Minun alueeni
Apu

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Laskunumeron vapaa määrittely Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset pääset asettamaan päälle asetuksen Käytä ulkoista laskunumerointia, jolloin saat syötettyä vapaasti laskunumeron kun luot uutta laskua.   Viitenumeroinnin määritys Viitenumeron määrittely täysin vapaasti ei ole mahdollista. Tämä on siksi, että viitenumerointi pitää aina sisällään laskentakaavan, joka lisää tarkistenumeron viitenumeron perään ja tällä määritetään viitenumeron oikeellisuus. Pääset vaikuttamaan viitenumeron muodostukseen ohjelmassa ja saat viitenumeroinnin seuraamaan esimerkiksi laskunumeroa.   Kohdasta Asetukset - Laskutuksen asetukset löydät Viitenumero-kentän johon voit syöttää kirjaimia tai numeroita. Kirjaimilla sidotaan viitenumero ohjelmasta löytyvään numerointiin, esimerkiksi laskunumeroon tai asiakasnumeroon:   L-kirjain = vastaa aina laskunumeroa A-kirjain = vastaa aina asiakasnumeroa K-kirjain = vastaa aina ulkoista asiakasnumeroa     Esimerkki: Viitenumeron määrityksen ollessa on 6 kpl L-kirjaimia eli LLLLLL. Tämä tarkoittaa sitä että viitenumero muodostetaan 6 laskunumerosta, eli jos laskulle on syötetty laskunumero 123456 niin viitenumero muodostuu 123456 + laskennallinen tarkistenumero. Jos tällä samaisella viitenumeromäärityksellä laskunumero onkin vain viisi numeroa eli 12345 niin eteen lisätään yksi etunolla eli viitenumero on 012345 + laskennallinen tarkistenumero.   Jos määritykseen mukaan otetaan myös asiakasnumero mukaan, eli viitenumeron määrityksen ollessa esimerkiksi LLLLAAAA eli neljä kappaletta laskunumeroita ja neljä kappaletta asiakasnumeroita. Ja kuvitellaan että laskunumeroksi syötetään 1234 ja asiakasnumero on esimerkiksi 9999 niin viitenumero muodostuu 12349999 + laskennallinen tarkistenumero.   Asiakasrekisterissä on myös kenttä Ulkoiselle asiakasnumerolle ja ulkoinen asiakasnumero saadaan mukaan viitenumerointiin K-kirjaimella. Eli esimerkiksi viitenumeron ollessa LLLLKKKK ja laskunumero on 1234 ja ulkoiseksi asiakasnumeroksi määritelty 2222 niin viitenumero on 12342222 + laskennallinen tarkistenumero.   Viitenumerossa voidaan käyttää myös kiinteitä numeroita, eli jos kaikki viitenumerot halutaan aloitaa esimerkiksi numerosarjalla 1000 ja siihen perään laskunumero niin viitenumeroksi voidaan tällöin määritellä 1000LLLL. Ja kun laskunumero on esimerkiksi 1234 niin silloin viitenumero muodostuu 10001234 + laskennallinen tarkistenumero.   HUOM! Reskontravahtiin lähetettävien laskujen viitenumeroon ei pysty vaikuttamaan, vaan silloin viitenumeron muoto määrittyy heidän vaatimusten mukaisesti. Silloin viitenumero on 99085AAAAALLLLLLLLLT, jossa A= toimeksiantajan tunniste, ja L= laskunumero ja T tarkiste.  
Näytä koko artikkeli
22-06-2020 08:53 (Päivitetty 22-12-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 4347 Näytöt
Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.
