User Profile
SuviRosengren
72
Posts
14
Kudos
2
Solutions
28-06-2022
13:16
Jotta Visma Pay hakemuksen täyttö olisi sinulle mahdollisimman helppoa oheisesta videosta saat asiakaspalvelultamme vinkkejä eniten kysyttyjen kohtien täyttöön.
... View more
Labels:
10-06-2022
11:40
Passeli Yritys- ohjelmaasi on mahdollista ostaa Passeli Poletteja. Passeli Poletteja voit käyttää esimerkiksi laskujen lähetykseen ja vastaanottoon, palkkalaskelmien lähetykseen sekä tulorekisteriaineistojen toimittamiseen. Muita toimintoja, joihin poletteja voidaan käyttää ovat: Luottotietojentarkistuksen Maksuhäiriöt ja Riskimittari haku, tekstiviestien lähetys, Smartship pakettien lähetystoiminto , maksukehotusten lähetys sekä Oma-aloitteisten verojen veroilmoituksen toimittaminen suoraan verottajalle.
Passeli Poleteilla maksetaan siis suoraan ohjelmasta lähetettävien aineistojen lähetys sekä ohjelmaan vastaanotettavien aineistojen vastaanotto.
Polettien ostaminen onnistuu näppärästi suoraan ohjelmiston tiedotenäkymästä tai vaihtoehtoisesti käytettävien toimintojen kautta. Poletit maksetaan ohjelmasta hankittaessa Visma Pay- verkkomaksupalvelulla.
Tarkasta asiakkaasi luottotiedot ennen myyntiä:
Luottotietojen tarkastus-toiminnolla voit tarkastaa asiakkaasi luottotiedot Suomen asiakastiedosta ennen tarjouksen, myyntitilauksen tai laskun tekemistä. Voit hakea vaihtoehtoisesti asiakas yrityksestäsi joko kokonaisvaltaisen riskimittarin tai vaihtoehtoisesti listauksen maksuhäiriöistä.
Tehokasta ja helppoa laskutusta:
Laskutus -osiosta löytyvän Lähetä-toiminnon kautta voit lähettää myyntilaskusi asiakkaillesi suoraan ohjelmastasi paperisena, verkkolaskuna tai s-postitse. Verkkolaskun ja sähköpostilaskun mukana siirtyvät myös laskuusi liitetyt liitteet.
Tehosta maksukehotusten lähettämistä:
Laskutus -osiostasi voit lähettää myös maksukehotukset erääntyneestä laskusta tulostuspalvelun kautta asiakkaallesi. Tällöin sinun ei tarvitse itse tulostaa ja postittaa maksukehotuksia vaan tulostuspalvelu hoitaa työn puolestasi.
Paranna asiakaskokemusta tekstiviestien avulla :
Voit lähettää tekstiviestejä asiakaskortilta, laskutuksesta, myyntitilauksista sekä tarjouksista. Voit ottaa käyttöösi myös automaattitekstiviestit myyntitilausten ja -toimitusten sekä laskutuksen osalta. Käytössäsi on valmiita viestipohjia joita voi muokata tai halutessasi voit luoda uusia mallipohjia. Voit lukea lisää tekstiviestin hyödyistä täältä.
Automaattitekstiviestien hyödyistä ja käyttöönotosta löydät lisätietoja täältä.
Helpota ja tehosta palkanlaskennan rutiineja:
Palkanlaskenta- osiostasi voit toimittaa palkkalaskelmat suoraan palkansaajien verkkopankkiin, näin yksinkertaistat palkkalaskelmien toimittamista palkansaajille ja samalla palvelet työntekijöitä paremmin. Lue lisää tai katso video Verkkopalkka-toiminnosta täältä.
Palkanlaskentaan kuuluu myös oleellisesti tiedon anto Tulorekisteriin maksetuista palkoista, eduista ja verovapaista korvauksista. Tarvittavat ilmoitukset ja ilmoitusten korjaukset tai mitätöinnit Tulorekisteriin saadaan lähetettyä näppärästi ohjelmasta.
Pystyt seuraamaan mihin poletteja on käytetty ja kuinka paljon niitä on kulunut "Tarkastele polettitapahtumia" toiminnon kautta. Lisätietoja polettihistorian tarkasteluun löydät täältä.
... View more
02-02-2022
08:04
Mikä on PEP/RCA?
Poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö ("PEP-henkilö") tarkoittaa luonnollista henkilöä joka toimii, tai on toiminut viimeisen 12 kuukauden aikana, merkittävässä julkisessa tehtävässä kuten:
valtionpäämiehenä, hallituksen päämiehenä, ministerinä, vara- tai apulaisministerinä
parlamentin jäsenenä;
poliittisten puolueiden johtoelinten jäsenenä;
ylimpien tuomioistuinten, perustuslakituomioistuimen tai muun vastaavan oikeuselimen jäsenenä, jonka päätöksiin ei voida poikkeustapauksia lukuun ottamatta hakea muutosta;
tilintarkastustuomioistuimen ja valtiontalouden tarkastusvirastoa vastaavan valtion varainhoitoa tarkastavan ylimmän päättävän elimen jäsenenä;
keskuspankin johtokunnan jäsenenä;
suurlähettiläänä tai asiainhoitajana;
puolustusvoimissa vähintään kenraalikuntaan kuuluvana upseerina;
valtion kokonaan omistaman yrityksen hallinto-, johto- ja valvontaelimen jäsenenä; tai
kansainvälisten yhteisöjen johtajana, varajohtajana ja hallituksen jäsenenä.
Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön perheenjäsenellä tarkoitetaan PEP-henkilön:
aviopuolisoa tai kumppania, joka asianomaisen maan kansallisessa lainsäädännössä rinnastetaan aviopuolisoon;
lapsia ja heidän aviopuolisojaan tai edellä tarkoitettua kumppania; ja
vanhempia.
Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön yhtiökumppaneilla tarkoitetaan PEP-henkilön:
kaikkia luonnollisia henkilöitä, joiden tiedetään olevan yhteisöjen tai elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen todellisia yhteisomistajia ja edunsaajia tai joilla tiedetään olevan mikä tahansa muu läheinen liikesuhde poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön tai tämän perheenjäsenen kanssa; ja
kaikkia luonnollisia henkilöitä, jotka ovat sellaisten yhteisöjen tai elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen todellisia yksinomistajia ja edunsaajia, joista tiedetään, että ne on tosiasiassa perustettu poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön tai tämän perheenjäsenen eduksi.
... View more
Labels:
24-08-2021
10:14
Voit nyt yhdistää verkkokauppasi ePasseliisi helposti integraatiorajapinnan avulla.
IEX-integraation avulla voit siirtää automaattisesti tuotteita ja tilauksia verkkokaupasta ePasseliin, jolloin esimerkiksi tilausten muuttaminen laskuksi on helppoa. Integraatio voidaan muokata tarpeisiisi sopivaksi.
integraation avulla voit yhdistää ePasselisi mm. Magento, Shopify, WooCommerce ja Prestashop -verkkokauppa-alustoihin.
Alkuun pääseminen IEX-integraation avulla on nopeaa ja saat täyden tuen rajapinnan käyttöönottoon ja käyttöön IEX:ltä.
Lue ja tilaa rajapinta yhdistääksesi verkkokauppasi ePasseliisi täältä.
... View more
04-05-2021
15:02
Passeli Poletteja voit käyttää ohjelmassasi mm. seuraavissa toiminnoissa:
Laskujen lähetys Lähetä-toiminnolla
Laskujen vastaanotto Vastaanota-toiminnolla
Verokorttien haku rajapintaa pitkin VeroAPI:sta
Oma-aloitteisten verojen veroilmoituksen ja alv-yhteenvetoilmoituksen lähetys verottajalle
Tulorekisteri ilmoitukset
Verkkopalkkojen toimittaminen
Smartship lähetykset
Luototietojen tarkastus
Tekstiviestien lähetys
Voit tarkastaa missä toiminnoissa ja kuinka paljon poletteja on käytetty suoraan ohjelmistosi tiedotepalkin kautta
Voit tarkastella polettien käyttöä ja rajata hakua tarpeesi mukaisesti.
Mikäli halutaan katsoa tapahtumia tietyltä aikaväliltä, valitaan Aikarajaus-kohtaan aikaväli. Voit lisäksi tarkentaa hakua antamalla tiedoksi tapahtuman/selitteen tai vaikka yrityksen nimen.
Painamalla oikeassa laidassa olevaa taulukkolaskennan kuvaketta, saat tallennettua tiedot koneellesi *.xsl eli exceliin luettavassa muodossa.
... View more
28-04-2021
12:30
Valtion myöntämällä kustannustuella pyritään tukemaan yritysten selviämistä koronapandemian yli
Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronaviruspandemian vuoksi merkittävästi ja joilla on tukikauteen kohdistuvia joustamattomia kuluja ja palkkakuluja.
Kustannustuen kolmannella hakukierroksella tukeen on tehty muutoksia, joilla tukea voidaan myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille.
Voit hakea kustannustukea mikäli seuraavat kohdat täyttyvät:
yrityksen oma liikevaihto on alentunut yli 30 % vertailuajankohtaan nähden
yrityksellä on vähintään 2000 € kustannuksia tukikaudelta
yrityksellä on y-tunnus
Kustannustuen tavoitteena on tukea yrityksiä vaikeassa tilanteessa ja vähentää mahdollisia konkursseja järjestämällä lisäaikaa toiminnan sopeuttamiseen. Tukea myönnetään yrityksen liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan ja tukea voi saada vähintään 2000 €. Kustannustuki on suoraa tukea yrityksille eikä sitä tarvitse maksaa takaisin. Yritykset hakevat kustannustukea samalle kaudelle ja tukikausi jolle tukea voidaan myöntää on 1.11.2020-28.2.2021.
Lisätietoja ja ohjeistuksia tuen hakemiseen löydätte Valtiokonttorin sivuilta.
Huomioi seuraavat asiat kustannustukea hakiessasi:
Kun ilmoitat yrityksesi liikevaihdon alenemaa tulee liikevaihdon pudotuksen osalta tarkastella tiettyjä kausia, jotka määräytyvät yrityksen ALV-ilmoituskauden ja perustamisajankohdan mukaan. Alla ohjeistettu tarkemmin.
