avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Periodisering i Document Center

15-05-2014 23:07
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1176 Visninger
I Document Center har man dessverre ikke mulighet for å bruke P og beløp for å periodisere, slik som i Visma Global. Ønsker du å periodisere i Document Center må man bruke fordelingsnøkkel i Global og koble denne mot en posteringstype.

Dette kan gjøres på følgende måte.

Først opprettes en fordelingsnøkkel i Global, hvis du ikke allerede har en laget fordelingsnøkkel. Klikk på Grunndata – Vedlikehold register – Fordelingsnøkkel. Legg inn fordelingsnøkkel med eller uten mva. Under følger et eksempel på en fordelingsnøkkel med MVA.

fordelingsnøkkel

Når man har lagt inn fordelingsnøkkel må man koble dette til en posteringstype. Det vil føre til at du vil få et stort utvalg av posteringstyper, hvor det er forskjellige fordelingsnøkler koblet opp.

Fordelingsnøkkelen/posteringstypen er knyttet til dokumentprofilen i Document Center. Angi så korrekt dokumentprofil.  I konteringen vil man se at fordelingsnøkkelen slår til ved å lage flere konteringslinjer.

OBS! Det er ikke mulig med mer enn en fordeling i Dokumentsenter.
Kan ikke bruke forskjellige dokumentprofiler da du ikke har mulighet til å ha forskjellig dokumentprofiler på de forskjellige linjer. Så det fordeles alltid ut fra linje 1.

Eventuelle andre fordelinger må foretas i Global på bunten etter at den er overført til Global. Skal du legge inn linjer i en eksisterende bunt i Global som skal fordeles, må de legges inn til slutt i bunten, ikke midt i.

Aktuelt brukertips