Mine områder
Hjelp

Hvordan opprette en lønnskjøring?

13-04-2018 13:05 (Sist oppdatert 16-05-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 6102 Visninger
Dette brukertipset er en del av dokumentasjonen "Kom i gang med Payroll". Ønsker du å se alle stegene i oppstartsdokumentasjonen, klikk her.

 

Visma.net Payroll er selve motoren i denne Visma Payroll pakken. Det her du sender forespørsel om skattekort og henter de tilbake elektronisk via Altinn, det er her selve lønnskjøringen beregnes og godkjennes, A-melding sendes og tilbakemelding hentes. I tillegg ligger blant annet lønnsartene under modulen Payroll.

 

Innstillinger | Firmainnstillinger | Lønnskjøring

I dette bildet kan du opprette den løpende lønnskjøringen. I Onboardingswizarden som ble gjennomgått ved oppstart av programmet ble det satt opp en kjøreplan for lønnskjøringene, med blant annet utbetalingsdatoen. Dette kan, om ønskelig endres i Visma.net Payroll. Når du først har opprettet en løpende lønnskjøring vil det automatisk opprettes løpende lønnskjøringer for hver måned fremover.

 

Klikk på knappen  «Ny lønnskjøring» nederst til venstre i bildet. 

1.PNG

 

Du får da opp en veiviser hvor du kan legge inn opplysninger om denne lønnskjøringen:

lonnskjoringP.PNG

 

Retroaktiv lønnskjøring: Hvis du krysser av på denne vil kun transaksjoner fra andre tidsperioder, bli med. Kan f.eks. brukes hvis du ønsker å ha kjøre etterbetaling i en egen kjøring. 

Etterskuddslønn: Les mer om etterskuddslønn innstillingen her.

Tittel: Legg til en tittel, for eksempel «Månedslønn». Det er den tittelen de andre løpende lønnskjøringene også vil hete.
Lønnsslipp beskjed: Du kan her legge inn en tekst som skal vises på lønnsslippen. Denne vil være felles for alle lønnskjøringer som inngår i kjøreplanen dersom det under velges «Løpende lønnskjøring».
Løpende lønnskjøring: Huk av for «Løpende lønnskjøring». Hvis du skal ha en ekstra lønnskjøring eller korrigere en lønn før neste måned skal ikke den huken stå på.

Utbetalingsdato: Velg standard utbetalingsdato for kjøreplanen.
Utvalg lønnsarter: Det er mulig å gjøre utvalg på enkelte lønnsarter, f.eks. utbetaling av kun reiseoppgjør (Expense).
Utvalg av ansatte: Det er mulig å gjøre utvalg på enkelte ansatte, f.eks. hvis du har forskjellige utbetalingsdatoer for de som jobber i administrasjon og de som jobber i produksjon. Siden det ikke enda ligger mulighet for å legge inn flere ansattgrupper, må du velge de personer som skal være med på lønnsutbetalingen manuelt.
Rapporter: Her kan du velge hvilke standardrapporter som skal vises i selve lønnskjøringen. Velg rapporten fra nedtrekksmenyen og klikk på knappen «Legg til rapport». Du får da mulighet til å se på den enkelte rapporten i selve lønnskjøringen, f.eks. før du bekrefter betalingen. Se nærmere beskrivelse av de ulike standardrapportene under punktet «Lønnsrapporter».

 

Rekken av lønnskjøringene vil bli vist i denne tabellen. Dersom utbetalingsdato må endres, så kan du redigere utbetalingsdatoen manuelt på den enkelte kjøringen under den pågående lønnskjøringen.

3.PNG

 

Lønnskjøring / Pågående lønnskjøringer

Når lønnskjøringen er opprettet vil headingen på lønnskjøringen se slik ut:

5.PNG

Du kan endre på innstillingene for lønnskjøringen i etterkant hvis dette er nødvendig ved å trykke på «Endre». (F.eks. hvis det er valgt utbetalingsdato faller på en helligdag e.l.)

 

Før du går inn på lønnskjøringen er det viktig å påse at du har fått en «prognose» på lønnskjøringen. Denne prognosen inneholder en dato og et klokkeslett for når siste oppdatering til lønnskjøringen har skjedd. Legger du inn transaksjoner på Employees eller godkjenner timelister og reiseregninger/utlegg, påse at prognosen er oppdatert etter tidspunktet for redigering/godkjenning. Når prognosen er oppdatert, er også de nye transaksjonene kommet med i lønnskjøringen.


Prognosen vil også oppdatere seg dersom du gjør endringer på kontoer, lønnsarter, arbeidsforhold eller selve lønnskjøringen. Dersom prognosen ikke enda er oppdatert, forsøk å frisk opp bildet inntil du ser at prognosen er oppdatert.

 


For å se hvordan du kjører en lønnskjøring i Visma.net Payroll kan du trykke her

Relaterte brukertips

Ekstra kjøring 

Etterskuddslønn

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"