Palkkakuluja ja joustamattomia kustannuksia tarkastellessasi tarkastelet ja ilmoitat luvut 1.11.2020-28.2.2021 väliltä
Lähde: Valtiokonttori.fi
Ohessa tarkemmin selvitettynä mitä kausia vertaat toisiinsa ja mistä saat helposti tietoosi kyseisten kausien liikevaihdon jonka ilmoitat kustannustukea hakiessasi:
Teen alv-ilmoituksen kuukausittain ja yritykseni on perustettu ennen 1.11.2019
Pandemiakausi jonka perusteella voit yritysten kustannustukea hakea on 1.11.2020-28.2.2021 ja vertailukautesi eli normaalikausi on vastaava jakso edellisenä vuonna eli 1.11.2019-29.2.2020. Hae kustannustukea näillä tiedoilla, jos yrityksesi oma liikevaihto on alentunut yli 30 % pandemiakaudella vertailuajankohtaan nähden.
Teen alv-ilmoituksen kuukausittain ja yritykseni on perustettu 1.11.2019-31.12.2019 välillä
Pandemiakausi jonka perusteella voit yritysten kustannustukea hakea on 1.1.2021-28.2.2021 ja vertailukautesi eli normaalikausi on vastaava jakso edellisenä vuonna eli 1.1.2020-29.2.2020. Hae kustannustukea näillä tiedoilla jos yrityksesi oma liikevaihto on alentunut yli 30 % pandemiakaudella vertailuajankohtaan nähden. Mistä tarkistan liikevaihdon eron? Voit tarkastaa liikevaihtosi kehityksen kyseisellä aikavälillä suoraan Passeli Yritys-ohjelmastasi. Valitse Liikekirjanpito-Tulosteet-Tuloslaskelma 1.valitse tilikaudeksi kausi johon Pandemiakausi kuuluu 2.valitse haluttu ajanjakso jolta liikevaihtoa on tarkoitus tarkastella 3.valitse vertailu päivämäärä väliin 4.anna vertailuväli 5. paina tulosta Huom! Oheisessa esimerkissä esitetyt kaudet ja vertailuvälit ovat suuntaa antavia, annathan tietoja hakiessasi ohjeen mukaiset tiedot.
Teen alv-ilmoituksen neljännesvuosittain ja yritykseni on perustettu ennen 1.10.2019
Pandemiakausi jonka perusteella voit yritysten kustannustukea hakea on 1.10.2020-31.12.2020 ja vertailukautesi eli normaalikausi on vastaava jakso edellisenä vuonna eli 1.10.2019-31.12.2019. Hae kustannustukea näillä tiedoilla jos yrityksesi oma liikevaihto on alentunut yli 30 % pandemiakaudella vertailuajankohtaan nähden. Mistä tarkistan liikevaihdon eron? Voit tarkastaa liikevaihtosi kehityksen kyseisellä aikavälillä suoraan Passeli Yritys-ohjelmastasi. Valitse Liikekirjanpito-Tulosteet-Tuloslaskelma 1.valitse tilikaudeksi kausi johon Pandemiakausi kuuluu 2.valitse haluttu ajanjakso jolta liikevaihtoa on tarkoitus tarkastella 3.valitse vertailu päivämäärä väliin 4.anna vertailuväli 5. paina tulosta Huom! Oheisessa esimerkissä esitetyt kaudet ja vertailuvälit ovat suuntaa antavia, annathan tietoja hakiessasi ohjeen mukaiset tiedot.
Teen alv-ilmoituksen neljännesvuosittain ja yritykseni on perustettu 1.10.2019-31.12.20219 välillä
Pandemiakausi jonka perusteella voit yritysten kustannustukea hakea on 1.1.2021-28.2.2021 ja vertailukautesi eli normaalikausi on vastaava jakso edellisenä vuonna eli 1.1.2020-29.2.2020. Hae kustannustukea näillä tiedoilla jos yrityksesi oma liikevaihto on alentunut yli 30 % pandemiakaudella vertailuajankohtaan nähden. Mistä tarkistan liikevaihdon eron? Voit tarkastaa liikevaihtosi kehityksen kyseisellä aikavälillä suoraan Passeli Yritys-ohjelmastasi. Valitse Liikekirjanpito-Tulosteet-Tuloslaskelma 1.valitse tilikaudeksi kausi johon Pandemiakausi kuuluu 2.valitse haluttu ajanjakso jolta liikevaihtoa on tarkoitus tarkastella 3.valitse vertailu päivämäärä väliin 4.anna vertailuväli 5. paina tulosta Huom! Oheisessa esimerkissä esitetyt kaudet ja vertailuvälit ovat suuntaa antavia, annathan tietoja hakiessasi ohjeen mukaiset tiedot.
Teen alv-ilmoituksen vuosittain ja yritykseni on perustettu ennen 1.1.2019
Pandemiakausi jonka perusteella voit yritysten kustannustukea hakea on 1.1.2020-31.12.2020 ja vertailukautesi on vastaava jakso edellisenä vuonna eli 1.1.2019-31.12.2019. Hae kustannustukea näillä tiedoilla jos yrityksesi oma liikevaihto on alentunut yli 30 % pandemiakaudella vertailuajankohtaan nähden. Mistä tarkistan liikevaihdon eron? Voit tarkastaa liikevaihtosi kehityksen kyseisellä aikavälillä suoraan Passeli Yritys-ohjelmastasi. Valitse Liikekirjanpito-Tulosteet-Tuloslaskelma 1.valitse tilikaudeksi kausi johon Pandemiakausi kuuluu 2.valitse haluttu ajanjakso jolta liikevaihtoa on tarkoitus tarkastella 3.valitse vertailu päivämäärä väliin 4.anna vertailuväli 5. paina tulosta Huom! Oheisessa esimerkissä esitetyt kaudet ja vertailuvälit ovat suuntaa antavia, annathan tietoja hakiessasi ohjeen mukaiset tiedot.
Teen alv-ilmoituksen vuosittain ja yritykseni on perustettu 1.1.2019-31.12.20219 välillä
Pandemiakausi jonka perusteella voit yritysten kustannustukea hakea on 1.1.2021-28.2.2021 ja vertailukautesi on vastaava jakso edellisenä vuonna eli 1.1.2020-29.2.2020. Hae kustannustukea näillä tiedoilla jos yrityksesi oma liikevaihto on alentunut yli 30 % pandemiakaudella vertailuajankohtaan nähden. Mistä tarkistan liikevaihdon eron? Voit tarkastaa liikevaihtosi kehityksen kyseisellä aikavälillä suoraan Passeli Yritys-ohjelmastasi. Valitse Liikekirjanpito-Tulosteet-Tuloslaskelma 1.valitse tilikaudeksi kausi johon Pandemiakausi kuuluu 2.valitse haluttu ajanjakso jolta liikevaihtoa on tarkoitus tarkastella 3.valitse vertailu päivämäärä väliin 4.anna vertailuväli 5. paina tulosta Huom! Oheisessa esimerkissä esitetyt kaudet ja vertailuvälit ovat suuntaa antavia, annathan tietoja hakiessasi ohjeen mukaiset tiedot.
Yritykseni on perustettu 1.1.2020 tai sen jälkeen
Yritys voi saada kustannustukea toimialan yritysten liikevaihdon muutoksen mediaanin mukaisesti. Löydät lisätietoja asiaan täältä.
Joustamattomat kulut ja palkkakulut joita tarkastelet ja ilmoitat tukea hakiessasi:
Joustamattomat kulut Joustamattomilla kuluilla tarkoitetaan sellaisia kuluja, joita ei voida sopeuttaa toiminnan volyymia vastaavalla tavalla. Yrityksen on siis huolehdittava näistä kuluista, vaikka yrityksellä ei olisi myyntiä lainkaan, eikä joustamattomia kuluja ole mahdollista sopeuttaa toiminnan supistumista vastaavasti, toisin kuin esimerkiksi aine- ja tarvikemenoja tai uusia investointeja.
Esimerkkejä joustamattomista kuluista:
Tilavuokrat ja hoitovastikkeet
Varastovuokrat
Sähkö, vesi ja kaasu
Jätehuolto
Vartiointi, aulapalvelu ja turvallisuusjärjestelmät
Isännöinti, kiinteistönhuolto ja siivous
Kiinteistöverot
Liiketoiminnassa käytettyjen liikennevälineiden ajoneuvoverot
Laite-, esine- ja ohjelmistovuokrat (myös leasing-maksut)
Käyttöoikeuskorvaukset ja lisenssimaksut
Pitkäaikaisten markkinointisopimusten kulut
Taloushallinto, kirjanpito ja tilintarkastus
Konsernin hallinnointipalkkio
Lupa- ja muut viranomaismaksut
Jäsenmaksut
Puhelinliittymät
Tietoliikenne
Lakisääteisten ja muiden välttämättömien vakuutusten maksut
Omistuskiinteistön ja liiketoimintaa varten hankitun käyttöomaisuuden lainakorot
Myös joitakin välttämättömiä vuokratyövoiman sekä sellaisia kuluja, jotka jossain määrin joustavat, voidaan korvata. Voit tarkistaa Passeli Yritys ohjelmastasi mm. Tuloslaskelman tai Päiväkirjan kulutilien kautta joustamattomien kulujen osuuksia tukikauden ajanjakson mukaisesti. Löydät lisätietoja ja ohjeita joustamattomista kuluista täältä. Palkkakulut
Palkkakuluihin lasketaan tulorekisteristä Valtiokonttorin poimimat tiedot yrityksen maksamista suorista palkoista. Lisäksi palkkakuluiksi hyväksytään jatkossa työnantajan sivukulut prosenttimääräisenä osuutena palkkakuluista.
Toiminimiyrittäjien ja henkilöyhtiön vastuunalaisten yhtiömiesten osalta palkkakuluiksi hyväksytään yrittäjän eläkevakuutusta varten vahvistettu työtulo. Lisäksi hyväksytään YEL-vakuutusmaksu ja sairausvakuutusmaksu yrityksen ilmoituksen mukaan. Voit tarkistaa ilmoittamiasi palkkakuluja ja sivukuluja suoraan Tulorekisteristä.
Lisätietoja palkkakuluista löydät täältä.
... View more
Labels:
23-04-2021
10:18
Tehosta ja helpota sopimusten käsittelyä sähköisellä allekirjoituksella
Sähköinen allekirjoitus mahdollistaa yrityksesi tärkeimpien asiakirjojen luotettavan allekirjoittamisen ajasta ja paikasta riippumatta.Lisäksi sähköinen allekirjoittaminen on nopea, vaivaton ja tehokas sekä nykyaikainen tapa asiakirjojen allekirjoittamiseen ja tallentamiseen. Passeli Yritys ohjelmassa sähköisen allekirjoituspalvelun tarjoaa Visma Sign.
