User Profile
Hans de Bruin
78
Posts
20
Kudos
0
Solutions
‎06-05-2025
16:36
1 Kudo
We zijn blij om al de eerste nieuwe functionaliteit binnen Ontdek & Check aan te kondigen. Vanaf nu heb je de mogelijkheid om al je salarisrun resultaten, inclusief AI-informatie en actie- en opmerkingen geschiedenis, te exporteren naar Excel!
Wat is er nieuw?
Met deze update kun je nu eenvoudig al je Ontdek & Check-resultaten, inclusief eventuele opmerkingen en acties die je hebt toegevoegd, exporteren naar een Excel-bestand. Dit biedt je de flexibiliteit om resultaten verder te analyseren en te delen met anderen binnen of buiten je organisatie.
Hoe werkt het?
Ga naar je Ontdek & Check stap in de salarisrun wizard.
Selecteer de optie om te exporteren naar Excel.
Je hebt nu een overzichtelijk Excel-bestand met al je geverifieerde resultaten en hun details!
Waarom is dit handig?
Beter overzicht: Houd een gedetailleerd logboek bij van alle geverifieerde resultaten.
Delen is makkelijk: Deel inzichten en resultaten met belanghebbenden, zodat iedereen op de hoogte is.
Data-analyse: Gebruik Excel voor diepgaande analyses en rapportages.
We hopen dat deze nieuwe functionaliteit je ervaring met Ontdek & Check nog soepeler maakt.
... View more
Labels:
‎30-04-2025
20:52
Recent is de nieuwe AI-gestuurde Ontdek & Check functionaliteit gelanceerd in Visma.net Payroll. Met Ontdek & Check notificeert Visma.net Payroll je automatisch op mogelijk afwijkende salarisrun resultaten én houd je gemakkelijk bij welke salarisrun resultaten je al hebt gecontroleerd, zodat je dubbel controle werk voorkomt.
Je leest meer over Ontdek & Check in dit kennisbank artikel en op Peple.nl.
In dit kennisbank artikel behandelen we veelgestelde vragen over Ontdek & Check. Nieuwe veelgestelde vragen en het antwoord op deze vragen zullen worden toegevoegd aan dit kennisbank artikel. Houdt dit artikel dus in de gaten!
Ik heb een nieuwe werknemer of een nieuw contract toegevoegd, maar deze wijziging wordt niet als mogelijke afwijking gerapporteerd. Waarom niet?
Dit komt doordat op dit moment de AI nog niet voldoende informatie heeft om te analyseren dat dit een afwijkende situatie is. We begrijpen dat dit wel gewenst kan zijn en we zijn met Visma Resolve in overleg hoe we dit deel in de AI-analyse kunnen verbeteren.
Ik zie voor een werknemer een verschil op een salariscomponent, maar dit verschil wordt niet als mogelijke afwijking gerapporteerd. Waarom niet?
De AI analyseert de salarisrun resultaten op basis van alle historische salarisrun resultaten die we kennen voor een bedrijf in Visma.net Payroll. Het kan zijn dat een (klein) verschil binnen de verwachte / normaal waarden valt en dus niet als mogelijke afwijking wordt gerapporteerd.
Ik zie een salarisrun resultaat gerapporteerd als mogelijke afwijking, maar ik begrijp niet waarom.
In de Ontdek & Check stap kan voor elk salarisrun resultaat via het meer informatie-icoon bekeken worden waarom de AI een salarisrun resultaat als mogelijk afwijkend rapporteert. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat het resultaat afwijkend is op basis van historische resultaten voor de werknemer, maar ook omdat het resultaat afwijkend is ten opzichte van andere werknemers binnen het bedrijf.
Ik zie (veel) ontbrekende resultaten. Waarom zie ik deze?
Naast dat de AI een analyse doet op mogelijke afwijkingen in de berekende salarisrun resultaten, bekijkt de AI ook naar wat er te verwachten is op basis van historische salarisrun resultaten. Heeft een werknemer bijvoorbeeld altijd een Variabele telefoonvergoeding gehad, maar deze maand niet, dan zal de AI dit als ontbrekend resultaat melden.
Als je voor elke salarisrun variabele salariscomponenten importeert in Visma.net HRM, kan het dus gebeuren dat vóórdat je deze variabele salariscomponenten importeert, er (veel) ontbrekende resultaten worden gerapporteerd. Deze zullen weer verdwijnen wanneer je de variabele salariscomponenten importeert.
Moet ik alle salarisrun resultaten in de Ontdek & Check stap verifiëren om verder te kunnen met de salarisrun?
Nee, dit hoeft niet. Ontdek & Check is optioneel in gebruik. Je kunt de salarisrun wizard gewoon verwerken en afsluiten, zonder dat (alle) salarisrun resultaten zijn geverifieerd. Het verifiëren van de salarisrun resultaten is, net als de AI-analyse, een extra optie om jouw controle- en validatie proces in de salarisrun wizard te stroomlijnen. Dus gebruik dit vooral zoals dit past in jouw controle- en validatie proces.
Ik doe mee aan de bèta-periode en heb vragen of problemen die ik wil melden. Hoe en waar doe ik dat?
Je kunt je vragen en/of problemen via het gebruikelijke Support proces melden. Hiervoor kan je dus een ticket indienen op Peple Support.
Ik heb me aangemeld voor de bèta-periode, maar ik zie Ontdek & Check nog niet in Payroll?
Nadat je je hebt aangemeld voor de Ontdek & Check bèta-periode, kan het enkele dagen duren tot je Ontdek & Check zult zien in Payroll. Mocht het na vijf werkdagen nog steeds niet zichtbaar zijn, neem dan even contact op met Peple Support.
... View more
Labels:
‎30-04-2025
20:51
AI in Payroll: Wat je moet weten
In de steeds veranderende wereld van salarisadministratie is het toepassen van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) een ingrijpende vernieuwing. AI helpt ons niet alleen om efficiënter te werken, maar maakt het ook mogelijk om nauwkeuriger en meer proactief te zijn in onze controle processen.
Lees in dit artikel alles over onze module Ontdek & Check en bekijk de gratis trainingsvideo hier: Training Ontdek & Check.
Wat is Ontdek & Check?
