Mine områder
Hjelp

Brukertips i Visma.net ERP

Sorter etter:
Visste du at det er mulig å legge til egne knapper i de ulike modulene, hvor du kan åpne forespørsler med avhukninger på som standard?    Dette eksempelet tar for seg hvordan du kan åpne Kontoutdrag (GL404000) med standard avhukning for "Inkluder bilagskorreksjon". Dette kan brukes for andre skjermbilder, men krever at du finner et parameter i URL-adressen for avhukningen du ønsker. Merk at dersom du har mange transaksjoner vil slike endringer kunne føre til lengre innlastningstid.    Denne funksjonen krever at du har rollen Customizer i skjermbilde Brukere (SM201010):     1. Klikk på Meny 2. Klikk på Hovedbok 3. Klikk på Rediger meny 4. Klikk + Legg til panel 5. Ikon: Velg et valgfritt ikon 6. Tittel: Gi det en passende tittel 7. Skjema: Legg til skjermID-en, i dette tilfellet GL404000 8. Parametere: Her kan du legge inn parameter som du henter fra URL-adressen når du har huket av det du ønsker at skal være huket av som standard. I dette tilfellet vil det være &IncludeReclassified=True 9. Klikk OK 10. Klikk Avslutt Rediger-menyen   Resultatet ser du nedenfor. En ny knapp er på plass, den har fått et ikon fra steg 5 og et navn fra steg 6.  
Vis hele artikkelen
21-11-2023 12:27
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 206 Visninger
Ved valg av kostnadsbærer i skjerm: AP301000, har man ikke tilgang til forstørrelsesglasset. Se hvordan du kan løse dette her. 
Vis hele artikkelen
22-05-2018 11:07 (Sist oppdatert 21-11-2023)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 684 Visninger
Dette gjelder kunder som har egen email integrert og ikke bruker standard visma.net erp server for sending av eposter fra Visma.net Erp. Etter Azure flytting  opplever noen kunder  problemer med å sende epost via Visma.net Erp. Det er 3 forskjellige scenarioer   A. For kunder som bruker egen smtp ,  kan vi ikke bruke Kryptert forbindelse for utgående server :ingen   og Utgående server smtp: 25 . Dette skal endres til TLS , 587    , eller SSL ,465 avhengig av innstillinger på epost leverandør : Husk å lagre og klikk på test for å sjekke at kommunikasjonen er i orden . B. For de kundene som bruker Gmail her en engelsk beskrivelse på det som skal gjøres : 1. Enable 2-factor-authentication if not enabled. 2. Log-in into Gmail with your account 3. Navigate to https://security.google.com/settings/security/apppasswords     , or just go to "Security" page.  4.Click on the arrow in "2-step verification" to open this screen 5. Scroll down at the bottom where you have "App passwords" 6. Set a app name (e.g. ERP email) and click create. 7. Set the 16 digit password key in you email account in ERP and press "TEST" button to verify   C.  For kunder som bruker Office 365  smtp server ,  1. Generer et nytt in App passord i Office 365  2. Legg til det nye passordet  3.Husk å lagre og klikk på test for å sjekke at kommunikasjonen er i orden  
Vis hele artikkelen
26-10-2023 13:45 (Sist oppdatert 26-10-2023)
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 463 Visninger
Denne artikkelen viser deg hvordan du sletter cookies ved problemer som skyldes dette.
