Minun alueeni
Apu

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Palvelusta on mahdollista tulostaa raportit avoimista laskuista, myyntilaskuista sekä suorituksista.   Avoimet laskut   Avoimet laskut saat lajiteltua laskunumeron, asiakkaan nimen tai eräpäivän mukaan, ja järjestettyä ne nousevasti tai laskevasti.    Valmis raportti latautuu pdf-tiedostona. Raportille tulostuvat ne laskut, jotka raportin tulostushetkellä ovat avoimia osittain tai kokonaan.  Raportin lopussa on yhteenveto avoimista summista alv-kannoittain.     Myyntilaskut Myyntilaskut-raportin saa lajiteltua laskunumeron, asiakkaan nimen tai eräpäivän mukaan, ja järjestettyä ne nousevasti tai laskevasti.  Aikavälinä on oletuksena edellinen kalenterikuukausi, mutta saat valittua haluamasi aikavälin.     Raportilta näet muun muassa laskujen tilan, päiväyksen, eräpäivän ja alv-osuuden. Raportin lopussa on alv-erittelyn yhteenveto alv-kannoittain.     Suoritukset Suoritukset-raportin saa lajiteltua laskunumeron, asiakkaan nimen tai eräpäivän mukaan, ja järjestettyä ne nousevasti tai laskevasti.  Aikavälinä on oletuksena edellinen kalenterikuukausi, mutta saat valittua haluamasi aikavälin.     Raportilta näet suorituspäivän ja -summan. Jos suorituksen yhteydessä on merkitty oikaisu, se näkyy oikaisu-sarakkeessa.      
Näytä koko artikkeli
29-06-2022 14:49 (Päivitetty 29-06-2022)
  • 2 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1098 Näytöt
Asiakkaita ei ole pakko tallentaa asiakasrekisteriin, vaan tiedot voi syöttää myös manuaalisesti suoraan laskulle. Jos laskutat useamman kerran samaa asiakasta, kannattaa asiakkaan tiedot tallentaa, jolloin asiakkaan voi valita listasta ja tallennetut osoitetiedot tulevat laskulle automaattisesti. Asiakkaan voi tallentaa asiakasrekisteriin joko suoraan laskun luonnista, tai Laskut -> Asiakkaat-kohdassa.   Asiakkaan tallentaminen suoraan laskulta   Kun klikkaat asiakkaan nimi-kenttää, aukeaa alasvetovalikko jo tallennetuista asiakkaista. Ylimpänä on vaihtoehto +Uusi asiakas, jonka valitsemalla aukeaa ponnahdusikkuna asiakastietojen täyttämistä varten.  Voit myös täyttää asiakkaan tiedot ensin laskulle, ja sen jälkeen valita Lisää asiakkaaksi, jolloin jo syötetyt tiedot ovat asiakaskortilla.  Asiakaskortin haku-kentän avulla voit etsiä asiakkaan osoitetietoja Maventan osoitekirjastosta. Verkkolaskuosoitteen voit tarkistaa asiakkaalta, tai esimerkiksi TIEKEN julkisesta verkkolaskuosoitteistosta:  https://verkkolaskuosoite.fi/client/index.html   Ponnahdusikkunana aukeavaan asiakaskorttiin voit täydentää loput tiedot, ja tallentaa ne. Jo tallennettujen asiakkaiden osoitetietoja on myös mahdollista muokata ja päivittää suoraan laskun luontinäkymästä.   Asiakkaan tallentaminen asiakaskortiston kautta Voit luoda uusia asiakaskortteja myös menemällä suoraan Laskut -> Asiakkaat -> Uusi asiakas. Asiakaskortin haku-kentän avulla voit etsiä asiakkaan osoitetietoja Maventan osoitekirjastosta. Verkkolaskuosoitteen voit tarkistaa asiakkaalta, tai esimerkiksi TIEKEN julkisesta verkkolaskuosoitteistosta:  https://verkkolaskuosoite.fi/client/index.html    
Näytä koko artikkeli
31-10-2022 08:14 (Päivitetty 28-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 611 Näytöt
Maksumuistutusten ja perinnän tarvetta voi ehkäistä tarkistamalla asiakkaan luottotiedot jo myyntiprosessin alussa. Verkkolaskut.fi-palvelussa on mahdollista tarkistaa luottotiedot  suomalaisilta yritysasiakkailta. Luottotietojen tarkistamisen lisäksi on mahdollista ladata riskimittari, jolla saa tarkempaa analyysia asiakkaan taloudellisesta tilanteesta. Tiedot haetaan Suomen Asiakastieto Oy:ltä.   Voit tarkistaa luottotiedot laskun kirjauksen yhteydessä tai asiakaskortilta. Jotta toiminto on käytettävissä, tulee asiakaskortille olla tallennettuna y-tunnus.   Laskun kirjaus: Kun laskulle on valittu asiakas, tulee asiakkaan nimen alle "Tarkista luottotiedot"-painike.     Tämän jälkeen saat valittua joko maksuhäiriöt tai riskimittarin.   Asiakaskortti: Laskut -> Asiakkaat -> Luottotiedot-välilehti.       Asiakaskortilta voit tarkastella aiemmin haettuja luottotietoja ja riskimittareita.    