Voit käyttää sähköistä allekirjoituspalvelua yrityksesi eri toiminnoissa
Sähköisellä allekirjoittamisella nopeutat ja digitalisoit hallinnon rutiineja ,tehostat myyntiä ja parannat asiakaskokemusta sekä hoidat työsuhteeseen liittyviä asioita näppärästi. Käytä siis sähköistä allekirjoituspalvelua läpi yritystoimintojen esimerkiksi seuraavien asiakirjojen toimittamiseen:
Hallinto ja talous
Tilinpäätökset ja kokousasiakirjat
Valtakirjat
Hankinnat
Myynti ja Markkinointi
Myyntisopimukset
Kumppanuussopimukset
Laskutussopimukset
Yritysjohto
Hallituksen kokoukset ja yhtiökokoukset
Yhteistyösopimukset
Avainhankinnat
Henkilöstöhallinto
Työsopimukset
Työtodistukset
Etätyö-ja lomasopimukset
Irtisanoutumisilmoitukset
Saat sähköisen allekirjoituspalvelun käyttöösi näppärästi suoraan Passeli Yritys-ohjelmassasi. Löydät käyttöönotto-ohjeen täältä.
... View more
21-04-2021
12:11
Kun Sähköinen allekirjoituspalvelu on saatu onnistuneesti käyttöönotettua voidaan ohjelmasta lähettää PDF-muotoisia dokumentteja allekirjoitettavaksi, tarkastella dokumenttien allekirjoituspyyntöjä ja niiden historiaa.
Löydät sähköisen allekirjoituspalvelun käyttöönottoon löydät ohjeen täältä.
Kun haluat lähettää dokumentin allekirjoitettavaksi Passeli Yritys ohjelmastasi,toimi näin:
1. Valitse osio valikosta toiminto "Sähköinen allekirjoitus"
2. Valitse toiminto "Lähetä uusi dokumentti"
3. Valitse Tiedosto -kohdasta lähetettävä dokumentti (lähetykseen on valittava PDF-muotoinen tiedosto, tiedoston maksimikoko on 10MT)
4. Anna Dokumentin nimi kohdassa valitulle dokumentille oletuksena sama nimi kuin tiedostolle, mutta ilman tiedostopäätettä
5.Täytä Lähettäjä ja sähköpostiosoite (mikäli ohjelmaan kirjautunut nykyinen käyttäjä on henkilökortistossa liitetty henkilöön, tiedot tulevat oletuksena henkilökortistosta)
Huom! Lähettäjä ei ole automaattisesti allekirjoittaja.
Dokumentille on määriteltävä vähintään yksi allekirjoittaja.
Kopioitaessa allekirjoittajan tietoja, kopioidaan Saateteksti sähköpostiin, Kieli, Allekirjoitus organisaationa ja Erillinen vapaamuotoinen tekstiviesti kohtien tiedot.
6. Allekirjoitettava dokumentti lähetetään allekirjoittajille painamalla Lähetä -painiketta
Ohjelma ilmoittaa dokumentin lähetyksestä ja lähetyksen onnistumisesta erillisillä info-ikkunoilla
Allekirjoituspalvelu-toiminnossa voidaan hallita dokumentteja, peruuttaa lähetyksiä, päivittää lähetettyjen tilaa, tarkastella dokumentteja ja katsoa allekirjoitusten tilaa ym.
Alla olevassa kuvassa näemme yllä lähetetystä dokumentista lisätietoja mm. tilan,lähetyspäivän,dokumentin nimen jne.
Kun dokumentti on allekirjoitettu allekirjoittajan toimesta toimitetaan allekirjoituksen pyytäjälle viesti jossa ilmoitetaan että allekirjoitus on suoritettu. Liitteenä viestissä on allekirjoitettu dokumentti. Allekirjoitetussa dokumentissa on merkinnät allekirjoituksesta, allekirjoituksen tarkistuskoodi ja allekirjoittajan tiedot. Lisäksi on linkin tiedot, josta on avattavissa dokumenttien tarkastelu ja allekirjoituspalvelun sivusto.
Kaikkien pyydettyjen allekirjoittajien suoritettua allekirjoitukset, tulee allekirjoitusta pyytäneelle siitä viesti otsikolla Kaikki kutsutut ovat allekirjoittaneet dokumentin [dokumentin nimi].
Sähköinen allekirjoitus allekirjoittajan näkökulmasta:
Dokumentin allekirjoittaja saa sähköpostiinsa viestin otsikolla Kutsu allekirjoittamaan
asiakirjan
Viestissä on salasana jota tarvitaan dokumentin näkemiseksi. Viestin linkistä avataan Visma Sign sivusto jonne viestissä oleva salasana annetaan.
Visma Sign sivustolla asiakirjan saa auki painamalla "Avaa asiakirja" jolloin päästään tarkastelemaan allekirjoitettavaa dokumenttia.
Allekirjoituksen suorittamiseksi tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Tunnistautuminen käynnistyy kun painetaan "Siirry tunnistautumaan" -painikkeesta. Tunnistautumisessa on annettava ensin tunnistautujan henkilötunnus ja sen jälkeen valitaan tunnistautumisen tapa.
Tunnistautumisen jälkeen dokumentti avautuu allekirjoitus sivuun ja dokumentti on allekirjoitettavissa. Allekirjoitus suoritetaan Allekirjoita asiakirja -painikkeesta. Allekirjoituksen jälkeen dokumentilla on allekirjoituksesta merkinnät. Allekirjoitusta pyytäneelle taholle lähtee automaattisesti viesti allekirjoituksen suorittamisesta.
... View more
21-04-2021
12:11
Sähköinen allekirjoitus on juridisesti pätevä sekä helppo ja nopea tapa lähettää sopimuksia ja asiakirjoja allekirjoitettavaksi. Voit ottaa sähköisen allekirjoituspalvelun käyttöön Passeli Ohjelmassasi.
Allekirjoituspalvelussa on mahdollista lähettää PDF-muotoisia dokumentteja allekirjoitettavaksi, tarkastella dokumenttien allekirjoituspyyntöjä ja niiden historiaa.
Sähköinen allekirjoituspalvelu otetaan käyttöön seuraavasti:
1. Avaa Passeli
2. Valitse osiovalikosta Sähköinen allekirjoitus-toiminto
Jotta palvelun saa avattua tulee toiminnossa antaa yrityksen ja pääkäyttäjän tiedot sekä hyväksyä käyttöehdot
3. Tarvittaessa täytä pääkäyttäjän ja yrityksen tiedot toiminnossa ellei ohjelma ole niitä tuonut valmiiksi
4. Paina "Ota käyttöön"
Rekisteröidyttäessä pääkäyttäjälle lähetetään vahvistusviesti sähköisen allekirjoituspalvelun käyttöönotosta jossa rekisteröinti tulee vielä vahvistaa.
Huom! Viesti johon tulee reagoida ja josta vahvistus tehdään tulee @verkkopasseli.fi osoitteesta. Visma Sign lähettää tiedoksiannon palvelun avauksesta pääkäyttäjälle erikseen mutta kyseiseen viestiin ei tarvitse reagoida.
5. Avaa viesti jonka olet saanut @verkkopasseli.fi palvelusta,tarkista viesti ja mikäli rekisteröintitiedot ovat kunnossa paina "Ota käyttöön"
Sähköisen allekirjoituspalvelun käyttöön löydät ohjeen täältä.
... View more
24-03-2021
13:13
Maksukehotusten laadinta
Maksukehotuksia on mahdollista tulostaa asiakkaille, joilla on avoinna laskuja ja laskut ovat myöhässä enemmän kuin asetuksissa annettu sallittu myöhästyminen.
Asiakkaalle pitää olla myös valittuna asiakaskortistossa ”Muut tiedot” -välilehdellä maksukehotukset valinta.
.
Valitse Laskutus ja myyntireskontra osion yläpalkista ”Laskutus” -> ”Maksukehotukset ja perintä”
Tarkista laskuille annettava maksuaika ja huomautuskulut ”Asetukset” valikosta
Valitse laskut, joista haluat tulostaa maksukehotuksen
Paina lopuksi ”Tulosta” painiketta maksukehotuksien tulostamiseksi
Maksukehotuksista on asiakkaalle lähetettävissä myös tekstiviestit
... View more
Labels:
21-12-2020
12:43
Päivitysinfomme Passeli Yritys versiosta on pidetty. Voitte katsoa päivityksen tuomat muutokset ohjelmaanne webinaari-tallenteeltamme:
... View more
17-12-2020
16:08
Tehosta saatavien hallintaa Passeli Yritys webinaarissa saat vinkkejä siihen, miten voit helpottaa nopeampaa saatavien kotiutusta Passeli Yrityksen avulla. Webinaarissa käydään läpi maksukehotusten luominen, lähettäminen ja laskujen laittaminen perintään ohjelmasta sekä
tekstiviestien lähetys ja luottotietojen tarkastus.
... View more
Labels:
16-12-2020
10:45
Saatavien Hallintaa Passeli Laskutus webinaarissa saat vinkkejä siihen, miten voit helpottaa nopeampaa saatavien kotiutusta Passeli Laskutuksen avulla. Webinaarissa käydään läpi maksukehotusten luominen, lähettäminen ja laskujen laittaminen perintään ohjelmasta.
... View more
11-12-2020
13:02
Webinaarissa käydään läpi sähköisen laskutuksen etuja ja näytetään miten sähköinen laskutus toimii ohjelmassa.
... View more
Labels:
11-12-2020
12:58
Webinaarissa käydään läpi sähköisen laskutuksen etuja myynti -ja ostolaskutuksessa Passeli Yritys ohjelmassa
... View more
Labels:
27-10-2020
14:22
Zettle lähettää päivittäiset myyntitapahtumat kirjanpitoosi automaattisesti.
Zettlen muodostamassa tositteessa kirjaantuu ohjelmaan ensin myynnit eli tosite, jonka Zettle lähettää on seuraavanlainen:
1711 - Luottokorttisaamiset (Debet) = Tehty kokonaismyynti
3000 - Myynti ALV1 (Kredit) =Tehty veroton kokonaismyynti
2939 - Alv-velka (Kredit) =Kokonaismyynnin ALV:n osuus
Lisäksi Zettle lähettää toisen tapahtuman,joka kirjataan automaattisesti omalle tositteelle. Tässä tapahtumassa Zettle lähettää provision osuuden, jolloin se pitää sisällään seuraavanlaiset kirjaukset:
1711 - Luottokorttisaamiset (Kredit) = Tässä vähennetään Luottokorttisaamisista provision osuus
8014 - Luottokorttiprovisiot (Debet) = Tässä kirjataan provision osuus omalle kirjanpidon tilille
Erikseen kirjattavaksi tapahtumaksi Zettle myyntien osalta jää jäljelle pankkitilille saapuva raha. Tämä tulee kirjata itse siinä vaiheessa, kun pankkitilille raha on saapunut. Tässä tositteessa siis tapahtuma kirjattaisiin:
1711 - Luottokorttisaamiset (Kredit)
1910 - Pankkitili (Debet)
Kun tällainen pankkitapahtuma näkyy tililläsi, kirjaa se ePasselissa osioon "Pankki ja kassatapahtumat" - klikkaa ylhäältä "Lisää pankkitapahtuma" - laita päivämäärä ja summa - Lisää.