Vis hele artikkelen
19-11-2020 15:27 (Sist oppdatert 24-10-2023)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 4227 Visninger
OPPDATERING 17. oktober 2023: Kolonnesøket forbedrer seg basert på tilbakemeldinger vi har fått. Du kan søke etter deler av ord i for eksempel beskrivelsesfelt, hvor det du søker ikke er nødt til å være i riktig rekkefølge. Tidligere anbefalte vi å benytte % mellom ord i søkefeltet, men dette er ikke lenger nødvendig. Du kan se et eksempel på dette her.   I versjon 9.64 har vi lansert en ny måte å søke etter ulike dokumenter på. Den nye søkefunksjonen finner du i mange av listevinduene, og du ser det enkelt av at kolonnene har fått en ny søkeboks under kolonneoverskriften. Eksempler på skjermbilder med ny søkefunksjon er Utgående faktura (AR3010PL), Inngående faktura (AR3010PL), Salgsordrer (SO3010PL) og mange fler. Til og med i egendefinerte forespørsler vil du se den nye søkefunksjonen.   Det nye kolonnesøket erstatter det gamle søkefeltet som tidligere lå øverst til høyre i disse listevinduene. Den nye måten å søke etter dokumenter på lar deg raskt og enkelt selv velge hvilke kolonner du skal søke etter, samt at det går betydelig raskere dersom du har veldig mange dokumenter.   For å søke kan du enkelt markere den hvite boksen under en av kolonnene, skrive inn det du ønsker å søke etter for så å trykke Enter. I bildet nedenfor har jeg i Utgående faktura (AR3010PL) enkelt markert den hvite boksen under Bilagsnr. og fylt ut 0002, samt trykket Enter. Listen vil da vise utgående fakturaer med bilagsnummer som inneholder "0002".    Dersom du trykker på kolonneteksten Fakturanr. vil du kunne endre utvalgsmetode, og for eksempel se på kun fakturaer som starter med "0002".   Etter dette kan jeg også velge å spisse søket enda nærmere, gjennom å for eksempel legge inn "10002" i feltet under Kundenr. Da vil jeg kun få opp fakturaer som inneholder "0002" i fakturanummeret, og som ligger på kundenr. 10002.   I enkelte av kolonnene (for eksempel Type, Status og Dato) vil du kunne filtrere som før dersom du klikker på den hvite boksen under disse kolonnene. I skjermbildet nedenfor har jeg trykket i den hvite boksen under kolonnen Status, og fjernet avmerkningshaken for Åpne fakturaer.    Du kan også enkelt velge å fjerne alle søk/filtre ved å klikke på X-en til venstre for kolonnene.   Eksempel om du ønsker å søke etter deler av en varebeskrivelse: I dette eksempelet har jeg søkt "deksel netphone" og finner da alle varer som inneholder ordene "deksel" og "netphone". Dersom jeg søker "netphone deksel" vil jeg få treff på de samme varene. Dersom du bruker % mellom ordene må ordene være sortert i riktig rekkefølge, og vi anbefaler derfor ikke lengre å bruke %.
Vis hele artikkelen
28-09-2023 15:14 (Sist oppdatert 17-10-2023)
 • 30 Svar
 • 5 liker
 • 4200 Visninger
Utfordring/problem: kostnadsbærer fra gammal regnskapssystem fortsatt ligger som aktive i i Payroll-modulen og brukeren kan ikke sette sluttdato på kostnadsbærer.  Endring på "Sluttdato" er ikke mulig pga feltet som viser sluttdato er sperret.  Forslag til løsning: For å deaktivere kostnadsbærer fra forrige regnskapssystem må brukeren definere sluttdato på eksisterende kostnadsbærer som de da ikke ønsker skal være i bruk. Dette kan brukeren gjøre i Employees >> Innstillinger >> Kostnadsbærer. Kostnadsbærer må avsluttes på den ansattes stilling og på faste transasksjoner. Først må brukeren fjerne eieren på kostnadsbærer og dette skjer når man deaktiverer ERP-system.  Her er kort beskrivelse som viser hvordan man kan gjøre det på den riktig måte:  1. Gå til Admin, deaktiver alle Financials tjenester. Logg ut og vent ca 15 min.  2. Gå til Employees >> Innstillinger >> Kostnadsbærer.  3. Sett opp riktige verdier på Sluttdato for disse kostnadsbærer som ikke skal bli tatt i bruk igjen.  4. Aktiver Financials på nytt i Admin. Relaterte brukertips Endre økonomisystem / regnskapssystem i Payroll
Vis hele artikkelen
09-08-2023 12:31 (Sist oppdatert 25-09-2023)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 195 Visninger
Utvidet flerspråklig støtte   Med Visma.net ERP kan du oversette mange registre til flere språk på tvers av hele systemet. Du kan for eksempel angi en beskrivelse av en lagervare på flere språk. Ved hjelp av utskriftspråket som er definert på kunden/leverandøren, kan du skrive ut en lokalisert versjon i flere rapporter.