Wij zijn enthousiast om onze nieuwste AI-oplossing te lanceren: Ontdek & Check. Deze tool is ontworpen om je te helpen bij het identificeren van mogelijk afwijkende resultaten in je salarisruns. Met Ontdek & Check kun je snel door je gegevens navigeren en mogelijke fouten of afwijkingen opsporen die misschien anders onopgemerkt zouden blijven, of waar je anders zelf naar op zoek zou moeten gaan. Heb je een wijziging of mutatie voor een salariscomponent of een salarisstrook gecontroleerd en deze is akkoord, dan kan je deze makkelijk en snel als geverifieerd markeren, zodat je hier niet nog een keer naar hoeft te kijken!
Ontdek & Check zet de volgende stap naar een nog nauwkeurigere salarisadministratie, maar jij blijft in controle. Zo is het verifiëren van alle resultaten geen verplichte stap in je salarisrun.
Hoe werkt Ontdek & Check?
Ontdek & Check is gemaakt met de gebruiker in gedachten - gebruiksvriendelijk zonder kennis te moeten hebben over AI. Hier is een kort overzicht van hoe het werkt:
Geautomatiseerde scan: De tool voert een automatische controle uit van alle salarisrun resultaten. De AI vergelijkt actuele salarisrun resultaten met salarisrun resultaten uit het verleden, om afwijkingen te signaleren.
Afwijkingen markeren: Zodra een mogelijke afwijking wordt ontdekt, markeert Ontdek & Check deze voor verder onderzoek. Dit helpt om je focus direct op de resultaten te leggen die mogelijk afwijkend zijn.
Controle log: Heb je de resultaten al gecontroleerd en geverifieerd? Met Ontdek & Check kun je eenvoudig bijhouden welke salarisrun resultaten je al hebt bekeken en gecontroleerd. Zo weet je altijd precies waar je bent gebleven en hoef je salarisrun resultaten niet nog een keer te bekijken.
Eenvoudig samenwerken: Samenwerken met collega(‘s) wordt een stuk efficiënter. Het systeem registreert welke checks zijn uitgevoerd, en door wie. Hierdoor heb je realtime inzicht in de voortgang van je salarisrun controle. Daarnaast kun je opmerkingen toevoegen, wat de onderlinge communicatie versimpeld en de transparantie vergroot.
Intuïtieve interface: Met Ontdek & Check hoef je geen tech-expert te zijn om snel en efficiënt te werken. De intuïtieve interface stelt je in staat om moeiteloos tussen verschillende resultaten te schakelen. Dankzij handige filters vind je snel de informatie die je nodig hebt. Of je nu specifieke resultaten wilt bekijken of meerdere resultaten tegelijk wilt onderzoeken, het kan allemaal zonder veel moeite. Bovendien kun je makkelijk acties uitvoeren, zoals het verifiëren van resultaten. Hierdoor blijf je altijd in controle en kun je snel reageren op alles dat je aandacht nodig heeft.
Kortom, onze tool neemt je veel werk uit handen en helpt je bij het vinden van mogelijk afwijkende salarisstroken.
Ontdek & Check in Payroll
Op het salarisrun overzicht wordt voor elke salarisrun informatie getoond over de verschillende processen in de salarisrun wizard. Daarnaast wordt er aanvullende informatie getoond over deze processen. Met de toevoeging van Ontdek & Check wordt er nieuwe informatie toegevoegd aan het salarisrun overzicht. Met Ontdek & Check komt er ook een nieuwe stap in de salarisrun wizard beschikbaar, waar de mogelijke afwijkingen worden getoond en waar je salarisrun resultaten als geverifieerd kunt markeren.
Het salarisrun overzicht
Op het salarisrun overzicht tonen we nu ook informatie over het aantal mogelijke afwijkingen en de voortgang van controles. Zo is te zien welk deel van de salarisrun resultaten geverifieerd is en hoeveel van deze geverifieerde resultaten er eventueel opnieuw moeten worden geverifieerd omdat er iets is gewijzigd in de resultaten. Met de knop Bekijk resultaten > wordt je naar de Ontdek & Check stap in de salarisrun wizard gestuurd en tonen we alle berekende salarisrun resultaten. Je ziet dan dus niet alleen de mogelijke afwijkingen.
Daarnaast tonen we hoeveel mogelijke afwijkingen er door de AI zijn gedetecteerd. Met de knop Bekijk afwijkingen > wordt je naar de Ontdek & Check stap in de salarisrun wizard gestuurd en filteren we direct op alleen Mogelijke afwijkingen.
Wanneer een salarisrun berekend is, gaat de AI direct aan de slag om de salarisrun resultaten te analyseren. Als er gedurende de periode nieuwe of gewijzigde salarisrun resultaten worden berekent, dan worden deze ook direct door de AI geanalyseerd.
De salarisrun wizard
Eenmaal in de salarisrun wizard, lijkt de Ontdek & Check stap erg op de Validatie stap. Er kunnen filters worden gebruikt om de salarisrun resultaten te vinden waar je naar op zoek bent. Maar er zijn ook verschillen.
Zo kun je bijvoorbeeld niet de salarisrun resultaten vergelijken met de resultaten van een andere salarisrun of periode (dit kan natuurlijk nog steeds in de Validatie stap). Die vergelijking met historische resultaten heeft de AI namelijk gedaan. En niet alleen met vorige periode, maar met alle historische salarisrun resultaten.
Daarnaast wordt er voor de salarisrun resultaten extra informatie getoond, die specifiek is voor de Ontdek & Check stap.
Status van salarisrun resultaten
In de Status kolom wordt de status van het betreffende resultaat getoond. Als dit resultaat door de AI als mogelijke afwijking wordt gezien, krijgt deze de status Mogelijke afwijking. Heeft de AI het resultaat beoordeeld, maar niet als mogelijke afwijking gemarkeerd, dan krijgt deze de status Door AI beoordeeld. Je kunt deze resultaten natuurlijk nog steeds verifiëren om deze af te vinken, alleen vindt de AI geen afwijking voor dit resultaat.
Andere statussen zijn Geverifieerd en Opnieuw verifiëren. Deze statussen worden later nog besproken.