Mikäli ePasselissasi on aktiivinen pankkiyhteys kyseinen tapahtuma löytyy Pankki ja kassatapahtumista siirrettynä tiliotetapahtumana eli kirjausta ei tällöin tarvitse tehdä käsin kuten yllä on ohjeistettu.
Pankkitapahtuma tulee tietenkin viimeiseksi kohdistaa. Teet kohdistuksen seuraavasti: Pankkitapahtuma rivin päästä oranssia paina "Kohdista" -painiketta - valitse "Tapahtuma liittyy" -kohtaan "Talletus" ja "Tapahtuman tyyppi" -kohtaan "Oma tiliöinti" - Kirjaa siis tuo pankkitilille tullut summa luottokorttisaamisiin ylläolevan mukaisesti ja hyväksy kohdistus.
... View more
Labels:
27-10-2020
12:27
Passeli Pankkiyhteys-osio hyödyntää Web Services-kanavaa ja edellyttää WS-sopimusta pankin/pankkien kanssa. Luo siis ensimmäisenä sopimus pankkisi kanssa web servicestä.
Web Service sopimukseen valittavien aineistopalvelujen valinta riippuu siitä mitä aineistoja halutaan viedä Passelista pankkiin ja pankista Passeliin.
Ohessa muutama vinkki:
Ota käyttöön viitesiirtopalvelu mikäli haluat että kaikki viitenumerolla maksetut laskut saadaan suoritettua järjestelmään. Tämä nopeuttaa suoritusten kirjausta koska kaikki viitamaksuaineistosta löytyvät laskut suorittuvat kerralla.
Ota käyttöön SEPA-tiliotepalvelu mikäli haluat tulostaa tiliotteesi Passeli Pankkiyhteydessä tai vaikka kirjata ostolaskujen maksut suoraan järjestelmääsi tiliotteelta. Tämä nopeuttaa ostolaskujen maksukirjauksia huomattavasti koska kaikki tiliotteelta löytyvät maksut kirjautuvat ostolaskuille kerralla.
Ota käyttöön maksupalvelut mikäli haluat maksattaa ostolaskujasi tai palkkojasi Passeli Pankkiyhteyden kautta. Tämä nopeuttaa maksatuksia koska voit valita esim. maksuaineistoon juuri ne laskut jotka haluat siirtää pankkiin maksatettavaksi.
Ohessa eritellysti pankkikohtaisesti miten Pankkiyhteys aktivoidaan ohjelmaan sopimuksen mukaiseksi. Valitse siis oma pankkisi listasta ja katso pankkikohtainen ohjeistus aktivoinnin suorittamiseksi.
OSUUSPANKKI
Ensin luodaan Palveluprofiilin palvelutiedot, valitse "Palvelutiedot" -välilehti
Profiilin luonti suoritetaan seuraavasti:
-Valitse Pankkitili Tiedot tulevat suoraan Yrityksen yhteystiedoista, tarkista että pankkitilinumero ja bic on annettu oikein. -Täytä seuraavaksi Web Service asiakastiedot ,ne syötetään suoraan Web Service (WS) sopimuksesta. Ota siis sopimus eteesi ja etsi alla olevat tiedot ja syötä ne oikeisiin lokeroihinsa WS-sopimuksesi mukaisesti. -Web Service Nimi (Nimi kirjoitetaan sopimuksissa 98% todennäköisyydellä isoilla kirjaimilla.)
-Käyttäjätunnus (Käyttäjätunnus näkyy sopimuksessa,älä sekoita tätä "asiakastunnukseen" vaan etsi nimenomaan WS - käyttäjätunnus) Maakoodi ja Kieli on valittava oletuksena ne on valittuna mutta joissain tilanteissa joutuu valinnan itse tekemään.
HUOM! OP ei käytä aineistoryhmän tunnusta,kyseinen kenttä jätetään tyhjäksi.
Myöskään aineistopalvelua ei tarvitse valita kun kyseessä OP.
Varmenteiden muodostus:
Seuraavaksi valitaan välilehti "Palveluvarmenteet" ja asetetaan Pankin varmenteet ja Asiakkaan varmenteet paikalleen.
Pankin varmenteet:
Pankin varmenteet latautuvat yleensä oletuksena automaattisesti sen jälkeen kun Palveluprofiilin yleistietoihin valitaan pankkitili. Joskus kuitenkin käy niin ettei varmenteet lataudu automaattisesti.
Jos varmenteet eivät lataudu automaattisesti , niin ne voidaan noutaa:
-klikkaamalla "Tuo" painiketta ja "Valitse tietokoneen varmennesäiliöstä". (Kts. kohta juurivarmenne ja ca varmenne)
-Mikäli varmenteet eivät löydy varmennesäiliöstä niin ne voidaan noutaa manuaalisesti täältä: "C:\ProgramData\Passeli Ohjelmat\Passeliplus\Pankkiyhteys\OKOYFIHH\"
Osuuspankki käyttää Juurivarmennetta ja CA-varmennetta.
- Juuri varmenteeksi valitaan: OP-POHJOLA Root CA for WS - CA-varmenteeksi valitaan: OP-Pohjola Services CA
Asiakkaan varmenteet:
Asiakkaan varmenne muodostetaan siirtoavaimilla, jotka tulevat kahdessa osassa. Molemmat ovat numeerisia ja ne syötetään yhteen "pötköön" kohdassa "Luo/uusi varmenteet"
HUOM! Ensimmäisen osan löydät yleensä sopimuksesta tai se annetaan sopimuksen kirjoitushetkellä sinulle pankin toimesta ja toinen osa toimitetaan yleensä tekstiviestillä (mahdollisesti myös kirjeellä postitse).
Lopuksi tallennus luoduille/haetuille palveluvarmenteille.
Yleisiä virheitä kun yritetään tallentaa palveluprofiilia - Virhekoodi 26 - Technical Error, virhe johtunee vääristä tiedoista eli tarkista WS käyttäjätunnus, Nimi, Palveluprofiilin kieli valinnat, Pankin varmenteet, Tietokoneen kellon aika - Virhekoodi 29 - Invalid Parameters, virhe johtunee vääristä tiedoista eli tarkista aina WS käyttäjätunnus, Nimi, Palveluprofiilin kieli valinnat, Pankin varmenteet, Tietokoneen kellonaika - Input String error, syy todenäköisesti kellonajassa, mutta tarkista myös muut tiedot
Jos kaikki on tarkistettu ja tallennus ei oikeista tiedoista huolimatta onnistu niin pitää pyytää pankista uudet siirtoavaimet varmenteet muodostamista varten. Tähän toimenpiteeseen ei usein ole tarvetta koska yllä olevista tiedoista joku johtaa tallennuksen virheeseen.
Aineistojen nouto Pankkiyhteydellä:
Mikäli käytössäsi on useampi Pankkiyhteys valitse oikea pankkiprofiili käyttöösi Pankkiyhteys-toiminnossa.
Valitse haluamasi mukaisesti tila,aineistotyyppi jne. ja hae aineistot jotta aineistoja voidaan käyttää tulee aineistot valita aineisto listauksesta ja ladata tietokoneelle haluttuun kansioon "Lataa valitut aineistot" toiminnolla.
Jos aineiston noudossa ilmenee virheitä, aina kannattaa ensiksi tarkistaa profiilin ja varmenteiden oikeellisuus.
Yleisin virhe noudossa on "Authorization failed" ,joka ilmenee Pankkiyhteys- toiminnon "Loki" välilehdellä -Syy tähän on aina se että sinulla ei ole WS sopimuksen mukaan oikeuksia tähän aineistoon -Input string error , Tarkistettava kellonaika.
NORDEA
Ensin luodaan Palveluprofiilin palvelutiedot, valitse "Palvelutiedot" -välilehti
Profiilin luonti suoritetaan seuraavasti:
-Valitse Pankkitili Tiedot tulevat suoraan Yrityksen yhteystiedoista, tarkista että pankkitilinumero ja bic on annettu oikein. -Täytä seuraavaksi Web Service asiakastiedot ,ne syötetään suoraan Web Service (WS) sopimuksesta. Ota siis sopimus eteesi ja etsi alla olevat tiedot ja syötä ne oikeisiin lokeroihinsa WS-sopimuksesi mukaisesti. -Web Service Nimi (Nimi kirjoitetaan sopimuksissa 98% todennäköisyydellä isoilla kirjaimilla.)
-Käyttäjätunnus (Käyttäjätunnus näkyy sopimuksessa,älä sekoita tätä "asiakastunnukseen" vaan etsi nimenomaan WS - käyttäjätunnus) Maakoodi ja Kieli on valittava oletuksena ne on valittuna mutta joissain tilanteissa joutuu valinnan itse tekemään.
- Nordea käyttää "Aineistoryhmän tunnusta". Lisää tunnus sille kuuluvaan kenttään. Tunnuksenkin löydät Web Service sopimuksesta,kyseinen numerosarja alkaa aina etunollilla.
HUOM! Aineistopalvelua ei tarvitse valita kun kyseessä Nordea.
Varmenteiden muodostus:
Seuraavaksi valitaan välilehti "Palveluvarmenteet" ja asetetaan Pankin varmenteet ja Asiakkaan varmenteet paikalleen.
Pankin varmenteet latautuvat yleensä oletuksena automaattisesti sen jälkeen kun Palveluprofiilin yleistietoihin valitaan pankkitili. Joskus kuitenkin käy niin ettei varmenteet lataudu automaattisesti.
Jos varmenteet eivät lataudu automaattisesti , niin ne voidaan noutaa:
-klikkaamalla "Tuo" painiketta ja "Valitse tietokoneen varmennesäiliöstä". (Kts. kohta juurivarmenne)
-Mikäli varmenteet eivät löydy varmennesäiliöstä niin ne voidaan noutaa manuaalisesti täältä: "C:\ProgramData\Passeli Ohjelmat\Passeliplus\Pankkiyhteys\NDEAFIHH\"
Nordea käyttää Juurivarmennetta. - Juuri varmenteeksi valitaan: Nordea Corporate Server CA 01
Asiakkaan varmenteet:
Asiakkaan varmenne muodostetaan kohtaan "Allekirjoitusvarmenne" . Nordealla varmenne muodostetaan aktivointikoodilla. Koodi on 10 numeroa pitkä ja se toimitetaan yleensä tekstiviestillä.
