Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎18-03-2019 10:57
Her går vi kort gjennom når du må opprette ny lønnskjøring, og når du kan regenerere for å rette feil på innsendte A-meldinger. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎07-07-2017 12:11
Her finner du en enkel veiledning for hvordan du kan sende A-melding for en lønnskjøring i Payroll.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎11-02-2019 14:53
Beregning og betaling av arbeidsgiveravgift skal registreres på lønnsart 60000, “Tjenestepensjon, OTP” på en av de ansatte som en variabel transaksjon.   Har du flere ansatte i flere arbeidsgiveravgiftssoner så kan du fordele premien med samme fordeling som lønn på de forskjellige soner ved at du registrerer premien på ansatte som hører til disse sonene.    Hvis de ansatte har egenbetaling av OTP-premie registreres dette på lønnsart 60100. På denne må du registrere beløp. Programmet kan pr. nå ikke regne ut beløpet automatisk.    Tilhørende brukertips OTP / FNO rapport.  
Vis hele artikkelen
av Wenche_Jacobsen VISMA
Noen selskaper har behov for å melde inn ansatte i a-ordningen med en gang de er ansatt. Dette for å kunne søkes Byggekort/HMS kort. I dette brukertipset finner du informasjon om hvordan dette gjøres. Fremgangsmåte:  Opprett en ny lønnskjøring ved å klikke på «Ny lønnskjøring» nederst til venstre under Payroll | Lønnskjøringer.   Legg inn en egnet tekst for lønnskjøringen og angi utbetalingsdato for innsending av a-meldingen. Husk at denne datoen må være etter siste lønnskjøring i den aktuelle måneden du skal sende inn. Merk feltet "Mal" under Utvalg  lønnsartgrupper, og  klikk «Lagre». Gå inn på lønnskjøringen, og kontroller at det ikke er transaksjoner til utbetaling i lønnskjøringen. Når alt ser korrekt ut kan du bekrefte betalingen, deretter genereres A-meldingen som du kan sende inn.
Vis hele artikkelen
av Morten A Karlsen VISMA
Hvis du får en forretningsregel på a-meldingen så burde du sjekke om opplysningene er korrekte, er det en øyeblikkelig melding eller en avvisning så må disse rettes. Det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan du skal rette disse forretningsreglene. Vi har derfor laget en liten oversikt over hvordan du kan rette de mest vanlige feilene.    Forretningsregel 108:  Hvis du får forretningsregel 108 på a-meldingen så vil det si at det er ett arbeidsforhold som er sendt inn forrige måned (ett aktivt arbeidsforhold) som ikke er med denne måneden. Dette kan f.eks. være fordi dere har byttet lønnssystem, men har enten ikke fått avsluttet de ansatte i det gamle lønnssystemet eller ikke har lagt inn samme opplysninger i Payroll som det ligger i det gamle lønnssystemet.   Hvis dere i det gamle lønnsystemet har lagt inn sluttdato på de ansatte og rapportert dette i en a-meldingen, men får forretningsregel 108 når dere sender inn a-meldingen fra Payroll så vil det si at det ikke er alle ansatte som er avsluttet fra det gamle lønnssystemet.  Hvis dere ikke har avsluttet de ansatte i det gamle lønnssystemet, men har valgt å legge inn samme begyntdato (og samme arbeidsforholdsopplysninger) som det gamle systemet, men får forretningsregel 108 når dere sender a-meldingen fra Payroll så kan det være flere grunner til at dere får feil: Dere kan ha benyttet kun organisasjonsnummer i det gamle lønnssystemet, men tar nå i bruk virksomhetsnummer.  Det er lagt inn feil arbeidsforholdstype.  For å sjekke hvorfor dere får forretningsregel 108 så kan dere bestille avstemmingsrapporten fra Altinn. Denne finner dere under "alle skjema" på Altinn.no. Søk på A06 og da skal dere få opp skjema som heter "avstemmingsinformasjon A06". Bestill  på måneden før dere får forretningsregel 108 og pass på at dere huker av for arbeidsforhold når dere bestiller rapporten. Her vil du nå se de verdier den ansatte er rapportert inn med fra tidligere lønnssystem.    Kontroller at du har opprettet de samme ansatte og med samme ansattdato i Payroll. Hvis det i forrige system kun rapportert på juridisk nummer og ikke virksomhetsnr. anbefaler vi at de ansatte sluttmeldes i gammelt system.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Nyttige lenker