Näytä koko artikkeli
22-07-2020 12:49 (Päivitetty 15-02-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 4083 Näytöt
Näin luot laskun uudessa palvelussa:     1. Mene Laskut-välilehdelle ja klikkaa “Uusi lasku”. Valitse asiakas tai luo uusi. 2. Valitse asiakas asiakaskortistosta tai kirjoita asiakkaan nimi vapaasti kenttään.      3. Jos valitsit asiakkaan kortistosta, ilmestyy laskulle myös asiakkaan muut tiedot. Jos taas kirjoitit vapaasti asiakkaan nimen, tulee sinun syöttää laskulle myös muut asiakasta koskevat tiedot. 4. Automaattinen maksuehto on määriteltävissä asiakaskohtaisesti asiakaskortistossa. Eräpäivää voidaan kuitenkin muuttaa myös laskun luonnin yhteydessä niin asiakaskortistossa olevan asiakkaan kohdalla, kuin vapaasti kirjoitetun asiakkaan kohdalla. 5. Jos haluat päivätä laskun tulevaisuuteen, voit määrittää laskun lähetettävän vasta laskun päiväyksen mukaisesti. Voit myös lähettää laskun heti, vaikka se olisikin päivätty tulevaisuuteen. 6. Kirjoita saate selventämään laskun sisältöä.     7. Valitse nimike tuotekortistosta tai lisää laskulle tuote kirjoittamalla tuotteen nimi. 8. Voit lisätä alennuksen Ale%-kentässä. Lue tarkempi ohje>>     9. Tuoterivin oikeassa laidassa olevan sinisen painikkeen avulla saat laskulle näkyviin myös tuotekoodin. Painikkeen avulla avautuu myös kenttä, johon voit kirjoittaa lisätietoa tuotteesta.    10. Tarkista ja esikatsele laskua ennen lähettämistä. Tekemäsi muutokset tallentuvat reaaliajassa oikealla näkyvälle laskulle. Kätevää!   Tallenna ja lähetä kaikissa muodoissa!  
Näytä koko artikkeli
20-02-2019 08:23 (Päivitetty 23-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 3452 Näytöt
Miksi Visma Pay verkkomaksut? Kun tarjoat asiakkaallesi mahdollisuuden maksaa laskunsa helposti, niin se myös nopeuttaa lähettämäsi laskun maksua ja siten myös kassavirtaasi. Valitettava tosiasia on myös se, että sähköpostilaskut hukkuvat usein viestihistoriaan ja maksu saattaa sen myötä unohtua. Kun Visma Pay verkkomaksutapa on heti laskun tarkastelussa tarjolla, niin asiakkaasi myös maksaa laskunsa varmemmin. Miten saat Visma Pay verkkomaksutavat käyttöösi? Verkkolaskut.fi asetuksista löytyy Visma Pay verkkomaksujen hakemuslomake. Täytä lomake ja lähetä se Visma Paylle, niin hakemuksesi käsittelyn jälkeen palvelu aktivoituu käyttöösi. Huomioithan, että Visma Pay on maksuliiketoimintaa, joten sitä seuraa Finanssialan keskusliiton määrittämät tiukat vastuut ja velvoitteet. Tämän myötä hakemuksessa kysytään asioita, jotka Visma Pay edellyttää asiakkaan tuntemiseksi. Tarkemmin voit tutustua Visma Payn lakisääteiseen valvontaan ja asiakkaan henkilötietojen käsittelyyn täällä.    Miten asiakkaasi voi maksaa laskusi Visma Payllä? Lasku toimitetaan asiakkaasi sähköpostiin, josta asiakas pääsee avaamaan lähettämäsi laskun. Asiakkaallasi on valittavana useita erilaisia maksutapoja, kuten esimerkiksi korttimaksut, Mobile Pay ja perinteiset verkkopankkimaksutavat. Miten raha tilitetään sinulle? Kun asiakas maksaa Visma Pay verkkomaksutavoilla, niin raha siirtyy Visma Payn asiakasvaratilille. Visma Pay puolestaan tekee sinulle koontitilityksen ja saat toteutuneista maksuista raportit Visma Pay kauppiaspalvelusta. Miten hallitsen, että kenelle tarjotaan Visma Pay verkkomaksuja? Kun Visma Pay on käytössä Verkkolaskut.fi palvelussa ja lasku lähetetään sähköpostilla, niin oletuksena kaikille asiakkaillesi tarjotaan Visma Payn maksutapoja. Voit kuitenkin hallita asiakaskohtaisesti sitä, että tarjotaanko Visma Payn maksutapoja laskullasi vai ei. Löydät asiakasrekisteristä asetuksen, jolla estät maksutapojen käytön asiakaskohtaisesti.
