Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Christian Alne VISMA ‎20-11-2018 14:40
Skal man sende faktura med frakt til AutoInvoice så må frakten legges inn som egen ordrelinje. Gjør man ikke det så vil fakturaen feile når den skal sendes til Peppol.    Vi jobber med å få løst dette slik at fakturaer ikke feiler når man oppretter fraktkostnad som kommer fast på fakturaen.    *LØST. Kan bruke Fraktkostnad nå    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎15-11-2018 09:18
Hvordan håndterer Autoinvoice to eller flere fakturavedlegg på en og samme mail til skannertjenesten? En stykk pdf blir behandlet som en faktura. Videre har du to pdfer for en og samme faktura så må det smeltes sammen til en pdf, for at det skal bli tolket som en faktura. Dersom det for eksempel ligger tre pdfer i en epost til skanningstjenesten så vil dette bli tolket som tre separate fakturaer.    Se her for krav vedrørende sending til skanningstjenesten.   NB! Det beste er selvfølgelig din leverandør sender elektroniskfaktura rett til Autoinvoice fra sitt økonomisystem. Detaljer vedrørende oppsett av dette finner du her (hva du må gjøre for å kunne motta slike fakturaer osv.)  og fordelene er beskrevet her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎28-08-2018 12:40
Denne artikkelen gir en oversikt over skannetjenesten og hva man bør være klar over i forbindelse med bruken av denne.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎02-08-2018 14:58
 Vi har introdusert et nytt sikkerhetstiltak i forbindelse med elektronisk fakturering.  Fakturautsteder blir nå varslet med mail hvis fakturamottakers bankkontonummer er endret siden forrige utfakturering.   Det blir da sendt mail til brukere som er satt opp som administrator i AutoInvoice og til avsenderfirma sin e-postadresse. Avsenderfirmaets e-postadresse defineres under Firmaopplysninger.  På denne måten har administrator blitt varslet og har mulighet for å kvalitetssikre at mottakers bankkontonummer faktisk er endret.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎02-08-2018 14:57
På AutoPay siden i community har vi en artikkel som beskriver hvordan du kommer i gang med dette formatet:
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎02-08-2018 14:57
 Sender du betalinger via Autopay er standard prosedyre at betalingen klargjøres og sendes fra Financials og deretter godkjennes i AutoPay.   Enkelte banker tilbyr også ettergodkjenning i nettbanken. Dvs at betaling går ikke til bank før bruker har logget seg inn i nettbanken og godkjent betalingen der.   Skal ekstra godkjenning i nettbanken aktiveres, MÅ det avtales mellom bank og kunde på bankavtalen som opprettes.    For de banker som tilbyr dette vil feltet "E-postadresse til godkjenner(e) i nettbank" være tilgjengelig på AutoPay avtalen.  Registreres e-postadresse her, vil det gå en mail til denne adressen med varsling om at de har fått betaling som må godkjennes i nettbank. Fylles den ikke ut, er eneste konsekvens at det ikke blir sendt e-post melding om at det ligger godkjenning på vent.   Viser eksempel på DNB da de har dette som et tilbud i sine avtaler og derfor vises dette feltet på AutoPay avtalen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎01-08-2018 13:52
Sender du elektronisk faktura til kunder er det nyttig å sjekke at disse har blitt sendt uten feil. For å gjøre dette mest effektivt anbefaler vi kontrollere flere samtidig. Denne guiden forklarer hvordan du gjør dette.
Vis hele artikkelen
av Nina Bredholt VISMA
Her finner du en artikkel som beskriver Visma.net AutoPay roller:   https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-AutoPay/Beskrivelse-av-Visma-net-AutoPay-roller/ta-p/151897
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎06-06-2018 13:31
Med tjenesten AutoInvoice har du mulighet til å sende og motta faktura elektronisk.
