avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Huldt & Lillevik Lønn

Sorter etter:
Avstemming i lønnssystemet bør gjøres flere ganger i løpet av året. Vi anbefaler at du som et minimum foretar en avstemming pr. 30.06, 31.10 og 31.12. Formålet er å kontrollere at data i lønnssystemet er korrekt, samt å foreta en avstemming mot regnskapet.     Listene under Rapporter | Avstemming tas ut og avstemmes mot regnskap.   Listen A-melding oppsummering kan sjekkes mot avstemmingsrapport.   Avstemmingsrapport bestiller du under Periodens lønn | Bestille a-melding avstemmingsrapport. Angi ønsket år og mnd. Hvis du trenger å se innsendte arbeidsforhold kan du kun velge en mnd av gangen.                     Send inn på samme måte som du sender inn a-melding. Høyreklikk på retur og velg fil som slutter på .ods  for å se på listen i Excel.   Det kan være lurt å ta ut en feriepengeliste hver måned, og lagre denne i pdf. I tillegg anbefaler vi at du tar ut en feriepengeliste før du overfører til nytt år.
Vis hele artikkelen
13-11-2017 14:27 (Sist oppdatert 07-01-2019)
 • 3 Svar
 • 3 Liker
 • 4446 Visninger
Hvis du lurer på det reglene rundt dette, sjekk ut Lønn og HR sitt brukertips.   Månedslønnede: Velg "Skatt i desember mndlønn (halv skatt)" når du kjører lønnsberegning:   14dagerslønnede: Velg "Skatt i desember 14-dgrlønn (null skatt)":   Hvis det er større utbetalinger denne mnd enn ellers, julebonus e.l. bør du sjekke at lønnsarten(-e) er satt opp med prosenttrekk slik at de går gjennom med fullt skattetrekk:   Kildeskatt på lønn? Ansatte med kildeskatt får automatisk 25% skattetrekk alle 12 mnd i året i Huldt & Lillevik fra og med i år, så du trenger ikke foreta deg noe spesielt her. 👍
Vis hele artikkelen
13-11-2020 10:53 (Sist oppdatert 16-11-2020)
 • 6 Svar
 • 2 Liker
 • 3102 Visninger
Alle må oppdatere til siste versjon 5.19.4 / 5.20.1 (2384) for å rette feil som oppstår pga kommunereformen.    Før du ringer oss i januar er det viktig at du er kjent med innholdet i denne artikkelen. Denne artikkelen vil kunne hjelpe deg gjennom årsavslutningen.
Vis hele artikkelen
30-12-2019 09:39 (Sist oppdatert 30-12-2019)
 • 2 Svar
 • 1 Liker
 • 3831 Visninger
  Det er viktig at alle lønnsarter er kodet med gyldige kombinasjoner, etter A-ordningens veiledning som du finner her: https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/arbeidsgiver/a-meldingen/veiledning/lonn-og-ytelser/oversikt-over-lonn-og-andre-ytelser/   Fremgangsmåte: Velg oppgaven Kartotek | Lønnsarter Klikk på Skriveren Velg Skrive ut lønnsartoversikt og Skrive ut oppsett for a-melding Kontroller Skrive ut oppsett for a-melding mot veiledningen på Skatteetaten sine sider. Lønnsbeskrivelse/Fradragsbeskrivelse Fordel Tilleggsopplysninger Spesifikasjon kontrollere Grunnlag i Skrive ut Lønnsartoversikt: AA (arbeidsgiveravgift) FP (feriepenger) FF (fagforening) PG (pensjonsgrunnlag) Velg oppgaven Rapporter | Lønnsstatistikker | Generell Statistikk Utvalg på alle lønnsarter og år 2019 Hak av for å Spesifisere Totaler Hak av for å Ta med sluttede Skriv ut siste side av rapporten (benytt denne for å få en mer spesifisert kontroll)   Merk: Lønnsbeskrivelsen Annet | Lønn, med fordel Kontantytelse er ikke med å danner grunnlag for sykepenger eller foreldrepenger for de ansatte frem til 31.12.18. Det er spesielt viktig at dere sjekker opp lønnsarter med dette a-melding oppsettet. Fra 01.01.19 er den tatt med i grunnlaget for sykepenger og ytelser fra NAV.   Hvis du har benyttet en lønnsart med feil beskrivelse av ytelsen og/eller feil verdi i grunnlag, må du korrigere det i en ekstrakjøring: Opprett en ny lønnsart med korrekt beskrivelse og grunnlag. Registrer transaksjon(er) på gammel lønnsart med negativt fortegn, og uten fortegn (pluss) på den nye lønnsarten. Når du skal kontrollere kombinasjon av lønns- og fradragsbeskrivelse, bruker du rapporten Skrive ut oppsett for a-melding.   Her er en oversikt over alle lønnsbeskrivelser som inngår i grunnlag for ytelser fra NAV:  