Näytä koko artikkeli
16-06-2022 14:01 (Päivitetty 28-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1017 Näytöt
Laskun voi poistaa, jos se on keskeneräinen tai  avoin, eikä sitä ole lähetetty. Jos lasku on poistettavissa, sen saa poistettua laskuhallinnassa klikkaamalla laskuriviä. Tällöin oikealle tulee pino painikkeita, joista alimmaisena laskun poisto.      Lähetettyä laskua ei voi poistaa, vaan tarvittaessa tulee tehdä hyvityslasku ja uusi lasku oikeilla tiedoilla.
Näytä koko artikkeli
08-06-2022 11:08
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 871 Näytöt
       Yritys tulee vahvistaa ennen kuin verkkolaskuja voidaan lähettää tai vastaanottaa. Samalla aktivoidaan Maventan pankkiverkko. Pankkiverkkoyhteys on veloitukseton lisäpalvelu, joka mahdollistaa lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja toimijoilta, joilla on pankkioperaattori käytössään (esim. Danske Bank). Kun pankkiverkko on aktivoitu, saat erillisen vahvistuksen sähköpostiisi.   Voit vahvistaa yrityksesi allekirjoittamalla sähköisesti valtuutuksen verkkolaskujen lähettämisestä. Allekirjoitettava asiakirja lähetetään sähköpostiisi.   Valtuutus tehdään seuraavasti: 1. Sinulle lähetetään automaattisesti sähköposti otsikolla "Visma Solutions Oy kutsuu allekirjoittamaan asiakirjan Valtuutus verkkolaskujen välittämiseksi yritykselle "Yrityksen nimi" (Y-tunnus)". Klikkaa "Siirry allekirjoittamaan".       2. Anna sähköpostiviestissä oleva numerokoodi ja avaa asiakirja.   3. Siirry tunnistautumaan.   4. Valitse tunnistautumistapa ja tunnistaudu.     5. Allekirjoita asiakaskirja.      Kun allekirjoitus on onnistunut, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Nyt voit aloittaa laskujen lähettämisen. Saat sähköpostitse tiedon pankkiverkon aktivoitumisesta noin viikon sisällä.       Kun keltainen ilmoitusbanneri poistuu, on ohjelma valmis käytettäväksi. Jos tunnistusprosessi on tehty loppuun, mutta ilmoitus ei ole vielä poistunut, voit päivittää tilan ohjelmaan "Tarkista tila"-painikkeella.
