avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Siv Saxerud
CONTRIBUTOR ***

Hyppig fravær

av Siv Saxerud
Status: Stem - Vi vurderer!

Det hadde vært supert om vi kunne registeret om vi forskutterte sykepenger eller ei på firmainnstillinger eller personer, slik at vi slipper å få opp inntektsmelding hele tiden, da kun for perioden man sender inntektsmelding på. Da må kan kunne føre sykeperioder sammen (lignende H&L).

Vi har flere ansatte som har fritak for arbeidsgiverperioden. Det hadde vært supert om man kunne registeret det og fått rapport ut, slik at det var enkelt å søke NAV om tilbakebetaling. Når man går over 10 dager på omsorgspenger så burde event. det samme være der (litt usikker om det skjer). 

 

Det burde også kunne ført f.eks sykmelding og ferie sammen, da man ikke nødvendigvis er for syk til og ha ferie.  

1 Kommentar
Iren Gjengstø
PARTNER
av Iren Gjengstø

Hei.


Du kan registrere forskuttering og unntak arbeidsgiverperiode på ansatte i Employees, under A-melding/Nav. Under Nav delen i dette bildet har du Kronisk syk (dette gjelder også for unntak grunnet svangerskapsrelatert sykdom). Hukes den av, så får du opp fra og til dato felter. Forskutterer sykdom gjelder hvis man forskutterer utover arbeidsgiverperioden. Forskutterer annet fravær gjelder alle andre Nav ytelser (svangerskapspenger, foreldrepenger, opplæringspenger osv). 


Feltene får ingen betydning for lønn, men du vil jo kunne ta ut en rapport som viser refunderbart fravær i Calendar som skal reflektere de valgene man har gjort på de ansatte. Selve skjemaet for å søke refusjon for unntak arbeidsgiverperiode ligger heller ikke i Payroll per i dag, det er også en ting som bør på plass. Men du får i det minste en rapport som kan gjøre det lettere å holde oversikt over hvem du skal søke refusjon for, sånn løsningen er satt opp per i dag. 


Tanken til Visma er jo at disse feltene skal påvirke lønnsutbetalingen i tråd med fraværet som legges inn på den ansatte, men den funksjonaliteten lar dessverre vente på seg. Jeg forventer også at det skjer endringer på disse feltene på sikt, da de er for generelle per i dag. Mange forskutterer f.eks. sykdom og foreldrepenger, men ikke de andre ytelsene osv. Det må derfor være flere muligheter for å spesifisere hvilke ytelser det gjelder. Samt gjerne også firmainnstillinger som kan overstyres på individnivå. I tillegg må man jo kunne definere hva som skal forskutteres, noen er i tråd med folketrygdlovens bestemmelser, andre har egne G-grenser, mens noen alltid forskutterer full lønn uansett. Dette er ting som mangler i Payroll per i dag.