Mijn Communities
Help

Kennisbank Youforce App

Sorteren op:
Het inloggen op de Youforce app is vergelijkbaar met het inloggen op Mijn Youforce op een laptop. Afhankelijk van wat binnen jouw organisatie gebruikelijk is gaat dit via: Single Sign On van jouw organisatie Youforce account (account dat eindigt op @onyouforce.com)   De medewerker vult zijn haar account in op het volgende scherm en wordt dan doorgeleid naar het Single Sign On scherm van jouw organisatie of de inlog van het Youforce account:     Om de medewerker te helpen met deze keuze hebben we daar een help-toelichting toegevoegd:     Inloggen via je organisatie (SSO) Nadat de medewerker zijn/haar werk-email heeft ingevuld verschijnt het scherm van jouw organisatie (het zogenaamde scherm wat behoort bij jouw eigen Identity Provider (IDP)), Vanaf dit punt gelden de procedures, voorwaarden, regels van de organisatie.   Inloggen met je Youforce account Bij het invullen van een Youforce account (account dat eindigt op @onyouforce.com) is een tweede factor verplicht. Na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord, zal deze gevraagd worden. In dit voorbeeld maken we gebruik van PING als tweede factor (het voordeel hiervan is dat er actief een push bericht verzonden wordt)       Na het inloggen (authenticatie) Na de eerste inlog vraagt de app om een pincode (6 cijfers) in te geven. Veelal wordt de pincode als backup gebruikt, als biometrische opties (vingerafdruk, gezichtsherkenning) niet beschikbaar zijn. (dit kan zijn omdat de telefoon dit niet ondersteund of andere redenen, zoals het dragen van een mondkapje waardoor de gezichtsherkenning simpelweg niet werkt) Vanaf nu hoeft de gebruiker in principe niet meer in te loggen, de Youforce app kan geopend worden via gezichtsherkenning of vingerafdruk. (in het ergste geval met de pincode) Swiped de gebruiker de Youforce app naar de achtergrond, zullen we na 30 seconden ook weer de gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode vragen. We minimaliseren hiermee misbruik van gegevens en functionaliteit indien men de telefoon onbeheerd laat. Je ziet, we doen er alles aan om het simpel en veilig te houden! Toch kan het voorkomen dat de Youforce app de gebruiker vraagt om opnieuw in te loggen. De app vernieuwd uit zichzelf de sessie, maar dit kan tot maximaal 300 dagen, hierna moet de gebruiker zich opnieuw aanmelden.   Bekijk ook de bijbehorende video's, Download en eerste inlog in de Youforce app voor Android en Download en eerste inlog in de Youforce app voor Apple
Volledig artikel weergeven
28-12-2021 11:41 (Bijgewerkt op 29-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 4 kudos
  • 6085 Weergaven
Dit document is bedoeld voor functioneel beheerders van organisaties die zowel in de Youforce app als in Youforce op de desktop gebruik maken van declaraties. In dit document wordt de werking en inrichting van declaraties beschreven.    Dit document is niet bedoeld als gebruikershandleiding voor eindgebruikers zoals medewerkers en managers, maar het document beschrijft welke functionaliteit beschikbaar is en hoe het gebruikt kan worden.
Volledig artikel weergeven
23-12-2022 16:19 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 21 Antwoorden
  • 3 kudos
  • 4573 Weergaven
Dit document is bedoeld voor functioneel beheerders van organisaties die gebruik maken van de Youforce app. Dit document geeft inzicht in welke inrichting noodzakelijk is voordat de Youforce app gebruikt kan worden.
Volledig artikel weergeven
27-12-2021 15:21 (Bijgewerkt op 08-04-2024)
  • 2 Antwoorden
  • 8 kudos
  • 3914 Weergaven
Hier vind je enkele templates voor medewerker en manager met een korte instructie (Quick Reference Card). De templates zijn beschikbaar als PDF en MS Word document zodat je deze eenvoudig kunt aanpassen.
Volledig artikel weergeven
31-01-2022 14:39 (Bijgewerkt op 09-02-2024)
  • 6 Antwoorden
  • 3 kudos
  • 3134 Weergaven
Dit document is bedoeld voor functioneel beheerders van organisaties die zowel in de Youforce app als in Youforce op de desktop gebruik maken van gewerkte dagen. In dit document wordt de werking en inrichting van gewerkte dagen beschreven.    Dit document is niet bedoeld als gebruikershandleiding voor eindgebruikers zoals medewerkers en managers, maar het document beschrijft welke functionaliteit beschikbaar is en hoe het gebruikt kan worden.