Meer informatie over salarisrun resultaten
In de kolom met het Informatie-icoon kan van elk salarisrun resultaat meer informatie worden opgevraagd. In deze informatie wordt bijvoorbeeld getoond hoe groot de kans is dat het resultaat volgens de AI afwijkend is (laag, midden, hoog) en waarom de AI vindt dat het resultaat afwijkend is. Bijvoorbeeld omdat een resultaat hoger of lager is dan verwacht, in vergelijking met historische salarisrun resultaten voor de werknemer.
Heeft de AI onvoldoende (historische) salarisrun resultaten voor de werknemer? Bijvoorbeeld omdat de werknemer nog niet zo lang in dienst is, dan zal de AI vergelijkingen gaan doen t.o.v. andere werknemers binnen het bedrijf.
Acties uitvoeren voor salarisrun resultaten
In de kolom Acties kunnen verschillende acties voor het betreffende resultaat worden uitgevoerd. Zo kan je, wanneer je het resultaat hebt beoordeeld en akkoord bent, het resultaat verifiëren. Of je kunt de salarisstrook van de werknemer bekijken en vergelijken met historische salarisstroken.
Een resultaat verifiëren
Om ervoor te zorgen dat al gecontroleerde resultaten niet nog een keer hoeven te worden bekeken, kan je nu salarisrun resultaten verifiëren. Hiermee geef je aan dat je een resultaat hebt gecontroleerd en dat dit resultaat akkoord is. Bij het verifiëren kan je direct een opmerking toevoegen dat je het resultaat hebt gecontroleerd, en bijvoorbeeld waarom het resultaat klopt.
Als je een resultaat verifieert, wordt er een pop-up getoond waarin je kunt aangeven dat je het resultaat hebt geverifieerd en waarom dit resultaat akkoord is.
Nadat je met de knop Verifieer het resultaat geverifieerd hebt, zal de status wijzigen naar Geverifieerd en kan met het Informatie-icoon worden bekeken wie het resultaat wanneer heeft geverifieerd en welke opmerking er eventueel is toegevoegd.
Zo zie je dus in één oogopslag dat een resultaat al is gecontroleerd en geverifieerd, en hoef je hier dus niet nog een keer naar te kijken.
Wanneer een resultaat wijzigt dat al geverifieerd was, dan zal het nieuwe resultaat opnieuw door de AI worden beoordeelt. Als het nieuwe resultaat mogelijk afwijkend is, dan krijgt deze de status Mogelijke afwijking. Als dat niet het geval is, dan wordt de nieuwe status Opnieuw verifiëren. Zo weet je dat dit resultaat is gewijzigd en dat dit opnieuw moet worden geverifieerd.
Wil je in een keer meerdere resultaten verifiëren? Dat kan natuurlijk ook. Wanneer je met de selectievakjes aan het begin van de regel meerdere resultaten aanvinkt, wordt rechts onderin de knop Acties voor meerdere resultaten beschikbaar. Zo kan je in een keer bijvoorbeeld alle resultaten voor een specifieke werknemer verifiëren of je kunt, door gebruik te maken van het salariscomponenten filter, alle (of een deel van de) resultaten voor dat specifieke salariscomponent verifiëren.
Het verifiëren van resultaten is zoals eerder gezegd geen verplichte stap in de salarisrun wizard. Je kunt dus ook zonder te verifiëren de salarisrun afronden. Het verifiëren geeft natuurlijk wel meer inzicht.
Tip: Net als in de Validatie stap en de Resultaten stap, kan in de Ontdek & Check stap ook op meerdere werknemers of salariscomponenten worden gefilterd door de zoekterm(en) met komma's te scheiden.
De salarisstrook bekijken en vergelijken
Het kan natuurlijk zijn dat voor een werknemer er maar één of twee salarisrun resultaten als mogelijke afwijking worden gerapporteerd. Om dan toch een goed beeld te krijgen, kan de met de actie Vergelijk salarisstroken de salarisstrook van de werknemer worden bekeken en vergeleken met historische salarisstroken.
Meer inzicht en controle
Met de toevoeging van de Ontdek & Check functionaliteit word je actief geïnformeerd over mogelijk afwijkende salarisrun resultaten die aandacht nodig hebben en krijg je meer inzicht in de status van de salarisrun resultaten!
Kijk voor meer informatie op Peple.nl. Hier kan je je ook aanmelden voor de Ontdek & Check bèta-periode.
... View more
Labels:
‎17-04-2025
10:11
Hi @Salden , dank je voor je bericht en je feedback. Goed om te horen dat je met de nieuwe Payroll UI aan het werk bent!
Voor wat betreft je feedback,
Sinds deze week kan je zelf instellen hoe je de naam van de werknemer getoond wilt hebben. Meer daarover lees je in dit kennisbank artikel.
De Salarisrun afsluiten knop is wit met grijze letters als de knop niet bruikbaar is (omdat bijvoorbeeld de loon- en pensioenaangifte nog niet zijn geaccepteerd). De knop wordt groen met witte letters als hij wel bruikbaar is, en de salarisrun dus kan worden afgesloten. Dit is momenteel de standaard en wordt op verschillende plekken in Payroll (en HRM) zo gebruikt. We zijn niet voornemens dit te veranderen.
... View more
‎14-04-2025
15:45
Op dinsdag 15 april zal er een Payroll update worden gedaan waardoor het proces voor de loon- en pensioenaangifte in de Payroll salarisrun wizard zal wijzigen.
Waarom is het proces gewijzigd?
Als voorbereiding op verdere (technische) verbeteringen, is het betaalbestand bevestigen-proces en het loon- en pensioenaangifte genereren-proces van elkaar losgekoppeld. Hierdoor is het bevestigen van het betaalbestand sneller klaar en worden de loon- en pensioenaangifte tegelijkertijd automatisch op de achtergrond gegenereerd.
Wat is er dan gewijzigd?
Voorheen werden tijdens het bevestigen van het betaalbestand ook direct de loon- en pensioenaangifte gegenereerd. Dit betekende dat het bevestigen van het betaalbestand lang kon duren, als het genereren van de loon- en pensioenaangifte ook lang duurde.
Zodra het betaalbestand bevestigen-proces klaar was, was ook het loon- en pensioenaangifte genereren-proces klaar en konden de aangiftes naar de Belastingdienst en het Pensioenfonds worden verzonden.