Vis hele artikkelen
19-12-2017 10:41 (Sist oppdatert 04-02-2019)
 • 4 Svar
 • 2 Liker
 • 7451 Visninger
Dette brukertipset oppdateres fortløpende etter som vi ser hva dere har behov for.   Før du ringer oss i januar er det viktig at du er kjent med innholdet i denne artikkelen. Denne artikkelen vil kunne hjelpe deg gjennom årsavslutningen. Våre åpningstider i januar finner du her.   Januar er en travel måned for alle som jobber med lønn. Benytter du deg av Huldt & Lillevik sine supporttjenester, vil du i perioder kunne oppleve noe ventetid.  Husk at du kan kontakte oss via chat om du har spørsmål knyttet til årsavslutningen. Ikonet for chat finner du nede på høyre side her inne.   Når du ringer inn på support, får du spørsmål om å sette deg på callback. Vi anbefaler at du velger å sette deg på callback, slik at du får gjort andre ting mens du venter.   Frister: 5. januar: frist for å sende a-melding for desember 15. januar: frist for å betale skatt og arbeidsgiveravgift for termin 6 1. februar: frist for å sende sammenstillingsoppgave (personoppsummering) til de ansatte Aktuelle brukertips og nyttig informasjon: Årsavslutningsboken kan du bestille her om du ønsker den. Kjørejournal for årsavslutning. Kjørejournalen er ny og forbedret i år,  anbefaler alle å kikke på den 😊 🙌 Ansettelsesform må legges inn på alle ansatte Avstemming av lønn mot regnskap Produktnotat for årsavslutningsversjonen (link kommer når versjonen slippes) Produktnotater for tidligere versjoner. Veiledning til a-melding Kodespeil a-melding Oversikt over de mest stilte spørsmål til support under årsavslutningen: Jeg har kjørt en ekstrakjøring i tillegg til lønnskjøringen for desember, hva gjør jeg med a-melding?   Du sender inn a-meldingen på vanlig måte. I mottaket vil den slå seg sammen med den a-meldingen du allerede har sendt inn. Den vil ikke overskrive det som allerede er sendt inn. Dersom du ikke har sendt inn a-melding allerede, kan du sende begge samtidig.   Kan jeg kjøre lønn på to år samtidig? Nei, dette er ikke mulig etter at A-ordningen kom. Men det er mulig å sende korreksjoner i a-melding på 2020 etter overføring til 2021, dersom det er behov for dette. Du finner beskrivelse på dette   her.   Blir oppstartsverdier med på a-melding personoppsummering?   Nei, a-melding personoppsummeringen består kun av innsendte a-meldinger fra lønnssystemet.   Må personoppsummeringen sendes ut til de ansatte før jeg overfører til nytt år?   Nei, du kan sende denne for 2020 også etter overføring til nytt år.   Skal Personoppsummeringen sendes per post eller kan den sendes på mail?   Dette bestemmer du selv. Du kan sende enten per post eller på mail i valget "Elektronisk personoppsummering".    Passord på elektronisk personoppsummering?   Personoppsummeringen kan sendes med passordbeskyttelse, dette velger du å sette på før utsending, på lik linje med elektronisk lønnslipp.   Jeg har overført til nytt år, og glemt å innrapportere noen ytelser for 2020. Hva gjør jeg?    Du kan sende inn en a-melding korreksjonsoppgave for 2020. Se   forklaring her. 
Vis hele artikkelen
14-12-2020 08:21
 • 0 Svar
 • 2 Liker
 • 5769 Visninger
Full skatt i desember?
