Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎24-07-2019 14:40
I Altinn kan du bestille et avstemmingsskjema for valgt(e) kalendermåneder. Det anbefales at denne tas ut hver termin for å se at det du skal betale stemmer overens med det du har rapportert. Her får du hjelp til å utføre dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Wenche_Jacobsen VISMA ‎22-05-2019 09:42
Hvis ditt firma skal sende sammenstillingsoppgaven både fra "gammelt" lønnssystem og Visma.net Payroll, trenger du kun å å registrere inngående saldo, se informasjon her.   Hvis ditt firma har byttet til Visma.net Payroll og du ønsker å sende sammenstillingsoppgaven kun fra Payroll, må du gjøre følgende.   Opprett nye lønnsarter som tilsvarer de Inntektsbeskrivelsene det du har rapporter fra "gammelt" lønnssystem. Hvilke Inntektsbeskrivelser som er benyttet ser du på f.eks. A07. Når du lager ny lønnsart, ikke kopier, men velg "Start med blank".  Kryss av for "Variabel" og "Rapportering til A-melding" i fanene "Generell informasjon" Kryss av for "Inngående Saldo" og "Utelat fra lønnsslipp" i fanen "Visning". Legg til korrekte korrekte verdier i fanen "Innberetning A-melding". Lønnsarter for inngående saldo blir ikke med på regnskapsbilaget, så disse skal derfor ikke ha konto. Registrer opplysninger på den enkelte ansatte i Employee i fanen "Transaksjoner, Inngående saldo".  Legg inn aktuelt beløp, og benytt gjerne datoen for oppstart Payroll som transaksjonsdato. Husk at eventuelle trekk må registreres med minusbeløp.   Vær oppmerksom på at transaksjonene blir oppdatert først når du har bekreftet neste lønnskjøring. Du kan kontrollere dine registreringer ved å ta ut rapporten " Sammenstilling til inntektsmottaker" i lønnskjøringen.    MERK! For å få legge inn feriepenger som skal utbetales, se dette brukertipset.   Tilhørende brukertips Lønnsart beskrivelse av de forskjellig felt Inngående saldo som ikke skal være med ut på sammenstillingsoppgaven. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎10-01-2019 14:38
Hva må du gjøre / passe på ved overgang til nytt år i Payroll?  Nytt år Nytt år blir automatisk opprettet i Payroll dersom du har opprettet en løpende lønnskjøring. Under lønnskjøringer ligger det en kjøring "Årsvslutning 2018" Denne "lønnskjøringen" opprettes som et tips / hint om at det er på tide å sende "Sammenstilling til inntektsmottaker" og har ingen annen funksjon. Sammenstillingsoppgaven finner du også under "Rapporter" og kan skrives ut når du måtte ønske.    Overføring av feriedager Antall feriedager som ikke er registrert per 31/12 vil automatisk komme som overførte feriedager i neste ferieår. Saldoen i menyen på høyre side blir ikke oppdatert før man faktisk er over i et nytt år. Når en ansatt skal begynne å registrere en ferie i det nye året så vil det vises riktig. Hvis antallet "Overførte dager" er feil i det nye året, korrigeres dette ved å registrere ferie i det gamle året.  Feriedager  i feltet "Ubetalte dager" blir ikke overført til nytt år.   Lønnsoppgave til de ansatte Fristen for å sende lønnsoppgave til de ansatte er 31. januar, men Visma anbefaler at du gjør dette så fort du er ferdig med det gamle året.  Lønnsoppgaven for 2018 kan ikke sendes til Visma.net Payslip tjenesten, dette betyr at du må skrive den ut og sende den til ansatte som brev. Alternativt skrive ut en og en til PDF som sendes de ansatte manuelt. Visma beklager at vi ikke har fått på plass utsending til Payslip.  
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Nyttige lenker
Bli med på Community LIve!