Näytä koko artikkeli
15-06-2022 13:31 (Päivitetty 03-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 4930 Näytöt
Verkkolaskut.fi-asiakkaiden laskutusosoitteet tulevat käyttöömme automaattisesti omasta järjestelmästänne. Laskutusosoitteen muuttaminen ja sen hallinnointi tapahtuu seuraavasti: Kirjaudu sisään  -> Asetukset -> Yrityksen perustiedot -> Laskutustiedot     Huomaathan, että voidaksemme lähettää laskun verkkolaskuna, tulee käytössämme teknisistä syistä olla myös postiosoite.   Jos Käytä yrityksen tietoja-kohtaan on valittu Kyllä, ei laskutustietojen kenttiä saa muokattua. Silloin laskutustietoina toimivat sivun yläosassa olevat yrityksen perustiedot. Jos Käytä yrityksen tietoja-kohtaan on valittu Ei, saa tiedot syötettyä erikseen.     Lähetämme laskun aina ensisijaisesti verkkolaskuna mikäli se on mahdollista. Jos yritykselle ei löydy verkkolaskujen vastaanottokanavaa, lähetämme laskunsähköpostilla, mikäli sähköpostiosoite on ilmoitettu. Jos sähköpostiosotiettakaan ei ole, lähetämme laskun paperikirjeenä.   Jotta sähköpostilaatikkosi ei suodata lähettämäämme laskua roskapostiksi, suosittelemme lisäämään seuraavat lähettäjät turvalliseksi tiedettyihin lähettäjiin: invoices@maventa.com support@maventa.com noreply@maventa.com noreply@netvisor.fi
Näytä koko artikkeli
12-04-2022 07:35 (Päivitetty 01-12-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 2332 Näytöt
Edunsaajalla tarkoitetaan rahanpesulaissa henkilöä, joka joko omistaa yrityksen tai muuten käyttää määräysvaltaa siinä.
Näytä koko artikkeli
24-02-2022 13:59 (Päivitetty 28-02-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1059 Näytöt
Mikä on PEP/RCA? Poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö ("PEP-henkilö") tarkoittaa luonnollista henkilöä joka toimii, tai on toiminut viimeisen 12 kuukauden aikana, merkittävässä julkisessa tehtävässä kuten: valtionpäämiehenä, hallituksen päämiehenä, ministerinä, vara- tai apulaisministerinä parlamentin jäsenenä; poliittisten puolueiden johtoelinten jäsenenä; ylimpien tuomioistuinten, perustuslakituomioistuimen tai muun vastaavan oikeuselimen jäsenenä, jonka päätöksiin ei voida poikkeustapauksia lukuun ottamatta hakea muutosta; tilintarkastustuomioistuimen ja valtiontalouden tarkastusvirastoa vastaavan valtion varainhoitoa tarkastavan ylimmän päättävän elimen jäsenenä; keskuspankin johtokunnan jäsenenä; suurlähettiläänä tai asiainhoitajana; puolustusvoimissa vähintään kenraalikuntaan kuuluvana upseerina; valtion kokonaan omistaman yrityksen hallinto-, johto- ja valvontaelimen jäsenenä; tai kansainvälisten yhteisöjen johtajana, varajohtajana ja hallituksen jäsenenä. Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön perheenjäsenellä tarkoitetaan PEP-henkilön: aviopuolisoa tai kumppania, joka asianomaisen maan kansallisessa lainsäädännössä rinnastetaan aviopuolisoon; lapsia ja heidän aviopuolisojaan tai edellä tarkoitettua kumppania; ja vanhempia. Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön yhtiökumppaneilla tarkoitetaan PEP-henkilön: kaikkia luonnollisia henkilöitä, joiden tiedetään olevan yhteisöjen tai elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen todellisia yhteisomistajia ja edunsaajia tai joilla tiedetään olevan mikä tahansa muu läheinen liikesuhde poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön tai tämän perheenjäsenen kanssa; ja kaikkia luonnollisia henkilöitä, jotka ovat sellaisten yhteisöjen tai elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen todellisia yksinomistajia ja edunsaajia, joista tiedetään, että ne on tosiasiassa perustettu poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön tai tämän perheenjäsenen eduksi.
Näytä koko artikkeli
02-02-2022 08:04 (Päivitetty 28-02-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1047 Näytöt
Aputominimelle on mahdollista lisätä oma logo. Mene kohtaan Asetukset-> Aputoiminimet -> muokkaa aputoiminimen tietoja kynän kuvasta.   Lisää haluttu tiedosto:   Huom! Logon suosituskoko on 90 x 30 mm. Logo voi olla tiedostotyypiltään .jpg, jpeg, tai .png.