Lopuksi tallennus luoduille/haetuille palveluvarmenteille.
Yleisiä virheitä kun yritetään tallentaa palveluprofiilia -Virhekoodi 32 Technical Error, virhe johtunee vääristä tiedoista eli tarkistetaan aina WS käyttäjätunnus, Nimi, Palveluprofiilin kieli valinnat, Pankin varmenteet, Tietokoneen kellon aika - Input String error, syys todenäköisesti kellonajassa, mutta tarkistetaan myös muut tiedot - Jos kaikki on tarkistettu niin pitää pyytää pankista uusi aktivointikoodi
Aineistojen nouto Pankkiyhteydellä:
Mikäli käytössäsi on useampi Pankkiyhteys valitse oikea pankkiprofiili käyttöösi Pankkiyhteys-toiminnossa.
Valitse haluamasi mukaisesti tila,aineistotyyppi jne. ja hae aineistot jotta aineistoja voidaan käyttää tulee aineistot valita aineisto listauksesta ja ladata tietokoneelle haluttuun kansioon "Lataa valitut aineistot" toiminnolla.
Jos aineiston noudossa ilmenee virheitä, aina kannattaa ensiksi tarkistaa profiilin ja varmenteiden oikeellisuus.
Yleisin virhe noudossa on "Authorization failed" ,joka ilmenee Pankkiyhteys- toiminnon "Loki" välilehdellä -Syy tähän on aina se että sinulla ei ole WS sopimuksen mukaan oikeuksia tähän aineistoon -Input string error , Tarkistettava kellonaika.
DANSKE BANK
Ensin luodaan Palveluprofiilin palvelutiedot, valitse "Palvelutiedot" -välilehti
Profiilin luonti suoritetaan seuraavasti:
-Valitse Pankkitili Tiedot tulevat suoraan Yrityksen yhteystiedoista, tarkista että pankkitilinumero ja bic on annettu oikein. -Täytä seuraavaksi Web Service asiakastiedot ,ne syötetään suoraan Web Service (WS) sopimuksesta. Ota siis sopimus eteesi ja etsi alla olevat tiedot ja syötä ne oikeisiin lokeroihinsa WS-sopimuksesi mukaisesti. -Web Service Nimi (Nimi kirjoitetaan sopimuksissa 98% todennäköisyydellä isoilla kirjaimilla.)
-Asetetaan Käyttäjätunnus, käyttäjätunnuksessaon kirjaimia numeroita (Käyttäjätunnus näkyy sopimuksessa,älä sekoita tätä "asiakastunnukseen" vaan etsi nimenomaan WS - käyttäjätunnus) Maakoodi ja Kieli on valittava oletuksena ne on valittuna mutta joissain tilanteissa joutuu valinnan itse tekemään.
HUOM! Danske Bank ei käytä aineistoryhmän tunnusta,kyseinen kenttä jätetään tyhjäksi.
Myöskään aineistopalvelua ei tarvitse valita kun kyseessä Danske Bank.
Varmenteiden muodostus:
Seuraavaksi valitaan välilehti "Palveluvarmenteet" ja asetetaan Pankin varmenteet ja Asiakkaan varmenteet paikalleen.
Pankin varmenteet latautuvat yleensä oletuksena automaattisesti sen jälkeen kun Palveluprofiilin yleistietoihin valitaan pankkitili. Joskus kuitenkin käy niin ettei varmenteet lataudu automaattisesti.
Jos varmenteet eivät lataudu automaattisesti , niin ne voidaan noutaa:
-klikkaamalla "Tuo" painiketta ja "Valitse tietokoneen varmennesäiliöstä". (Kts. kohta juurivarmenne)
-Mikäli varmenteet eivät löydy varmennesäiliöstä niin ne voidaan noutaa manuaalisesti täältä: "C:\ProgramData\Passeli Ohjelmat\Passeliplus\Pankkiyhteys\DABAFIHH\"
Danske Bank käyttää Juurivarmennetta ja Salausvarmennetta.
- Juuri varmenteeksi valitaan: DGROOT
- Salausvarmenteeksi valitaan: DPCRYPT
Asiakkaan varmenteet:
Asiakkaan varmenne muodostetaan kohtaan "Allekirjoitusvarmenne" .Danske Bank käyttää Allekirjoitusvarmennetta ja Salausvarmennetta. Danske Bankilla varmenteet muodostetaan PIN koodilla, jotka saat postilla tai tekstiviestillä. Jos salausvarmenne ei pin koodin syötön jälkeen näyt tilassa "Voimassa" niin nouda salausvarmenne "Varmennesäiliöstä",varmennesäiliöön pääset kun klikkaat "Tuo".
Lopuksi tallennus luoduille/haetuille palveluvarmenteille.
Yleisiä virheitä kun yritetään tallentaa palveluprofiilia -Virhekoodit, virheet johtunee vääristä tiedoista eli tarkista aina WS käyttäjätunnus, Nimi, Palveluprofiilin kieli valinnat, Pankin varmenteet, Tietokoneen kellon aika -Input String error, syys todenäköisesti kellonajassa, mutta tarkista myös muut tiedot -Jos kaikki on tarkistettu niin pitää pyytää pankista uusi pinkoodi.
Aineistojen nouto Pankkiyhteydellä:
Mikäli käytössäsi on useampi Pankkiyhteys valitse oikea pankkiprofiili käyttöösi Pankkiyhteys-toiminnossa.
Valitse haluamasi mukaisesti tila,aineistotyyppi jne. ja hae aineistot jotta aineistoja voidaan käyttää tulee aineistot valita aineisto listauksesta ja ladata tietokoneelle haluttuun kansioon "Lataa valitut aineistot" toiminnolla.
Jos aineiston noudossa ilmenee virheitä, aina kannattaa ensiksi tarkistaa profiilin ja varmenteiden oikeellisuus.
Yleisin virhe noudossa on "Authorization failed" ,joka ilmenee Pankkiyhteys- toiminnon "Loki" välilehdellä -Syy tähän on aina se että sinulla ei ole WS sopimuksen mukaan oikeuksia tähän aineistoon -Input string error , Tarkistettava kellonaika.
SAMLINK (POP,Säästöpankit,Aktia,Handelsbanken)
Ensin luodaan Palveluprofiilin palvelutiedot, valitse "Palvelutiedot" -välilehti
Profiilin luonti suoritetaan seuraavasti:
-Valitse Pankkitili Tiedot tulevat suoraan Yrityksen yhteystiedoista, tarkista että pankkitilinumero ja bic on annettu oikein. -Täytä seuraavaksi Web Service asiakastiedot ,ne syötetään suoraan Web Service (WS) sopimuksesta. Ota siis sopimus eteesi ja etsi alla olevat tiedot ja syötä ne oikeisiin lokeroihinsa WS-sopimuksesi mukaisesti. -Web Service Nimi (Nimi kirjoitetaan sopimuksissa 98% todennäköisyydellä isoilla kirjaimilla.)
-Käyttäjätunnus (Käyttäjätunnus näkyy sopimuksessa,älä sekoita tätä "asiakastunnukseen" vaan etsi nimenomaan WS - käyttäjätunnus) Maakoodi ja Kieli on valittava oletuksena ne on valittuna mutta joissain tilanteissa joutuu valinnan itse tekemään.
- Samlink käyttää Aineistopalvelua. Valitse siis Aineistopalvelu kentssä pankkisi.
Varmenteiden muodostus:
Seuraavaksi valitaan välilehti "Palveluvarmenteet" ja asetetaan Pankin varmenteet ja Asiakkaan varmenteet paikalleen.
Pankin varmenteet latautuvat yleensä oletuksena automaattisesti sen jälkeen kun Palveluprofiilin yleistietoihin valitaan pankkitili. Joskus kuitenkin käy niin ettei varmenteet lataudu automaattisesti.
Jos varmenteet eivät lataudu automaattisesti , niin ne voidaan noutaa:
-klikkaamalla "Tuo" painiketta ja "Valitse tietokoneen varmennesäiliöstä". (Kts. kohta juurivarmenne)
-Mikäli varmenteet eivät löydy varmennesäiliöstä niin ne voidaan noutaa manuaalisesti täältä: "C:\ProgramData\Passeli Ohjelmat\Passeliplus\Pankkiyhteys\Samlink"
Samlink käyttää Juurivarmennetta.
- Juuri varmenteeksi valitaan: Samlink Customer CA
Asiakkaan varmenteet:
Asiakkaan varmenne muodostetaan kohtaan "Allekirjoitusvarmenne" .Samlinkin allekirjoitusvarmenne toteutetaan siirtoavaimilla. WS-sopimuksesta löydät tuotannonsiirtoavaimen 1.osan. Myös tuotannon siirtoavaimen 2. osa on joissain tapauksissa mukana WS-sopimuksessa,ellet ole saanut siirtoavaimia/siirtoavaimen 2. osaa erikseen pankiltasi joko postitoimituksena tai tekstiviestillä.
Lopuksi tallennus luoduille/haetuille palveluvarmenteille.
Aineistojen nouto Pankkiyhteydellä:
Mikäli käytössäsi on useampi Pankkiyhteys valitse oikea pankkiprofiili käyttöösi Pankkiyhteys-toiminnossa.
Valitse haluamasi mukaisesti tila,aineistotyyppi jne. ja hae aineistot jotta aineistoja voidaan käyttää tulee aineistot valita aineisto listauksesta ja ladata tietokoneelle haluttuun kansioon "Lataa valitut aineistot" toiminnolla
Jos aineiston noudossa ilmenee virheitä, aina kannattaa ensiksi tarkistaa profiilin ja varmenteiden oikeellisuus.
Yleisin virhe noudossa on "Authorization failed" ,joka ilmenee Pankkiyhteys- toiminnon "Loki" välilehdellä -Syy tähän on aina se että sinulla ei ole WS sopimuksen mukaan oikeuksia tähän aineistoon -Input string error , Tarkistettava kellonaika.
... View more
Labels:
27-10-2020
11:10
Kirjanpitoon kirjattujen ja muista osioista,kuten ostoreskontrasta tai laskutus-myyntireskontrasta siirtyneiden tositteiden muokkaaminen Kirjanpito-osiossa on mahdollista tarpeen niin vaatiessa.
Huom! Tositteiden muokkaus tulisi lähtökohtaisesti tehdä aina alkuperäisen tapahtuman kautta, esim. reskontrien kautta tulisi tehdä muutokset lasku tositteille jne.