Volledig artikel weergeven
23-12-2022 16:19 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 7 Antwoorden
  • 2 kudos
  • 2330 Weergaven
De rechten voor de Youforce app zijn onderdeel van 'autorisatiebeheer'. Hoe je de autorisaties toekend is beschreven in de handleiding van Autorisatiebeheer. 
Volledig artikel weergeven
27-12-2021 15:23 (Bijgewerkt op 14-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 3 kudos
  • 1801 Weergaven
Dit document is bedoeld voor functioneel beheerders van organisaties die zowel in de Youforce app als in Youforce op de desktop gebruik maken van verzuim. In dit document wordt de werking en inrichting van verzuim beschreven.    Dit document is niet bedoeld als gebruikershandleiding voor eindgebruikers zoals medewerkers en managers, maar het document beschrijft welke functionaliteit beschikbaar is en hoe het gebruikt kan worden.
Volledig artikel weergeven
23-12-2022 16:21 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 3 kudos
  • 1750 Weergaven
Het kan voorkomen dat een gebruiker wel via Single Sign On (SSO) kan inloggen op een laptop/desktop, maar dat dit niet lukt op een telefoon. In het geval van Youforce accounts (gebruiker@onyouforce.com) is Visma|Raet de zogenaamde Identity Provider (IDP) en is dit FAQ-item niet van toepassing. Indien er gebruik gemaakt wordt van Single-Sign-On, is (of beheert) de klant de Identity Provider en geldt dan ook de configuratie zoals deze is ingericht door de klant. Nadat de gebruiker heeft gekozen voor "Inloggen via je organisatie" en het ingeven van het (zakelijk) e-mailadres zal de Youforce app de gebruiker doorsturen naar de inlogpagina van de Identity Provider. Bijvoorbeeld een MS Azure Active Directory. We zijn twee situaties tegengekomen die een wijziging in de configuratie van de Identity Provider vereisen. Omdat de IDP niet tot de infrastructuur van Visma|Raet behoort, kunnen we geen ondersteuning geven, maar wel enkele tips. We raden dan ook om contact op te nemen met de IT afdeling van je organisatie en deze tips te delen. De Youforce app zal na het doorverwijzen een browser openen - als onderdeel van de app - om de inlogpagina van de IDP te tonen. Situatie 1 Indien er tijdens het aanmelden een melding als hier onder komt, staat de IDP niet toe om via de zogenaamde user-agent in te loggen. De user-agent geeft aan welke browser gebruikt wordt. In het geval van een MS Azure Active Directory is gebleken dat een aanpassing van de zogenaamde "Conditional Access" het probleem verhelpt. Zie https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/conditional-access/   Situatie 2 Indien op iOS een blanco pagina wordt getoond Of op een Android telefoon onderstaande foutmelding   dan heeft dit hoogstwaarschijnlijk te maken met Windows Integrated Authentication.  Dit is bijvoorbeeld de meest gebruikelijke configuratie voor ADFS (Microsoft IDP), omdat het enkele voordelen voor gebruikers en Single Sign-on in meerdere toepassingen introduceert. Deze configuratie vraagt ​​om de gebruiker en het wachtwoord via pop-ups van de browser. Omdat onze Youforce app een browser gebruikt om de inlogpagina te tonen en deze geen pop-ups ondersteunt, zal de authenticatie met Windows Integrated Authentication daarom niet werken. De oplossing is om Forms-authenticatie te gebruiken in de mobiele apps. In ADFS kan dit worden geconfigureerd door verschillende configuratieregels in te stellen op basis van user agents.   In dit Microsoft-artikel wordt uitgelegd hoe u deze configuratie uitvoert: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/identity/ad-fs/operations/configure-intranet-forms-based-authentication-for-devices-that-do-not-support-wia
Volledig artikel weergeven
15-02-2022 09:50 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 2 kudos
  • 1338 Weergaven
Autorisaties voor de Youforce app worden ingericht via Autorisatiebeheer. Lees dus naast onderstaande kennisbank artikel voor de Youforce app ook het meer algemene artikel Hoe richt ik de rechten voor Mijn Youforce zo overzichtelijk mogelijk in 'autorisatiebeheer'?   Vanuit Visma|Raet adviseren we om de rechten van de Youforce app zo overzichtelijk mogelijk in te richten en zo veel mogelijk gebruik te maken van de rollen uit de organisatiestructuur van HR Core Beaufort. In dat gevallen zijn 3 profielen genoeg.   