Näytä koko artikkeli
17-06-2021 07:14 (Päivitetty 07-11-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 663 Näytöt
Verkkolaskut.fi-palvelusta muodostuu lasku toteutuneen käytön mukaan(esimerkiksi luotujen, lähetettyjen ja vastaanotettujen laskujen mukaan). Lasku muodostetaan laskutettavan summan ollessa yli 10€. Laskutustiedot saat asetettua kohdasta Asetukset -> Yrityksen perustiedot -> Laskutustiedot. Tarkempi ohje laskutustietojen asettamiseen löytyy täältä.  Hinnaston löydät oikeasta yläkulmasta avautuvasta alasvetovalikosta.     Voit seurata yrityksen tapahtumahistoriaa ja laskun muodostumista. Valitse oikealta yläkulmasta avautuvasta valikosta "Laskutustapahtumat". Näet erittelyssä luodut ja lähetetyt tapahtumat sekä niiden tapahtumahetken. Tapahtumat on eritelty per lasku, tai jos laskua ei vielä ole muodostettu, näkyvät ne omanaan. Tapahtumat summataan myös, jotta voi arvioida tulevan laskun suuruutta.     Laskutustiedot saat asetettua kohdasta Asetukset -> Yrityksen perustiedot -> Laskutustiedot.
Näytä koko artikkeli
29-04-2021 13:25 (Päivitetty 29-11-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1637 Näytöt
1. Tarkista ja käy läpi asetukset Kun yritys on rekisteröity ja vahvistettu, on verkkolaskujen lähettäminen ja vastaanottaminen mahdollista. Ennen laskuttamisen aloittamista on hyvä käydä läpi vähintään perusasetukset.   Yrityksen perustiedot- kohdassa saat asetettua yrityksesi yhteystiedot, jotka tulevat asiakkaillesi näkyviin laskutulosteelle. Laskutustiedot-kohdassa voit määritellä ne osoitetiedot, johon haluat vastaanottaa meiltä palvelun käytöstä muodostuvan laskun. Asetukset -> Pankkitilit-kohdassa saat lisättyä useamman pankkitilin numeron. Laskua luodessasi saat valittua, mitkä tilit kyseisellä laskulla ovat näkyvissä. Tarvitsetteko useampia käyttöoikeuksia yrityksenne verkkolaskut.fi-tilille? Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia, ja saat kutsuttua lisää käyttäjiä kohdassa ilman lisämaksua kohdassa Asetukset ->Yrityksen käyttäjät. Jos käytössänne on aputoiminimiä, niiden tiedot saat täydennettyä kohdassa Asetukset -> Aputoiminimet. Laskutuksen asetuksissa saat määriteltyä miten haluat laskunumeron ja viitenumeron muodostuvan, sekä mikä on laskuilla käytetty huomautuskulu ja viivästyskorko. Saat myös valittua, käytätkö laskutulosteena perinteistä laskupohjaa vai tilisiirtoa. Laskutulosteelle on mahdollista lisätä yrityksesi oma logo. Kun asiakastietoja tallennetaan palveluun, on numerointi automaattisesti juokseva. Saat muokattua seuraavaa asiakasnumeroa, josta numerointi lähtee. Kirjanpitäjälle tai muulle haluamallesi yhteyshenkilölle on mahdollista saada lähtemään palvelusta automaattisesti kopio myynti- ja/tai ostolaskuista.  2. Luo asiakas ja täytä tarvittavat tiedot Voit luoda asiakkaan kohdassa Laskut -> Asiakkaat, tai syöttää tiedot suoraan laskun kirjausikkunassa ja tallentaa asiakkaan kortistoon samalla. 3. Luo ja lähetä lasku Saat luotua laskun kohdasta Laskut -> Uusi lasku.    1. Lisää laskulle asiakastiedot. 2. Täytä laskun tiedot. 3. Lisää laskurivit. Tuotteita ei ole pakko perustaa tuoterekisteriin, vaan sen voi vapaasti kirjoittaa laskulle. Tuotteiden tallentaminen voi kuitenkin olla hyvä idea, jos laskutat usein samoja tuotteita tai palveluja. 4. Lähetä lasku haluamaasi reittiä pitkin.     Mikäli laskutat säännöllisesti samaa asiaa, kuten liiketilan vuokraa tai siivouspalvelua, voit luoda toistuvaislaskun. Laskun muodostuksessa on mahdollista käyttää tiettyjä muuttujia, joilla saat saate-kenttään tiedon, mitä aikaväliä lasku koskee.  