Vis hele artikkelen
19-11-2015 21:30 (Sist oppdatert 27-11-2018)
 • 2 Svar
 • 0 Liker
 • 1712 Visninger
  Før du ringer oss i januar er det viktig at du er kjent med innholdet i denne artikkelen. Denne artikkelen vil kunne hjelpe deg gjennom årsavslutningen. Våre åpningstider i januar finner du her. Januar er en travel måned for alle som jobber med lønn. Benytter du deg av Huldt & Lillevik sine supporttjenester, vil du i perioder kunne oppleve noe ventetid. Når du ringer inn på support, får du spørsmål om å sette deg på callback. Vi anbefaler at du velger å sette deg på callback, slik at du får gjort andre ting mens du venter.   Frister: 7. januar: frist for å sende a-melding for desember 15 januar: frist for å betale skatt og arbeidsgiveravgift for termin 6 1 februar: frist for å sende sammenstillingsoppgave (personoppsummering) til de ansatte Aktuelle brukertips og nyttig informasjon: Årsavslutningsboken kan du bestille her om du ønsker den. Brukertips vedrørende årsavslutning. Kjørejournal for årsavslutning. Produktnotat for årsavslutningsversjonen (5.18.4/5.19.1) Produktnotater for tidligere versjoner. Veiledning til a-melding Kodespeil a-melding Spørsmål til support Jeg har kjørt en ekstrakjøring i tillegg til lønnskjøringen for desember, hva gjør jeg med a-melding?   Du sender inn a-meldingen på vanlig måte. I mottaket vil den slå seg sammen med den a-meldingen du allerede har sendt inn. Den vil ikke overskrive det som allerede er sendt inn. Dersom du ikke har sendt inn a-melding allerede, kan du sende begge samtidig.   Kan jeg kjøre lønn på to år samtidig? Nei, dette er ikke mulig etter at A-ordningen kom. Men det er mulig å sende korreksjoner i a-melding på 2018 etter overføring til 2019, dersom det er behov for dette. Du finner beskrivelse på dette   her.   Blir oppstartsverdier med på a-melding personoppsummering?   Nei, a-melding personoppsummeringen består kun av innsendte a-meldinger fra lønnssystemet.   Må jeg kjøre regenerere brudd og aga statistikk som ligger under Periodens lønn | A-melding | Verktøy?   Regenerere brudd:  vi anbefaler at du kjører regenerere brudd, da denne kan gjøre at personoppsummeringen til de ansatte kan se litt ryddigere ut i noen tilfeller (det er ingen fare med å kjøre dette valget).   Regenerere AGA statistikk:   Denne er kun nødvendig å kjøre dersom du ikke får ut riktige tall på rapporten: Arbeidsgiveravgiftsgrunnlag per person, som du finner under Rapporter | Avstemming. Dersom denne har riktige tall, trenger du ikke å kjøre dette valget.    Må personoppsummeringen sendes ut til de ansatte før jeg overfører til nytt år?   Nei, du kan sende denne for 2018 også etter overføring til nytt år.   Skal Personoppsummeringen sendes per post eller kan den sendes på mail?   Dette bestemmer du selv. Du kan sende enten per post eller på mail i valget "Elektronisk personoppsummering".  Kan personoppsummeringen sendes via Payslip? Dette er ikke mulig på versjon (2067), men vi bli mulig i en servicepack som kommer senere i Januar.    Passord på elektronisk personoppsummering?  Personoppsummeringen kan sendes med passordbeskyttelse, dette velger dere å sette på før utsending, på lik linje med elektronisk lønnslipp.   Jeg har overført til nytt år, og glemt å innrapportere noen ytelser for 2018. Hva gjør jeg?  Du kan sende inn en a-melding korreksjonsoppgave for 2018. Se forklaring her. 
Vis hele artikkelen
02-01-2019 11:01 (Sist oppdatert 10-01-2019)
 • 2 Svar
 • 0 Liker
 • 3314 Visninger
  I dette brukertipset finner du nyttige lenker til praktiske tips til årsavslutningen i Huldt & Lillevik Lønn. Dersom du abonnerer på Oppslag Lønn, vil du finne en komplett oversikt der. Eller du kan kjøpe   Årsavslutningsboken  på Huldt & Lillevik Lønn.   Når du skal starte med årsavslutningen i Huldt & Lillevik Lønn, er det alltid nyttig å ta utgangspunkt i kjørejournalen. Denne finner du i hjelpefilen i Huldt & Lillevik Lønn ( Hjelp | Brukerdokumentasjon ). Vi anbefaler at du skriver ut kjørejournalen og følger denne.   I tillegg finner du følgende brukertips som kan være nyttig i forbindelse med årsavslutningen. Hva Punkt i kjørejournalen Lenke Kontrollere lønnsarter 3 Kontrollere lønnsarter Kontrollere opplysninger om arbeidsforhold 6 Kontrollere arbeidsforhold Kontrollere og avstemme opplysninger mot regnskap 8 - 10 Kontroll- og avstemmingslister Ekstrakjøring 11 Hvordan kjøre ekstrakjøring Skrive ut A-melding Personoppsummering 7 +  16 Personoppsummering Behandle permisjoner fra 01.01.2018 21 Permisjoner 2018 Oppdatere skattekortopplysninger 24 Skattekort 2018 Lykke til med årsavslutningen!
