Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎14-05-2019 08:01
Det er enkelt å utbetale feriepenger i Visma.net Payroll. Her følger en veiledning på hva som bør kontrolleres, hvordan du utbetaler selve feriepengene og hvordan du sørger for at de ansatte trekkes for korrekte antall feriedager. 
Vis hele artikkelen
av Wenche_Jacobsen VISMA
Tiden for utbetaling av feriepenger nærmer seg og for mange av er det første gangen feriepenger skal utbetales i Visma.net Payroll. Vil du lærer mer om hvordan du utbetaler feriepenger i Visma.net Payroll?   Bli med på gratis webinar hvor vi går igjennom prosessen fra a – å.   Webinaret holdes tirsdag 14. mai fra klokka 09.00 – 10.00   Meld deg på her: https://attendee.gotowebinar.com/register/8494368738257662987
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jenny Barlund VISMA ‎30-04-2019 09:02
Her får du en veildning på hvordan du kan opprette en ny ferieavtale. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jenny Barlund VISMA ‎30-04-2019 09:01
Du kan endre de standard ferieavtalene som lligger forhåndsdefinert i systemet. Her får du en veildning på hvordan du endrer en standard ferieavtale. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jenny Barlund VISMA ‎01-03-2019 11:31
Her finner du en veiledning for de ulike fanene og feltene i ferieavtalen. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎15-01-2019 15:22
Når en ansatt slutter har denne ansatte krav på å få utbetalt alle feriepenger. Både feriepenger opptjent i fjoråret hvis disse ikke er utbetalt og det som er opptjent i år.  Dette gjør du på følgende måte: Når en ansatt slutter fyller du ut en sluttdato og eventuelt en sluttårsak på fanen "Stilling": For å utbetale feriepengene opptjent i år, så må dette registreres som en variabel transaksjonen på den ansatte. Feriepenger opptjent i år registreres på lønnsart “16110 - Feriepenger, årets”.   Du trenger ikke å legge inn beløp  dersom alle opptjente feriepengene skal utbetales. Da vil Payroll regne ut dette automatisk. Det blir også beregnet og utbetalt feriepenger på eventuell ordinær lønn som er registrert på lønnskjøringen du utbetaler sluttoppgjøret på. Hvis den ansatte er over 60 år så vil de ekstra feriepenger også bli utbetalt på denne lønnsarten automatisk. Men dersom du ønsker å delbetale feriepengene, kan du legge inn et beløp her. Dersom ikke fjorårets feriepenger allerede er utbetalt, og også dette skal utbetales til den ansatte i sluttoppgjør, så må også dette registreres som en variabel transaksjon. Feriepenger fjorårets registreres på lønnsart “16100 - Feriepenger fjoråret” og "16120 - Feriepenger, ekstra uke fjoråret".  Du trenger ikke å legge inn beløp dersom alle opptjente feriepengene skal utbetales. Payroll vil regne ut dette automatisk.   Relaterte brukertips: Utbetaling av feriepenger. Feriepengegrunnlag
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎30-08-2018 14:12
Dersom du har ansatte som arbeider deltid, bør du kontrollere den ansattes feriedager. Jobber en ansatt 80% og arbeidstiden er fra mandag til torsdag, vil den ansatte kun ha krav på 80% av bedriftens feriedager. 
Vis hele artikkelen
av Morten A Karlsen VISMA
 Du finner lønnsartene og fremgangsmåte beskrevet her.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Mari Barlund VISMA ‎18-06-2018 11:56
Dette brukertipset viser hvordan man oppretter en kode for ferie i Calender.
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
Ansatte som ikke har full opptjening av feriepenger kan motsette seg å avvikle full ferie. Dette er kun i de tilfellene hvor feriepengene ikke dekker lønnsbortfallet i ferien (dvs. at trekk for lønn i ferie er høyere enn feriepenger til utbetaling). Her finner du en veiledning på innstillinger i systemet som bør kontrolleres, og evt. endres. 
Vis hele artikkelen
av Mari Barlund VISMA
Når du legger inn ansatte i Employees, blir de automatisk knyttet til bedriftens standard ferieavtale. I denne ferieavtalen ligger det et antall feriedager som den ansatte skal avvikle hvert ferieår. Det er viktig å sjekke om den ansatte ligger med korrekt antall betalte eller ubetalte dager for å sikre at den ansatte blir trukket korrekt ifbm. ferieavvikling. 
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker
Lønnsforum vår 2019