Näytä koko artikkeli
01-02-2022 06:56 (Päivitetty 22-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 3082 Näytöt
Hyvityslasku on lasku, jolla voidaan hyvittää jokin tietty osa laskusta. Tällaisella osittaisella hyvitystilanteella voidaan tarkoittaa esimerkiksi tilannetta, jossa ostaja on reklamoinut tuotteen tai palvelun laatua, ja tästä johtuen osapuolet ovat neuvotelleen hinnan alennuksen.   Vaihtoehtoisesti hyvityslaskulla voidaan hyvittää koko lähetetty lasku. Tämä voi tulla kysymykseen esimerkiksi tilanteessa, jossa lasku on lähtenyt virheellisesti tai virheellisillä tiedoilla.   Hyvityslaskun saat tehtyä laskuhallinnasta alkuperäisen laskun kautta.    Klikkaa laskuhallinnassa alkuperäistä laskuriviä niin, että sen tarkemmat tiedot avautuvat. Valitse tämän jälkeen oikealle avautuvista painikkeista " Hyvityslasku".      Tämän jäkeen ohjelma luo automaattisesti alkuperäisestä laskusta miinusmerkkisen kopion, joka aukeaa laskun kirjausnäkymään.     Laskun rivejä, nimikkeiden määriä ja summia ym tietoja saa tässä kohtaa tarvittaessa vielä muutettua, jos tarve on esimerkiksi hyvittää vain osa laskusta.    Kun laskulla olevat tiedot ovat oikein, voi laskun normaaliin tapaan tulostaa tai lähettää.     Laskun tyyppi on laskutulosteella Hyvityslasku, ja Saate-kohtaan muodostuu automaattisesti teksti, joka kertoo alkuperäisen laskunumeron, johon hyvitys kohdistetaan.   Katso tarvittaessa myös ohje siitä, miten saat hyvityslaskun pois avoimista laskuista: https://community.visma.com/t5/Kayttovinkit/Miten-saan-hyvityslaskun-pois-avoimista-laskuista/ta-p/312005
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 11:32 (Päivitetty 12-10-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 3011 Näytöt
Arvonlisäverotuksessa verovelvollinen on yleensä myyjä. Rakennusalan käännetty verovelvollisuus tarkoittaa sitä, että tiettyjen rakentamispalvelujen arvonlisäverosta vastaa rakentamispalvelun ostaja eikä myyjä. Silloin ostajan pitää laskea ja maksaa arvonlisävero. Rakentamispalvelujen arvonlisävero on 24 % eli niistä pitää maksaa alv yleisen verokannan mukaan. Lisää aiheesta voit lukea Verohallinnon sivuilta.    Käännetty verovelvollisuus otetaan käyttöön asiakaskohtaisesti asiakaskortilta.  Kun käänteinen ALV otetaan käyttöön, tulee asiakastietoihin täydentää myös ALV-tunnus.       Kun käännetty ALV on valittuna, asiakkaalle käytetään käännettyä verovelvollisuutta (Rakentamispalvelujen myynti). Kun Käännetty ALV-asetus on valittuna, tulee asiakkaan laskulle oletuksena veroton kirjaustapa ja laskulle lisätään automaattisesti merkintä käänteisestä ALV:stä. Laskun kirjaustapaa on edelleen mahdollista vaihtaa tarvittaessa laskua luodessa.    Jos laskutulosteena on tilisiirto, on teksti asiakastietojen alapuolella. Jos laskutulosteena on perinteinen malli, on teksti laskun alalaidassa:
Näytä koko artikkeli
31-10-2022 08:03 (Päivitetty 27-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 2110 Näytöt
Reskontravahti on Visma Amilin tarjoama palvelu. Reskontravahti automatisoi myyntireskontran maksuvalvonnan. Automatisoitu maksuvalvonnan prosessi parantaa yrityksesi kassavirtaa ja maksuvalmiutta. Palvelu sisältää automaattisen maksuvalvonnan, maksuhuomautusten lähettämisen ja perintätoimenpiteet.    Veloitamme laskun lähetyksestä reskontravahtiin voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Visma Amili voi veloittaa erikseen esimerkiksi toimeksiannon peruuttamisesta. Reskontravahdin käyttöönotto Pääset reskontravahdin ohjattuun käyttöönottoon kohdasta Lisäpalvelut -> Reskontravahti -> Aloita käyttöönotto.    