Vis hele artikkelen
21-10-2020 10:13 (Sist oppdatert 25-08-2023)
 • 2 Svar
 • 6 liker
 • 2941 Visninger
Enkelte brukere opplever å få feilmeldingen "404 - File or directory not found." når de logger inn i Visma.net ERP. Dette skyldes at det er opprettet en brukerkopi av startsiden og at linken ikke lengre er gyldig.    Det er to måter å løse dette problemet på, for de fleste brukere vil alternativ 1 være riktig fremgangsmåte.     Alternativ 1 - Tilbakestill startsiden til standard Dersom du har opprettet en brukerkopi, uten å ha gjort egne tilpasninger av startsiden kan du tilbakestille til standard. Har du tilpasset startsiden, lagt til egne bolker med grafer e.l. må du benytte alternativ 2.    For å tilbakestille går du til startsiden (DA000001), klikk på "Design" øverst i høyre hjørne og velg "Tilbakestill til standard".     Alternativ 2 - Endre kildeadressen Du benytter dette alternativet dersom du har gjort tilpasninger av startsiden, lagt til egne grafer e.l.    Gå til startsiden (DA000001), klikk på "Design" øverst i høyre hjørne. Klikk deretter på blyanten i feltet under.    I dialogboksen som kommer opp endrer du kildeadressen til følgende: https://community-dashboard.visma.com/no/vismanet_erp/index_status.html   Deretter klikker du "Fullfør"    
Vis hele artikkelen
20-04-2021 15:56 (Sist oppdatert 14-07-2023)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 992 Visninger
Dette gjelder alle kunder som sender e-post via Office 365 fra Visma.net ERP.   Microsoft avvikler Basis Authentication  for Office 365 fra og med 1. oktober 2022. Det betyr at passordet til brukeren som er satt opp med sending av e-post fra Visma.net ERP via SMTP eller Outlook må bekreftes via 2-faktor autentisering. Mer informasjon om dette finnes på Microsofts nettsted. Denne metoden for identifisering støttes ikke av Visma.net ERP. Løsningen er å benytte app-passord.    Det kan hende du allerede bruker et app-passord, da trenger du ikke å gjøre noe. Dette kan imidlertid ikke kontrolleres i Visma.net ERP. Sjekk derfor hvordan brukeren er satt opp med administratoren av ditt Office 365-miljø. For mer informasjon om 2-trinns autentisering og oppsett av app-passord klikk her.   Når du har opprettet et app-passord i Office 365, kan du erstatte passordet i vinduet Systemets e-postkontoer (SM204002) med dette app-passordet.     Det samme gjelder forøvrig Gmail-brukere som bruker 2-faktor autentisering. E-postkontoen må settes opp med et app-passord.    Hvis du har spørsmål, vennligst kontakt administratoren for ditt Office 365-miljø eller din Visma.net ERP partner.
Vis hele artikkelen
30-09-2022 15:23 (Sist oppdatert 01-10-2022)
 • 1 Svar
 • 1 liker
 • 965 Visninger
Støtte for Alternativbeskrivelse   I versjon 8.47 er det lagt inn støtte for å vise Alternativbeskrivelse for alternativ type Leverandørdelenummer. Dette har vært et ønske fra flere kunder og partnere.   Under fanen Kryssreferanse på Lagervarer (IN202500) er det mulig å registrere Alternativbeskrivelse på en vare.      Beskrivelsen vil vises på innkjøpsordre i kolonnen Alternativbeskrivelse.   Merk at beskrivelsen hentes kun når leverandørnummer i innkjøpsordren er lik det som er koblet til Leverandørdelnummer.   For å vise Alternativbeskrivelse på rapporten Innkjøpsordre (PO64101S), gå til rapporten og klikk på Rediger rapport. Dette åpner rapporten i redigeringsmodus. Klikk på feltet med formelen: =IIf( $LineType = 'F' And ([POLine.TranDesc] = NULL Or [POLine.TranDesc] = ''), 'Freight', [POLine.TranDesc] ).     Marker feltet Value til høyre og klikk på knappen med prikker:     Erstatt formelen:  =IIf( $LineType = 'F' And ([POLine.TranDesc] = NULL Or [POLine.TranDesc] = ''), 'Freight', [POLine.TranDesc] )   Med følgende formel: =IIf( $LineType = 'F' And ([POLine.TranDesc] = NULL Or [POLine.TranDesc] = ''), 'Freight',IIf( [POLine.AlternateDescription]<>NULL And [POLine.AlternateDescription]<>'',[POLine.AlternateDescription],[POLine.TranDesc] ))   Klikk deretter OK, velg Preview oppe til venstre og trykk på Publiser.   Alternativbeskrivelse vil nå vises på rapporten hvis den finnes på innkjøpsordre. Hvis feltet for Alternativbeskrivelse er tomt, vil rapporten hente Linjebeskrivelse.   Merk at rapportredigering i utgangspunktet er konsulentarbeid, og ikke dekket av fri support. Vi anbefaler generelt å kontakte partneren din eller Vismas konsulentavdeling på vnkonsulent@visma.com for spørsmål om med dette.
