Mine områder
Hjelp

Brukertips i Visma.net ERP

Sorter etter:
Utfordring/problem: kostnadsbærer fra gammal regnskapssystem fortsatt ligger som aktive i i Payroll-modulen og brukeren kan ikke sette sluttdato på kostnadsbærer.  Endring på "Sluttdato" er ikke mulig pga feltet som viser sluttdato er sperret.  Forslag til løsning: For å deaktivere kostnadsbærer fra forrige regnskapssystem må brukeren definere sluttdato på eksisterende kostnadsbærer som de da ikke ønsker skal være i bruk. Dette kan brukeren gjøre i Employees >> Innstillinger >> Kostnadsbærer. Kostnadsbærer må avsluttes på den ansattes stilling og på faste transasksjoner. Først må brukeren fjerne eieren på kostnadsbærer og dette skjer når man deaktiverer ERP-system.  Her er kort beskrivelse som viser hvordan man kan gjøre det på den riktig måte:  1. Gå til Admin, deaktiver alle Financials tjenester. Logg ut og vent ca 15 min.  2. Gå til Employees >> Innstillinger >> Kostnadsbærer.  3. Sett opp riktige verdier på Sluttdato for disse kostnadsbærer som ikke skal bli tatt i bruk igjen.  4. Aktiver Financials på nytt i Admin. Relaterte brukertips Endre økonomisystem / regnskapssystem i Payroll
Vis hele artikkelen
09-08-2023 12:31 (Sist oppdatert 25-09-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 196 Visninger
Oppstartsveiviser   Dersom du allerede har Visma.net ERP når du starter opp med Visma.net Payroll, vil du i oppstartsveiviseren få overført dine kostnadsbærere fra ERP:     Kostnadsbærerne eies nemlig av Visma.net ERP og synkroniseres automatisk til Employees. Disse må dermed administreres i Visma.net ERP for å sørge for at begge systemer inneholder like verdier.   Etter at veiviseren er avsluttet, finner du oversikten over kostnadsbærerne i Employees ved å gå til Innstillinger fra toppmenyen og ved å velge Kostnadsbærertyper eller Kostnadsbærere i menyen til venstre.      Hovedbokskontoer   Når det gjelder hovedbokskontoene så vil også disse kunne bli overført fra Visma.net ERP til Visma.net Payroll. I oppstartsveiviseren må du velge ønsket kontoplan til å være Visma.net Financials under steget som heter Lønnskjøring. Da vil den kontoplanen som er tilgjengelig i Visma.net ERP også være tilgjengelig i Visma.net Payroll.      I det neste steget, som heter Bokføring, vil du se alle kontoene fra Visma.net ERP, samt at du må velge en Avrundingskonto (standard konto 7799) og velge Eksportformat til å være Visma.net Financials.      I tillegg er må du sette på en innstilling inne i selve Visma.net ERP for at nye kontoer skal synkroniseres over til Payroll. Gå til Meny - Hovedbok og velg Hovedboksinnstillinger under Innstillinger. Her må du hake av for Webhook-melding for at synkroniseringen av kontoer skal fungere og denne innstillingen ligger som regel nede til venstre i bilde. Sende regnskapsfil   Når en lønnskjøring er opprettet, kan du sende regnskapsfilen til Visma.net ERP fra lønnskjøringen i steget Betaling og rapportering. Vi anbefaler at lønnskjøringen er ferdig kontrollert og at betalingen er bekreftet, før regnskapsfilen blir sendt. Da kan du nemlig være sikker på at alle resultatene fra lønnskjøringen er med i filen.   Trykk på Send for å sende regnskapsfilen til Visma.net ERP:     Statusen endres da til Sender:     Etter at du oppfrisker siden, vil statusen endres til Sendt:   Merk: Hvis du forsøker å sende regnskapsfilen til Visma.net Financials og kontoer/kostnadsbærere mangler, vil du få en feilmelding. I Visma.net ERP   Etter sending av regnskapsrapporten, er regnskapsdataene synlige i Visma.net ERP som et ny bunt under Hovedbokstransaksjoner (GL301000).   Merk! Bunten får status Balansert og må oppdateres for å ta effekt i regnskapet.  OBS! MVA håndteres ikke i denne overføringen som går til Hovedbokstransaksjonene. Dersom man ønsker kan man aktivere Expense-integrasjonen for å håndtere MVA på en enklest mulig måte. Les mer om dette her. 
Vis hele artikkelen
27-06-2019 10:54 (Sist oppdatert 24-06-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1731 Visninger
Bruker man Payroll for lønnskjøring, og har integrasjon mot Visma.net ERP, blir selve lønnsbilaget overført til Financials. Bilaget for utbetaling av lønn blir derimot ikke overført. Per nå må dette bokføres manuelt. Dette gjøres på Hovedbokstransaksjoner (GL301000).    Lønnsbilaget som overføres ser f.eks slik ut:      I eksemplet over er 59 766 kr bokført som utbetalt lønn på konto 2930 (kredit). Man må da lage et nytt bilag på samme konto for å bokføre selve utbetalingen. Beløpet her blir da i debet:     
Vis hele artikkelen
28-06-2019 12:32
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1319 Visninger