avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Försäljningsöversikt

15-11-2019 15:27 (Uppdaterad 26-07-2021)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 419 Visningar

När du har skapat ett försäljningsprojekt kan du enkelt få tillgång till det genom att klicka på projektnamnet var som helst i systemet. Kom ihåg att försäljningsprojekt betraktas också som projekt.

 

När du öppnar ett försäljningsprojekt kan du bläddra igenom försäljningsrelaterade data som förväntat projektvärde och dess aktuella status. Försäljningsstatusar läggs till och redigeras under Inställningar> Försäljningsstatus. Du kan också redigera olika sannolikheter för varje status när du är inne på projektet

Skärmklipp.JPG

 

Status kan uppdateras via försäljningsöversikts kanban eller fliken Försäljning i ett specifikt fall. När du kommer överens med kunden och stänger försäljningsprojektet uppdateras sannolikheten automatiskt till 100% och aktuellt datum blir det förväntade orderdatumet. Dessa kan naturligtvis justeras manuellt om det behövs.

Du kan också spåra alla tidigare och framtida aktiviteter från försäljningsprojektet. Alla aktiviteter som är kopplade till ett projekt visas under Aktiviteter och ändras lätt där. Du kan även lägga till nya aktiviteter (att göra uppgifter och kalenderposter) och skriva anteckningar här. Du hittar dem också på kundkortet.

På fliken Försäljning kan du också enkelt komma åt offerter och filer som läggs till och lägga till nya. 

 

Om det visas ett antal gamla projekt i försäljningsöversikten som inte är relevanta längre. Kan man rensa bort dem?

 

Det som visas i försäljningsöversikten avgörs av projektens försäljningsstatus. Under Verktyg/Inställningar kan du se era försäljningsstatusar och om de betraktas som Pågående, Vunna eller Förlorade försäljningsprojekt. Alla projekt som har försäljningsstatus som motsvarar Pågående status kommer att visas i försäljningsöversikten.