Vis hele artikkelen
04-05-2021 09:12 (Sist oppdatert 19-08-2022)
 • 0 Svar
 • 2 liker
 • 852 Visninger
Du har mulighet for å tilpasse rapporter/blanketter i Visma.net ERP. Merk at rapportredigering i utgangspunktet er konsulentarbeid, og ikke dekket av fri support. Vi anbefaler generelt å kontakte partneren din eller Vismas konsulentavdeling på vnkonsulent@visma.com for spørsmål om med dette.   I versjon 8.41 er det lagt inn støtte for å vise Leveringsbetingelser på Innkjøpsordreblanketter.     POOrder.ShipTermsID felt er gjort tilgjengelig på følgende rapporter: - Innkjøpsordre (PO64101S) - Innkjøpsordre  - med adresse til høyre (PO64108S)      
Vis hele artikkelen
15-03-2021 16:09 (Sist oppdatert 19-08-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 943 Visninger
Du har mulighet for å tilpasse rapporter/blanketter i Visma.net ERP. Merk at rapportredigering i utgangspunktet er konsulentarbeid, og ikke dekket av vanlig support. Vi anbefaler generelt å kontakte partneren din eller Vismas konsulentavdeling på vnkonsulent@visma.com i forbindelse med dette.   I versjon 8.40 er det lagt inn støtte for å vise Alternativt varenummer for alternativ type Global, Kundens varenummer, og Strekkkode på flere rapporter i salgsmodulen. Dette har vært et ønske fra flere kunder og partnere.   Under fanetn Kryssreferanse på Ikke lagerførte varer (IN202000), og på Lagervarer (IN202500) er det mulig å registrere Alternativt varenummer på en vare. Les mer om dette her.     Nå kan du vise denne informasjonen på følgende rapporter: Tilbud (SO64101S og SO64108S) Ordrebekreftelse (SO64111S og SO64118S) Pakkseddel (SO64200S og SO64201S) Plukkliste (SO644000) Proformafaktura (SO64300S) Faktura ( (AR64108S, AR64118S, AR64105S, AR64110S, AR64106S, AR64104S, AR64102S, AR64101S and AR64103S) Monteringsbekreftelse (IN30702S) Plukkliste for montering (IN30701S) I tillegg så vil de nye feltene også være tilgjengelig dersom du har kopiert en av disse rapportene (visesmed prefix RE).   For å redigere rapportene, så kan du gå til ønsket rapport, og så klikke Rediger rapport. Dette åpner rapporten i redigeringsmodus. Under Datakilde er de nye tabellene (med tilhørende felt) gjort tilgjengelig.     Merk at du har dobbelt opp av de 3 datakildene. Se for eksempel CrossRefBarCode og DftCrossRefBarCode. Forskjellen på disse to er at CrossRefBarCode henter opp Alternativt varenummer der det er definert enhet.    Hvis du ser på vårt eksempel under så vil AlternateID under CrossRefBarCode vise verdien 222222222 dersom linjen på salgsordre er registrert med Enhet eske. AlternateID under DftCrossRefBarCode viser verdien 111111111 uavhengig av enhet.    Dette gir deg også mulighet til å kunne angi at dersom varen på ordrelinjen har en enhet der det er definert en spesifikk verdi, så blir denne vist. Hvis det ikke finnes en verdi for enheten, så vil den vise verdien som gjelder uavhengig av enhet.   Da kan du benytte disse formlene:   =IIf([CrossRefBarCode.AlternateID]<>NULL,[CrossRefBarCode.AlternateID],[DftCrossRefBarCode.AlternateID])   =IIf([CrossRefCustPartNumber.AlternateID]<>NULL,[CrossRefCustPartNumber.AlternateID],[DftCrossRefCustPartNumber.AlternateID])   =IIf([CrossRefGlobal.AlternateID]<>NULL,[CrossRefGlobal.AlternateID],[DftCrossRefGlobal.AlternateID])
Vis hele artikkelen
10-03-2021 10:01 (Sist oppdatert 19-08-2022)
 • 1 Svar
 • 2 liker
 • 1448 Visninger
I versjon 8.20 har vi utvidet funksjonaliteten for å sjekke hvem som har adgang og rettigheter til et skjermbilde. 