Kirjattu-tilassa olevan tositteen muokkaus
1. Valitse Tositteidenhallinta
2. Etsi tosite jota haluat muokata,voit etsiä tositteen haluamallasi hakuavaimella esim. tositenumerolla tai vaikka tunnisteella jolloin voit käyttää haussa esim. ostolaskusi numeroa
3. Valitse näytä tosite,jolloin tosite aukeaa tositteen käsittely näkymässä 4. Aseta tosite Muokkaus - tilaan ja tee tarvittavat muutokset. Muokkauksen jälkeen tallenna,jolloin tekemäsi muutokset säilyvät
Hyväksytty-tilassa olevan tositteen muokkaus
1. Valitse Tositteidenhallinta
2. Etsi tosite jota haluat muokata,voit etsiä tositteen haluamallasi hakuavaimella esim. tositenumerolla tai vaikka tunnisteella jolloin voit käyttää haussa esim. ostolaskusi numeroa
3. Valitse näytä tosite,jolloin tosite aukeaa tositteen käsittely näkymässä 4. Jotta hyväksyttyä tositetta voi muokata,tulee hyväksyntä ensin poistaa. Paina toimintokuvakkeista löytyvää "Hyväksy tosite" -painiketta saadaksesi tositteen takaisin Kirjattu tilaan jonka jälkeen tositteen voi asettaa Muokkaus- tilaan ja tehdä tarvittavat muutokset. Muokkauksen jälkeen tallenna,jolloin tekemäsi muutokset säilyvät.
... View more
Labels:
15-10-2020
14:41
Ryhmäalennukset toiminnolla luodaan nimikeryhmäkohtaisia alennuksia valituille asiakasryhmille.
Huomaathan mikäli asiakas kuuluu useampaan asiakasryhmään, jolle on määritelty alennus tietyn nimikeryhmän nimikkeistä, käytetään suurinta asiakkaalle myönnettyä alennusprosenttia. Alennukset annetaan prosentteina asiakkaalla sovellettavan hinnaston hinnasta. Annetut alennukset esitetään rivikohtaisesti alennus % -kentässä
Ennen ryhmäalennusten luontia tulee ohjelmaan luoda Asiakasryhmät ja asiakas tulee valita asiakasryhmään, jotta ryhmäalennukset aktivoituvat. Mikäli asiakkaille on tarkoitus antaa alennuksia vain tietyistä nimikkeistä tulee ohjelmaan luoda myös halutut nimikeryhmät.
Asiakasryhmä luodaan seuraavasti:
1.Valitse Kortistot-Asiakaskortisto-Asiakasryhmät ja luo asiakasryhmä ylläpito näkymässä
Ryhmän luonnin jälkeen Asiakas lisätään luotuun ryhmään seuraavasti:
1.Kortistot-Asiakaskortistot-Valitse Asiakaskortti jolle haluat määrittää käytettävät asiakasryhmän/ryhmät
2.Valitse muokkaa-Asiakasryhmä kentän kohdalla valitse alasvetolaatikosta ryhmä johon asiakas liitetään.
3. Jos asiakkaan tulee olla useassa ryhmässä paina alasvetolaatikon perästä löytyvää toimintokuvaketta ja valitse asiakasryhmä/ryhmät johon asiakas lisäksi halutaan liittää
Mikäli ryhmäalennuksia annetaan myös nimikeryhmäkohtaisesti tulee ohjelmaan luoda myös nimikeryhmiä ja liitetään nimikkeitä kyseiseen ryhmään.
1.Kortistot-Nimikekortistot-Nimikeryhmät-Luo Nimikeryhmät ylläpito näkymässä
Ryhmän luonnin jälkeen Nimike lisätään luotuun ryhmään seuraavasti:
1.Kortistot-Nimikekortisto-Valiste Nimikekortti jolle haluat määrittää käytettävät nimikeryhmän/ryhmät
2.Valitse muokkaa-Nimikeryhmä kentän kohdalla valitse alasvetolaatikosta ryhmä johon nimike liitetään.
3. Jos nimikkeen tulee olla useassa ryhmässä paina "Muut ryhmät" toimintokuvaketta ja valitse nimikeryhmä/ryhmät johon asiakas lisäksi halutaan liittää
Kun ryhmät on luotu ja kortit on lisätty haluttuihin ryhmiin,luodaan ryhmäalennukset Nimikekortiston kautta:
1.Kortistot-Nimikekortistot-Perustiedot-Ryhmäalennukset
2.Luodaan uusi alennushinnasto ryhmälle painamalla luonti kuvaketta
3.Valitaan Nimikeryhmä ja Asiakasryhmä joita alennus koskee
4.Määritellään ryhmää koskeva alennus% sekä onko alennus voimassa toistaiseksi vain tietyn ajanjakson
Asiakasryhmälle liitetyn asiakkaan alennukset aktivoituvat myyntitilanteissa automaattisesti käyttöön.
... View more
Labels:
13-10-2020
14:44
1.Tehdään ensin pankkitilimuutokset yrityksen yhteystietoihin
Avataan Perustiedot-valikko
Valitaan Yrityksen tiedot
Valitaan Pankkitilit-välilehti
Lisäätään uusi tili tai tarvittaessa muokataan pankkitilitietoja
Muutokset tallennetaan OK-painikkeella
2.Valitaan laskulomakkeella näytettävät pankkitilit
Avataan Asetukset-valikko
Valitaan Lomakeasetukset
Siirrytään Yritystiedot-välilehdelle
Valitaan laskulla näytettävät pankkitilit
Tallennetaan tiedot Käytä-painikkeella ja suljetaan ikkuna OK-napin painalluksella
Mikäli pankkitili ei näy oikein laskulla, mennään uudelleen Lomakeasetuksiin ja palautetaan oletusasetukset ikkunan vasemman alakulman Palauta oletukset -painikkeella. Tarkistetaan lisäksi vielä Yritystiedot-välilehden pankkitilivalinnat
... View more
Labels:
13-10-2020
12:51
Hyvitylasku tulee luoda mikäli asiakkaalle on lähetetty virheellinen lasku ja lasku tulee kokonaisuudessaan hyvittää ja tilalle tulee tehdä uusi lasku. Tarvittaessa voidaan luoda myös osahyvityslasku jolla hyvitetään esimerkiksi asiakkaan reklamaation perusteella osa lähetetystä laskusta.
Hyvityslasku luodaan Passeli Laskutus-ohjelmassa seuraavasti:
1. Valitse Uusi lasku
2. Lähde luomaan laskua kuten loisit veloituslaskua. Valitse asiakas asiakaskortistosta,tai anna asiakkaan tiedot Laskutusasiakas kohdassa.
3. Valitse nimike nimikekortistosta TAI kirjaa hyvitettävän nimikkeen tiedot nimikeriveillä. Anna joko määrä TAI a-hinta kentässä negatiivinen arvo, jotta saat laskun loppusumman miinukselle.
Osahyvityslasku tehdään täsmälleen samalla tavalla kuin hyvitettäisiin koko lasku. Huomioidaan vain että osahyvityksellä on annettu negatiivisena arvona asiakkaan kanssa sovittu hyvitettävä summa tai merkataan määrä kentässä negatiivisellä arvolla määrä joka on sovittu hyvitettävän.
Jotta veloituslasku ja hyvityslasku ei jää reskontraan avoimiksi tulee hyvityslasku kohdistaa suoritukseksi veloituslaskulle. Löydät ohjeen hyvistylaskun kohdistukseen veloituslaskulle täältä:
https://community.visma.com/t5/Passeli-Laskutus-kayttovinkit/Hyvityslaskun-kohdistaminen-veloituslaskuun/ta-p/328699
... View more
Labels:
13-10-2020
12:50
Jotta saat hyvitetyn veloituslaskun ja veloituslaskua varten tehdyn hyvityslaskun pois avoimista laskuista,tulee hyvityslasku kohdistaa ns. suorituksesksi veloituslaskulle.
Huom! Sekä veloituslaskun että hyvityslaskun tulee olla tilassa AVOIN jotta kohdistuksen voi tehdä.
Kohdistus tehdään seuraavasti:
1. Valitse Tiedosto-Uusi suoritus
2.Valitse avautuvasta Suorituksen kirjaus-ikkunasta Laskuhaku-toimintoa painamalla hyvitettävä veloituslasku
3.Veloituslaskun valinnan jälkeen näet veloituslaskun tiedot laskutieto-sarakkeissa. Muokkaa Suoritus kentään summaksi 0,00. Kun olet muokannut suorituskentässä olevaa summaa etsi ja valitse Hyvityslasku-kentässä hyvityslasku jonka haluat kohdistaa hyvityslaskulle.
4.Tallenna tekemäsi valinnat tallenna painikkeella.
Kun kohdistus on tehty oikein,löydät sekä veloitus että hyvityslaskun suoritettuna Laskun haku-listasta:
... View more
Labels:
04-06-2019
12:35
Tulorekisteri tietojen mitätöinti tulee tehdä vain tietyissä tilanteissa koska mitätöinnin yhteydessä ilmoitettu tieto poistetaan kokonaan Tulorekisteristä.
Palkkatietoilmoituksen mitätöinti tehdään vain seuraavissa tilanteissa:
▪
maksupäivän korjaus
▪
palkanmaksukauden korjaus
▪
suorituksen maksajan ja tulonsaajan asiakastunnisteiden korjaus
▪
Sijaismaksaja-tietoryhmän varsinaisen työnantajan asiakastunnisteiden korjaus
▪
tulonsaajan syntymäajan korjaus
▪
eläkejärjestelynumeron korjaus
▪
työtapaturmavakuutusyhtiön tunnisteen tai vakuutusnumeron korjaus
▪
Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi -tietojen korjaukset:
▪
Ei vakuuttamisvelvollisuutta -tietojen muutokset taannehtivasti
▪
Ei kuulu Suomen sosiaaliturvan soveltamispiiriin -tietojen muutokset taannehtivasti.
Työnantajan erillisilmoitus mitätöidään vain seuraavissa tilanteissa:
▪
kohdekauden korjaus
▪
suorituksen maksajan asiakastunnisteiden korjaus
▪
eläkejärjestelynumeron korjaus
▪
työtapaturmavakuutusyhtiön tunnisteen tai vakuutusnumeron korjaus.
Yleensä tiedot korjataan siis tekemällä korvaava ilmoitus eli korjausilmoitus. Korjaustositteen ja korjausilmoituksen tekemiseen löydät tarkemman ohjeen täältä.
Mitätöinnin luominen ohjelmalla:
Passeli Yritys palkkaohjelmalla ilmoitusten mitätöinnit on suoritettavissa Tulorekisteriaineistot -toiminnossa. Työkaluvalikossa on Mitätöi aineisto -painike, mitätöinti luodaan aktiivisena olevasta aineistorivistä. Mitätöinti aineisto on lähetettävä tulorekisteriin ja saatava se "Käsitelty"-tilaan ennen kuin tehdään korjaavia toimenpiteitä ja korjausilmoituksen lähetystä Tulorekisteriin.
