Minun alueeni
Apu

Passeli Yritys käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Tuotepalautus on vuokrauksen nimikkeittäin tapahtuvaan palautukseen tarkoitettu työkalu. Tuotepalautuksessa voidaan palauttaa vuokrauksen vuokrausriviä, jokaisesta palautuksesta tallentuu oma vuokrauksen palautus. Koko vuokrauksen voi palauttaa Tuotepalautus –näkymästä tai halutessaan kirjata palautukset vuokrauksen Palautus –toiminnosta tai Vuokraustenhallinnan kautta. Avaa Tuotepalautus-toiminto Vuokraus osiosta. Valitse oikean vuokrauksen palautettava tuote listauksesta. Paina työkalurivin ”Merkitse palautetuksi” –kuvake tai tupla klikkaa tuoteriviä, jonka haluat merkitä palautetuksi. Ohjelma kysyy palautettavien tuotteiden määrä ja ohjelma tarjoaa oletuksena avointa määrää. Kuittaa palautus OK –painikkeella Palautetun vuokrauksen voi tämän jälkeen laskuttaa normaalisti.
Näytä koko artikkeli
24-10-2017 07:15
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 518 Näytöt
Vuokrauksen palautuksen voi tehdä Vuokraustenhallinnasta tai Palautus –toiminnosta. Palautuksen yhteydessä vuokrauksen toimitettujen nimikkeiden varastosaldot päivittyivät palautuksen osalta. Vuokrauksen palautus Vuokraustenhallinnasta: Avaa Vuokraustenhallinta ja valitse aktiiviseksi vuokraus, joka on toimitettu tilassa. Valitse Vuokraustenhallinnan työkaluriviltä ”Vuokrauksen palautus” –painike, jolloin avautuu Palautuksen kirjausikkuna kyseisestä vuokrauksesta. Oletuksena ohjelma tarjoaa kaikkia tuotteita palautettavaksi ja palautuspäivämääräksi ohjelma tarjoaa kuluvaa päivämäärää ja aikaa. Palautettavien nimikkeiden määrää ja aikaa voidaan muokata nimikerivikohtaisesti. Tallenna –painikkeella palautus tallentuu ohjelmaan. Palautetun vuokrauksen voi tämän jälkeen laskuttaa normaalisti. Vuokrauksen palautus ”Palautus–toiminnolla”: Avaa Vuokraus-osion Palautus -kuvakkeesta kyseinen toiminto Kirjoita Vuokraus –kenttään vuokrauksen numero tai hae vuokraus Haku-painikkeella Oletuksena ohjelma tarjoaa kaikkia tuotteita palautettavaksi ja palautuspäivämääräksi ohjelma tarjoaa kuluvaa päivämäärää ja aikaa. Palautettavien nimikkeiden määrää ja aikaa voidaan muokata nimikerivikohtaisesti. Tallenna –painikkeella palautus tallentuu ohjelmaan. Palautetun vuokrauksen voi tämän jälkeen laskuttaa normaalisti.
Näytä koko artikkeli
24-10-2017 07:14
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 538 Näytöt
Vuokrauksen, jonka tila on ”Avoin” voi toimittaa Vuokraustenhallinta –toiminnossa. Avaa Vuokraus –osiosta ”Vuokraustenhallinta” ja valitse toimitettava vuokraus listalta aktiiviseksi. Valitse työkalurivin ”Toimita vuokraus” –painike tai paina F3 näppäintä Toimitustyyppejä on neljä: Toimitetaan koko vuokraus, jolloin kaikki vuokrattavat tuotteet toimitetaan. Uusi toimitus (osatoimitus), jolloin avautuu Toimituksen kirjaus –ikkuna, mihin voidaan syöttää toimitettavat määrät nimikerivikohtaisesti. Toimitetaan ja laskutetaan, jolloin koko vuokraus toimitetaan ja siirretään laskutukseen laskuksi. Toimitetaan ja maksetaan kassaan, jolloin koko vuokraus toimitetaan ja siirretään kassaan kuittipohjaksi. Toiminto avaa kassan automaattisesti.
Näytä koko artikkeli
24-10-2017 07:14
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 537 Näytöt
Avoimen vuokrauksen voi tehdä, kun ei tiedetä ennalta vuokrauksen päättymispäivää. Kun halutaan luoda Avoin vuokraus, jolle ei ole määritelty ennalta päättymispäivää, laitetaan ruksi kohtaan Toistaiseksi voimassa. Kun toistaiseksi voimassaoleva kenttä on valittu, tulee laskutusjakso valinnat näkyviin. Laskutusjakso–kenttiin valitaan yksikkö (päivä, kuukausi) ja määrä. Avoimet vuokraukset näkymässä seuraava laskuajo pvm lasketaan näiden ehtojen mukaisesti. Asetukset valikon ”Passeli asetukset” -toiminnossa voidaan valita oletuksena käytettävä yksikkö ja määrä. Kun kirjataan Avointa vuokrausta, ei rivitietojen osalta anneta hintoja, mutta mikäli nimikkeille tulee alennuksia, voidaan ne antaa rivikohtaisesti. Avointen vuokrausten laskutus tapahtuu ”Avoimet vuokraukset” -toiminnossa. Avoimesta vuokrauksesta on kuitenkin mahdollista luoda lasku myös ”Vuokrauksen kirjaus” -ikkunassa ”Laadinta”-valikon ”Avoimen vuokrauksen laskutus”-toiminnolla. Avoimet vuokraukset -toimintoon pääsee Vuokrausosion päänäytön työkalupalkin pikakuvakkeesta käsin.
Näytä koko artikkeli
24-10-2017 07:13
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 558 Näytöt
Nimikekorttiin pitää muodostaa vuokrattavat nimikkeet. Vuokrattavien nimikkeiden nimikelaji pitää olla Vuokraus, jotta vuokraustapahtuma voidaan kirjata. Avaa Vuokraus –osion ”Uusi vuokraus”- toiminto Syötä Vuokrauksen perustiedot, kuten Laskutusasiakas, Toimitusasiakas ja vuokrauksen alku- ja loppupäivämäärä. Jos haluat tehdä avoimen vuokrauksen, valitse ”Toistaiseksi voimassa”. Avoimen vuokrauksen teosta on oma ohje. Valitse vuokrattavat nimikkeet. Nimikkeille voidaan antaa nimikerivikohtaisesti alku- ja loppupäivämäärä ja ajanjakson saa määriteltyä tarvittaessa kellonajan tarkkuudella. Ajanjakso -tarkkuuden saa määriteltyä Vuokraus –osion ”Asetukset” – ”Passeli asetukset” valinnan kautta. Vuokraus tallennetaan ”Tallenna” –painikkeen kautta. Jos Vuokraus halutaan toimittaa heti asiakkaalle niin toimituksen voi tehdä Vuokrauksen kirjausikkunan työkalurivin ”Luo uusi toimitus vuokrauksesta” –painikkeen kautta. Vuokratut toimitukset voidaan siirtää laskutettavaksi Laskutus ja myyntireskontra –osioon tai kassakuitin pohjaksi.
Näytä koko artikkeli
24-10-2017 07:12
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 566 Näytöt