Vis hele artikkelen
24-03-2020 20:20 (Sist oppdatert 17-08-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1621 Visninger
Firmaadresse defineres i Visma.net Admin under Firmaer ved å klikke på firma. Du har mulighet til å benytte annen adresse enn det som er definert der på dokumenter som skal sendes til kunde, for eksempel ordrebekreftelse og faktura.
Vis hele artikkelen
07-09-2016 18:26 (Sist oppdatert 16-08-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 936 Visninger
I Visma.net Financials kan du importere i en forenklet veiviser Kunder, leverandører, lagervarer og ikke lagerførte varer. Dette gjøres enkelt ved å laste ned en mal til Excel, fylle den ut så importere.
Vis hele artikkelen
20-03-2015 19:00 (Sist oppdatert 15-08-2022)
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 2269 Visninger
Denne artikkelen beskriver hvordan du kan endre standard dato i Visma.net ERP. 
Vis hele artikkelen
14-08-2019 10:41 (Sist oppdatert 15-08-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1017 Visninger
Hovedbokskontoer blir kategorisert i kontotyper. Ved opprettelse av hovedbokskonto angir du hvilken kontotype denne kontoen hører til. Kontoer i klasse 1 knyttes som regel til kontotype aktiva. Kontotypen har blant annet betydning for rapporteringen.
Vis hele artikkelen
27-04-2018 09:25 (Sist oppdatert 12-08-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1162 Visninger
Hvis du ønsker kan du endre antall oppføringer per side i oversiktsbildene i Financials. Her finner du hvordan dette gjøres. 
Vis hele artikkelen
06-11-2018 15:55 (Sist oppdatert 12-08-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1098 Visninger
Kunder, leverandører og ansatt er knyttet til en overordnet segmentverdi som heter BIZZACC. Ønsker du å endre antall siffer ved oppstart på kunder, leverandører og ansatte må alle ha samme antall siffer. Denne artikkelen beskriver hvordan du endrer dette.
Vis hele artikkelen
25-05-2016 21:23 (Sist oppdatert 10-08-2022)
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 1467 Visninger
  I versjon 8.90 er det gjort en endring i forhold til Nummerserie og nummerserietildeling  (CS201010). Bakgrunnen for endringen er at når det er flere prosesser som skriver til samme nummerserie, så skal det gå nå raskere å få tildelt nytt nummer.    Når du åpner en nummerserie fra skjermbildet Nummerserier (CS201010), så er det lagt til en ny kolonne, Siste allokerte nummer.  Her er et eksempel for Utgående faktura.    Når du tar i bruk nummerserien ved å registrere en faktura, så allokeres automatisk 1000 nummer slik at disse er klare til bruk.   Når 1000 nummer brukt, så allokeres automatisk 1000 nye.  Hvis det er nødvendig å tilbakestille nummerserien for å ta i bruk et nummer som er slettet, så kan du justere Siste allokerte nummer på samme måte som du justerte Siste brukte nummer tidligere. Da slettes alle allokerte nummer, men 1000 nye vil allokeres med en gang en ny faktura registreres.    Her er et eksempel:   Neste nummer som skal benyttes er 000007, og Siste allokerte nummer er 001005. I dette eksemplet så er faktura 000006 opprettet og så slettet før den ble bokført. Vi ønsker å endre slik at neste faktura får fakturanummer 000006. Vi endrer Siste allokerte nummer til 000005 og klikker Lagre.  Vi oppretter ny faktura som får fakturanummer 000006. I nummerserier så hentes det ut 1000 nye nummer til Siste allokerte nummer, og neste nummer oppdateres til 000007.   Som standard deler de ulike dokumenttypene under inngående faktura (leveradørreskontro) og utgående faktura (kundereskontro) nummerserie. Du må derfor påse at neste nummer er det siste som er benyttet på tvers av dokumenttypene. Dette for å unngå dokumenter med samme tildelte nummer.     
Vis hele artikkelen
05-04-2022 10:26 (Sist oppdatert 08-08-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1217 Visninger