Na de update zal het bevestigen van het betaalbestand veel minder tijd in beslag nemen en zullen de loon- en pensioenaangifte tegelijkertijd op de achtergrond worden gegenereerd.
Een ander verschil is dat je in Payroll Klassiek niet meer automatisch ziet dat het genereren van de loon- en pensioenaangifte klaar is. Om dit te zien zal de salarisrun wizard moeten worden vernieuwd. Dat vernieuwen kan je doen door op groene Rapportages en betalen knop te klikken, zie onderstaande afbeelding. Hierdoor zullen de statussen van de loon- en pensioenaangifte worden ververst en is te zien of ze nog worden gegenereerd of dat het genereren klaar is.
In Payroll Nex is het bevestigen van het betaalbestand nu ook sneller klaar, en wordt de status van de loon- en pensioenaangifte automatisch geüpdatet als deze worden gegenereerd en wanneer het genereren klaar is. Hier is geen handmatige vernieuw actie voor nodig.
... View more
‎14-04-2025
15:16
4 Kudos
Voor iedereen kan de gewenste werknemer naam weergave anders zijn. Waar de ene graag eerst de achternaam ziet, ziet de ander juist graag eerst de roepnaam of voornamen.
Vanaf nu is het mogelijk om de werknemer naam weergave aan te passen in de salarisrun wizard.
De werknemer naam weergave aanpassen
De weergave van de werknemer naam aanpassen doe je in deze stappen:
Open de nieuwe instellingen in de salarisrun wizard.
Selecteer de naamvelden die je wilt gebruiken.
Sla de weergave-instellingen op.
Open de nieuwe instellingen in de salarisrun wizard
Om de werknemer naam weergave aan te passen, klik je in de salarisrun wizard op het tandwiel-icoon, dat je kunt vinden in het filter paneel (zie onderstaande afbeelding).
Als je op dit tandwiel-icoon klikt, open je een scherm waar je zelf kunt aangeven hoe je de werknemer naam wilt weergeven (zie onderstaande afbeelding).
Selecteer de naamvelden die je wilt gebruiken
In de keuzelijst kun je de naamvelden selecteren die je wilt gebruiken om de naam van de werknemer te tonen. De volgorde waarin je de naamvelden selecteert, bepaalt hoe de volledige werknemer naam wordt weergegeven. De volgende naamvelden zijn beschikbaar;
Aanhef
Initialen
Voornaam
Roepnaam
Voorvoegsel
Achternaam
Voorvoegsel geboortenaam
Geboortenaam
Opgemaakte naam, dit is de opgemaakte naam zoals deze in Visma.net HRM is ingesteld in de module Persoonsgegevens.
In bovenstaand voorbeeld zijn de velden Roepnaam, Voorvoegsel en Achternaam geselecteerd.
Wanneer er naamvelden worden geselecteerd, zal er een voorbeeldnaam worden getoond. Dit is een fictieve naam, dus niet de naam van een werknemer uit het geselecteerde bedrijf.
Sla de weergave-instellingen op
Nadat je de naamweergave met de knop Opslaan hebt opgeslagen, wordt het scherm gesloten en zal de nieuwe naamweergave direct worden toegepast. De naamweergave wordt overal in de salarisrun wizard toegepast. Dus bijvoorbeeld ook in de Resultaten stap. Doordat dit een instelling is voor de gebruiker, zal dezelfde naamweergave worden gebruikt voor alle bedrijven waar je als gebruiker voor geautoriseerd bent.
Op deze manier houden we het overzicht in de resultaten tabel overzichtelijk met één kolom voor de werknemer naam, en bieden we de flexibiliteit doordat je zelf kunt bepalen hoe je de naam van de werknemer wilt weergeven.
... View more
‎08-04-2025
10:42
1 Kudo
Hi @Lieke van Heijningen , dank je voor je bericht. Ik heb het Support ticket doorgekregen van mijn collega's van Support en ik ben bezig om te kijken wanneer we dit zouden kunnen implementeren.
De klassieke Payroll is ook zonder tussenkomst van Peple te gebruiken. Als je op de knop UI instellingen (zie onderstaande screenshot) klikt, krijg je een pop-up te zien.
Vanuit deze pop-up kan je met de knop Ga terug naar de klassieke Payroll UI (zie onderstaande screenshot) terug naar Payroll Klassiek om daar verder te werken.
Daar kan je de XML bestanden nog wel downloaden, zoals je gewend bent.
Kan je hiermee (tijdelijk) verder?
... View more
‎03-04-2025
09:00
Hi @Martijn Rijsdijk1 , dank je voor je bericht.
We hebben deze feedback meer gekregen en we zijn aan het onderzoeken hoe en wanneer we deze functionaliteit ook weer in de salarisrun wizard kunnen implementeren.
Ik durf niet te zeggen wanneer dit klaar is, maar we zijn er mee bezig.
... View more
‎31-03-2025
08:50
Op 28 februari j.l. hebben we Payroll Nex de standaard gemaakt voor al onze Payroll gebruikers. Het is goed om te zien dat Payroll Nex door steeds meer gebruikers wordt gebruikt!
In de monitoring zien we echter ook dat gebruikers soms een Onverwachte fout te zien krijgen (zie afbeelding hieronder) wanneer ze in Payroll aan het werk zijn en we hebben inmiddels gevonden waar dit door komt.
De fout kan optreden wanneer de vertaal-tool in de webbrowser is ingeschakeld, en Payroll wordt vertaald. In bovenstaande afbeelding is de vertaal-tool in Google Chrome aangezet en Payroll is vertaald. Dat is bijvoorbeeld te zien doordat Visma.net Payroll is vertaald naar Visma.net Salarisadministratie (zie links bovenin).
De oorzaak hiervan ligt in onderliggende techniek. De oplossing voor het probleem is om Payroll niet te vertalen en dat kan op meerdere manieren.
Een eerste oplossing is om de vertaal-tool in de webbrowser helemaal niet te gebruiken of aan te zetten. Op die manier zal de webbrowser niet proberen om Payroll te vertalen.
