijk op te geven is als in een zakelijke km declaratie dan heeft een werknemer hier minimaal last van en wij als werkgever gemak (geen enquête, 95% is bizar veel om te bereiken, je hebt al een paar procent werknemers dat ziek is of met verlof is - dus je moet van eigenlijk iedereen een opgave ontvangen. Ik zie al veel reminders en acties op ons af komen) en we kunnen als werkgevers "groen" beleid aan met verschillende vergoedingen. 

Paul Wevers PZC
CONTRIBUTOR ***
door Paul Wevers PZC

@Ellie van der Heide ik zie inderdaad in steeds meer regelingen dat er met verschillende vervoersmiddelen met verschillende grenzen en tarieven gewerkt wordt. Daarbij kun je het de medewerker en werkgever niet aandoen om voor iedere reisdagen een kilometerdeclaratie in te dienen. 

 

Omdat het nu niet kan gaan we maar zitten freubellen in Selfservice of werken met een mobiliteitsbureau die het wel kan.

ksijne
CONTRIBUTOR ***
door ksijne

Bij onze organisatie wordt inderdaad de enquête uitvraag als een enorme last ervaren. 95% is bizar hoog.

Daarom is besloten om alles te gaan verwerken in de declaratiesheet. Toch erg jammer dat we door dit issue (nog) niet live gaan.

Linda_FB_WMD
CHAMPION *
door Linda_FB_WMD

Wij lopen hier inderdaad ook tegenaan. Ik heb het ooit als idee hier neergezet, maar die kan ik niet meer terugvinden. 95% respons is voor ons gewoon niet te doen. In ons geval zouden slechts 12 (!) van alle medewerkers de enquête niet in hoeven te vullen. Daarnaast gaat onze regeling veranderen en wil het MT dat medewerkers een hogere km vergoeding krijgen voor woon-werk als zij met de fiets komen, ook bestuurders van elektrische auto's worden beloond met een hogere km vergoeding t.o.v. bijvoorbeeld diesel rijders. Wij willen dus per type vervoermiddel een km vergoeding kunnen koppelen. Dit heb ik al zo vaak aangegeven; hier op de community en bij onze CSM'er, maar er wordt niks mee gedaan. Dit tot grote onvrede van onze directie. Inmiddels zijn wij dus aan het kijken naar andere mobiliteitsapp (niet van VISMA) die wel inspeelt op deze veranderingen in de markt. Niet wenselijk omdat we liever alles bij VISMA houden, maar langer wachten is gewoonweg geen optie meer.

door Bastiaan Friederichs
Status changed to: Status: Niet ingepland

Ik begrijp het idee en we gaan mogelijk later werken aan het kunnen verbijzonderen van de vergoeding (voor Woon-werk vanuit Gewerkte dagen) op basis van een bepaald vervoermiddel.

Dus "Woon-werk op de fiets" een hogere vergoeding geven dan "met de auto"..

Ik geen het idee de status "Niet ingepland" omdat ik geen concreet plan hiervoor heb, maar deze niet uit het oog verlies als we kijken naar uitbreidingen voor Gewerkte dagen (en Declaraties).

Maaike Wilting-Koelewijn
CONTRIBUTOR **
door Maaike Wilting-Koelewijn

@Bastiaan Friederichs dus dit idee met betrekking tot werkgebonden personenmobiliteit is nu volledig van de baan begrijp ik? Ik dacht dat @Lieke Sterk Huis daar ook op doelde? Het zag er wel mooi uit. Maar de enquête wordt het dan. 

 

Ik zag hierboven trouwens nog wat opmerkingen over de enquete plicht m.b.t. 95% van @ksijne en @Linda_FB_WMD  maar wat ik begreep uit de handreiking is dat er een steekproefcalculator gebruikt mag worden met betrouwbaarheidsmarge van 95% en foutenmarge van 2%. Zie hieronder, wanneer je deze gegevens invult op steekproefcalculator of surveymonkey (mate van spreiding 50%) kom je volgens mij wel op een haalbaar aantal medewerkers uit. Dat is ook wat ze in het rekenvoorbeeld gebruikt leken te hebben. Misschien helpt dit nog? Als jullie het anders hebben geïnterpreteerd hoor ik het ook graag. 

 

MaaikeWiltingKoelewijn_0-1714142815822.png

 

door Bastiaan Friederichs

@Maaike Wilting-Koelewijn de status "Niet ingepland" geeft aan dat we geen concreet plan hebben om dit idee te realiseren.

Maar ik sluit niet uit dat we dat later alsnog zullen doen. Er zijn andere ideeën - met betrekking to de Declaratie module - die door klanten belangrijker gevonden worden om eerst te realiseren.

Reyhan Altintas
CONTRIBUTOR ***
door Reyhan Altintas

Wij zouden die optie ook graag zien.

 

 

Taroena1
CONTRIBUTOR **
door Taroena1

Hoi @Bastiaan Friederichs ,

Voor onze organisatie zou het wel heel er fijn zijn als we onder de gewerkte dagen een extra categorie kunnen plaatsen met een eigen vergoeding daaraan. Wij betalen namelijk voor de medewerkers die met een leasefiets komen een andere vergoeding dan wanneer iemand met de auto komt. Nu moet bijvoorbeeld een medewerker die in 1 week een dag thuis werkt, een dag met de auto komt en 2 dagen op de leasefiets het volgende doen: in de gewerkte dagen app 1 thuiswerkdag aanklikken. Dan naar de declaratie app en daar 2 declaraties maken voor een reisdag op de leasefiets en 1 declaratie maken voor een reis met de auto.  (voor de declaraties worden dezelfde aantal kilometers gebruikt, wat officieel niet juist is, omdat deze persoon op de fiets minder kilometers aflegt (is 60% minder kilometers omdat dit via het fietspad gaat en niet over de snelweg).

Je snapt dat we dit heel veel telefonisch uit moeten leggen omdat medewerkers het ingewikkeld vinden en dat het voor veel onbegrip leidt omdat de gewerkte dagen app juist zo makkelijk was en nu eigenlijk onbruikbaar is geworden. Ik hoop dat dit van 'niet ingepland' naar 'ingepland' gaat :-). Zojuist van de consultant vernomen dat wij niet de enige klant zijn die hier tegenaan lopen namelijk.

door Bastiaan Friederichs

@Taroena1 ik snap het, zou je mij jullie regeling willen toesturen? (bastiaan.friederichs@visma.com)
Heb van diverse klanten (en CAO's) al informatie gekregen en dat helpt ons enorm met het bedenken van de oplossingsrichting!

Ina van der Lelie 2
CONTRIBUTOR **
door Ina van der Lelie 2

Onze reisregeling maakt het mogelijk om dagelijks te wisselen van vervoersmiddel. De medewerker krijgt hiervoor echter een andere vergoeding. Bijv. bij reizen met de fiets betalen we €0,23 en bij reizen met de auto €0,07.

We hebben dit nu opgelost door verschillende declaraties te maken onder de zakelijke reiskosten, zodat we toch een CO2-registratie hebben. Thuiswerkdagen worden wel geregistreerd in de Gewerkte dagen-app. Wij zouden graag zien dat wij verschillende woon-werk vergoedingen via de Gewerkte dagen-app kunnen registreren.

Linda_FB_WMD
CHAMPION *
door Linda_FB_WMD

Het niet inplannen van dit idee staat haaks op de berichtgeving in de roadmap 2024 (gedeeld in de nieuwsbrief):

 

Linda_FB_WMD_0-1720092256570.png