Vis hele artikkelen
av Christian Alne VISMA
Ved bruk av printtjenesten/utskritftstjenesten så kan du velge om du vil bruke pdf'n som opprettes i Financials eller om du vil at AutoInvoice skal opprette egen pdf.    Vi anbefaler at du bruker egen pdf, da layouten på den er mye bedre.  For å sjekke hva som er satt opp på ditt firma, gå inn på AutoInvoice-innstillinger i visma.net. Pass på at haken for "Bruk egne PDF'er for utskriftstjenesten" er på.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA ‎15-05-2018 15:11
Hvordan gebyrkostnader skal fordeles mellom betaler og mottaker.
Vis hele artikkelen
av Christian Alne VISMA
 Vi skal se på hvordan man endrer e-postadresse på skanningskonto. Merk at dette er e-postadressen som man vi motta e-poster til hvis det sendes andre ting enn fakturaer til skanningskontoen. Det er ikke mulig å endre selve e-postadressen som fakturaer skal sendes til, orgnummer@autoinvoice.no   Gå til AutoInvoice-innstillinger i visma.net. Så til Fakturainnstillinger og Inngående. Trykk så på Oppdater.   Da får du opp dette bildet.   Legg inn ny e-postadresse og trykk lagre.   Husk at det bare er AutoInvoice administrator som har tilgang til dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎15-05-2018 11:40
Benyttes Autopay til betalinger må betalingen godkjennes i AutoPay før den sendes til banken. Du kan på AutoPay avtalen definere hvor mange som skal godkjenne betalingen før den sendes til i banken. Det gjør du  ved å gi brukere som skal godkjenne rollen AutoPay Approver. Den som har adgang til å administrere brukere i ditt firma har rettighet til å legge til rollen AutoPay Approver. Vanlige brukere har ikke rettigheter til dette, så kontakt administrator i ditt firma hvis dette er aktuelt.   På avtalen i AutoPay velger du antall godkjennere. Her har vi satt opp 2 godkjennere.       Legg så inn e-postadressene til de som skal godkjenne i feltet "Epostadr til godkjenner(e) i AutoPay".       Ved betaling vil  det nå være 2 brukere som må godkjenne betalingen i AutoPay.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎14-05-2018 07:37
Forhåndsbetaling sendt fra Financials gjennom AutoPay kan kun gjøres mot en bankkonto som har samme valuta som forhåndsbetalingen.
Vis hele artikkelen
av Christian Alne VISMA
Dette gjelder faktura som har kommet til Financials via skanningstjenesten.  Vi har sett at hvis det står "Credit" en plass på fakturaen så kan det hende fakturaen tolkes som en kreditnota.  Vi sjekker alle fakturaer manuelt, men noen ganger glipper det og vi får ikke korrigert til faktura igjen.   F.eks. kan navnet på leverandøren inneholde "Credit".   Hvis dette skjer så ta kontakt med deres partner, så vil vi forsøke å hindre at dette skjer i fremtiden.  
Vis hele artikkelen
av Christian Alne VISMA
Dette kan skje hvis en faktura blir sendt i post til mottaker.  Hvis det ikke er lagt ved e-postadresse på kunden og kunden ikke er registrert i Peppol så vil fakturaen sendes i post til adressen som er registrert på kunden. (Hvis printtjenesten er aktivert da)   Hvis postadressen ikke er riktig så vil brevet/fakturaen bli returnert. Dette vil så registreres i AutoInvoice og fakturaen endrer status fra sendt til feilet.   Dette kan ta alt fra 10 dager til 4 uker.    
Vis hele artikkelen
av Christian Alne VISMA
Det har kommet en ny tjeneste i Visma.net som heter AutoInvoice-innstillinger. Her kan man administrere AutoInvoice kontoen sin.  Man har flere valg her enn man har i "Innstillinger for AutoInvoice" i Financials.  Man kan aktivere skanningskonto og endre på innstillinger for utgående og inngående fakturaer. Full oversikt over sendte fakturaer:   Trykker man på fakturanummeret så kommer man til fakturaen. Der har du full oversikt.  Vi ser at denne fakturaen har feilet. Vi kan velge å sende den på nytt. Vi sender her fakturaen på e-post til test@visma.no.   For å få tilgang til til denne fanen og innstillingene så må man være AutoInvoice administrator. Hvis man bare har rollen AutoInvoice User så får man ikke sett eller redigert på innstillinger for firmaet. Men man har fortsatt tilgang til sendte og mottatte fakturaer.  
