Mine områder
Hjelp
Gøran Habberstad
CHAMPION *

Treghet på Inngående faktura

av Gøran Habberstad

Vi opplever treghet i skjermbildet inngående faktura. Alle våre fakturaer blir kontert før de sendes på sirk derfra, så dette fungerer dårlig. Vi har opplevd dette periodevis en stund nå. Er det andre som har samme erfaring?

4 SVAR 4
Caroline Hisdal
CHAMPION *

av Caroline Hisdal

ja går tregt.

HKE
CONTRIBUTOR **

av HKE

 ja..... dette har jeg slitt med lenge. opplever veldig treghet, er som den må tenke veldig hver gang jeg legger inn konto, kommentarer etc... det er veldig frustrerende å jobbe i inngående faktura jeg har hatt kontakt med support flere ganger.  Har jeg ikke hørt fra dem på lenge, og vet ikke hvor langt de har kommet i denne saken.

 

 

 

 

 

 

 

av Monika Maanum

Noen av våre kunder har dessverre opplevd treghet i noen skjermbilder og prosesser den siste tiden, og vi har full fokus på å løse dette.


Vi har allerede gjort endringer som har hjulpet noe, og det kommer flere forbedringen i de kommende versjonene. 

Vi ønsker likevel å få inn sak til oss når dere opplever treghet, så vi setter stor pris på om vi kan få inn en sak fra dere, slik at vi kan få fulgt dere opp direkte.

 

Dersom dere har en sak, og ikke har hørt noe fra oss, så beklager vi dette. 
Legg da inn en kommentar, så ringer vi dere opp så snart som mulig. 

 

Med vennlig hilsen

Monika Maanum

Gøran Habberstad
CHAMPION *

av Gøran Habberstad

Vi har ikke supportavtale direkte med Visma, så kan ikke dere eskalere dette? Vi har opplevd tregheten i akkurat dette skjermbildet over lengre tid, og det ser ut til at andre opplever det samme. Dere må gjerne kontakte meg hvis dere har behov for å se nærmere på det her hos oss.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"