avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan fungerer Autoinvoice? + Feilmeldinger

28-11-2012 22:00 (Sist oppdatert 10-07-2018)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1358 Visninger

Hvordan fungerer Visma AutoInvoice? Hva er de vanligste feilmeldingene, og hva bør du gjøre når de dukker opp?

Visma AutoInvoice er et DIFI- godkjent aksesspunkt, dette innebærer at Visma AutoInvoice kan sende e-faktura til det offentlige via PEPPOL-nettverket.

“EU vil gjøre det lettere for bedrifter å være med på offentlige anbudsprosesser i andre land, og har derfor satt i gang et stort prosjekt, PEPPOL, som ledes av Norge (Difi). PEPPOL er et stort europeisk pilotprosjekt innen e-handel som skal gjøre det like enkelt for leverandører å levere tilbud og drive handel med offentlige oppdragsgivere i andre EU-land som i sitt eget hjemland.”
(Kilde: http://www.difi.no/anskaffelser/elektronisk-handel/e-handelssamarbeid-peppol)

PEPPOL validerer på mange ulike felt som må være fylt ut for at fakturaen skal komme korrekt til PEPPOL-nettverket og til slutt til mottakers mottakersystem.

Generelt ser vi at mange fakturaer feiler i Visma AutoInvoice fordi korrekte felter ikke er fylt ut. Da vil avsender få en tilbakemelding fra Visma AutoInvoice med informasjon om at sending har feilet.

Nedenfor er eksempåler på feilmeldinger vi erfaringsmessig ser går igjen, og som avsender må påse er fylt ut for at fakturaen skal kunne sendes korrekt til PEPPOL og mottaker i det offentlige.

Feilmeldinger

ERROR: [NOGOV-T10-R007]-A contact reference identifier MUST be provided for AccountingCustomerParty according to EHF.

  • “Deres ref” MÅ legges inn på ordrehode i økonomisystemet


EHF output failed for PEPPOL: [NOGOV-T14-R008]-Country code for the supplier address MUST be provided according to EHF
-Country code for the supplier address MUST be provided according to EHF.

  • Landkode må legges inn i økonomisystemet, i Visma Global må man for eksempel påse at det ligger landkode under Grunndata og firmaopplysninger.


EHF output failed for PEPPOL: [NOGOV-T14-R004]-PartyLegalEntity for AccountingCustomerParty MUST be provided according to EHF.

  • Organisasjonsnummer på kunde MÅ alltid legges inn i henhold til Peppol- validering


SEND ERROR (REASON: EHF output failed for PEPPOL: [NONAT-T14-R004]-A customer postal address in an invoice MUST contain at least, Street name, city name, zip code and country code.)

  • Det kreves at gateadresse, by, postnummer og landkode legges inn på kunden for at faktura skal komme korrekt til mottaker.

Dere kan finne mer informasjon om E-handelsplattformen på DIFI sine sider.

ELMA

ELMA – “Elektronisk mottakeradresseregister” er et norsk register hvor mottakere av fakturaer registrerer til hvilken adresse virksomheten ønsker å få sine dokumenter sendt.”

(Kilde: http://www.anskaffelser.no/styring-og-ledelse/teknisk-informasjon/-adresseregister-elma-smp)

Det er også viktig å merke seg at mottaker må være registrert i ELMA for å kunne motta faktura via PEPPOL. Det offentlige være registrert i ELMA for å kunne motta fakturaer på E-handelsplattformen PEPPOL, og det private kan registreres i ELMA.

Adresseregisteret i Visma AutoInvoice oppdateres mot ELMA-registeret, så sjekk alltid om mottaker ligger i AutoInvoice under søk. Under søk vil du kunne søke opp de mottakerne som er registrert i Visma AutoInvoice sin adressebok.

Før du skal sende E-faktura via Visma AutoInvoice til en kunde som ønsker at faktura skal sendes til PEPPOL og ehandelsplattformen, kan det være lurt å kontakte mottaker og avtale sending av test-faktura. Da kan dere verifisere at alle felter er korrekt fylt inn og at mottaker mottar faktura via sitt aksesspunkt.