avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bruk av IBAN, endring fra 6.12

19-12-2017 11:09 (Sist oppdatert 19-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 810 Visninger

 Betaling til utlandet og banker som ikke har IBAN.

 

Det har blitt strammet til i Financials slik at når man skal sende en betaling med IBAN, skal feil på IBAN nummer oppdages før betalingen blir sendt til Autopay.

Når kontonummer til mottaker blir lagt inn som IBAN og ikke inneholder landkode, blir det fra versjon 6.12 av Financials formidlet en feilmelding: 

 

The country code also needs to be specified when using the bank code.

 

Ved opprettelse av ny leverandør som er utenlandsk blir den via leverandørprofilen som velges tildelt betalingsmetode. Detter er vanligvis betalingsmetode 2. Denne er definert med: Innstillinger for bruk i Leverandørreskontro og Betalingsmetode detaljer er IBAN og IBAN kontonummer.

Iban 1.pngKontonummeret til mottaker blir da lagt inn her:

Iban2.pngPå slike leverandører bør man overstyre og velge betalingsmetode 3. Denne er definert med at man kan benytte bankkonto.

Iban3.pngDa kan man legge inn kontonummeret til mottaker som ikke er et IBAN nummer i feltet bankkonto.

 

Hva når man allerede har fått registrert en inngående faktura på en utenlandsk leverandør som er knyttet mot betlingsmetode 2 og har lagt inn kontonummer som ikke er et IBAN nummer med landkode?

Det er mulig å legge betalingsmetode 3 inn under regnskapsdetaljer på den registrerte inngående fakturaen. Det som ikke skjer er at konto som ble lagt inn som IBAN uten landkode ikke endrer seg på den allerede registrerte inngående fakturaen.

Fakturaen må da krediteres og registreres på nytt på leverandøren som har blitt oppdatert med knytning til betalingsmetode 3 for at kontonummer som ligger på bank konto nummer skal bli brukt og ikke knytningen fra IBAN kontonummer som krever at landkode ligger i kontonummeret. 

 

Aktuelt brukertips