for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
Med henvisning til hvitvaskingsloven innførte flere banker på slutten av 2019 krav om ettergodkjenning i nettbank. Kravet gjaldt alle betalingsløsninger i Norge, inklusiv Visma.net AutoPay.
Visma har sammen med de ulike bankene jobbet for å finne en løsning som gjør det mulig å forhåndsgodkjenne/regnskapsgodkjenne betalinger man sender til bank slik at man unngår ettergodkjenning i nettbank. Det handler om å sjekke at den som har godkjent betalingene i ERP-systemet, også er registrert og legitimert i gjeldende bank og har godkjenningsrett for den valgte kontoen. På denne måten vil systemet sørge for at Hvitvaskingsloven etterleves. Hovedsaklig handler det hele om å identifisere brukeren bak betalingstransaksjonen, og det ser ut til at bankene mer eller mindre følger samme løsning med små avvik her og der.
Nedenfor har vi laget en liten oversikt på status hos de ulike bankene.
Nordea jobber med samme løsning som Danske Bank har i dag for regnskapsgodkjente betalinger. De planlegger å ha en løsning klar mot slutten av 2023.
Landkreditt Bank har ikke krav om ettergodkjenning i nettbank pr. i dag, men jobber med å finne en tilsvarende løsning som Sparebank 1 for regnskapsgodkjente betalinger.
Vi vil oppdatere oversikten så fort vi får informasjon fra bankene.
DNB og Visma har jobbet i hele vinter og vår med en løsning som ble lansert september 2020. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Samme løsning som DNB Norge, lansert mars 2023
Sparebank 1 har sammen med Visma laget en tilsvarende løsning som DNB, og lanserte denne i slutten av november 2020. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Sparebanken Vest har innført krav om identifisering av betaler fra og med 1. april 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som for Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Sparebanken Sogn og Fjordane har innført krav om identifisering av betaler fra og med 1. mai 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som for Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Sparebanken Sør har innført krav om identifisering av betaler fra og med 1. mai 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som for Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Fana Sparebank har innført krav om identifisering av betaler fra og med 1. mai 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som for Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Eika-bankene og Visma lanserte 1. mai 2021 ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) som rulles ut i puljer mot alle Eika-bankene i løpet av mai 2021. Les mer her.
Handelsbanken har innført krav om identifisering av betaler fra og med 1. juni 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som for Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Pareto Bank innførte krav om identifisering av betaler fra og med 1. juni 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
DSS Bankene innførte krav om identifisering av betaler fra og med 1. juni 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
DSS Bankene består av følgende 9 banker:
Etne Sparebank, Flekkefjord Sparebank, Haugesund Sparebank, Lillesands Sparebank, Luster Sparebank, Skudenes & Aakra Sparebank, Spareskillingsbanken, Søgne og Greipstad Sparebank og Voss Sparebank.
Mastercard Payment Services (tidligere Nets) tilbyr fra og med 1.12.2020 en Direkte remitteringsløsning både med og uten krav til identifisering av godkjenner. Det er opp til hver enkelt bank hvilken løsning de ønsker å tilby.
1.september 2021 innføres Direkte remittering med støtte for identifisering av godkjenner via Visma.net AutoPay for de banker som tilbyr dette.
Sparebanken Øst har 30.september 2021 sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som for Sparebank 1. Denne løsningen unngår ettergodkjenning i nettbank og åpner i stedet for regnskapsgodkjente betalinger (RGB) fra hvert enkelt økonomisystem via Visma.net AutoPay.
Swedbank innførte krav om identifisering av betaler fra og med 4.oktober 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som Sparebank 1
Danske Bank lanserte sammen med Visma løsning for RgB 4.oktober 2021
BNBank innførte krav om identifisering av betaler fra og med 15.november 2021 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som Sparebank 1
Sparebanken Møre innførte krav om identifisering av betaler fra og med 1.februar 2022 og har sammen med Visma lansert en tilsvarende løsning som Sparebank 1
SEB innførte krav om identifisering av betaler fra og med 12.mars 2022
Løsning beskrevet her
Karenlyst allé 56
0277 Oslo, Norge
Email: kundesenteret@visma.comCopyright © 2022 Visma.com. All rights reserved.