Ohjelma täyttää tarvittavat tiedot (Yrityksen tiedot, Laskutustiedot, Yhteystiedot) lomakkeelle automaattisesti yrityksen tietojen perusteella, mutta voit tarvittaessa muuttaa tietoja. Yhteystietojen täyttämisen jälkeen valitse Ota käyttöön. Ennen kuin saat palvelun käyttöösi, tulee sinun täyttää vielä tunnistautumislomake. Tämän voit tehdä joko sähköpostiisi tulleen linkin kautta, tai suoraan ohjelmassa olevasta linkistä. Tunnistautuminen tapahtuu Visma Sign -palvelun kautta, henkilökohtaisten pankkitunnusten avulla.  Laskun siirto Maksuvalvontaan Kun Reskontra-vahti on käytössä, laskut siirretään maksuvalvontaan. Vain sellaiset laskut, joiden valuuttana on euro, voidaan siirtää. Maksuvalvontaan ei siirretä Käteinen-maksuehdolla luotuja laskuja eikä hyvityslaskuja. Laskulle tulee siirtoteksti ja Visma Amilin asiakasvaratili pankkitiliksi. Huom! Vain käyttöönoton jälkeen luodut laskut siirretään maksuvalvontaan! Lasku siirretään maksuvalvontaan 15 min sisällä laskun lähetyksestä asiakkaalle. Laskunumeron muuttaminen on estetty reskontravahdin ollessa käytössä. Asiakkaan kaikki osoitetiedot ovat pakollisia, kun maksuvalvonta on käytössä.  Asiakaskortille on lisätty toiminto Reskontravahdin esto. Jos asiakaskortilla on reskontravahdin esto käytössä, ei laskua siirretä maksuvalvontaan. Huom! Maksumuistutuksia ei voida luoda verkkolaskut.fi-palvelussa, jos lasku on maksuvalvonnassa. Laskuilla, joilla on perintäesto voidaan edelleen tulostaa/lähettää muistutuksia verkkolaskut.fi-palvelun kautta. Laskun tulostus ei ole mahdollista ennen kuin lasku on lähetetty asiakkaalle/maksuvalvontaan.  Suorituksien nouto ja kirjaus, laskun status Kun maksuvalvonnassa olevalle laskulle saadaan koko suoritus, lasku siirtyy valmiiksi. Laskuun tullessa osasuoritus, lasku siirtyy osasuoritetuksi. Kun käytetään oikaisulajia Korko, tulee verkkolaskut.fi-palveluun oma suoritus, jonka suoritussumma on 0. Suoritukset noudetaan tasatunnein 4h välein, sekä kuluvan päivän, että edellisen päivän tiedot. Suorituksia ei noudeta klo 22-05 välillä. Suorituslistaukseen on lisätty oma Suoritustyyppi maksuille, jotka tulevat Reskontravahdin kautta.   Suorituksen/osasuorituksen kirjaamisesta verkkolaskut.fi-palveluun tulee maksuvalvontaan ohisuoritus. Luottotappiokirjauksesta ja hyvityslaskun kohdistamisesta menee tieto maksuvalvontaan.  Mikäli asiakas maksaa Visma Payn kautta, tulee suoritus Visma Paylta. Verkkolaskut.fi-palvelu lähettää näistä ohisuorituksen maksuvalvontaan.   Laskun status (Esim. Odottaa maksua, Huomautettu, Perinnässä) näytetään laskulistauksen laskukortilla. Suoritukset noudetaan 4h välein tasatunnein,  ja toimeksiantojen tilat 15min yli. Toimeksiannon tiedot ja tila Toimeksiannon tiedot-painikkeesta avautuu tarkemmat tiedot toimeksiannosta. Laskun eräpäivää voidaan siirtää, ja toimeksianto päättää. Myös toimeksiannon tapahtumat ovat nähtävissä tarkemmin. Myös viestittely Visma Financial Solutions Oy:n kanssa toimeksiantoon liittyen on mahdollista.   Noja Rahoitus Palvelussa on mahdollista ottaa käyttöön Noja Rahoitus reskontravahdin ollessa käytössä. Noja Rahoituksen myyntilaskurahoitus auttaa pitämään kassavirtasi ennustettavana ja tasaisessa vauhdissa. Noja rahoittaa laskusta sovitun osuuden heti laskun tekohetkellä ja tilittää rahat yrityksellesi jopa samana päivänä.  Tee ensin Noja Rahoituksen kanssa sopimus, ota Noja Rahoitus käyttöön kohdassa Lisäpalvelut-Noja Rahoitus. Saat Noja Rahoitukselta sopimuksen tehtyäsi tarvittavat tiedot, jotka tulee syöttää Sopimusnumero-kenttään. Tämän jälkeen saat palvelun käyttöösi klikkaamalla Ota käyttöön-painiketta.    Huom! Reskontravahti on oltava käytössä, jotta Noja Rahoituksen käyttöönotto on mahdollista!  