Vis hele artikkelen
21-12-2018 12:43 (Sist oppdatert 04-01-2019)
 • 3 Svar
 • 1 Liker
 • 5367 Visninger
Kartotek | Personer | Arbeidsforhold   Endringer i arbeidsforhold skal rapporteres fortløpende. Feil informasjon om arbeidsforhold kan påvirke inntekstmottakers rettigheter hos NAV. Når du setter hake for innsending av kun arbeidsforhold, under oppgavevalget Periodens lønn | A-melding, kan du rapportere endringer uavhengig av lønnskjøring. Du kan velge å ta med alle personer, eller kun personer som det er gjort endringer på, ved å enten trykke på Velg personer eller Søk Person.   Du kan også inkludere avsluttede arbeidsforhold i en a-melding ved å sette hake for Ta med i a-melding under Arbeidsforholdhistorikk.  Merk: Dette gjelder kun arbeidsforhold som har sluttdato etter 01.01.15!   Under oppgavevalget Periodens Lønn | Bestille a-melding avstemmingsrapport kan du bestille en avstemmingsrapport i Altinn som oppsummerer opplysninger fra a-melding for et valgt tidsrom. Hvis du velger for én og én mnd av gangen får du mulighet til å hake av for ta med arbeidsforhold, og vil da kunne se det som er blitt rapportert på de ansatte. Denne er fint å bruke for å kontrollere om det er blitt rapportert sluttdato på de ansatte blant annet.  
Vis hele artikkelen
19-12-2017 10:41
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 2530 Visninger
Under oppgavevalget Rapporter | Avstemming finner dere alle avstemmingslistene i Huldt & Lillevik Lønn 5.0.   Alle rapportene her, utenom arbeidsgiveravgiftsgrunnlag pr.person og innskudd, utlån og renter kan kun tas ut for inneværende år, og vil bli nullstilt ved overføring til nytt år. Så det er svært viktig at dere husker å skrive ut eller lagre dem som en PDF i en egen mappe marker med for eksempel «årsavslutning 2017».   Alle rapportene utenom feriepengelisten kan tas ut pr. periode eller kjørenummer. Feriepengelisten er flytende, og vil alltid vise status pr. dags dato.   Det kan være lurt å ta ut Generell statistikk for å hjelpe med avstemming mot for eksempel fagforeningstrekk, forsikringer og arbeidsgivers andel av forsikringer.
Vis hele artikkelen
19-12-2017 10:40 (Sist oppdatert 05-01-2018)
 • 3 Svar
 • 0 Liker
 • 3152 Visninger
  Det er nå mulig å sende ut elektronisk personoppsummering med passordbeskyttelse. Passordet er det samme som på elektroniske lønnslipper.   For sending av elektronisk personoppsummering med passordbeskyttelse går til du til Rapporter | A-melding | Personoppsummering og hak av for Bruk passordbeskyttelse, trykk på det oransje lynet for å generere personoppsummeringen for alle ansatte, trykk så på konvolutten for å sende dem.   Dette forutsetter at du har satt opp systemet for elektronisk sending.      Har du ikke benyttet funksjonen for elektronisk sending av elektroniske lønnslipper, eller personoppsummering tidligere kan du følge denne veiledningen for oppsett:   Verktøy | Systemoppsett   Fyll inn SMTP server navn og SMTP port. For å se om koblingen er satt opp riktig kan du legge inn e-post adressen din i feltet Send test e-post til: og trykk på knappen Test SMTP. Er det satt opp riktig vil du får en tekst som sier av SMTP server funnet. Er det ikke satt opp riktig får du rød tekst som sier Kan ikke koble. Da er informasjonen du har fylt inn feil.     Deretter går du til Kartotek | Personer | Telefon/-Epost  Og legge inn e-postadresse til den ansatte, og hak av for Elektronisk lønnslipp og personoppsummering.     Velg distribusjonsmåte og hvor det skal distribueres til (det må samsvare med feltet hvor du har fylt inn e-postadresse).   Passord vil automatisk være fylt ut av systemet og er postnummeret til den ansatte.   Du kan overskrive passordet hvis det er ønskelig.  
Vis hele artikkelen
25-10-2017 12:36
 • 0 Svar
 • 1 Liker
 • 1456 Visninger
FAQ