peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Saija Vainio
VISMA

Miten pääkäyttäjä pystyy resetoimaan työntekijän salasanan Entry-palvelussa?

tekijä Saija Vainio

Miten pääkäyttäjä pystyy resetoimaan työntekijän salasanan Entry-palvelussa? Pystyykö pääkäyttäjä resetoimaan toisen pääkäyttäjän salasanan?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Saija Vainio
VISMA

tekijä Saija Vainio

Pääkäyttäjällä on palvelussa täydet valtuudet kaiken muokkaamiseen. Tämä koskee myös salasanojen resetointia. Pääkäyttäjä pystyy resetoimaan työntekijän salasanan alla olevalla ohjeistuksella:

 

1. Mene vasemmasta palkista kohtaan Käyttäjät

 

käyttäjät.JPG

 

2. Tämän jälkeen etsi käyttäjälistasta henkilö, jonka salasanaa olet resetoimassa. Jos henkilöä ei näy ensimmäisellä sivulla, voit kirjoittaa henkilön sukunimen ylhäältä löytyvään vapaahaku-kohtaan. Kun oikea henkilö löytyy, mene hiirellä hänen nimen päälle, jolloin oikeaan reunaan samalle riville ilmestyy kynän kuva. Kynästä pääset muokkaamaan henkilön tietoja.

 

kynä.JPG

 

3. Kynän kuvasta aukeaa henkilön muokkaus ja hänen tiedot. Rullaa alaspäin, kunnes tulet salasana-kohtaan. Löydät tällöin oikeasta reunasta vihreän laatikon Resetoi salasana, jota painamalla pääset valitsemaan millä tavalla haluat resetoida salasanan.

 

resetoi.JPG

 

4. Jos henkilön tietojen taakse on määritelty sekä sähköposti että puhelinnumero, pääset tässä kohtaa valitsemaan kummalla tavalla resetoit salasanan. Yleisemmin käytetty muoto on tekstiviesti. Muistathan huomioida, että henkilön puhelinnumero tulee olla +358 muodossa. Valitse kummalla tavalla haluat resetoida salasanan ja paina OK.

 

resetointi.JPG

 

5. Salasanan resetointiviesti on lähtenyt käyttäjälle eteenpäin. Voit tämän jälkeen rullata alas ja painaa tallenna.

 

tallenna.JPG

 

6. Resetointi on valmis. Työntekijä pystyy myös itse resetoimaan salasanan kirjautumissivulta painamalla "Unohtuiko salasana? Pyydä uusi tästä". Tällöin käyttäjän tietojen takana tulee olla määriteltynä sähköpostiosoite, muuten resetointilinkki ei lähde henkilölle.

 

Pääkäyttäjä pystyy myös resetoimaan toisen pääkäyttäjän salasanan noudattamalla samoja ohjeita mitä yllä löydät.