Näytä koko artikkeli
03-01-2023 07:24 (Päivitetty 01-03-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 2037 Näytöt
Voit nyt luoda maksumuistutuksia verkkolaskut.fi palvelussa. Tässä artikkelissa näytämme miten maksumuistutuksen voi laatia ja lähettää.
Näytä koko artikkeli
01-12-2020 10:20 (Päivitetty 31-01-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 2022 Näytöt
Huomaathan, että uudistuneen verkkolaskulain myötä laskulla joko postiosoite tai sähköpostiosoite on pakollinen tieto. Ilman näitä laskua ei teknisistä syistä pysty lähettämään, vaikka se toimitettaisiin verkkolaskuna.   Asiakaskortti Jos lähetät toistuvasti laskuja samalle asiakkaalle, kannattaa perustaa asiakaskortti. Asiakaskortin saa perustettua menemällä Laskut -> Asiakkaat -> Uusi asiakas.     Asiakkaan tiedoista nimi ja maa ovat pakollisia, mutta muutkin tiedot on hyvä täyttää. Huomaathan valita oikean laskutusryhmän: Yritys, EU, henkilöasiakas tai kansainvälinen.   Asiakkaan laskutustietoihin tulee asiakkaan verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoite on laskuttajan tai vastaanottajan osoite, jonka avulla verkkolaskut välitetään. Se on verkkolaskun osoite siinä missä postiosoite on perinteisen paperilaskun osoite. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta. Usein verkkolaskuosoitteella tarkoitetaan samaa kuin OVT-tunnuksella, mutta se voi olla myös muotoa IBAN-tunnus tai Verkkopalvelutunnus. Verkkolaskuosoitteen lisäksi tulee ilmoittaa asiakkaan käyttämän operaattorin nimi. Jotta pystyt lähettämään laskuja myös pankkiverkkoon, eli sellaisille asiakkaille jotka käyttävät operaattorina pankkia, tulee aktioida pankkiverkkoyhteys. Siihen löydät tarkemmat ohjeet täältä.     Laskun tiedot Mikäli kyseessä on kertaluontoinen lasku, voi verkkolaskuosoitteen ja operaattorin kirjoittaa myös suoraan laskulle.    Asiakkaan osoitetiedot saa kirjoitettua suoraan laskun kirjausikkunassa. Tällöin asiakaskortti ei tallennu ohjelman muistiin.  
Näytä koko artikkeli
20-10-2020 09:49 (Päivitetty 01-06-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1872 Näytöt
1.4.2020 voimaan tulleen verkkolaskulain myötä Suomen Valtiokonttori on linjannut, että se ottaa vastaan vain verkkolaskuja, jotka ovat EU-standardin mukaisia. Mikäli asiakas ei ole erikseen vaatinut EU-standardin mukaista verkkolaskua, ei tätä tarvitse asiakaskortilta valita.   Saat valittua EU-standardin mukaisen laskun asiakaskortilta. Mene ensin Laskut -> Asiakkaat -> valitse asiakas ja muokkaa tietoja kynän kuvasta -> valitse asiakaskortilta EU-standardin mukainen lasku-kohtaan "Kyllä".     Tämän jälkeen tulee laskun kirjaukseen näkyville lisäkenttiä, joihin voidaan antaa seuraavia tietoja: Sopimusnumero, Tiliöintiviite, Työmaatunnus ja Tarjousviite.    