Mocht je de vertaal-tool wel willen gebruiken, dan kan je Payroll op verschillende manieren uitsluiten voor vertaling. Optie 1 Wanneer je in Payroll bezig bent, zorg er dan voor dat je in de vertaal-tool de standaard taal selecteert, en niet de "vertaal taal". In onderstaand voorbeeld is te zien dat Engels is geselecteerd, en niet Nederlands. Hierdoor wordt Payroll niet vertaald. Note: De taal die je selecteert in jouw Visma.net gebruikersinstellingen staat los van de taal zoals die in de webbrowser wordt gedetecteerd. Als in jouw Visma.net gebruikersinstellingen Nederlands als taal is ingesteld, zal Payroll in het Nederlands laden. Ongeacht dat de webbrowser Payroll misschien als Engels ziet.
Optie 2 Je kunt het vertalen ook helemaal uitzetten voor Payroll. Om dit te doen selecteer je, wanneer je in Payroll bezig bent, in de vertaal-tool de optie Deze site nooit vertalen. Deze optie kan je selecteren wanneer je op het icoon met de drie verticale bolletjes klikt. Als de optie aanstaat, wordt er een vinkje voor deze optie getoond. Dit is een instelling in de webbrowser die vervolgens onthouden wordt.
We zijn aan het onderzoeken of en hoe we dit vertalen door de webbrowser kunnen onderdrukken in Payroll. Tot die tijd adviseren we dus om de vertaal-tool in de webbrowser in Payroll niet te gebruiken.
... View more
Labels:
‎21-03-2025
09:10
Hi @Miranda Peelen , dank je voor je terugkoppeling.
Zou je hier een ticket voor aan willen maken in Peple Support? Dan kunnen we dat ticket gebruiken voor verder onderzoek en een structurele oplossing.
Ondertussen ga ik alvast kijken of ik een oplossing voor jou kan vinden / bedenken. Mocht dit hoge prioriteit hebben, dan zou je dit natuurlijk nog in de klassieke Payroll kunnen doen.
... View more
‎20-03-2025
16:30
Hi @Miranda Peelen , dank voor je bericht. Vervelend dat dit niet lukt.
Ik heb dit getest en bij mij lukt het wel om een tijd tussen 12:00 uur en 24:00 uur te selecteren. Kan je misschien een printscreen sturen van hoe dit er bij jou uitziet?
... View more
‎18-03-2025
14:56
Hi @Martijn Rijsdijk1 , nogmaals bedankt voor je idee.
Ik wil je graag laten weten dat we het idee hebben geïmplementeerd. De afdrachten worden nu van nieuw naar oud gesorteerd. De wijziging zal ook in de eerstvolgende releasenotes worden genoemd, maar omdat de wijziging nu al voor onze gebruikers beschikbaar is wilde ik het je ook via dit idee laten weten.
... View more
‎13-03-2025
09:55
Sorry @wtentije , ik bedoel Peple Support, het support systeem waar je altijd je support tickets in aanmaakt.
Bij ons intern heet dat systeem Xurrent, maar voor onze klanten en eindgebruikers noemen we dat Peple Support. Mijn fout.
... View more
‎13-03-2025
09:21
Hi @wtentije , dat is natuurlijk niet de bedoeling! Heb je hier misschien al een support ticket voor aangemaakt in Xurrent (voorheen 4ME)? Mocht je dat nog niet gedaan hebben, zou je dat dan willen doen? Dan kunnen we dit onderzoeken.
... View more
‎12-03-2025
09:47
Hi @Margo de Vendt1 , zou je de Validatie stap en de Resultaten stap nog een keer willen controleren?
... View more
‎12-03-2025
09:21
1 Kudo
Hi @Margo de Vendt1 , ik ga dit uitzoeken en kom er bij je op terug als ik meer informatie heb.
... View more
‎12-03-2025
09:01
Hi @Salden , dank je voor je bericht. Dit is een bekende wens en staat bij ons op de lijst om binnenkort te implementeren. Ik durf niet exact te zeggen wanneer dit opgeleverd wordt, maar dit staat dus wel gepland.
... View more
‎11-03-2025
19:12
3 Kudos
Hi @MvB , @Caroline Meerman , @ESatijn , het probleem waarbij de salarisrun voor maart niet meer zichtbaar was in Payroll Nex is opgelost. Jullie moeten de salarisruns nu weer kunnen zien.
Mochten jullie toch nog problemen ervaren, dan hoor ik het graag.
... View more
‎11-03-2025
19:05
1 Kudo
@Hannie Terpstra , dat is een bekend probleem in Visma.net HRM. Het is denk ik handig als je hier een Visma.net HRM support issue voor aanmeldt in Xurrent (voorheen 4ME). Op die manier kan je op de hoogte worden gehouden wanneer het probleem is opgelost.
... View more
‎11-03-2025
16:48
@Nbastiaanse , dank je voor je bericht.
We hebben hier al een verbetering voor op onze backlog. Ik kan helaas niet exact zeggen wanneer hier een oplossing voor komt, maar weet dus dat dit bekend is.
... View more
‎11-03-2025
16:35
@Hannie Terpstra , dank voor je bericht.
Wat bedoel je met dat Visma dan vastloopt? Is het probleem dat Visma.net HRM dan een leeg scherm toont?
... View more
‎11-03-2025
16:04
@Caroline Meerman , dank voor je bericht. Ik neem jouw opmerking ook mee.
... View more
‎11-03-2025
16:00
Hi @MvB , nee we hebben vandaag niets aangepast waardoor de salarisruns niet meer zichtbaar zouden zijn.
Ik ga dit uitzoeken en kom er bij je op terug als ik meer informatie heb.
... View more
‎11-03-2025
15:46
Het is nu bijna twee weken geleden dat we Payroll Nex als standaard hebben gelanceerd. We zijn erg blij te zien dat zoveel van jullie al volop gebruikmaken van Payroll Nex. Het is fijn om jullie betrokkenheid en enthousiasme te zien en te horen!
Ook willen we jullie bedanken voor de waardevolle feedback die jullie ons hebben gegeven. Het is fantastisch om te horen wat er goed gaat en waar we nog kunnen verbeteren. We luisteren aandachtig en blijven hard werken om Payroll Nex nog beter en gebruiksvriendelijker te maken. Jullie input is hierbij onmisbaar!