Rechten voor medewerkers Als een medewerker zowel toegang mag hebben tot eigen salarisstrook & eigen personeelsdossier adres-, persoon- en contact-gegevens mag wijzigen gewerkte (thuis)werkdagen mag declareren reis- en onkosten declaraties mag indienen inzicht heeft in eigen verzuim kan berekenen wat meer/minder werken oplevert Dan ziet dit profiel er als volgt uit:   Rechten voor (back-up) managers en andere rollen Managers, back-up managers en alle andere rollen die je toegang wil geven tot ''declaraties goedkeuren (in bulk)'', ziek- en herstelmeldingen en vervanging kan je in één profiel zetten. In onderstaande voorbeeld is de rol manager gekoppeld aan de volgende rechten:    Rechten voor beheerders of rollen zoals salarisadministratie Ook voor beheerders, salarisadministrateurs of  andere professionals is het werken met rollen de beste oplossing. Stel je gebruikt hiervoor de rol HR Admin (HRA) en deze rollen mogen zowel toegang krijgen tot de rechten van een functioneel beheerder als o.a. tot het ziek- en herstelmelden van alle medewerkers. Dan is het volgende profiel van toepassing:  
Volledig artikel weergeven
06-07-2022 13:43 (Bijgewerkt op 14-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 6 kudos
  • 1325 Weergaven
Voordat je aan de slag kunt met de inrichting zoals beschreven in de handleiding(en) is het belangrijk dat de Youforce app wordt geactiveerd voor jouw klantnummer. Hoe dit proces verloopt beschrijven we in dit kennisbankartikel.   Aanvraag indienen Als je gaat starten met de Youforce app, moeten we deze activeren. Dien daarvoor een aanvraag in bij "Mijn support", via het sjabloon "Activering Youforce app".   In dit ticket worden de volgende gegevens vastgelegd   We bekijken dan op basis van het ticket of je al volop gebruik maakt van 'Autorisatiebeheer'. Bijvoorbeeld omdat je al gebruik maakt van Youforce Reporting of Mijn Youforce.   Heb je nog geen toegang tot 'Autorisatiebeheer'? Dan geven we je toegang. In 'Autorisatiebeheer' zorgen we dat je toegang krijgt tot alle onderdelen van de Youforce app, zoals 'configuratie declaraties' en 'configuratie ziekteverzuim'.   Tevens zorgen we achter de schermen dat alle gegevens vanuit HR Core Beaufort worden gesynchroniseerd naar de Youforce app.   Als dat allemaal is geregeld wordt het ticket afgesloten. Via het ticket wordt je geïnformeerd als je aan de slag kunt met inrichten van de Youforce app.
Volledig artikel weergeven
20-03-2023 14:58 (Bijgewerkt op 15-08-2023)
  • 0 Antwoorden
  • 5 kudos
  • 1259 Weergaven
In deze video leggen we stap voor stap uit hoe een Apple/iPhone gebruiker de Youforce app kan downloaden en vervolgens eenvoudig kan inloggen.
Volledig artikel weergeven
27-12-2021 15:07 (Bijgewerkt op 19-01-2024)
  • 7 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 1115 Weergaven
In deze video leggen we stap voor stap uit hoe een Android gebruiker de Youforce app kan downloaden en vervolgens eenvoudig kan inloggen.
Volledig artikel weergeven
27-12-2021 15:05 (Bijgewerkt op 05-01-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 4 kudos
  • 1078 Weergaven
Dit document is bedoeld voor functioneel beheerders van organisaties die zowel in de Youforce app als in Youforce op de desktop gebruik maken van vervanging. In dit document wordt de werking en inrichting van vervanging beschreven.    Dit document is niet bedoeld als gebruikershandleiding voor eindgebruikers zoals medewerkers en managers, maar het document beschrijft welke functionaliteit beschikbaar is en hoe het gebruikt kan worden.
Volledig artikel weergeven
23-12-2022 16:22 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 7 Antwoorden
  • 2 kudos
  • 1006 Weergaven
Met het in gebruik nemen van de declaraties via de Youforce app & desktop zal de werkwijze voor de Salarisprofessional ook veranderen. Dit betekent dat de Salarisadministratie andere en extra controle mogelijkheden krijgt.   In bijgaande presentatie lichten we toe welke extra controle mogelijkheden er zijn. Ook is zichtbaar hoe dit verschilt ten opzichte van bijvoorbeeld een declaratieformulier in Self Service.  
Volledig artikel weergeven
20-04-2022 09:02 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 6 kudos
  • 849 Weergaven
Snel en eenvoudig je HR-zaken regelen met de Youforce app. Thuis, onderweg, op het werk of vanaf het vakantieadres: HR op je mobiel was nog nooit zo makkelijk.
Volledig artikel weergeven
10-06-2022 08:55
  • 0 Antwoorden
  • 2 kudos
  • 834 Weergaven
Na de eerste inlog op de Youforce app kan een gebruiker altijd eenvoudig inloggen met biometrische gegevens (gezichtsherkenning of vingerafdruk) of met een zelfgekozen pincode.   Mocht een gebruiker onverhoopt zijn eigen gekozen pincode zijn vergeten is dat geen probleem. Als je namelijk 5x een verkeerde pincode invoert dan zal de Youforce app weer hetzelfde scherm tonen als bij eerste inlog op de Youforce app.   De medewerker kan vervolgens weer inloggen met het account van je organisatie (SSO) of een Youforce-account (@onyouforce.com).