4. Tutustu myös näihin lisäpalveluihin Maventa-asetuksissa voit kytkeä verkkolaskujen vastaanoton päälle. Saapuvista laskuista on myös mahdollista tilata ilmoitus sähköpostiin. Kun laskujen vastaanotto on päällä, saat ladattua toimittajille valmiin tiedotteen, jolla voit kertoa verkkolaskuosoitteesi.  Lisäksi voit ottaa käyttöösi tulostuspalvelun, jolla saat ulkoistettua laskujen tulostuksen ja postittamisen. Ottamalla käyttöösi myös skannitilin, saat vastaanotettua sinulle myös postitse ja sähköpostitse saapuvat ostolaskut sähköisinä. Jos lähetät laskuja sähköpostilla, on laskulle mahdollista lisätä maksupainike. Maksupainikkeen avulla asiakas voi maksaa laskun helposti ja turvallisesti esimerkiksi Mobile Paylla. Kun maksaminen on helppoa, niin suoritukset tulevat nopeammin ja varmemmin.  Verkkolaskut.fi-palvelun kautta on mahdollista tarkistaa asiakkaan luottotiedot ja riskimittari jo myyntiprosessin alussa. Näin voit ehkäistä maksumuistutusten ja perinnän tarvetta. Lisää käyttövinkkejä ja ohjeita palvelun käytön tueksi löydät Communitystämme! Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös tilattua sähköpostiisi ilmoituksen, kun uusi käyttövinkki tai uutinen julkaistaan. Kaikkia uutisia ja käyttövinkkejä on kuitenkin mahdollista lukea myös ilman rekisteröitymistä.      Tukeemme olet helposti yhteydessä ohjelman sisällä olevan chat-ikkunan kautta, tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen helpdesk@passeli.com.
Näytä koko artikkeli
08-04-2021 08:46 (Päivitetty 19-12-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 5421 Näytöt
Pankkitilin luominen: Pankkitilin lisääminen Verkkolaskut.fi ohjelmassa tapahtuu kohdasta Asetukset- Pankkitilit- Luo uusi pankkitili   Kohtaan Pankki syötetään pankin nimi, esim. Osuuspankki IBAN kohtaan syötetään FI alkuinen pankkitilinumero esim. FI49 1234 0000 5678 91 BIC/SWIFT kohtaan tulee tunniste, esim. OKOYFIHH Kuvaus kohtaan voi itselleen määritellä haluamansa tiedon joka ei näy laskulla, esim. Vuokratulotili Tämän jälkeen tallennatte pankkitilin    Pankkitilin tietojen muokkaaminen: Saatte muokattua pankkitilinne tietoja valitsemalla tilin tietojen lopussa olevan kynän kuvan Pankkitilin poistaminen: Saatte poistettua pankkitilin valitsemalla tilin tietojen lopussa olevasta roskakorin kuvasta
Näytä koko artikkeli
20-10-2020 12:17 (Päivitetty 20-10-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1059 Näytöt
Laskunumeroa voi muokata kahdella tavalla, menemällä Asetukset -> Laskutuksen asetukset: 1. Jos käytössäsi on automaattisesti juokseva laskunumerointi, voit muokata seuraavan laskun numeroa manuaalisesti:     Muista tallentaa tekemäsi muutokset "Tallenna"-painikkeesta. Tämän jälkeen numerointi jatkuu asettamastasi laskunumerosta jälleen juoksevana.   2. Ottamalla käyttöön ulkoisen laskunumeroinnin, saat syötettyä haluamasi laskunumeron jokaiselle laskulle laskun kirjausikkunassa.     Tallenna asetuksiin tekemäsi muutokset.
Näytä koko artikkeli
12-10-2020 11:35 (Päivitetty 07-06-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1733 Näytöt
Hyvityslaskun saa pois avoimien laskujen listalta kohdistamalla sen alkuperäiseen laskuun.
Näytä koko artikkeli
23-07-2020 08:42 (Päivitetty 06-03-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1914 Näytöt
Määrittelet laskulla näkyvät huomautuskulut, viivästyskoron ja muut kulut ohjelman kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset
Näytä koko artikkeli
03-07-2020 14:37 (Päivitetty 28-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1240 Näytöt
Käyttäjien hallinnointi tapahtuu ohjelman kohdassa Asetukset -> Yrityksen käyttäjät
Näytä koko artikkeli
03-07-2020 14:27 (Päivitetty 18-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 7185 Näytöt
Yrityksen perustiedot on välilehti, johon määrittelet oman yrityksesi tiedot. Nämä tiedot tulevat näkyviin laskulle.