Palkkatietoilmoitus
Lähetetty aineisto mitätöidään, valitsemalla Palkkatietoilmoitus mitätöitäväksi. Erikseen avautuvasta ikkunasta valitaan henkilö tai ne henkilöt joiden ilmoitus mitätöidään. Luotu mitätöintiaineisto lähetetään Tulorekisteriin ja odotetaan että mitätöintiaineisto saa "Käsitelty"-tilan. Kun Mitätöintiaineisto on hyväksytty Tulorekisterissä tehdään tarvittavat muutokset ja korjaukset palkkakaudelle tai muihin tarvittaviin toimintoihin ja luodaan palkkakaudelle korjaustositteet ja lähetetään palkkatietoilmoituksen korjausilmoitus Tulorekisteriin. Mitätöinnin jälkeen tehtävällä aineistolla on Vers numero 0 (nolla), kuten alkuperäiselläkin aineistolla.
Työnantajan erillisilmoitus
Lähetetty aineisto mitätöidään, valitsemalla Työnantajan erillisilmoitus mitätöitäväksi valitsemalla aineisto luettelosta ja luomalla mitätöintiaineisto ja lähetetään aineisto Tulorekisteriin. Tarvittaessa tehdään muutoksia ja korjauksia ja luodaan työnantajan erillisilmoituksen aineisto uudelleen ja lähetetään se tulorekisteriin. Mitätöinnin jälkeen tehtävällä aineistolla on Vers numero 0 (nolla), kuten alkuperäiselläkin aineistolla.
... View more
Labels:
03-04-2019
07:26
Hei!
Kiitos viestistäsi.
Voisitko eritellä tarkemmin millaisessa tilanteessa käytössäsi tällaista tapahtuu. Tarkoitatko että kohdistat suorituksia laskutukseen vai teetkö suoria kirjanpidontositteita?
Pankkitiliotteet-toiminnossahan voidaan kohdistaa suoritukset ja maksut olemassa oleville Passelissa tehdyille myynti- ja ostolaskuille. Vaihtoehtoisesti pankkitiliotteet toiminnossa voi tehdä suoria tositteita kirjanpitoon,niin että ohjelma antaa pankkitilitiedon tositekirjaukselle oikealle puolelle ja asiakas itse kirjaa vastatili viennin. Kun kohdistukset tai viennit on tehty tulee Pankkitiliotteet-toiminnossa hyväksyä luodut viennit/ kohdistukset.
... View more
11-03-2019
10:58
1 Kudo
Viimeisin Tulorekisteriwebinaari pidettiin 14.2. Kyseiseen webinaariin asiakkaat saivat toimittaa kysymyksiä etukäteisesti.
Mikäli et päässyt paikalle kuuntelemaan tai haluat katsoa webinaarin uudelleen,voit tehdä sen tässä.
Huom! Tarkennus kysymykseen jossa käsiteltiin yleishyödyllisten yhteisöjen maksamia korvauksia. Tulolajin valinnan lisäksi tulee Tilastoinnista ottaa yksilöivä tietoryhmä pois. Esim. Kokopäivärahalta otetaan palkkalajin tilastoinnilta pois tai jätetään antamatta tilastointi 7 eli kokopäiväraha koska Tulolaji yksilöi tiedon Tulorekisterille joten erillistä tietoryhmää ei lisätä.
... View more
Labels:
30-01-2019
16:38
2 Kudos
Seuraavassa käyttövinkissä käymme läpi miten Passelissa voidaan käsitellä palkansaajan poissaoloja ja miten poissolotiedot saadaan välittymään Tulorekisteriin.
Poissaolokoodien luonti:
Poissaolokoodit luodaan sekä palkallisille poissaoloille että palkatomille poissaoloille ja tämän lisäksi tuntipalkkalaisille luodaan omat poissaolokoodit ja kuukausipalkkalaisille omat. Poissaolokoodit luodaan täällä:
Perustiedot-Poissaolokoodit
Koodi -kenttään annetaan poissaolokoodi. Pituus enintään 10 merkkiä, pakollinen
Selite -kenttään annetaan poissaolokoodia kuvaava selite. Pituus enintään 35 merkkiä, ei pakollinen
Palkkalaji -kenttään voidaan valita palkkalaji, jos halutaan, että ohjelma luo automaattisesti poissaolosta palkkatapahtuman sen palkkakauden uudelle palkkalaskelmalle, mihin poissaolo kohdistuu.
Palkaton -kenttään laitetaan valinta voimaan jos kirjattava poissaolo on palkatonta poissaoloa.
Poissaolon syy -kenttään valitaan luettelosta poissaolon syy.
Palkaton ja poissaolon syy tiedot ovat tulorekisterin ilmoitukseen liittyviä ja sinne välittyviä poissaolon tietoja jotka tulee poissaolokoodille antaa jotta palkkatietoilmoitukselle poissaolosta muodostuu tarvittavat tiedot. Kirjattaessa kaikki palkattomat ja palkalliset poissaolot palkkatapahtumiksi, niin tulorekisterin tietoja käyttävät tahot saavat tarvitsemansa tiedot. Yritykseltä poissaoloihin liittyvät tietojen kyselyt pitäisi näin vähentyä tai jäädä kokonaan tarpeettomiksi. Ohessa esimerkin mukainen kuva luoduista poissaolokoodeista:
Kun poissaolokoodit on luotu käydään lisäämässä poissaolokäsittelyä varten tietoja myös Palkkalajeille täällä:
Perustiedot-Palkkalajit
Lisää poissaolopalkkalajin tietoihin vähintäänkin sille sopiva poissaolokoodi.
Tarvittaessa lisää myös lisäpalkkalajit ,yleensä varsinkin kuukausipalkkalaisten poissaolojen ollessa kyseessä kuukausipalkan korjaus/vähennys palkkalaji eli 9900 on hyvä lisätä lisäpalkkalajiksi,ohjelma ymmärtää tällöin tuoda kyseisen lisäpalkkalajin automaattisesti palkkatapahtuman kirjaukseen kun se on linkitetty poissaolopalkkalajille. Kuukausipalkkaa kun pitää korjata sen verran kun esimerkiksi sairasajan palkkaa kuukausipalkan sijasta maksetaan. Parhaiten ohjelman saa toimimaan kun huomioidaan erityisesti kuukausipalkkalaisten poissaolojen suhteen myös se mikä on palkkalajien ahinnan peruste ja miettiä onko ko palkkaperuste käytössä myös henkilökorteilla ja onko henkilökorteille asetettu myös työpäivä/tuntijakaja koska ihanne tilanteessa ohjelma tuo hinnan ja poissaolopäivien määrän valmiiksi palkkalaskelmalle. Tuntipalkkalaisillehan käsittely on yksinkertaisempi tuntipalkkaa maksetaan niistä tunneista kun on oltu töissä ja sairasajan palkkaa niistä tunneista kun on oltu pois,tällöin ei yleensä tarvitse tuntipalkkalaisten palkkalajeilla murehtia lisäpalkkalaji määrityksiä toisin kuin kuukausipalkkalaisilla.
Poissaolopalkkalajin määrityksistä esimerkki kuva:
Lisäpalkkalajien määrityksistä esimerkki kuva:
Poissaolojen kirjaus ja tuonti palkkalaskelmille:
Kun poissaolokoodit on luotu ja palkkalajeille on tehty tarvittavat määritykset voidaan henkilölle kirjata poissaolot. Mikäli poissaolokirjaukset tehdään ja poissaolon aikaväli osuu palkkajakson aikaväliin ohjelma osaa vakiopalkkojen luonnin yhteydessä tuoda poissaolot palkkalaskelmille tai jos palkat kirjataan käsin palkkatapahtumien kirjaus toiminolla niin ohjelma kysyy poissaololleelle henkilölle palkkalaskelmaa kirjatessa "Tuodaanko työtä korvaava poissaolo palkkalaskelmalle" johon käyttäjä voi vastata kyllä ja ohjelma tuo poissaolot palkkalaskelmalle.
Poissaolot kirjataan täällä: Perustiedot-Poissaolot
Laskentaryhmä -valikosta valitaan haluttu ryhmä, jonka palkansaajat tulevat palkansaaja valintaan käytettäviksi.
Palkansaaja -valikosta valitaan palkansaaja, jonka poissaolotietoja halutaan kirjata.
Poissaolokoodi -kenttään annetaan poissaoloa vastaava koodi jotka olet luonut Perustiedot-Poissaolokoodit toiminnolla
Selite -kentässä näytetään poissaolokoodin selite.
Apvm -kenttään annetaan poissaolon alkupäivämäärä.
Ppvm -kenttään annetaan poissaolon loppupäivämäärä.
Apvm -kenttään annetaan poissaolon alkupäivämäärä.
Lomaoikeus Ppvm -kenttään annetaan päivämäärä, jonka jälkeen palkansaajalle ei kerry vuosilomaa.
Tunnit -kenttään annetaan poissaolon kesto tunneissa. Mikäli poissaolo kestää täysiä päiviä, tunteja ei anneta.
Päivät -kenttään annetaan poissaolo kesto päivissä.
Lisätietoa -kenttään voidaan antaa poissaoloon liittyvää lisätietoa. Lisätieto siirtyy palkkatapahtuman selitteeksi, jos poissaolosta luodaan palkkatapahtuma palkkalaskelman luonnin yhteydessä.
Esimerkki kuvissa Jouko on ollut sairaana kaksi päivää ja hänelle on tehty poissaolokirjaus Passeliin ja poissaolot tuodaan palkkalaskelmalle ja huomioidaan että Joukolle maksetaan kuukausipalkkaa sen verran vähemmän kun sairasajanpalkkaa vastaavalta ajalta kuukausipalkan tilalle maksetaan.
... View more
Labels:
30-01-2019
08:14
Hei!
Kyllä se vain näin nyt menee kun tulorekisteri on tullut kuvioon mukaan. Tosiaan jokaisesta luodusta maksusta,ovatpa ne palkkoja tai vaikka verottomia korvauksia tulee tehdä palkkatietoilmoitukset tulorekisteriin.
... View more
21-01-2019
08:09
Passeli Palkanlaskennasta voidaan luoda Tyvi-tiedostoksi sekä Oma-aloitteisten verojen veroilmoitus ja Työnantaja suoritusten vuosi-ilmoitus. Molemmat aineistot voi luoda Passeli Palkanlaskenta osion Aineistot-välilehden alta.