Näytä koko artikkeli
17-06-2021 07:15 (Päivitetty 18-05-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1689 Näytöt
Laskunumeroa voi muokata kahdella tavalla, menemällä Asetukset -> Laskutuksen asetukset: 1. Jos käytössäsi on automaattisesti juokseva laskunumerointi, voit muokata seuraavan laskun numeroa manuaalisesti:     Muista tallentaa tekemäsi muutokset "Tallenna"-painikkeesta. Tämän jälkeen numerointi jatkuu asettamastasi laskunumerosta jälleen juoksevana.   2. Ottamalla käyttöön ulkoisen laskunumeroinnin, saat syötettyä haluamasi laskunumeron jokaiselle laskulle laskun kirjausikkunassa.     Tallenna asetuksiin tekemäsi muutokset.
Näytä koko artikkeli
12-10-2020 11:35 (Päivitetty 07-06-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1649 Näytöt
Nyt voi luoda ja lähettää maksumuistutuksia Verkkolaskut.fi palvelussa. Täällä on koottu tiedot maksumuistutusten lähettämisestä, että mitä sinun tulee huomioida kun luot maksumuistutuksia yrityksille ja kuluttaja-asiakkaille.
Näytä koko artikkeli
01-12-2020 10:19 (Päivitetty 28-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1455 Näytöt
Kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset -> Laskutuloste -> voit valita haluatko käyttää perinteistä vai tilisiirrollista laskutulostetta.    Kun valitset laskutulosteen muodoksi "Tilisiirto", saat laskutulosteelle sekä viivakoodin, että QR-koodin.   Mikäli et halua laskulle viivakoodia, voit valita laskutulosteelle perinteisen ilmeen:   
Näytä koko artikkeli
01-04-2021 13:53 (Päivitetty 28-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1458 Näytöt
Mene Asetukset-välilehdelle, ja valitse “Laskutuksen asetukset”. Tämän jälkeen saat lisättyä tiedoston. Huom! Logon suosituskoko on 90 x 30 mm.    
Näytä koko artikkeli
20-02-2019 09:03 (Päivitetty 07-07-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1387 Näytöt
Laskua kirjatessa on mahdollista valita kirjaustavaksi netto, brutto tai veroton. Jos valittu asiakas on henkilöasiakas, on oletusasetuksena brutto, ja yritysasiakkailla netto. Laskun tiedoissa on kuitenkin mahdollista valita mikä tahansa kirjaustapa, asiakastyypistä riippumatta.   1. Kun kirjaustapana on netto, nimikkeen hinta syötetään ilman veroja. Ohjelma laskee tähän lisäksi automaattisesti verojen osuuden valitun ALV-kannan mukaan.   2. Kirjaustavan ollessa brutto hinta sisältää veron, ja nimikkeen hinta syötetään siis verollisena. Ohjelma laskee tällöin hinnasta valitun ALV-kannan mukaiseseti verottoman hinnan.       3. Kirjaustavan ollessa veroton, ei hintaan lisätä eikä siitä vähennetä veroja.    
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 11:31 (Päivitetty 23-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1398 Näytöt
Mikäli operaattori ei pysty toimittamaan laskua vastaanottajalle, jää lasku virhe-tilaan.
Näytä koko artikkeli
27-10-2020 07:32 (Päivitetty 18-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1241 Näytöt
Laskut-välilehdellä klikkaa “Toistuvaislaskut” ja Uusi toistuvaislasku.    Toistuvaislasku luodaan kuten tavallinenkin lasku.     Muistat vain: Valita laskun alkamis- ja pättymisajankohda Valita laskutusvälin   Tallenna lasku. Tulevat toistuvaislaskut muodostuvat automaattisesti, kun käytössä on juokseva laskunumerointi. Jos käytössä on ulkoinen laskunumerointi, muodostuu lasku keskenräisiin laskuihin. Saat lähetettyä laskun valitsemaasi reittiä pitkin, kun olet syöttänyt sille haluamasi laskunumeron.    Laskun muodostuksessa on mahdollista käyttää myös tiettyjä muuttujia, jossa: %D = laskutuspäivämäärä (esim. 1.2.2020) %y = laskutusvuosi (esim. 2015) %m = laskutuskuukausi (esim. 2) %d = laskutuspäivä (esim. 1) %sD = Laskutuskauden ensimmäinen päivä - laskutusväli %eD = laskutuskauden viimeinen päivä   Kun lasku luodaan, nämä muuttujat muutetaan lähetyshetkeä vastaavaksi arvoksi. Esimerkkejä: 'Kuukausimaksu %m/%y’, jolloin 1.2.2020 luodulle laskulle tämä muuntuu muotoon 'Kuukausimaksu 2/2020’.   %sD tarkoittaa, että jos laskutuskausi on 1kk ja alkupäivä on 24.11., niin tulosteella näkyy 24.10.   %sD = Laskutuskauden ensimmäinen päivä - laskutusväli. Tähän tulee siis laskutuskauden ensimmäinen päivä josta vähennetään laskutuskausi. Esimerkiksi, jos laskutusväli on 1kk ja laskutuskauden alkupäivä 1.12 niin arvoksi tulosteelle tulee 1.11. Vastaavasti jos laskutuskausi on 6kk ja Laskutuskauden alkupäivä 1.12 niin tulosteella arvoksi 1.6.   Koodin voi laittaa tuote- tai tuotteen kuvaus-kenttiin, saatteeseen sekä viitteemme tai viitteenne-kenttiin.            