We willen iedereen aanmoedigen om Payroll Nex te blijven gebruiken voor het verwerken van de salarisruns. Het is mogelijk de eerste keer dat je in Payroll Nex de salarisrun verwerkt, dus neem de tijd. Of je nu al fan bent of nog wat wilt wennen, blijf vooral je ervaringen en ideeën met ons delen. Samen zorgen we ervoor dat Payroll Nex de beste tool voor jou en je team wordt. Op naar nog meer verbetering en gebruiksgemak!
Bedankt voor jullie support en feedback!
... View more
‎04-03-2025
19:55
1 Kudo
Hi @Jkersbergen , dank je voor je bericht.
Het issue dat je beschrijft is bekend en er wordt aan een oplossing gewerkt. We werken aan een oplossing zodat, wanneer je inlogt op Payroll, je naar het bedrijf wordt gestuurd waar je als laatst in Payroll in hebt gewerkt.
Ik durf niet te zeggen wanneer dit precies wordt opgeleverd, maar we werken op dit moment aan de oplossing.
Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag.
... View more
‎24-02-2025
19:27
Hoi @Jkersbergen , dank je voor je terugkoppeling.
Het idee zoals je het in je laatste opmerking uitlegt is me helder. Iets als een payroll audit / controle log is iets wat we nog niet kunnen in Payroll. Ik ga dit intern bespreken en kom er later bij je op terug. Mocht ik vragen hebben, of mocht ik iets met je willen checken / valideren, dan neem ik contact met je op.
... View more
‎20-02-2025
09:51
We hebben leuk nieuws! 🎉 Na de nodige voorbereidingen en jullie feedback is het moment eindelijk daar: onze nieuwe Payroll Nex UI (User Interface) wordt de standaardervaring voor iedereen!
Onze nieuwe UI is niet alleen moderner en intuïtief, maar ook ontworpen om je werk sneller en makkelijker te maken. 🚀
Denk hier bij aan:
Verbeterde navigatie: Alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik dankzij onze intuïtieve layout.
Moderne look en feel: Geniet van een frisse, moderne uitstraling die het werken met Payroll leuker maakt.
Verhoogde productiviteit: Dankzij de nieuwe, innovatieve functies kun je sneller en efficiënter werken. Denk hierbij aan filteren op meerdere salariscomponenten en het plannen van verzenden van de salarisstroken.
Voor degenen die al met de nieuwe UI werken, dank daarvoor! Voor iedereen die het nog niet heeft geprobeerd, dit is hét moment om je te laten verrassen.
Geen zorgen als je nog even wilt wennen, je kunt nog terug naar de klassieke Payroll UI. We weten nog niet precies wanneer de klassieke Payroll UI zal worden uitgeschakeld, maar hier zullen we je natuurlijk op tijd van op de hoogte brengen. Maar geloof ons, de Payroll Nex UI zal je zeker bevallen!
Laten we samen deze mooie stap nemen, naar een verbeterde Payroll ervaring!
In dit kennisbank artikel lees je meer over de Payroll Nex UI en wat je in de nieuwe UI kunt doen.
We gaan de Payroll Nex UI vanaf donderdag 27 februari geleidelijk voor alle klanten de standaard Payroll UI maken. We doen dit dus niet voor alle klanten tegelijk, om zo goed te kunnen blijven monitoren. Als je inlogt in Payroll, kan je dus naar de Payroll Nex UI worden gestuurd.
Ga ermee aan de slag en laat ons weten wat je ervan vindt. Jullie mening is van groot belang!
Veel plezier!
... View more
Categories:
‎20-02-2025
09:51
1 Kudo
Welkom nieuwe Payroll Nex UI!
Zoals je in dit nieuwsbericht hebt kunnen lezen wordt binnenkort de Visma.net Payroll Nex UI (vanaf nu Payroll Nex UI) de nieuwe standaard UI! Vanaf nu worden het salarisrun overzicht en de salaris run wizard standaard in de Payroll Nex UI getoond.
De klassieke Visma.net Payroll UI is tijdelijk nog wel beschikbaar. Je kunt vanuit het salarisrun overzicht in de nieuwe UI terug naar de klassieke Visma.net Payroll UI. Als je dat doet, laat ons dan vooral weten waarom! Dit kan je ons laten weten wanneer je van de oude UI naar de nieuwe UI gaat.
In dit artikel leggen we kort uit hoe de nieuwe UI werkt. Kijk vooral ook even naar onze eerdere communicatie over de nieuwe UI. Bijvoorbeeld onze eerdere nieuwsberichten of kennisbank artikelen die we eerder posten.
Menu navigatie
In de Payroll Nex UI is de menu navigatie ook gewijzigd. Bovenin het scherm, in de blauwe menu balk (zie blok 1 in onderstaande screenshot), kan er worden genavigeerd naar Salarisrun overzicht, Rapportages en Instellingen. Wanneer een van deze menu's wordt geselecteerd, wordt er onder de blauwe balk een tweede (sub)menu getoond (zie blok 2 in onderstaande screenshot).
Zoals eerder gemeld zijn voor nu het salarisrun overzicht en de salarisrun wizard beschikbaar in de Payroll Nex UI. Overige menu's als Rapportages en Instellingen komen later. Wanneer je naar de Rapportages of een van de Instellingen submenu's navigeert, wordt je dus naar de klassieke Payroll UI gestuurd. Hier kun je zoals je gewend bent verder werken.
Om van klant of bedrijf te wisselen, kan het menu rechts in de blauwe menu balk (zie blok 3 in bovenstaande screenshot) worden gebruikt. Als dit menu wordt geopend kan er naar klanten of bedrijven worden gezocht door de klant- of bedrijfsnaam te typen. Om naar een andere klant of ander bedrijf te navigeren, selecteer je de optie uit de lijst (zie screenshot hieronder). Payroll zal dan voor deze klant of dit bedrijf worden geopend.
Het salarisrun overzicht
Het salarisrun overzicht is het startpunt in Payroll. Hier zie je snel en overzichtelijk de status van je aanstaande salarisrun(s), zoek je naar een werknemer of maak je een extra (correctie) salarisrun aan.
De zoek werknemer functionaliteit is in de Payroll Nex UI direct toegankelijk (zie blok 1 in bovenstaande screenshot), waar deze in de klassieke Payroll UI nog achter een aparte knop zat. Met de zoek werknemer functionaliteit kun je snel en gemakkelijk een werknemer vinden en zijn/haar salarisstrook bekijken en vergelijken met vorige salarisstroken.