Volledig artikel weergeven
04-04-2022 09:07
  • 0 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 672 Weergaven
Waarom moet ik mijn salarisstrook controleren? 'Er staan zoveel omschrijvingen en cijfers op ik begrijp er niets van, als het bedrag dat op mijn bankrekening wordt gestort maar klopt?'
Volledig artikel weergeven
27-12-2021 15:10
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 613 Weergaven
Om het proces in de Youforce app zo makkelijk mogelijk te houden is er bewust voor gekozen om niet het ziektepercentage te kunnen aanpassen bij het doen van een ziekmelding. Dit scheelt weer ruimte op het scherm en in de overgrote meerderheid van de ziekmeldingen is dat niet nodig. Daarnaast is ziekmelden voor 50% (of elk ander percentage dan 100%) eigenlijk wettelijk gezien niet toegestaan.    Indien je toch iemand voor bv. 50% wil ziekmelden kan dit nog altijd supereenvoudig via de Youforce app.    Doe eerst de normale ziekmelding zonder percentage Open hierna de ziekmelding door te klikken op de knop "Naar ziekmelding" Druk in het Herstelschema op het potloodje en pas het % hersteld aan naar het gewenste percentage Hieronder een aantal schermafdrukken van hoe dit eruit ziet voor de manager.   Open de app en ga naar de gewenste ziekmelding Klik op het potloodje in het herstelschema                                                                           Pas het percentage aan                                                                           Klik op wijzigen en de ziekmelding is aangepast naar 50%  
Volledig artikel weergeven
18-10-2023 16:39 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 733 Weergaven
De medewerker zal in de Youforce app het onderdeel ''Mijn dossier'' en ''Profiel'' blijven zien. In ''Mijn dossier'' zijn alle oude salarisstroken & jaaropgaven nog beschikbaar als deze rechten zijn toegekend aan het onderdeel ''standaardgebruiker'' in Portaalbeheer / Gebruikersinstellingen / Youforce autorisatieprofielen beheren. In ''Mijn dossier'' zijn alle documenten uit het personeelsdossier nog beschikbaar als deze rechten zijn toegekend aan het onderdeel ''standaardgebruiker'' in Portaalbeheer / Gebruikersinstellingen / Youforce autorisatieprofielen beheren. Daarnaast is de toegang van de Youforce app voor medewerkers die uitdienst zijn afhankelijk van de rechten die zijn toegekend in Autorisatiebeheer. De volgende inrichting kan bijvoorbeeld voorkomen: Rechten op ''Contact gegevens wijzigen'' zijn toegekend aan ''alle gebruikers''. Een medewerker kan na zijn/haar uitdienst datum nog contactgegevens wijzigen via de Youforce app Rechten op ''WorkLocationRegistration'' zijn toegekend aan ''alle gebruikers''. Een medewerker kan na zijn/haar uitdienst datum nog eerder ingediende werklocatie declaraties bekijken. Nieuwe declaraties indienen kan niet meer. Rechten op ''Expense Management'' zijn toegekend aan ''alle gebruikers''. Een medewerker kan na zijn/haar uitdienst datum nog eerder ingediende declaraties bekijken. Nieuwe declaraties indienen kan niet meer. Een medewerker die dus uitdienst is maar nog wel rechten heeft op ''WorkLocationRegistration" & ''Expense Management" zal de volgende schermen zien als hij/zij een nieuwe declaratie wil indienen:            
Volledig artikel weergeven
28-12-2021 11:57 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 3 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 598 Weergaven
Ziek- of herstelmeldingen kunnen heel eenvoudig in de Youforce app op je smartphone. Maar we weten dat er ook leidinggevende zijn die het fijner vinden om dit te doen vanaf hun pc/laptop. Daarom zijn er twee mogelijkheden.   De leidinggevende gebruikt de Youforce app In de Youforce app ziet de manager onder de knop Verzuim eenvoudig alle mogelijkheden rondom ziek en herstel melden.   De manager wil ziekteverzuim doen via PC of laptop Alle functionaliteit die beschikbaar is in de Youforce app, is ook te vinden via Mijn Youforce (https://mijn.youforce.com). Indien klikt op de link Overzicht ziekteverzuim zal de applicatie openen in een nieuw tabblad in je browser.          
Volledig artikel weergeven
28-12-2021 09:23 (Bijgewerkt op 28-02-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 5 kudos
  • 560 Weergaven