Näytä koko artikkeli
18-06-2020 13:56 (Päivitetty 29-11-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1144 Näytöt
Määrittelet laskulla näkyvät huomautuskulut, viivästyskoron ja muut kulut ohjelman kohdasta Asetukset -> Laskutuksen asetukset
Näytä koko artikkeli
03-07-2020 14:37 (Päivitetty 28-10-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1126 Näytöt
Kun asiakkaan tiedoissa on sähköpostiosoite, voit valita laskun lähetystavaksi  sähköpostin.    Kun lasku on lähetetty, asiakas saa sen sähköpostiinsa:    Viestin lähettäjänä näkyy lasku@mail.vismapay.com. Viestissä näkyy laskun perustiedot, ja valitsemalla "Katso lasku" avautuu lasku selaimessa uuteen välilehteen. Lasku on katsottavissa linkin/painikkeen kautta 180 päivää eräpäivän jälkeen. Linkin saa avattua myös alla olevasta sinisestä linkistä. Klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella saa painikkeen tai linkin takaa myös kopioitua linkin osoitteen, ja avattua sen haluamallaan tavalla.   Kun lasku avautuu, näkyy vasemmalla laskun tiedot, ja oikealla laskun kuva. Laskun tiedot sekä virtuaalinen viivakoodi ovat kopioitavissa, jolloin tietoja ei tarvitse manuaalisesti naputella. Oikeasta yläkulmasta asiakas saa halutessaan laskun myös tulostettua tai ladattua omalle laitteelleen. Laskulla mukana olevat liitteet saa ladattua laskun tietojen alta.        Jos laskun kuva ei mahdu näkymään, saa sen ja liitteet ladattua sivun alaosasta.    
Näytä koko artikkeli
02-02-2022 16:05 (Päivitetty 22-02-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1102 Näytöt
Saat lisättyä laskulle liitteen laskun kirjauksessa Liitteet-kohdassa. Liitteen voi valita tiedostosta tai raahata sille varattuun tilaan.   Liitteitä voi lisätä useamman kerrallaan, tai yksitellen. Liitteitä voi lisätä luonnoksena olevalle laskulle, sekä avoimena olevalle tulostetulle laskulle. Jo lähetetylle laskulle liitteiden lisääminen ei ole mahdollista.   Liitteiden maksimimäärä on 9 kappaletta.  Liitteen nimessä saa olla vain kirjaimet a-z, numerot 1-9, sekä merkit . ja _ eli tiedoston nimessä ei saa esiintyä välilyöntejä, erikoismerkkejä, eikä kirjaimia å,ä,ö. Tiedostonimen pituus saa olla max 50 merkkiä. Tarvittaessa ohjelma muuttaa lisätyn liitteen nimen sallittuun muotoon. Mikäli nimessä on esimerkiksi ä-kirjain, ohjelma muuttaa sen a:ksi.  Tiedoston maksimikoko on 10 MB. Sallitut tiedostomuodot ovat *.pdf; *.doc; *.xls; *.tif; *.jpg; *.gif; *.txt; *.xsl; *.html; *.htm.     Laskulle lisätyt liitteet ovat nähtävissä laskuhallinnassa laskun tiedoissa Liitteet-välilehdellä. Liitteet on mahdollista myös ladata myöhemmin uudelleen tarkasteltavaksi.
Näytä koko artikkeli
12-04-2022 10:28 (Päivitetty 27-04-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 992 Näytöt
Tunnistelaput