Näytä koko artikkeli
03-07-2020 14:17
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1669 Näytöt
Voit lisätä laskulle näkyväksi myös tuotekoodin sekä kirjoittaa vapaasti tuotekohtaista lisätietoa.
Näytä koko artikkeli
02-07-2020 08:49 (Päivitetty 27-11-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 983 Näytöt
Verkkolaskut.fi uudistus webinaari pidettiin perjantaina 26.6.2020. Webinaarissa käsitelliin mm. taustoja uudistuksen tekemiselle, katsottiin hieman tulevaan ja tietysti käytiin läpi ohjelman keskeimmät ominaisuudet. Alla on nauhoite webinaarista:  
Näytä koko artikkeli
26-06-2020 13:27
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 856 Näytöt
Laskunumeron vapaa määrittely Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset pääset asettamaan päälle asetuksen Käytä ulkoista laskunumerointia, jolloin saat syötettyä vapaasti laskunumeron kun luot uutta laskua.   Viitenumeroinnin määritys Viitenumeron määrittely täysin vapaasti ei ole mahdollista. Tämä on siksi, että viitenumerointi pitää aina sisällään laskentakaavan, joka lisää tarkistenumeron viitenumeron perään ja tällä määritetään viitenumeron oikeellisuus. Pääset vaikuttamaan viitenumeron muodostukseen ohjelmassa ja saat viitenumeroinnin seuraamaan esimerkiksi laskunumeroa.   Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset löydät Viitenumero-kentän johon voit syöttää kirjaimia tai numeroita. Kirjaimilla sidotaan viitenumero ohjelmasta löytyvään numerointiin, esimerkiksi laskunumeroon tai asiakasnumeroon:   L-kirjain = vastaa aina laskunumeroa A-kirjain = vastaa aina asiakasnumeroa K-kirjain = vastaa aina ulkoista asiakasnumeroa     Esimerkki: Viitenumeron määrityksen ollessa on 6 kpl L-kirjaimia eli LLLLLL. Tämä tarkoittaa sitä että viitenumero muodostetaan 6 laskunumerosta, eli jos laskulle on syötetty laskunumero 123456 niin viitenumero muodostuu 123456 + laskennallinen tarkistenumero. Jos tällä samaisella viitenumeromäärityksellä laskunumero onkin vain viisi numeroa eli 12345 niin eteen lisätään yksi etunolla eli viitenumero on 012345 + laskennallinen tarkistenumero.   Jos määritykseen mukaan otetaan myös asiakasnumero mukaan, eli viitenumeron määrityksen ollessa esimerkiksi LLLLAAAA eli neljä kappaletta laskunumeroita ja neljä kappaletta asiakasnumeroita. Ja kuvitellaan että laskunumeroksi syötetään 1234 ja asiakasnumero on esimerkiksi 9999 niin viitenumero muodostuu 12349999 + laskennallinen tarkistenumero.   Asiakasrekisterissä on myös kenttä Ulkoiselle asiakasnumerolle ja ulkoinen asiakasnumero saadaan mukaan viitenumerointiin K-kirjaimella. Eli esimerkiksi viitenumeron ollessa LLLLKKKK ja laskunumero on 1234 ja ulkoiseksi asiakasnumeroksi määritelty 2222 niin viitenumero on 12342222 + laskennallinen tarkistenumero.   Viitenumerossa voidaan käyttää myös kiinteitä numeroita, eli jos kaikki viitenumerot halutaan aloitaa esimerkiksi numerosarjalla 1000 ja siihen perään laskunumero niin viitenumeroksi voidaan tällöin määritellä 1000LLLL. Ja kun laskunumero on esimerkiksi 1234 niin silloin viitenumero muodostuu 10001234 + laskennallinen tarkistenumero.   HUOM! Reskontravahtiin lähetettävien laskujen viitenumeroon ei pysty vaikuttamaan, vaan silloin viitenumeron muoto määrittyy heidän vaatimusten mukaisesti. Silloin viitenumero on 99085AAAAALLLLLLLLLT, jossa A= toimeksiantajan tunniste, ja L= laskunumero ja T tarkiste.  
Näytä koko artikkeli
22-06-2020 08:53 (Päivitetty 22-12-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 4740 Näytöt