avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Hovedboksutskrift med mva

Hei,

Jeg ønsker å ta ut en hovedbok som viser mva-koder, men jeg klarer ikke å finne en slik rapport i visma.net ERP.  Jeg ønsker f.eks at rapporten "kontospesifikasjon" skal vise en egen kolonne for mva.koder.

1 SVAR 1

Sv: Hovedboksutskrift med mva

(updated by Edvard Berntzen VISMA ‎09-12-2019 10:41 )

Hei.

 

I Visma.net ERP lagres mva-info i de forskjellige arbeidsområdene (kundereskontro f.eks). Dette gjør at du ikke vil finne noen rapporter under Hovedbok med mva-info, og heller ikke får lagt det til dessverre. 

 

Hvis du trenger en rapport kan du bruke Mva-spesifikasjon. Denne viser føringer per konto for en viss periode/periodeintervall, og inkluderer både avgiftskode og avgiftsnr. på transaksjonene. Rapporten finner du under Avgifter - Rapporter - Mva-spesifikasjon (TX62050S). 

 

mva-spesifikasjon.png

  

Har du behov for mer analyse av dataene kan du bruke den egendefinerte forespørselen GL Transactions with Tax. Du finner den på Konfigurasjon - Tilpasning - Egendefinerbar forespørsel (SM208000) - søk etter "GL Transactions with Tax". Denne har ikke fått norsk navn og blitt lagt i menyen enda, da vi ønsker flere tilbakemeldinger før vi gjør dette. Det er riktignok mulig å gjøre dette selv ved å fylle ut feltet Tittel på områdekart. Forespørselen vil dermed bli tilgjengelig under arbeidsområdet Tilpassede visninger.

 

gl transactions with tax meny.png

 

Her kan du gjøre ulike filtreringer, både på parameterne øverst, og på kolonnene. I tillegg kan du klikke deg direkte inn på bunten i hovedbok via "drill down"-funksjonalitet. Merk at det er lagt til mange kolonner her, og vi anbefaler å tilpasse hvilke kolonner som vises (samt i hvilken rekkefølge). 

 

gl transactions with tax.png

 

Se også tidligere tråd om rapport med mva. 

Kom gjerne med tilbakemeldinger eller spørsmål i denne tråden. 

 

Mvh.
Edvard Berntzen
Visma.net support