Teet ilmoitukset seuraavasti:
1.Oma-aloitteisten verojen verolimoituksessa tuleen ensin antaa tarvittavat tiedot ja kun halutaan muodostaa Tyvi-tiedosto laitetaan valinta täppä Sähköinen ilmoitus kohdan "Luodaan Tyvi-tiedosto"-kohtaan
2: Hakemistopolku kentän päästä löytyy kolmepistettä kuvake, josta päästään valitsemaan tallennushakemisto eli voit siis luoda koneellesi tallennuskansion vaikka nimellä Tyvi-tiedostot ja valita kansion ja tallentaa Tyvi-tiedostosi sinne.
Työnantajasuoritusten vuosi-ilmoituksella annetaan tarvittavat tiedot ja vuosi jolta ilmoitusta koostetaan sekä yhteyshenkilön tiedot ja kuten yllä ohjeistettiin,kun halutaan muodostaa Tyvi-tiedoto laitetaan tääpä kohtaan "Luodaan Tyvi-tiedosto" ja valitaan hakemistopolun kautta, painamalla rivin päässä kuvaketta jossa kolme pistettä kansio johon tiedosto tallennetaan.
... View more
27-12-2018
14:54
Tulorekisterillä on ohjeistus mitä ja miten ilmoitettuja tietoja korjataan sekä milloin korjaus on tehtävä. Korjaus on myös kohdistuttava oikeaan ilmoitukseen.
Korjattavia ilmoituksia ovat Palkkatietoilmoitus ja Työnantajan erillisilmoitus.
Tässä käyttövinkissä käydään läpi yleisimmät tilanteet joissa korjaustosite ja korjausilmoitus on tehtävä.
Lyhyesti kerrottuna korjausilmoitus tehdään yleensä vain silloin kun palkansaajalle on jo maksettu tilille palkkaa liikaa ja tulee tulorekisterille ilmoittaa perusteettomasti maksetusta edusta ja seuraavalla palkkakaudella takaisin periä liikaa maksettu suoritus.
Takaisinperinnän tekemiseen löydät ohjeen täältä:
Toimi näin kun olet maksanut palkasaajalle liikaa palkkaa mutta et ole vielä ilmoittanut tietoja tulorekisteriin:
1.Valitaan palkkakausi missä on korjattavaa.Palkkatapahtumien hallinnassa valitaan palkkatosite minkä tietoja on korjattava ennen ilmoitusta tulorekisteriin.
2.Avataa palkkatosite "Näytä tosite"-toiminnolla käsiteltäväksi
3.Valitaan tositteen kirjausikkunassa toiminto "Korjaustositteen luonti"
3.Saadaan näkyviin alkuperäisessä palkkatositteessa näkyvät palkkakirjausrivit,korjataan palkkariviä jossa virhe on ollut muokkaamalla summaa sellaiseksi kuin sen olisi pitänyt olla.
4. Tehdään uusi rivi johon haetaan samainen palkkalaji jolla virhe on ollut ja annetaan ylimääräisenä maksettu summa kyseisellä rivillä ja ohjelma tuo palkalle tiedon "perusteeton etu".
5.Palkkatositteelle suoritetaan vähennysten laskenta ja sekä palkkakauden hyväksyntä, ei maksua, olihan maksu jos suoritettu. Tämän jälkeen on palkkatietoilmoituksella oikeat tiedot lähetettävissä tulorekisteriin. Mikäli useammalle palkansaajalle on korjaustarpeita, käsitellään kaikki tarvittavat palkkatositteet ja lähetetään tulorekisteri-ilmoitus oikein tiedoin.
6. Korjausilmoitus lähetetään Tulorekisteriaineistot-toiminnossa
Tilanteessa jossa palkansaajalle on maksettu liikaa ja ilmoitettu tulorekisteriin, tehdään korvaava ilmoitus:
Toimitaan aivan samoin kuin tilanteessa missä on maksettu mutta ei vielä ilmoitettu palkkatietoilmoitusta (kts. ylhäältä tarkempi ohjeistus korjaustositteen ja korjauilmoituksen luomiseen). Poikkeuksena tässä tilanteessa on se, että aineisto mikä lähetetään korjausten jälkeen tulorekisteriin on korjausilmoitus alkuperäiseen ilmoitukseen ja sillä on tulorekisteriaineistot toiminnossa Vers -kentässä numerona 1, 2, 3, jne. monesko korjaus kyseiseen ilmoitukseen on kyseessä.
Huomaathan että mikäli suoritetaan korjauksia kohdekaudelle jolta on jo Työnantajan erillisilmoitus ainesto luotu, ja korjaukset ovat sisältäneet sairausvakuutusmaksun tai TA sairausvakuutusmaksuista tehtävät vähennykset summien muutoksia, on kohdekauden ilmoitus laadittava uudelleen. Laadinta suoritetaan Aineistot-Työnantajan erillisilmoitus-toiminnolla aivan kuten alkuperäinen ilmoituskin luotiin, kohdekaudeksi valitaan se kausi jolle korjauksia suoritetaan.
Mikäli on suoritettu korjauksia kohdekaudelle jolta on jo Työnantajan erillisilmoitus aineisto ilmoitettu, ja korjaukset ovat sisältäneet sairausvakuutusmaksun tai TA sairausvakuutusmaksuista tehtävät vähennykset summien muutoksia, on kohdekauden ilmoituksesta tehtävä uusi ilmoitus ja lähetettävä se tulorekisteriin. Vers -kentässä numerona 1, 2, 3, jne monesko korjaus kyseiseen ilmoitukseen on kyseessä. Laadinta suoritetaan Aineistot-Työnantajan erillisilmoitus-toiminnolla aivan kuten alkuperäinen ilmoituskin luotiin,kohdekaudeksi valitaan se kausi jolle korjauksia suoritetaan.
... View more
Labels:
27-12-2018
14:54
Tilanteissa joissa on kirjattu perusteetonta etua palkasaajalle ja ilmoitettu perusteetonta etua maksetuksi Tulorekisteriin tulee tehdä takaisinperintä maksetusta ylimääräisestä palkasta (=perusteettomasta edusta).
Takaisinperintä kirjataan alkuperäisellä palkkalajilla millä on liikaa maksettu, eli kirjattu perusteeton etu. Takaisinperintä suoritetaan kun seuraavaksi maksetaan palkkaa.
Suorita takaisinperintä seuraavasti:
1.Avaa seuraava maksettava palkkakausi
2.Luo palkkalaskelma ja kirjaa normaalisti palkansaajalle kuuluva palkka
3.Tee takaisinperintä samaisella palkkalajilla jolla palkkaa on kirjattu,maksettu ja ilmoitettu perusteettomana etuna. Annetaan palkkatositeriville palkkalaji ja valitaan riviosan työkaluvalikosta takaisinperintä, avautuvasta luettelossa on nähtävissä ja valittavissa takaisinperittävä palkka
HUOM! Palkkatapahtuman määrä tai yhteensä summa ovat negatiivisia, jos esim. tunnit pitää alkuperäiselle ajanjaksolle oikaistua, ne pitää antaa miinus merkkisenä ja palkkatapahtumalla on selitekentässä Takaisinperintä teksti ja palkkatapahtumalle tallentuu takaisinperintä tieto ja tämän kirjauksen osalta takaisinperitty summa välittyy tulorekisteriin.
Takaisinperinnän tiedot päivittyvät alkuperäisen palkkakauden ajanjakson kertymiin, oikaisemaan liikaa maksettuja palkkoja. Takaisinperinnän jälkeen alkuperäisellä palkkakaudella on ne palkkasummat ja tiedot mitä olisi silloin alunperin pitänyt olla. Kirjanpidolliset tapahtumien oikaisut ja korjaukset tulevan tälle takaisinperintä palkkakaudelle
... View more
Labels:
Activity Feed for SuviRosengren
- Posted Visma Pay -vinkit kauppiaalle – Hakemuslomakkeen täyttäminen on Visma Pay käyttövinkit. 28-06-2022 13:16
- Posted Mitä on Passeli Poletit ja mihin niitä käytetään? on Passeli Yritys käyttövinkit. 10-06-2022 11:40
- Posted Mikä on PEP/RCA? on Käyttövinkit. 02-02-2022 08:04
- Posted Yhdistä verkkokauppasi ePasseliisi on eAccounting uutiset. 24-08-2021 10:14
- Posted Polettitapahtumien tarkastelu Passeli Ohjelmastasi on Passeli Yritys käyttövinkit. 04-05-2021 15:02
- Posted Yritysten kustannustuki kolmas hakukierros 27.4.2021-23.6.2021 on Passeli Yritys käyttövinkit. 28-04-2021 12:30
- Posted Visma Sign: Sähköinen allekirjoituspalvelu Passeli Yritys ohjelmassa on Passeli Yritys käyttövinkit. 23-04-2021 10:18
- Posted Visma Sign: Sähköisen allekirjoituspalvelun käyttö Passeli Ohjelmassa on Passeli Yritys käyttövinkit. 21-04-2021 12:11
- Posted Visma Sign: Sähköisen allekirjoituspalvelun käyttöönotto Passeli Ohjelmassa on Passeli Yritys käyttövinkit. 21-04-2021 12:11
- Posted Maksukehotusten laadinta on Passeli Yritys käyttövinkit. 24-03-2021 13:13
- Posted Passeli Yritys päivitys info ja vuodenvaihde 2020 - 2021 on Passeli Yritys uutiset. 21-12-2020 12:43
- Posted Webinaari: Tehosta saatavien hallintaa Passeli Yritys ohjelmalla on Passeli Yritys käyttövinkit. 17-12-2020 16:08
- Posted Webinaari: Saatavien Hallintaa Passeli Laskutus-ohjelmalla on Passeli Laskutus käyttövinkit. 16-12-2020 10:45
- Posted Webinaari Sähköisen laskutuksen eduista Passeli Laskutuksella on Passeli Laskutus käyttövinkit. 11-12-2020 13:02
- Posted Sähköisen Laskutuksen edut webinaari on Passeli Yritys käyttövinkit. 11-12-2020 12:58
- Posted Zettle -tapahtumat kirjanpitoon on eAccounting käyttövinkit. 27-10-2020 14:22
- Posted Pankkiyhteyden käyttöönotto pankkikohtaisesti on Passeli Yritys käyttövinkit. 27-10-2020 12:27
- Posted Tositteiden muokkaaminen Kirjanpidossa on Passeli Yritys käyttövinkit. 27-10-2020 11:10
- Posted Ryhmähinnaston luominen on Passeli Yritys käyttövinkit. 15-10-2020 14:41
- Posted Pankkitilitiedot laskulle on Passeli Laskutus käyttövinkit. 13-10-2020 14:44