Met de knop UI instellingen (zie blok 1) kun je eventueel terug naar de klassieke Payroll UI. Laat ons vooral weten waarom je de klassieke Payroll UI gebruikt in plaats van de Payroll Nex UI!
In de klassieke Payroll UI kun je verder werken zoals je gewend bent, hier is niets in gewijzigd.
Verder wordt op het salarisrun overzicht natuurlijk (een lijst van) de aanstaande salarisrun(s) getoond. Je kunt hier voor de salarisrun(s) handige informatie terugvinden.
Zo zie je bijvoorbeeld de salarisrun gegevens zoals de betaaldatum en de sluitingsdatum voor mutaties (zie blok 2 in bovenstaande screenshot).
Onder de salarisrun gegevens worden nog twee panelen getoond. In het linker paneel wordt de status van de salarisrun wizard processen getoond (zie blok 3 in bovenstaande screenshot). Zo zie je bijvoorbeeld of het salaris betaalbestand als in gegenereerd en of de salarisstroken al zijn verzonden.
In het rechter paneel (zie blok 4 in bovenstaande screenshot) wordt meer gedetailleerde informatie over gebeurtenissen in de salarisrun wizard processen getoond. Zo is bijvoorbeeld te zien op welke datum / tijd de salarisstroken zijn gegenereerd en hoeveel bankbetalingen er in het salaris betaalbestand zijn opgenomen.
De salarisrun wizard
In de salarisrun wizard kunnen de salarisrun resultaten worden gecontroleerd en kunnen processen zoals het genereren en bevestigen van het salarisbetaalbestand en het genereren en verzenden van de salarisstroken worden uitgevoerd.
De salarisrun wizard bestaat uit drie stappen,
Validatie
Resultaten
Uitvoer
Validatie
In de Validatie stap kunnen alle berekende resultaten worden ingezien en gevalideerd. In de resultaten tabel staan alle berekende salariscomponenten en het berekende resultaat voor deze salarisrun (zie blok 3 in bovenstaande screenshot).
Door het gebruik van filters (zie blok 2 in bovenstaande screenshot) kunnen de getoonde resultaten naar wens worden aangepast. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de resultaten van een specifieke werknemer? Gebruik dan het werknemers filter!
Tip: In de nieuwe UI kun je ook makkelijk naar meerdere werknemers zoeken door werknemer nummer of werknemer namen met een komma te scheiden.
Ben je op zoek naar alle resultaten van een specifiek salariscomponent? Gebruik dan het salariscomponenten filter!
Tip: In de nieuwe UI kun je ook makkelijk naar meerdere salariscomponenten zoeken door salariscomponent nummer of salariscomponent namen met een komma te scheiden.
Om naar een andere stap in de salarisrun wizard te gaan, kun je bovenin het scherm op de verschillende stappen klikken (zie blok 1 in bovenstaande screenshot).
Resultaten
In de Resultaten stap kunnen alle berekende resultaten worden bekeken, maar dan net vanuit een ander perspectief (zie blok 2 in bovenstaande screenshot). Zo kun je hier bijvoorbeeld makkelijk zien wat het salariscomponent Periode salaris voor waarde heeft over alle werknemers heen. Door door te klikken op een regel krijg je de details voor alle werknemers met dit salariscomponent te zien.
Tip: Met de knop Toon meer details, die beschikbaar is wanneer je op een regel hebt doorgeklikt, komen nog meer details beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een verdeling per contract, of meer informatie over historische periodes wanneer er twk (terugwerkende kracht) mutaties zijn.
Door het gebruik van filters (zie blok 1 in bovenstaande screenshot) kunnen de getoonde resultaten naar wens worden aangepast.
Uitvoer
In de Uitvoer stap kunnen processen zoals het genereren van het betaalbestand en het genereren en verzenden de salarisstroken worden uitgevoerd.
Onderstaande processen kunnen worden uitgevoerd,
Salaris betaalbestand
Salarisstroken Tip: Zoals je misschien al in deze release notes hebt gelezen kun je in de Payroll Nex UI het verzenden van de salarisstroken plannen!
Journaalpost
Loonaangifte
Pensioenaangifte
Overige rapportages
Het kan zijn dat niet alle bovenstaande processen voor jou van toepassing zijn. Bijvoorbeeld wanneer je geen pensioenaangifte doet vanuit Payroll. In dat geval zal de stap ook niet worden getoond in de Uitvoer stap van de salarisrun wizard.
Wanneer je een proces start, bijvoorbeeld het genereren van het salaris betaalbestand, wordt je door Payroll op de hoogte gehouden van de status. Zo is duidelijk te zien wanneer het proces klaar is en je weer verder kunt.
Zodra de loon- en (indien van toepassing) pensioenaangifte zijn verstuurd en geaccepteerd door de relevante instanties, zal rechts onderin het scherm de knop Salarisrun afsluiten beschikbaar worden. Nadat je op deze knop hebt geklikt wordt je teruggestuurd naar het salarisrun overzicht. Je kunt de afgesloten salarisrun dan terugvinden onder het tabblad Gesloten salarisruns.
... View more
‎18-02-2025
10:05
Hi @NvdB,
Dank je voor je bericht.
Het ligt er een beetje aan wat je bedoeld? Als je doelt op de instelling of Payroll een waarschuwing moet tonen in de Validatie stap van de salaris run wizard, dan klopt het wat je zegt. Het kan natuurlijk per salariscomponent verschillen of je wilt dat Payroll een waarschuwing toont of niet, en in welke situatie Payroll dan een waarschuwing geeft (zie verschillende opties in mijn het screenshot in mijn eerdere reactie).
Zo wil je deze waarschuwing misschien wel krijgen voor het Periode salaris of voor een Gratificatie, maar niet voor een declaratie salariscomponent. Of misschien ook voor een declaratie salariscomponent, maar alleen wanneer het bedrag hoger is dan een vooraf bepaald bedrag.
De andere optie die ik aanhaal in mijn eerdere reactie (het verschillen percentage in de Validatie stap van de salarisrun wizard) is een generiek percentage en wordt, wanneer je deze invult, gebruikt voor het toetsen van verschillen percentages voor alle salariscomponenten die op dat moment in de tabel worden getoond.