Vis hele artikkelen
av Christian Alne VISMA
Man forsøker å sende fakturaer fra Financials til AutoInvoice, men får en feilmelding som sier "AutoInvoice call failed. AutoInvoice Service replied: Sending invoice to AutoInvoice failed"   Årsaken til dette kan være at navnet på vedlegget til fakturaen er det samme som fakturanummeret på fakturaen.  For eksempel, fakturanummeret er 00056 og vedlegget til fakturaen heter 00056.pdf. Da vil fakturaen feile og ikke bli sendt til AutoInvoice.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎14-03-2018 10:37
Vi har fått ønsker på at brukere skal kunne administrere sin egen AutoInvoice konto, dvs endre e-postadresser og andre innstillinger for AutoInvoice. Det har også vært etterlyst mulighet for å følge fakturastatuser ved bruk av AutoInvoice. Det har vi nå gitt mulighet for.  Tidligere kunne bruker endre enkelte innstillinger inne i Financials via Konfigurasjon, Fellesinnstillinger og Innstillinger for AutoInvoice. Dette er nå utvidet via rollene forklart under.   Firmaer med Visma.net Financials og AutoInvoice aktivert har tilgang til to nye brukerroller. Det er rollen for å administrere AutoInvoice innstillinger og rollen som gir oversikt over fakturastatuser. Lisensen må som nevnt inneholde Visma.net Financials og Visma.net AutoInvoice og modulene må være aktivert.    Rollene aktiveres via Visma.net Admin, Brukere og roller. Velg bruker som skal ha disse rollene og Editer. Velg firma hvor de rollene skal være aktive og i kolonnen AutoInvoice legger du til rollene for det firma du skal ha. I eksempelet under er begge rollen lagt til. Lagre endringen. Etter at disse rollene er definert på bruker, og du har logget av og på, vil bruker få et nytt ikon tilgjengelig i Vimsa.net Home: Ikonet AutoInvoice   AutoInvoice     Velges dette ikonet kommer du til firmaoversikten som viser de firmaer du har disse rollene på. Velger du firma får du tilgang til dette skjermbilde. Menyen AutoInvoice innstillinger vises hvis du har rollen AutoInvoice administrator. Her har du mulighet til å endre innstillinger på AutoInvoice kontoen til firma, f.eks aktivere tjenester og endre e-postadresser.   Menyen Fakturaer vises hvis du har rollen AutoInvoice user. Her vises oversikt over dine faktuaer og statuser.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nina Bredholt VISMA ‎14-03-2018 10:29
  Du kan printe faktura i Financials og sende via post til kunde. Du kan også sende faktura til AutoInvoice og la AutoInvoice printe og sende ut faktura.   Velger du at AutoInvoice skal printe ut og sende faktura, en tjeneste som går vi printservervicen til Autoinvoice, er det default satt opp at det brukes AI sin standard layout. Dvs utseende på fakturaen er en standard som er definert av AutoInvoice.   Ønsker du å benytte din vanlige fakturalayout som er satt opp i Financials, kan du overstyre det ved en innstilling inne på AutoInvoice.   Når du starter opp Financials velg ikonet for AutoInvoice.   Velg så AutoInvoice-innstillinger, Fakturainnstillinger og fanen Via utskrift. Her kan du fjerne haken i feltet Bruk egne PDF'er for utskriftstjenesten. Da skal fakturalayouten du har definert i Financials benyttes også når printservicen til AutoInvoice skriver ut faktura for deg.      Hvordan du definerer roller i forbindelse med AutoInvoice admin, se her: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-ERP/Brukerroller-for-AutoInvoice/ta-p/130240    
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker
Prøv Visma Sign
Mest brukte tags