... View more
‎14-02-2025
11:20
Hi @Jkersbergen ,
Dank je voor het indienen van dit idee! Als ik jouw idee lees denk ik dat Payroll al verschillende mogelijkheden biedt waarmee jouw idee wellicht al is opgelost. Hieronder licht ik een aantal zaken toe, op basis van jouw toelichting in dit idee.
"Zou er een signaleringslijst kunnen komen in Payroll, waarin je direct een signaal of waarschuwing krijgt als er iets gemuteerd wordt wat ongewoons is? Zodat je gedurende de periode controles kan doen in plaats van vlak voor het definitief maken van een salaris run." In Payroll wordt elke mutatie die vóór de sluitingsdatum van een salaris run gedaan wordt direct berekent. Dat betekent dus dat de salaris run berekening in de basis op elk moment up-to-date is. Je kunt dus elk moment controles kunt doen, in plaats van dat je dit "opspaart" tot vlak voor het definitief maken van de salaris run. Controles kunnen dus al gedurende de periode worden gedaan. In de Validatie stap van de salaris run kan je waarschuwingen krijgen in bepaalde situaties. Hiervoor moet je wel de Waarschuwing optie in een salariscomponent hebben ingericht (zie screenshot hieronder).
Waarschuwingen zullen in de Validatie stap in het rood worden getoond, waardoor dit extra duidelijk is. Je kunt in de Validatie stap ook de optie Toon alleen waarschuwingen aanzetten, zodat Payroll alle resultaten waarvoor geen waarschuwing is weg filtert.
Zo heb je dus een overzicht van alle salariscomponenten waarvoor er een waarschuwing is.
"Stel er wordt een mutatie doorgezet naar Payroll van een gratificatie, hierdoor wordt het jaarloon bijzonder tarief veel hoger dan gepland, dan kan de PSA medewerker beslissen of dir aangepast moet worden." Zie uitleg onder punt 1. Als je de waarschuwing optie inricht voor het salariscomponent dat jullie gebruiken voor de gratificatie, zou dat op deze manier kunnen worden geïdentificeerd in de Validatie stap van salaris run wizard. Verder hebben we dit idee op de Community voor controle op het jaarloon bijzonder tarief. Volgens de informatie in dat idee, staat dit gepland voor Q1-2025.
"Een andere signalering zou kunnen zijn: de wtf van deze maand is aanzienlijk hoger dan de vorige maand. Of het netto loon is met een te hoog percentage gestegen." Voor de opmerking over de te hoge procentuele stijging kan ik eerdere uitleg onder punt 1 en 2 aanvullen met de optie in de Validatie stap van de salaris run wizard, om de huidige salaris run resultaten te vergelijken met de salaris run resultaten van een eerdere salaris run. Als je dit doet, zal het systeem het verschil in waarde en het verschil in percentage tonen. Met de optie Toon alleen verschillen van x % (zie screenshot hieronder) kan je Payroll alleen verschillen van (bijvoorbeeld) 10% (of hoger) laten tonen. Je kunt natuurlijk ook op de kolom Verschil % sorteren, van hoog naar laag, om op die manier eerste de grote verschillen te zien. Als je dit combineert met de Zoek salariscomponenten filter, kan je bovenstaande voor (bijvoorbeeld) alleen het netto salariscomponent doen.
"Of de WNT norm wordt overschreden enz enz." Hiervoor hebben we een standaard rapport WNT overzicht.
Als je bovenstaande toelichting leest, is dit idee dan nog relevant / nodig? Of zijn de bestaande mogelijkheden en opties misschien al toereikend?
... View more
Activity Feed for Hans de Bruin
- Kudoed Gratis training Ontdek & Check! for Marielle2. ‎07-05-2025 09:43
- Posted Excel export in Ontdek & Check on Kennisbank Visma.net Payroll. ‎06-05-2025 16:36
- Posted Veelgestelde vragen over Ontdek & Check on Kennisbank Visma.net Payroll. ‎30-04-2025 20:52
- Posted Alles over Ontdek & Check! on Kennisbank Visma.net Payroll. ‎30-04-2025 20:51
- Posted Re: Payroll Nex: De eerste twee weken on Nieuws Visma.net Payroll. ‎17-04-2025 10:11
- Posted Wijziging in het genereren van loon- en pensioenaangifte proces on Kennisbank Visma.net Payroll. ‎14-04-2025 15:45
- Posted Weergave van werknemer naam aanpasbaar in de salarisrun wizard on Kennisbank Visma.net Payroll. ‎14-04-2025 15:16
- Kudoed Re: Payroll Nex: De eerste twee weken for John Bouwman. ‎09-04-2025 08:59
- Got a Kudo for Re: Payroll Nex: De eerste twee weken. ‎08-04-2025 11:06
- Kudoed Re: Payroll Nex: De eerste twee weken for NicoleR. ‎08-04-2025 10:43
- Posted Re: Payroll Nex: De eerste twee weken on Nieuws Visma.net Payroll. ‎08-04-2025 10:42
- Posted Re: Payroll Nex: De eerste twee weken on Nieuws Visma.net Payroll. ‎03-04-2025 09:00
- Posted Onverwachte fout in Payroll Nex on Kennisbank Visma.net Payroll. ‎31-03-2025 08:50
- Posted Re: Payroll Nex: De eerste twee weken on Nieuws Visma.net Payroll. ‎21-03-2025 09:10
- Posted Re: Payroll Nex: De eerste twee weken on Nieuws Visma.net Payroll. ‎20-03-2025 16:30
- Posted Re: Rapportages afdrachten (gesloten perioden) recentste bovenaan - Status gewijzigd in: Gerealiseerd on Ideeën Visma.net Payroll. ‎18-03-2025 14:56
- Posted Re: Payroll Nex: De eerste twee weken on Nieuws Visma.net Payroll. ‎13-03-2025 09:55
- Got a Kudo for Re: Payroll Nex: De eerste twee weken. ‎13-03-2025 09:34
- Posted Re: Payroll Nex: De eerste twee weken on Nieuws Visma.net Payroll. ‎13-03-2025 09:21
- Got a Kudo for Re: Payroll Nex: De eerste twee weken. ‎13-03-2025 08:59